Hasta

Hasta

Son dakika hasta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hasta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hasta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hasta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hasta gelişmeleri de dahil olmak üzere 18.750 hasta haberi bulunmuştur. Tüm hasta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çukurova’da hedef yaşlıların yaşam kalitesini artırmak! Randevulu hizmet sunuluyor
Çukurova’da hedef yaşlıların yaşam kalitesini artırmak! Randevulu hizmet sunuluyor Çukurova Belediyesi’nin Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde oluşturulan sağlık ekibi ilçe merkezinden, ilçenin en uzak köylerine kadar fizik tedavi hizmeti alamayan 65 yaş üstü yaşlılara umut oluyor.
23.05.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 76 yıldır kan döküyor, soykırımcılar hesap vermeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail 76 yıldır kan döküyor, soykırımcılar hesap vermeli Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası İyilik Ödülleri töreni konuştu. Erdoğan, "İsrail Nekbe'den beri 76 yıldır kan döküyor, can alıyor. Filistin halkının topraklarını alenen gasp ediyor. Uluslararası hukuku tanımadığını her defasında açıkça gösteriyor." sözlerine yer verdi ve 'Soykırımcılar hesap vermeli' şeklinde konuştu.
22.05.2024 Gündem
GAÜN Hastanesi’nde ameliyatsız tedavi yöntemi başarıyla uygulanıyor! Sayılı merkezde yapılıyor
GAÜN Hastanesi’nde ameliyatsız tedavi yöntemi başarıyla uygulanıyor! Sayılı merkezde yapılıyor Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi Girişimsel Radyoloji Ünitesi’nde uygulanan anjiyo yöntemiyle prostat, rahim miyomları, hemoroid gibi birçok hastalık başarıyla tedavi ediliyor.
22.05.2024 Gaziantep
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödenecek! Yeni dönem bugün başladı Türkiye'de sağlık hizmetlerine yeni bir dönem başlıyor. Yürürlüğe giren yeni uygulama ile vatandaşlar artık hastaneye gitmeden uzaktan muayene olabilecek. E-nabız üzerinden yapılacak muayene sonrası doktorlar da e-reçete üzerinden ilaç yazabilecek. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Işıkhan, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişikliği ile uzman hekimler tarafından uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerinin geri ödeme listesine alındığını bildirdi.
22.05.2024 Gündem
Aynı doktor benzer ölüm! Selen Hemşire'nin sır olayında korkunç detay ortaya çıktı
Aynı doktor benzer ölüm! Selen Hemşire'nin sır olayında korkunç detay ortaya çıktı Beylikdüzü’nde dedesinin yanında refakatçi olarak kaldığı özel hastanede anestezi ilacının koluna enjekte edilmesi sonrası hayatını kaybeden 24 yaşındaki Selen Hemşire'nin ölümüne ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Doktor Fatih A.'nın Pelin Köksal ile de arkadaş olması, iki hemşirenin şüpheli ölümünü daha da dikkat çekici hale getirdi.
21.05.2024 Gündem
Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz! Kolaylık sağlayacak
Gaziantep’teki vatandaşların çevre illere gitmesine son veren 3 boyutlu cihaz! Kolaylık sağlayacak Gaziantep Şehir Hastanesi, 3 boyutlu aritmi cihazları ile kalp çarpıntısı ve ritim bozukluğu tedavisinde sayılı merkez haline gelecek.
20.05.2024 Gaziantep
Doktordan muayeneye gelen kadınlara iğrenç hareket: Sutyen kullanmamalısın... Bakanlık harekete geçti
Doktordan muayeneye gelen kadınlara iğrenç hareket: Sutyen kullanmamalısın... Bakanlık harekete geçti Sosyal medya platformu X’te (Twitter) “Rey” rumuzlu bir kadın, muayene için gittiği doktor tarafından taciz edildiğini iddia etti. Paylaşımların ardından 5 kadın daha yıllar içerisinde aynı doktor tarafından taciz edildiğini öne sürdü. Yaşadığı taciz olayının ardından önce hastane yönetimine sonra karakola giderek şikâyetçi olan “Rey” “Bu işin peşini bırakmayacağım” dedi.
18.05.2024 Gündem
Estetikte yeni dönem! Dolgu uygulamalarıyla gençlik hayalleri gerçek oluyor
Estetikte yeni dönem! Dolgu uygulamalarıyla gençlik hayalleri gerçek oluyor Yüzde yaşlanma karşıtı nazolabial dolguların yanı sıra, dudak ve burun dolgusunun da yaygınlaştığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, dolgu uygulamalarına dair merak edilenleri açıkladı. Ulusal, " Kırışık giderici enjeksiyonlar, termal dolgu maddeleri gibi malzemelerle gençleşme fikri yaygınlaşıyor. Üstelik bu işlemler, insanların günlük hayatına hızla dönmesini de sağlıyor. Dolgu uygulamaları ile gençliğe dönüş hayali gerçek oluyor" dedi.
