Gelir

Gelir

Son dakika gelir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir gelişmeleri de dahil olmak üzere 40.100 gelir haberi bulunmuştur. Tüm gelir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gaziantep'te 'Gastronominin Yıldızları' ödül töreni düzenlendi! Çok sayıda davetli katıldı
Gaziantep'te 'Gastronominin Yıldızları' ödül töreni düzenlendi! Çok sayıda davetli katıldı Gaziantep'te düzenlenen "Gastronominin Yıldızları Ödül Töreni" ile kentin gastronomisine katkı sunan pek çok kurum, kuruluş ve kişi ödüllendirildi.
26.05.2024 Gaziantep
X'in Türkiye'de ofis açması ne ifade ediyor? 'Tüm faaliyetleri için vergi ödeyecek'
X'in Türkiye'de ofis açması ne ifade ediyor? 'Tüm faaliyetleri için vergi ödeyecek' Sosyal medya platformu X'i geçtiğimiz ay son kez uyarmış ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde bant daraltması uygulanacağını açıklamıştı. Bunun üzerine X çalışmalarını hızlandırmış ve Türkiye’ye temsilcilik açma kararı almıştı. Peki, bu durum hem hukuki hem de sosyal medya dezenformasyonu açısından Türkiye için ne ifade ediyor?
25.05.2024 Gündem
MHP Lideri Bahçeli: Zayıf anımızı kollayan hüsrana uğrar
MHP Lideri Bahçeli: Zayıf anımızı kollayan hüsrana uğrar MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı il başkanlarına yönelik eğitim programı öncesinde, basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin karanlık hedeflerin olduğunu belirten MHP lideri Bahçeli, 'Ülkü Ocakları ve Milliyetçi Hareket Partisi ile ilgili estirilen isnat ve ithamların hepsi ayağımızın altındadır.' dedi.
25.05.2024 Gündem
Gezegenler geçidi nedir? Gezegenler geçidinde ne olur, etkileri nelerdir? 12 burç için 3 Haziran gezegenler geçidi etkisi
Gezegenler geçidi nedir? Gezegenler geçidinde ne olur, etkileri nelerdir? 12 burç için 3 Haziran gezegenler geçidi etkisi Gezegenlerin konumu, astrolojinin etkileri konusunda önemli veriler sunar. Bu yıl 3 Haziran 2024'te gerçekleşecek gezegenler geçidinin derin etkiler bırakması öngörülüyor. Gezegenler Geçit Töreni, altı gezegenin hizalanmasıyla gerçekleşir ve kayda değer değişikliklere neden olur. Peki 12 burç için gezegenler geçidinin etkileri nelerdir? Gezegenler geçit töreni ne anlama gelir?
25.05.2024 Astroloji
Vergi mükellefleriyle ilgili yeni karar! Bakanlık tek tek açıklayacak
Vergi mükellefleriyle ilgili yeni karar! Bakanlık tek tek açıklayacak Hazine ve Maliye Bakanlığı, en fazla vergi tahakkuk eden mükelleflerin isimlerinin açıklanmasına dair tebliği açıkladı. Bundan sonraki süreçte Temmuz ve Ağustos ayında hazırlanacak olan listeler Ağustos ve Eylül ayında kamuoyuyla paylaşılacak.
25.05.2024 Ekonomi
Cüneyt Arkın'ın miras davasında keşif kararı! İlk evliliğinden kızı Filiz Cüreklibatır maç kaçırdıkları iddiasıyla dava açmıştı
Cüneyt Arkın'ın miras davasında keşif kararı! İlk evliliğinden kızı Filiz Cüreklibatır maç kaçırdıkları iddiasıyla dava açmıştı Cüneyt Arkın Psikiyatrist Dr. Güler Mocan ile 10 yıl süren evliliğinden olan kızı Filiz Cüreklibatır Cüneyt Arkın'ın ölümünden sonra mirastan mal kaçırdıkları ve pay alamadığı iddiasıyla Arkın'ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ve iki erkek kardeşine dava açmıştı. Davada tanıklar ocak ayında dinlenmişti. Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Nuri Alço, o dönemlerde Yeşilçam aktörlerinin yüksek bir gelir elde etmediğini anlatarak "Kayınpederi olmasaydı Cüneyt Arkın'ın geçinmesi mümkün değildi" ifadelerini kullanmışı. Miras davasından keşif kararı çıktı.
