Greyfurt

Greyfurt

Son dakika greyfurt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan greyfurt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını greyfurt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Greyfurt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan greyfurt gelişmeleri de dahil olmak üzere 421 greyfurt haberi bulunmuştur. Tüm greyfurt haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında
Adana'yı narenciye çiçeği kokusu sardı! Karnaval yakında Adana'da turunç ve narenciye ağaçları çiçek açıp baharı müjdelerken çiçeklerden yayılan güzel koku hem kent sakinlerini hem de gelen turistleri mest ediyor.
2.04.2024 Adana
Karnınızı içeri çekmeye son: Bu karışım karnı dümdüz yapıyor! Tek şart var: Yatmadan önce için
Karnınızı içeri çekmeye son: Bu karışım karnı dümdüz yapıyor! Tek şart var: Yatmadan önce için Her yaştan kişi kilo vermek için uğraşır. Kalori yakmak söz konusu olunca da karın bölgesi özellikle ilk aklan gelen bölgedir. Gün sonunda yatağa girdiğinizde ya da güne yeni başlarken içeceğiniz bu karışım karnınızı dümdüz yapacak.
24.03.2024 Yaşam
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor!
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor! Enfeksiyon hastalıkları, bağışıklık sisteminin düşüklüğü nedeniyle meydana gelir. Grip ile mücadele edenler sık sık ilaç ve hap kullanır. Ancak bu meyve sayesinde kısa sürede ayağa kalkacaksınız.
3.03.2024 Yaşam
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi... Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 
12.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Balgamlı Öksürük Nasıl Geçer? Balgamlı Öksürük Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Balgamlı öksürük, genel olarak kış aylarında görülmekte olan bir öksürük türü olarak ifade edilebilir. Balgamlı öksürük genel olarak kendisini tekrarlayan bir özelliğe sahiptir. Kişide hırıltıya yol açabilen bir öksürük türüdür. Öksürükte balgam çıkarılması halinde kişinin nefes almada zorluk yaşayacağının söylenmesi de mümkün olmaktadır. Bazı hastalıkların belirtisi olarak görülebileceğini söylemekte mümkündür. 
28.12.2023 Sağlık
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Havalar soğudu gribal enfeksiyonlar arttı! Taze sıkılmış grip ilacına talep yoğun
Havalar soğudu gribal enfeksiyonlar arttı! Taze sıkılmış grip ilacına talep yoğun Soğuk havalar etkisini gösterince gribal enfeksiyonlarda artış meydana geldi. Artan gribal enfeksiyonlar vatandaşları şifa kaynağı içeceklere ilgisini arttırdı. Vatandaşlar, taze sıkılmış meyve suları dışında atom diye tabir edilen ve içerisinde portakal, limon, greyfurt, nar, zencefil ve bal bulunan içeceği tercih ediyor.
14.11.2023 Yaşam
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu!
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu! Diyetisyen Özlem Candemir, çocuklarda bu dönemde gribal enfeksiyon hastalıklarının oldukça arttığını, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmenin önemli olduğunu belirterek, okula giderken beslenmelerine bir mandalina eklenebileceğini söyledi.
8.01.2023 Sağlık
Mühendisliği bırakıp bu işe girdi! Talebe yetişemiyor
Mühendisliği bırakıp bu işe girdi! Talebe yetişemiyor Elazığ'da yaklaşık 2 ay önce yöresel köy ürünleri üzerine işletme açarak 15 çeşit meyve kurutmaya başlayan genç girişimci Ahmet Altunyuva, şimdi siparişlere yetişemiyor.
18.12.2022 Gündem
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Kilosu 7 liraya satılıyor ama tüketilmiyor! Rusya, Japonya ve Avrupa'ya ihraç ediliyor
Kilosu 7 liraya satılıyor ama tüketilmiyor! Rusya, Japonya ve Avrupa'ya ihraç ediliyor Türkiye'de 54 bin dönüm alanda üretimi yapılan ancak iç piyasada fazla tüketilmeyen greyfurtun Adana'da hasadı bahçede 7 ile 10 TL arasında alıcı bularak başladı. Yüzde 75'i Rusya'ya, yüzde 15'i ise Japonya ve Avrupa'ya ihraç edilen ürünün Türkiye'de tüketiminin yüzde 10 seviyelerinde olduğu bildirildi.
9.12.2022 Ekonomi
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor
Bu besinler kansızlıkla savaşıyor Türkiye’de demir yetersizliği anemisi görülme sıklığı giderek artıyor. Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkıyor.
16.09.2022 Sağlık
Vücudu ve organları yeniliyor karaciğeri tertemiz yapıyor! İşte şifa deposu meyve ve sebzeler...
Vücudu ve organları yeniliyor karaciğeri tertemiz yapıyor! İşte şifa deposu meyve ve sebzeler... Meyve ve sebzeler sağlımız için olmazsa olmazlardan. Barındırdıkları vitaminler insan vücudunu yenileyerek daha güçlü olmasını sağlıyor. Vücudun en büyük iç organlarından biri olan karaciğer, hayati fonksiyonların yerine getirilmesi için gerekli olan enzimlerin üretilmesine yardımcı oluyor. Halk arasında karaciğer temizlenmesi olarak bilinen karaciğer detoksifiyesi ile organların kendi kendine yenilendiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Yedibela buna yardımcı olan en faydalı besinleri paylaştı
16.08.2022 Yaşam
Rusya'dan flaş Türkiye kararı! Yasak kaldırıldı
Rusya'dan flaş Türkiye kararı! Yasak kaldırıldı Geçtiğimiz günlerde Antalya'ya gelen Rus heyet ihracattaki yasakları kaldırdıkları yönünde bildirimde bulunduklarını ifade etmişti. Bugün ise Rusya, 5 tarım ürününde ithalat kısıtlamasını kaldırdı.
16.04.2022 Ekonomi
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin!
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin! Pek çok organ için güç merkezi olan karaciğer, protein, kolesterol ve safra üretmenin yanında vitaminleri, mineralleri ve hatta karbonhidratları depolamaya kadar temel görevleri yerine getiren kilit organdır. Hem kanser riskini azaltmak hem de zararlı toksinlere karşı korunmak için bazı yiyecekleri beslenme programına dahil etmek gerekiyor. Toksinleri atarak karaciğerin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için uzmanlar faydalı besinleri tüketmek gerektiğini söylüyor. Peki, Karaciğeri koruyan besinler neler? Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğer dostu yiyecekler hangileri? İşte detaylar…
16.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Greyfurt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki greyfurt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.