Gökbilimci

Gökbilimci

Son dakika Gökbilimci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Gökbilimci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Gökbilimci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gökbilimci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gökbilimci gelişmeleri de dahil olmak üzere 73 gökbilimci haberi bulunmuştur. Tüm gökbilimci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Küçük Prens Fransız yazar Antonie De Saint Exupery tarafından yazılmış bir eserdir. Kitapta bir çocuğun gözünden yetişkinler ve yetişkinlerin yaptıkları anlatılmıştır. 
18.12.2023 Eğitim
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü?
İlk Türk Astronom Nüzhet Gökdoğan Kimdir? Google’da Doodle olan Nüzhet Gökdoğan'ın hayatı: Kaç yaşında, nasıl ve neden öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk ile akraba mı, neden öldü? Google, gökbilimci ve akademisyen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan’a özel ‘Doodle’ hazırladı. Doodle tıklandığında kullanıcılar, 14 Ağustos 1910’da İstanbul’da dünyaya gelen Prof. Dr. Nüzhet Gökdoğan ile ilgili bilgi ve haberlerin yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor. Peki, Nüzhet Gökdoğan kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Nüzhet Gökdoğan Atatürk’ün neyi? İşte Nüzhet Gökdoğan’ın gençliği ve hayatı…
14.08.2023 Gündem
Deprem şarlatanından yeni paylaşım geldi: '7 büyüklüğünde deprem olacak'
Deprem şarlatanından yeni paylaşım geldi: '7 büyüklüğünde deprem olacak' Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremi önceden bilen Avustralyalı gökbilimci Frank Hoogerbeets, bugün Adana'da meydana gelen deprem sonrası korkutan açıklamalarda bulundu.
25.07.2023 Dünya
'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin
'Deprem Şarlatanı' yine ortaya çıktı! 'Büyük deprem' için yeni tahmin Türkiye'de 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremleri 3 gün öncesinden tesadüfen bilen Hollandalı Frank Hoogerbeets'den yeni deprem tahminleri verdi.
15.03.2023 Dünya
3 Mart deprem mi olacak 2023? 3-4 Mart deprem mi bekleniyor, martın ilk haftası ne olacak, 3 Mart’ta ne var? 3 Mart 2023 takvim yaprağı!
3 Mart deprem mi olacak 2023? 3-4 Mart deprem mi bekleniyor, martın ilk haftası ne olacak, 3 Mart’ta ne var? 3 Mart 2023 takvim yaprağı! Kahramanmaraş depremini tahmin ettiği öne sürülen Frank Hoogerbeets ''Mart ayının bu ilk haftasında büyüklüğü 6'nın çok üzerinde olan birden fazla sismik olay olabilir. Bilmenin bir yolu yok. Yine 7'nin çok üzerinde, 8'in çok üzerinde bir sismik olay olabilir” açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından Mart ayının ilk haftası deprem mi bekleniyor, 3 Mart deprem mi olacak 2023? 3-4 Mart deprem mi bekleniyor, martın ilk haftası ne olacak, 3 Mart’ta ne var? gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
2.03.2023 Gündem
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu?
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu? 25 Nisan'da tarihte ne oldu? Tarihte bugün yaşanan olaylar ve günler tarihe meraklı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çanakkale'nin tarihi savaşlarından biri bugün başladı. Dünyayı bir dönem kasıp kavuran sıtma ile mücadele günü de tarihin sayfalarında saklı. Peki, 25 Nisan ne günü, 25 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? İşte merak edilen 25 Nisan tarihte bugün olayları...
25.04.2022 Gündem
Çin'in dev teleskobu, uzaylı robotları tespit edebilecek
Çin'in dev teleskobu, uzaylı robotları tespit edebilecek Neumann sondaları diye bilinen robotik araçlar, bilimkurgunun da temel unsurlarından sayılıyor. Yeni bir araştırmaya göre Çin'deki Diyaframlı Küresel Radyo Teleskobu (FAST), kendi kendini kopyalayabilen, uzaylılara ait robotik araçları tespit edebilir.
18.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti
Gökbilimciler üç yeni gezegen keşfetti Üç gezegen 35 ışık yılı uzaklıkta bulunurken, aynı yıldızın yörüngesinde iki dünyanın daha dönüyor olması mümkün.