25.05.2024 Magazin
Fransa 'komşu Hakkı'nı yedirmemek için X'e bastırıyor
Fransa 'komşu Hakkı'nı yedirmemek için X'e bastırıyor X'in yayınladığı içeriklerden pay almak için bastıran Fransız medyası, 'komşu hakkı' diye bilenen telif hakları için mahkemenin yolunu tutmuştu. Telif hakkı için verdiği hukuk mücadelesini kazanan Fransız medyası, şimdi haber başına kazanılan parayı öğrenecek.
25.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen kimse pişman olmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'ye güvenen kimse pişman olmadı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kaos dünyanın rengi haline geldi. Uluslararası sistemde denge kaybolmuştur" ifadelerini kullandı. Dünyada gelir adaletinin bozulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyadaki en zengin yüzde 1’lik kesimi toplam küresel servetin neredeyse yarısına sahip" tepkisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul’u küresel finans ve katılım finans merkezi yapacağız.Türkiye'ye güvenen hiç kimse pişman olmadı" dedi.
24.05.2024 Gündem
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza!
Rekabet Kurumu'ndan Google ve META çıkışı: Bizi ikna edene kadar her gün ceza! Google ve META gibi sosyal platformların Rekabet Kurumu'nun cezalarını ödeyip ihlal yapmaya devam ettiği tespit edildi. Verilen cezalardan daha fazla para kazandıkları için bunun caydırıcı olmadığını belirten Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Ferhat Topkaya "Kılcal damarlarına giriyoruz" çıkışını yaparak, "Yaptırım anlayışını değiştirdik. Cezaların yanı sıra davranışsal ve yapısal tedbirler getirdik" dedi. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na sunum yapan Topkaya, Rekabet Kurumu ikna edilinceye kadar söz konusu platformların günlük ceza ödeyeceklerini ve bu cezaların tutarlarından birinin 4.7 milyon TL olduğunun bilgisini verdi.
24.05.2024 Gündem
İçerik gazetede reklam dijitalde: Gelirlerin düştüğü bildirildi
İçerik gazetede reklam dijitalde: Gelirlerin düştüğü bildirildi Rekabet Kurulu’nun toplantısında dijital platformların, haber yayıncılarının içeriklerini kullanarak gelir elde ederken gazetelerin içeriklerinin daha çok okunduğu ancak reklam gelirlerinin düştüğü bildirildi
24.05.2024 Gündem
Tapuda yeni dönem! Gayrimenkul sektöründe büyük değişiklik: Konut satışına ‘ekspertiz’ gündemde!
Tapuda yeni dönem! Gayrimenkul sektöründe büyük değişiklik: Konut satışına ‘ekspertiz’ gündemde! Ev alıp satacak herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Yeni dönem ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi gelirlerini artırmak için bu yıl itibarıyla denetimlerini sıklaştırmaya başladı. Ev alım satımında harç ve gelir vergisinin tam olarak alınması için halihazırda yabancılara uygulanan zorunlu ekspertiz raporunun tüm satışlarda uygulanması gündeme geldi. Peki tapuda ekspertiz uygulaması nasıl işliyor? İşte detaylar...
24.05.2024 Ekonomi
5g ne zaman gelecek, 5g’yi kim icat etti? Erdal Arıkan kimdir? 5g Türkiye'ye ne zaman gelir?