17.05.2024 Gündem
(MHRS randevu onaylama) Randevu onaylama nasıl yapılır, onaylı randevu sisteminden muaf olan gruplar var mı?
(MHRS randevu onaylama) Randevu onaylama nasıl yapılır, onaylı randevu sisteminden muaf olan gruplar var mı? Hastanelerde Onaylı Randevu Sistemi' başladı. Hasta, ertesi günkü randevusuna ya saat 20.00'ye kadar onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirecek. Hastaneden randevu alan, randevu onayının nasıl yapıldığını sorguluyor. İşte MHRS randevu onaylama nasıl yapılır 2024 sorusunun yanıtı…
17.05.2024 Gündem
All Eyes on Refah ne demek? İsrail-Gazze savaşı
All Eyes on Refah ne demek? İsrail-Gazze savaşı İsrail-Gazze savaşıyla alakalı olan kelimenin anlamı merak ediliyor. Peki, "All Eyes On Rafah" ne demek? Ekim ayından bu yana Gazze nüfusunun yarısından fazlası, İsrail yetkililerinin onları Gazze'nin diğer bölgelerinden çıkarmaya zorlaması sonucunda Refah'a kaçtı. Birçoğu yaralı, ya da çok yaşlı, hasta ya da yeniden hareket edemeyecek kadar zayıf.  
17.05.2024 Gündem
'Beni hasta ettiler' Pankreas kanserine yakalanan Tanyeli'den itiraflar
'Beni hasta ettiler' Pankreas kanserine yakalanan Tanyeli'den itiraflar Tanyeli Pınar Kerimoğlu’nun YouTube kanalına konuk oldu. Uzun zamandır kanser hastalığı ile mücadele eden başarılı oryantal, samimi itiraflarda bulundu. Hastalık sürecine yönelik bilgi veren Tanyeli, gençlerin oryantal yapmamasını istedi.
17.05.2024 Magazin
Anneler günü için para biriktiriyordu! Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın annesi herkesi göz yaşlarına boğdu
Anneler günü için para biriktiriyordu! Katledilen üniversite öğrencisi Akman'ın annesi herkesi göz yaşlarına boğdu Balıkesir’de, bir zincir restoranda motokurye olarak çalışan ve bir eve sipariş bıraktıktan sonra önünü kesen E.Ö. (17) tarafından bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ata Emre Akman’ın (20) annesi Zuhal Akman, o geceyi ve Ata’yı anlattı.
16.05.2024 Gündem
SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı
SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı SANKO Üniversitesi Onkoloji Bölümü, profesyonel kadrosu, teknik ve fiziki alt yapısı güçlendirilerek, Onkoloji Merkezi’ne dönüştürüldü.
16.05.2024 Gaziantep
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı
Sahte rapor alıp tatile gitti! ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan hapis cezası aldı Konya'da Özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U., hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp tatile gitti. Sahte raporla tatile çıktığını öğrenen rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle açılan davada, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından beraat ederken, ‘Görevi kötüye kullanma suçunu azmettirme' suçundan 5 ay hapis cezası aldı.
15.05.2024 Gündem
Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri
Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri ROP muayenesi, prematüre bebeklerde görme kaybını önlemek için kritik öneme sahiptir. Peki, Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek?
14.05.2024 Yaşam
Herkes İçin Hareketlilik uygulaması bu yıl hayata geçiyor
Herkes İçin Hareketlilik uygulaması bu yıl hayata geçiyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik edecek ve toplumsal hayata diğer bireylerde eşit şartlarda katılımını sağlamak amaçlı ilk kanunun 2005 yılında imzalandığını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her alanda fırsat eşitliğini ön planda tutan hükümetlerimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmaya, umut ve özlemlerini gerçekleştirmeye gayret etmiştir.” dedi.
13.05.2024 Ekonomi
MHRS Sisteminde yeni dönem başladı! Randevu nasıl alınır?
MHRS Sisteminde yeni dönem başladı! Randevu nasıl alınır? Hastanelerde 'onaylı randevu' dönemi bugün başladı. Hasta, ertesi günkü randevusuna ya saat 20.00'ye kadar onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirecek. İptal edilen randevular, hizmet bekleyen hastalara tahsis edilecek. Merak edilen sorulara Sağlık Bakanlığı da yanıt verdi. İşte ayrıntılar...
13.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin'i bütün ülkeler tanımalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, "Gazze'de yaşananları dünyaya duyurmaya çalışan 150 gazeteci İsrail güçleri tarafından öldürüldü. Birleşmiş Milletler personeli ve insani yardım görevlileri kurşunların hedefi oldu. İnsanı, insanlığından utandıracak ne kadar işkence, canilik ve ahlaksızlık varsa geride bıraktığımız 219 gün içerisinde Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında işlenmiştir. Dahası bunlar öyle gizli saklı yapılmamış. Tüm dünyaya canlı yayınlarla izlettirilmiştir" dedi.
