Güneş Yanıkları

Güneş Yanıkları

Son dakika güneş yanıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güneş yanıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güneş yanıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güneş Yanıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güneş yanıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 104 güneş yanıkları haberi bulunmuştur. Tüm güneş yanıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Sarı Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Sarı Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bitkisel yağlar genellikle sağlık için gerekli faydaları sağlamaktadır. Sarı kantaron yağı da yaraları iyileştirmesi beklenen ve en çok kullanılan yağlar arasında gösterilmektedir. 
23.06.2023 Sağlık
400 kişinin celladı ‘ölüm meleği’ olarak tarihe geçti! Küçük kızdan tüyleri diken diken eden sözler...
400 kişinin celladı ‘ölüm meleği’ olarak tarihe geçti! Küçük kızdan tüyleri diken diken eden sözler... ABD’ye damga vuran ve dizi ve filmlere konu olan ‘ölüm meleği’nin hikayesi tüyleri diken diken etti. Suç ve Ceza romanı ve fare zehri detayları kan dondururken, kurbanlardan birinin kızının söylediği sözleri duyanlar şoke oldu.
18.11.2022 Dünya
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Metin, güneşin ciltte yaşlanma, kanser ve güneş çarpması ile ölüme bile yol açabileceğini belirterek, "Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor" dedi.
16.08.2022 Yaşam
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Uzmanından “güneş kremi” uyarısı
Uzmanından “güneş kremi” uyarısı Uzmanlar yaz mevsiminde zararlı güneş ışınlarından korunmanın daha da önemli hale geldiğini vurguladı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Sezin Ünlü Açıkel, güneş koruyucu krem seçerken cilt tipine uygun ürün tercih etmenin son derece önemli olduğunun altını çizdi.
4.07.2022 Sağlık
Güneş çarpması ölüme kadar gidebilir
Güneş çarpması ölüme kadar gidebilir Mardin'de hafta boyu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, vatandaşları dışarı çıkmaya mecbur kaldıkları takdirde güneş çarpmasına maruz kalmamaları için uyardı.
4.06.2022 Sağlık
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
Ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağının tarihçesine bakıldığında dünyaca tanınan mucit ve fizikçi Nikola Tesla tarafından bulunduğu bilinmektedir. 1900 yıllarında tüberküloz hastalığının tedavisinde kullanılan ozon yağı, farklı rahatsızlıkların tedavisinde de denemeye başlanmıştır. Peki ozon yağının faydaları nedir? Ozon yağı ne işe yarar?
16.02.2022 Sağlık
Her 3 kişiden birinde görülüyor
Her 3 kişiden birinde görülüyor Toplumda genel kanı olarak özellikle bacaklarda belirgin damar görünümü olarak bilinen varis, bazı dönemlerde artan şikâyetlerle yaşam konforunu bozacak hale gelebiliyor. Bu gibi durumlarda tedavi edilmediği takdirde, pıhtı riksi gibi yaşamı tehdit eden acil bir sağlık sorunu olarak kendini gösterebiliyor.
31.08.2021 Sağlık
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor!
Yaz kazalarına dikkat! Büyük risk taşıyor! Yaz aylarında sıklıkla küçük çapta kazalar ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak küçük kazalar da bazı riskleri beraberinde getiriyor. Yazın karşılaşılabilecek kazalarda da ilk ve doğru uygulamanın hayat kurtardığını dile getiren Dr. Öğr. Üyesi Ferudun Çelikmen yaz kazalarında yapılması gerekenleri anlattı.
21.08.2021 Sağlık
Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir?
Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir? Botanik olarak Hypericum perforatum olarak bilinen sarı kantaron, Avrupa ve Asya'ya özgü yabani bir bitkidir. Sarı kantaron yağı, vücudu mikroplara karşı koruyan ve özellikle de egzama ve varis gibi cilt rahatsızlıklarında sıklıkla kullanılıyor. Peki, Sarı kantaron yağının faydaları nelerdir? Sarı kantaron yağı neye iyi gelir? Sarı kantaron yağı nasıl tüketilmelidir? İşte sarı kantaron hakkında bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Sağlık
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla...
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla... Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Güneş cildinizde lekeler oluşturmasın!
Güneş cildinizde lekeler oluşturmasın! Cilt lekeleri, güneş etkisinin artış gösterdiği yaz aylarında belirgin hale geldiğinden, özellikle bireylerde kozmetik açıdan belirgin sorunlar ortaya çıkabiliyor. Cildin güneşin zararlı ışınlarına maruz kalması pigmentasyon sorununa ve cildin yaşlanmasına neden olabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Bahar Öznur, bu durumun açık havada olabileceği gibi, seyahat anında araç içinde bile oluşabileceğini aktararak yapılması gerekenler hakkında bilgi veriyor.
30.06.2021 Sağlık
‘Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülebiliyor’
‘Çocuklarda enfeksiyon hastalıkları daha sık görülebiliyor’ Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Özge Kaya Kılınç, çocukların güneş çarpmasından, havuz enfeksiyonlarından, yaz ishallerinden ve sıcaklığın yükselmesiyle ortaya çıkan hastalıklardan korunması için anne ve babaların bazı önlemler alması gerektiğini söyledi. Kılınç, “Sıcaklığın yükselmesiyle birlikte mikroplar, yüzeylerde ve besinlerde daha kolay çoğalıyor. Bu durum çocuklarda ishal ve kusmaya neden olan enfeksiyon hastalıklarının yaz mevsiminde daha sık görülmesine sebep olur. Bu etkilere karşı daha dikkatli davranılmalıdır” dedi.