5g ne zaman gelecek, 5g’yi kim icat etti? Erdal Arıkan kimdir? 5g Türkiye'ye ne zaman gelir? 5g Türkiye'ye ne zaman gelecek, 5g’yi kim icat etti? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 5G'ye doğru zamanda, doğru fiyatla geçmek istediklerini vurgulayarak, "5G'ye doğru zamanda ve doğru fiyatla geçelim istiyoruz” açıklaması yaptı. Söz konusu açıklamanın ardından 5g ne zaman gelecek, 5g Türkiye’ye ne zaman gelir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
23.05.2024 Yaşam
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şart
Doç. Dr. Cahit Suluk: Mesleğin devamı için Dijital Telif Yasası şart Dijital Telif Yasası, haberi ve habercinin fikri mülkiyetini korumak için son derece kritik rol oynuyor. Avrupa Birliği'nden sonra Kanada'da da uygulanmaya başlanan düzenleme için gözler Türkiye'ye çevrilmiş durumda. TBMM'de çalışmaları süren düzenleme ise Doç. Dr. Cahit Suluk'a göre zaman kaybetmeden yürürlüğe girmeli.
23.05.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı
Dijital Telif Yasası için tarihi gün! Meclis Komisyonu’nda çözüm önerileri 4 maddede sıralandı Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların talebi ile Dijital Telif Yasası çalışmalarına hız verdi. Basın-yayın kurumlarının ürettiği haberin farklı mecralarda kullanılmasının önüne geçiliyor. Dijital Mecralar Komisyonu, yayıncıların haklarını korumak için Rekabet Kurumu ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nün katılımı ile toplantı gerçekleştirdi.
23.05.2024 Gündem
YKS sıralama hesaplama: TYT-AYT sıralama hesaplama nasıl yapılır, YKS'den kaç neyle kaç puan alınır? OGM YKS sıralama hesaplama robotu
YKS sıralama hesaplama: TYT-AYT sıralama hesaplama nasıl yapılır, YKS'den kaç neyle kaç puan alınır? OGM YKS sıralama hesaplama robotu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için geri sayım başladı. 8-9 Haziran tarihlerinde 3 oturum şeklinde yapılacak. YKS heyecanla beklenirken, istediği üniversiteye girme hayali kuran öğrenciler YKS sıralama hesaplama ile ilgili aramalarını yoğunlaştırdı. Arama motorlarına yönelen üniversite adaylar “TYT-AYT sıralama hesaplama nasıl yapılır” sorusuna yanıt arıyor. İşte YKS sıralama hesaplama ile ilgili detaylar…
22.05.2024 Gündem
Seferberlik emri çıktı mı? Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu 19. Maddesi ve seferberlik emri sorgulama e devlet ile nasıl sorgulanır, Seferberlik emri nedir, kimlere verilir?
Seferberlik emri çıktı mı? Seferberlik ve Savaş Hali Kanunu 19. Maddesi ve seferberlik emri sorgulama e devlet ile nasıl sorgulanır, Seferberlik emri nedir, kimlere verilir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte, Türkiye'nin 'Seferberlik ve Savaş Hali Tüzüğü' değişti. 24 Mayıs 1990 tarihli mevcut tüzük, yeni düzenleme ile yürürlükten kaldırıldı. Peki, seferberlik çıktı mı? Seferberlik emri sorgulama e-Devlet! Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği nedir, nasıl sorgulanır?
22.05.2024 Gündem
Kamu tesislerinde emekliye indirim
Kamu tesislerinde emekliye indirim Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim uygulanacak.
21.05.2024 Ekonomi
Dibi tutup yanmış tavayı ayna gibi yapan tüyo; Formülü keşfeden ev hanımları oldu
Dibi tutup yanmış tavayı ayna gibi yapan tüyo; Formülü keşfeden ev hanımları oldu Tavaların altı yemek yaparken yanabilir. Kötü ve hijyenik olmayan bir görüntüye sebep olur. Temizlemesi de ayrı bir dert haline gelir. Ancak bir formül var ki ev hanımlarının hayatını kurtarıyor.