12.05.2024 Gündem
Hastanelerde yeni dönem yarın başlıyor! 65 yaş üstü muaf olacak
Hastanelerde yeni dönem yarın başlıyor! 65 yaş üstü muaf olacak Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) "Onaylı Randevu" dönemi 13 Mayıs Pazartesi (yarın) günü başlıyor. Yeni dönemde, hasta randevu tarihinden bir gün önce ya onay verecek ya da gelemeyeceğini bildirmek zorunda olacak.
12.05.2024 Gündem
Hastanede akılalmaz olay! Sedyeden kalkıp doktora saldırdı
Hastanede akılalmaz olay! Sedyeden kalkıp doktora saldırdı Eyüpsultan'da motosiklet kazası yapan Enes Mehmet Özkul kaldırıldığı hastanede koridorda sedye üzerinde müdahale etmek isteyen doktora saldırdı. Saldırı güvenlik kamerasına yansırken, hastaneyi birbirine katan Enes Mehmet Özkul ve yakını B.Ö gözaltına alındı.
12.05.2024 Gündem
Obez hastalarda da uygulanabiliyor! Uzmanı açıkladı: Haftalarca beklemeye gerek yok
Obez hastalarda da uygulanabiliyor! Uzmanı açıkladı: Haftalarca beklemeye gerek yok Teknolojideki gelişmelerle birlikte, minimal invaziv cerrahi yöntemlerin önemi artıyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nazlı Topfedaisi Özkan, bu yöntemlerin detaylarını açıklayarak, hastaların minimal kesilerle estetik açıdan daha iyi iyileşme sağladığını belirtti. Laparoskopi, histeroskopi ve robotik cerrahi gibi tekniklerin hastaların daha kısa sürede iyileşmesini ve günlük hayata dönmesini sağladığını da söyleyen Özkan, özellikle obez ve fazla kilolu hastalar için minimal invaziv yöntemlerin daha avantajlı olduğunu vurguladı. Ancak her hasta ve her tıbbi problem benzersiz olduğundan, cerrahi seçeneklerin doktorla görüşülerek belirlenmesinin de önemine dikkat çekti.
12.05.2024 Yaşam
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi
Adana talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan edildi Adana'da Türk Kızılay'ın öncülüğünde Kan Hastalıkları Federasyonu ile birlikte organize edilen 5. Uluslararası Kan Film Festivali kapsamında 1'nci Bölgesel Kan Hastalıkları Sempozyumu'nda konuşan Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Adana'yı talasemi ve orak hücre konusunda pilot bölge ilan ettik. Bilim insanlarımızın da katıldığı etkinliklerle bu konuyu öne çıkarıp sadık kan bağışçısı formatı içerisinde hazırladığımız projeyi diğer illere de örnek olarak sunacağız" dedi.
11.05.2024 Adana
Evde bakım maaşı yatan iller 10 Mayıs 2024! Evde bakım maaşı yatan iller hangileri, evde bakım maaşı yattı mı Mayıs 2024?
Evde bakım maaşı yatan iller 10 Mayıs 2024! Evde bakım maaşı yatan iller hangileri, evde bakım maaşı yattı mı Mayıs 2024? Evde bakım maaşı yatan iller 10 Mayıs 2024 listesi belli oldu mu, evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım parası Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evinde bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere bakan kişilere veriyor. Evde bakım maaşı alanlar mayıs ayında yatırılacak evde bakım parası hakkındaki aramalarını yoğunlaştırdı. Peki, 10 Mayıs evde bakım parası yattı mı? Evde bakım maaşı yatan iller belli oldu mu? İşte 10 Mayıs 2024 evde bakım maaşı yatan iller…
10.05.2024 Ekonomi
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır?
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır? Nijerya'da hayvandan insana bulaşan ve ölümcül olabilen Lassa ateşi nedeniyle 4 ayda 156 kişi yaşamını yitirdi. Şubat 2023'te Nijerya hükümeti, Lassa ateşi salgını nedeniyle "acil durum" ilan etmişti. Peki, Lassa ateşi nedir, belirtileri neler? Lassa salgını nasıl bulaşır?
10.05.2024 Gündem
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi Pazartesi başlıyor
Bakan Koca açıkladı! MHRS'de 'onaylı randevu' dönemi Pazartesi başlıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nın ardından basın açıklaması yapıyor. Bakan Koca, konuşmasında MHRS'de yeni dönemi açıkladı. Koca, "Sistem artık şöyle işleyecek: Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 8’e kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme Onaylı Randevu Sistemi, MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de Onaylı Randevu Dönemi diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor" dedi.
9.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hasta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hasta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.