Gediz

Gediz

Son dakika gediz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gediz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gediz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gediz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gediz gelişmeleri de dahil olmak üzere 601 gediz haberi bulunmuştur. Tüm gediz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı
Papaz Eriğinde hasat başladı! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye'nin en önemli erik üretim merkezlerinden biri olan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yetişen, bol sulu olması, iriliği, sertliği ve üzerindeki buğusuyla diğer erik türlerinden ayrılan Dumanlı Papaz Eriğinde hasat başladı. Geçen yıla göre rekoltenin daha yüksek olduğu Dumanlı Papaz Eriği Turgutlu’dan Türkiye’nin her yerine, Avrupa'ya, Dubai'ye ve Katar'a gönderiliyor.
1.05.2024 Ekonomi
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı
İlk kiraz hasat edildi! Beklenen fiyat açıklandı Kuzey yarımkürenin ilk kirazının yetiştiği Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde üreticiler, bu yıl rekolte ve fiyatlardan umutlu olduklarını belirterek, fiyatların 100-150 TL bandının altına düşmemesini beklediklerini ifade ettiler.
16.04.2024 Gündem
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Kütahya yerel seçim sonuçları 2024: Kütahya belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kütahya'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Kütahya yerel seçim sonuçları 2024: Kütahya belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kütahya'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Kütahya geldi. Kütahya yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Kütahya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Kütahya'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Kütahya yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım!
MSB'den F-35 ve Eurofighter açıklaması: KAAN'a odaklanmamız lazım! Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından Türkiye’nin F-35’e geri dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya yanıt verildi. Yanıtta KAAN vurgusu yapılırken İngiltere'den talep Eurofighter uçaklarıyla ilgili de son durum paylaşıldı.
14.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu duyurdu! "Yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "Yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız" Manisa'da Akhisar-Gördes Yolu yapım çalışmalarını inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile mevcut yolda ortalama 50 dakika süren ulaşım süresini 11 dakika kısaltarak 39 dakikaya düşüreceğiz. Böylece zamandan 75 milyon lira ve akaryakıttan 30 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 105 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 3 bin 912 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız" dedi.
5.01.2024 Gündem
Kütahya'da horoz dövüşüne polis baskını
Kütahya'da horoz dövüşüne polis baskını Kütahya’nın Gediz ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri horoz dövüştürüldüğü iddia edilen bahçeye baskın yaptı. Operasyonda 4 horoz ve 5 horoz çantası ele geçirildi. 8 kişi gözaltına alındı.
1.01.2024 Gündem
Graben Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'de Graben Örnekleri Nelerdir?
Graben Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'de Graben Örnekleri Nelerdir? Coğrafya içerisinde en önemli konulardan biri olarak Graben öne çıkmaktadır. Özellikle engebeli bir bölge ve deprem riski yüksek olan Türkiye'de Graben oldukça fazladır. Toprağın bir anda çökmesi ile her iki tarafının aşağısında kalan toprak parçası Graben olarak ifade edilir. Genelde deprem riski ile birlikte ortaya çıkan bir durum şeklinde anlatmak mümkündür. Daha çok paralel faylar ile beraber çevresi depresif bloklar şeklinde bir yapıya bürünmüş kısım olarak anlatmak mümkündür. Ortaya çıkan sonuç ise zikzak çizen bir görüntüdür.
17.12.2023 Eğitim
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir?
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir? Alüvyal topraklar yüksek yerlerde oluşmaktadır. Yüksek yerlerin aşınmadan kaynaklı meydana getirdiği toprak cinsi olarak da nitelendirilir. Aynı zamanda çıkan bu malzeme pek çok alanda kullanılmaktadır. Alüvyal topraklar bitki örtüsü ve iklim değişikliği olan yerlerde de sıkça görülmektedir. Üstelik yer kabuğunun üst tarafında bulunan bu toprak cinsi kayaç yapılarına göre oluşmaya başlamaktadır. Çevresel faktörlere bağlı olarak farklı oluşum şekilleri bulunmaktadır.