7.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı alarma geçiren Çin roketi ilk kez görüntülendi
Dünyayı alarma geçiren Çin roketi ilk kez görüntülendi İtalyan gökbilimci Gianluca Masi, kontrolden çıkan Çin’e ait Long March 5B tipi roketi ilk kez görüntülemeyi başardı.
7.05.2021 Bilim ve Teknoloji
21 tonluk Çin roketi robotik teleskopla görüntülendi
21 tonluk Çin roketi robotik teleskopla görüntülendi İtalya merkezli gökbilimciler, yörüngedeki Çin roketinin bir görüntüsünü yakaladı. Long March 5B'nin bu hafta sonu dünyaya kontrolsüz bir giriş yapması bekleniyor.
6.05.2021 Dünya
CİMER'e isim yağdı! Astronota Türkçe isim...
CİMER'e isim yağdı! Astronota Türkçe isim... Milli Uzay Programı’nı 9 Şubat’ta açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “astronot” kelimesi yerine Türkçe isim bulunması çağrısının ardından vatandaşlar CİMER’i öneri yağmuruna tuttu.
12.03.2021 Gündem
Cacabey kimdir, ne demek? Bahçeli’nin Astronot kelimesi yerine önerdiği Gökbilimci Cacabey ne yapmıştır, neyi önermiştir? Cacabey’in hayatı…
Cacabey kimdir, ne demek? Bahçeli’nin Astronot kelimesi yerine önerdiği Gökbilimci Cacabey ne yapmıştır, neyi önermiştir? Cacabey’in hayatı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzaya gidecek Türk astronota isim bulunması çağrısı yapmıştı. Erdoğan'ın çağrısına ilk öneri MHP lideri Bahçeli'den geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından astronot kelimesi için Gökbilimci Cacabey'in ismini önerdi. Cacabey kimdir? Bahçeli’nin Astronot yerine önerdiği Cacabey ne yapmıştır? Cacabey hakkındaki merak edilenler…
10.02.2021 Gündem
Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta? Etkileri neler, nereden izlenir? 21 Aralık Jüpiter Satürn kavuşumu…
Jüpiter Satürn kavuşumu saat kaçta? Etkileri neler, nereden izlenir? 21 Aralık Jüpiter Satürn kavuşumu… Jüpiter ve Satürn Kavuşumu bugün gerçekleşiyor. Güneş Sistemi'nin en büyük iki gezegeni, 800 yıllık aradan sonra ilk kez birbirlerine bu kadar yakın olarak görülecek. İki gezegen, gün batımından hemen sonra ufuk çizgisinin üzerinde bir "çifte gezegen" veya çok parlak bir yıldız gibi belirecek ve bu buluşma çıplak gözle izlenebilecek.
21.12.2020 Gündem
2020 kışı ve çifte gezegen buluşması doodle oldu! Jüpiter ve Satürn kavuşumu saat kaçta?
2020 kışı ve çifte gezegen buluşması doodle oldu! Jüpiter ve Satürn kavuşumu saat kaçta? Arama motoru Google 2020 kışı ve çifte gezegen buluşması (Jüpiter ve Satürn kavuşumu) ile ilgili bir doodle Doodle yayımladı. Google'ın tasarımını görenler nadir görülen gök olayı Jüpiter ve Satürn kavuşumunun ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Peki, 2020 kışı ve çifte gezegen ne zaman? 21 Aralık Jüpiter ve Satürn kavuşumu ne zaman, saat kaçta? İşte 21 Aralık Jüpiter ve Satürn kavuşumu ile ilgili merak edilenler...
21.12.2020 Gündem
Jüpiter Satürn kavuşumu 2020 | Orta Çağ'dan bu yana ilk defa birleşecek! 21 Aralık Jüpiter Satürn kavuşumu Dünya’dan görülebilecek mi?
Jüpiter Satürn kavuşumu 2020 | Orta Çağ'dan bu yana ilk defa birleşecek! 21 Aralık Jüpiter Satürn kavuşumu Dünya’dan görülebilecek mi? Jüpiter Satürn kavuşumu 2020 ne zaman? Jüpiter ve Satürn, 21 Aralık'ta gün batımından hemen sonra Orta Çağ'dan beri ilk defa birleşecek ve çift gezegen olarak gözükecek. Jüpiter Satürn kavuşumu 2020 Dünya’dan görülebilecek mi?
23.11.2020 Gündem
İki uzay 'hurdası' yörüngede çarpışmanın eşiğinden döndü
İki uzay 'hurdası' yörüngede çarpışmanın eşiğinden döndü Dünya yörüngesinde eski bir uydu ile fırlatılmış bir roketten geriye kalan bir parçanın, büyük miktarda "uzay çöpü" yaratabilecek bir çarpışmanın eşiğinden döndüğü bildirildi.