21.05.2024 Yaşam
Uçak yolculuklarında yeni dönem! Bagaj, eşya, kargo hepsi için geçerli, kabul edilmeyecek
Uçak yolculuklarında yeni dönem! Bagaj, eşya, kargo hepsi için geçerli, kabul edilmeyecek Havalimanlarındaki güvenlik tedbirlerinde ayrıcalık tanınmayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Havalimanı girişlerinde tüm yolcular cihazla aranacak. Cihazla aranmanın yetersiz kaldığı durumlarda elle arama yapılacak. Kendisinin veya eşyasının elle aranmasını kabul etmeyen yolcu uçağa kabul edilmeyecek” dedi.
21.05.2024 Ekonomi
Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak?
Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi? Uzman öğretmenler ne zaman başöğretmen olacak? 2023 Ocak ayında uygulamaya alınan uzman öğretmenlik 10 yıl olan bekleme süresi 8 yıla düşeceği iddiaları öğretmenler arasında yayıldı. Yasal uygulamaya göre, ataması yapılan bir öğretmen 10 yıl görev yaptıktan sonra, uzman öğretmenlik eğitimlerini alıp, MEB tarafından yapılan sınava giriyor. Uzman öğretmenlik sınavında en az 70 puan alan öğretmenler uzmanlık kariyer basamağına geçiyor. Peki, Uzman öğretmenlik süresi 8 yıl mı olacak, uzman öğretmenlik süresi düşecek mi?
21.05.2024 Gündem
Çöpe giden çekirdekleri böbreklere şifa oluyor; Bu faydasını kimse tahmin edemedi: Çekirdeklerini şimdiden biriktirmeye başlayın
Çöpe giden çekirdekleri böbreklere şifa oluyor; Bu faydasını kimse tahmin edemedi: Çekirdeklerini şimdiden biriktirmeye başlayın Vücuda enerji depolayan ve birçok kişinin de sevdiği besinlerin başında hurma gelir. Çekirdeklerini de bir işe yaramayacağını düşünülerek çöpe atılır. Ancak hurma çekirdeklerinin karaciğer, bağırsak ve sindirime büyük faydası olduğunu biliyor musunuz?
21.05.2024 Yaşam
Emekliye promosyon hesabı değişti! Bankalar kampanyaları güncelledi, 20.000 TL'ye çıktı
Emekliye promosyon hesabı değişti! Bankalar kampanyaları güncelledi, 20.000 TL'ye çıktı Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekliye ek gelir sağlayan banka promosyonu tutarları değişti. 11 banka tarafından güncel emekli promosyon kampanyaları duyuruldu. 20.000 TL'ye dayanan emekli promosyonu dikkat çekti. İşte en yüksek promosyon veren bankalar...
20.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kira ve KDV açıklaması: Devam etmesi için bir neden görmüyorum
Bakan Şimşek'ten kira ve KDV açıklaması: Devam etmesi için bir neden görmüyorum Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomide dengelenme sürecine girildiğini belirtti. Şimşek, kirada yüzde 25 sınırının devam etmesi için bir sebep olmadığını belirtti. IMF eleştirilerine yanıt veren Şimşek, "Bu program Türkiye'nin kendi programıdır. Hiçbir uluslararası kuruluşla diyaloğa girmedik" dedi.
20.05.2024 Ekonomi
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz
Bakan Özhaseki, CNN TÜRK'te açıkladı: Bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk ekranlarında Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. Bakan Özhaseki "Biz bu yaz 'Denizler Halkındır' sloganıyla bir hareket başlatıyoruz" diyerek sahillerde tarama yaptırıldığını ve tüm kaçak yapıların tespit edilip yıkılacağını duyurdu. Ayrıca Bakan Özhaseki, deprem bölgesinde yıl sonuna kadar 200 bin konut teslim edileceğini de açıkladı.
18.05.2024 Gündem
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Gelir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.