29.06.2021 Sağlık
Ağır güneş yanıkları cilt kanseri riskini 2 kattan fazla artırıyor
Ağır güneş yanıkları cilt kanseri riskini 2 kattan fazla artırıyor Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi A. Nilhan Atsü, çocukluk çağında yoğun güneş maruziyetine bağlı, bir seferden çok su toplamalı güneş yanığı yaşayan kişilerin erişkin yaşta cilt kanseri (melanom) riskinin 2 kattan daha fazla olduğunu söyledi.
10.06.2021 Sağlık
Evde de güneşten korunmaya devam edin
Evde de güneşten korunmaya devam edin Kontrolsüz güneşlenmenin ciltte lekeler oluşturmanın yanı sıra deri kanserlerine de sebep olduğunu kaydeden Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Onur Çapkan, 3 adımda ultraviyole ışınlardan korunmanın mümkün olduğunu söyleyerek, “Direkt güneş ışığından kaçının, gölgede kalmak UV ışının yüzde 75 oranında azaltır. Güneşten koruyucu özelliği bulunan kıyafetler ve kremler kullanmaya özen gösterin. UVA ışınları pencere ve araç camlarını geçebilmektedir. Bu sebeple güneşten korunmaya ev içinde de devam edilmesi önerilmektedir” dedi.
8.06.2021 Sağlık
Suzan Kardeş kimdir, aslen nereli? Suzan Kardeş’in yaşı kaç, hangi şarkıları var?
Suzan Kardeş kimdir, aslen nereli? Suzan Kardeş’in yaşı kaç, hangi şarkıları var? Cumartesi günlerinin en çok izlenen programlarından biri olan İbo Show'da bu hafta da izleyicilere müzik ziyafeti yaşatacak. Balkan türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş bu hafta İbo Show’a konu olacak isimler arasında yer alıyor. Peki, Suzan Kardeş kimdir? Suzan Kardeş nereli, kaç yaşında? İşte Suzan Kardeş’in hayatı ile ilgili merak edilenler…
13.03.2021 Gündem
Pandemide D vitamini zehirlenmesine dikkat
Pandemide D vitamini zehirlenmesine dikkat Koronavirüs pandemisi döneminde, artan D vitamini kullanımına dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "D vitamini zehirlenmesi esas olarak uzun süre veya aşırı dozda kullanılan D vitamini ampulüyle gelişir. Yüksek dozda D vitamini K2 vitamini aktivitesini bozarak kemik kaybına yol açabilir. Aşırı doz D vitaminine bağlı gelişen kalsiyum yüksekliği ise böbrek ve kalp hastalıklarına neden olabilir" dedi.
13.11.2020 Sağlık
Ozon Tedavisi Ağrıları Önlüyor
Ozon Tedavisi Ağrıları Önlüyor Ozon tedavisi hakkında detaylı bilgiler veren Algoloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, ozon tedavisinin etkili olduğu ağrıları açıkladı.
4.09.2020 Sağlık
Uzun süreli güneşlenme ciltte önemli sorunlara neden  olabilir
Uzun süreli güneşlenme ciltte önemli sorunlara neden olabilir Uzmanlar yaşam ve enerji kaynağı olan güneşin sağlık üzerindeki etkisinin çok büyük olduğunu ancak kontrolsüz ve uzun süreli güneşlenmenin birtakım zararlara yol açabileceğini belirterek, bu nedenle güneş koruyucu kullanılmasını öneriyor.
23.07.2020 Sağlık
"Güneş ışınlarının oluşturduğu yanıklara dikkat"  uyarısı
"Güneş ışınlarının oluşturduğu yanıklara dikkat" uyarısı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Rafet Koca, özellikle çocukluk çağında oluşan güneş yanıklarının ileride ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce güneşten koruyucuların sürülmesinin önemli olduğunu söyledi.
18.07.2020 Sağlık
Güneş yanığına kesinlikle bunları sürmeyin
Güneş yanığına kesinlikle bunları sürmeyin Yaz aylarıyla birlikte deniz sezonu da açıldı. Kişiler cilt tiplerini önemsemeden bronzlaşmak uğruna uzun süre güneşte kalabiliyor. Doğru güneşlenmede saatin ve sürenin önemli olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, güneş yanıklarına uygulanan yanlış tedavilere dikkat çekti. Özyılmaz, yanığa sürülen diş macunu ve yoğurt gibi maddelerin alerjik reaksiyona yol açabileceğini uyarısında bulundu.
16.07.2020 Sağlık
30 yaşından sonra çıkan benlere dikkat!
30 yaşından sonra çıkan benlere dikkat! Vücutta ben gelişiminin 30 yaşına kadar olabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Onur Çapkan, özellikle 20 santimin üstü benlerin daha fazla kanser riski taşımasından dolayı yakından takip edilmesi gerektiği uyarısında bulundu.
10.06.2020 Sağlık
Yaz geliyor, 'ultraviyole' ışınlarına dikkat
Yaz geliyor, 'ultraviyole' ışınlarına dikkat Dermatoloji Uzmanı Dr. Melek Küçük, “Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için güneş koruyucuları kullanılmalıdır. Bu ürünler, zararlı UV ışınlarını emerek ya da yansıtarak cildin zarar görmesini engeller. Kullanılan güneş koruyucularının sadece UVB’ye karşı değil; mutlaka UVA’ya karşıda da koruyucu özellikleri olmalıdır” dedi.
27.05.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Güneş Yanıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güneş yanıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.