16.10.2020 Bilim ve Teknoloji
2020 Nobel Fizik Ödülü kara deliklerin keşfine katkı sağlayan 3 bilim  insanına verildi
2020 Nobel Fizik Ödülü kara deliklerin keşfine katkı sağlayan 3 bilim insanına verildi Nobel Fizik Ödülü, bu yıl, kara deliklerin keşfine katkı sağlayan çalışmalarından dolayı İngiliz matematiksel fizikçi Roger Penrose, Alman astrofizikçi Reinhard Genzel ve Amerikalı gök bilimci Andrea Ghez arasında paylaştırıldı.
6.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Güneş patlaması nedir ne zaman olacak? Güneş patlaması sonuçları…
Güneş patlaması nedir ne zaman olacak? Güneş patlaması sonuçları… Bilim insanları Güneş’te gözlemlenen ve Mars büyüklüğündeki bir lekenin Dünya’ya doğru döndüğünün açıkladı. Uzmanlar AR2770 adı verilen lekenin gittikçe büyüdüğünü ve gelecek birkaç gün içinde Dünya’daki radyo iletişimini, GPS ve elektromanyetik sistemleri etkileyebileceği konusunda uyardı. Bilim uzmanlarının uyarılarının ardından Güneş patlaması nedir? Güneş patlaması sonucunda ne olur? İşte Güneş patlaması 2020 hakkında merak edilenler…
12.08.2020 Gündem
Güneş'te patlama! Dünya'ya doğru döndü, dijital hayat durabilir!
Güneş'te patlama! Dünya'ya doğru döndü, dijital hayat durabilir! Bilim insanları Güneş’te gözlemlenen ve Mars büyüklüğündeki bir lekenin Dünya’ya doğru döndüğünün açıkladı. Uzmanlar AR2770 adı verilen lekenin gittikçe büyüdüğünü ve gelecek birkaç gün içinde Dünya’daki radyo iletişimini, GPS ve elektromanyetik sistemleri etkileyebileceği konusunda uyardı.
12.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Yeryüzünü tehdit eden asteroidler uzayın gizemlerine kapı  aralıyor
Yeryüzünü tehdit eden asteroidler uzayın gizemlerine kapı aralıyor Çarpma tehlikesi nedeniyle yeryüzüne tehdit oluşturan asteroidler, bilim insanlarına Dünya'nın ve Güneş Sistemi'nin oluşumu ve yapısına ilişkin sağladıkları bilgilerle, insanlığa uzayın gizemlerine dair yeni ufuklar açma potansiyeli taşıyor.
29.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Mars atmosferinde yeşil ışık keşfedildi
Mars atmosferinde yeşil ışık keşfedildi Avrupa Uzay Ajansının (ESA) Trace Gaz Uydusu, Mars'ın atmosferinde zümrüt yeşili bir parıltının yayıldığını tespit etti.
16.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Kadir İnanır paylaşımıyla dikkat çekti!
Kadir İnanır paylaşımıyla dikkat çekti! Kadir İnanır, maskeli fotoğrafını Instagram’da Amerikalı gökbilimci Carl Sagan’ın “Soluk Mavi Nokta” kitabından dikkat çekici satırlarla paylaştı.
23.03.2020 Magazin
Jüpiter'in uydusu Europa'da su buharı bulundu
Jüpiter'in uydusu Europa'da su buharı bulundu Bilim insanları, Jüpiter'in uydusu Europa'nın atmosferinde su buharı bulunduğunu bildirdi.
19.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Hubble Teleskobu '2I/Borisov' kuyruklu yıldızını görüntüledi
Hubble Teleskobu '2I/Borisov' kuyruklu yıldızını görüntüledi ABD Havacılık ve Uzay Ajansının Hubble Uzay Teleskobu, Güneş Sistemi dışından gelen "2I/Borisov" kuyruklu yıldızını görüntüledi.
17.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Bernie Sanders seçilirse UFO'larla ilgili bilgileri paylaşacak
Bernie Sanders seçilirse UFO'larla ilgili bilgileri paylaşacak ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olan Vermont Senatörü Bernie Sanders, seçilmesi durumunda UFO'larla ilgili her türlü bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.
9.08.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gökbilimci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gökbilimci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.