14.12.2023 Eğitim
Hafif ticari araç Gediz Nehri'ne uçtu! Feci kaza
Hafif ticari araç Gediz Nehri'ne uçtu! Feci kaza Manisa'nın Kula ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan hafif ticari araç Gediz Nehri'ne uçtu. Kazada sürücü Çağlar Uzun (28) ile yanındaki annesi Gülşen Uzun (60) ve arkadaşı Naci Şen (32) yaşamını yitirdi.
12.11.2023 Yaşam
Kütahya'da korkutan deprem
Kütahya'da korkutan deprem Kütahya'nın Gediz ilçesinde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
28.09.2023 Gündem
NASA'nın  keşif aracı fantastik olayların meydana geldiği yerde
NASA'nın keşif aracı fantastik olayların meydana geldiği yerde Tozla kaplı Mars gezgini Curiosity, olağanüstü olayların yaşandığı bir bölgeye ulaştı.
26.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Husumetli ailelerin kavgasında ortalık savaş alanına döndü!
Husumetli ailelerin kavgasında ortalık savaş alanına döndü! Uşak’ta aralarında önceden husumet bulunan ailelerin satırlı, bıçaklı ve sopalı kavgasında 4 kişi yaralandı, 4 şüpheli ise ekiplerce gözaltına alındı.
16.05.2023 Yaşam
Ege Bölgesi'ne ilişkin deprem açıklaması! 3 il riskli, biri ise avantajlı
Ege Bölgesi'ne ilişkin deprem açıklaması! 3 il riskli, biri ise avantajlı Uşak Üniversitesi Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu belirterek, "Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmiyor. Ege'de deprem açısından Denizli, Aydın ve Manisa çok riskliyken, Uşak avantajlı" dedi.
28.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde: 1999 depreminden 3 kat daha büyük
Cumhurbaşkanı Erdoğan afet bölgesinde: 1999 depreminden 3 kat daha büyük Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da Kayapınar Selahahattin Eyyübi Kent Meydanı Çadır Kenti ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'ın ardından Şanlıurfa'ya geçti. Erdoğan burada yaptığı açıklamada, "Ülkemizin yakın hafızasındaki en büyük felaket olan 1999 depreminden 3 kat daha büyük 3 kat daha yıkıcı. 1939 Erzincan depreminden de çok daha geniş bir alanda afet olarak hesaplanmaktadır. Büyüklükleri 7'nin üzerinde olan Çankırı, Çanakkale Gerede, Varto, Mudurnu, Muradiye depremleriyle bu depremin yıkıcılığıyla mukayese etmek mümkün değildir." dedi.
11.02.2023 Gündem
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalım
Emine Erdoğan: 'Su vatandır' inancıyla geleceğimize sahip çıkalım Cumartesi Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Vatanseverliğin, ülkemizin bir damla suyuna dahi sahip çıkmak olduğuna inanan ve gelecek nesillerimizin bir bardak suya muhtaç kalmaması için bugünden çalışan bütün duyarlı insanlarımıza çağrıda bulunuyorum; ‘Türkiye Yüzyılı'na bir damla da siz olun. 'Su vatandır' inancıyla ve bir seferberlik ruhuyla geleceğimize birlikte sahip çıkalım" dedi.
31.01.2023 Gündem
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu
Akdeniz açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem! Saniyeler önce gelen mesaj gündem oldu Muğla'nın Seydikemer ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin Antalya ve çevresinde de hissedildiği öğrenildi. AFAD'dan da depremle ilgili açıklama geldi. Depremin yaklaşık 20 saniye sürdüğünü aktaran DHA Muhabiri Ahmet İstek, "Yüksek katlı binalarda oturanlarda, iş yerlerinde bir panik havası var" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. Öte yandan depremden saniyeler önce, bazı cep telefonlarına uyarı mesajı geldiği yönündeki paylaşımlar sosyal medyada gündem oldu. Depremden saniyeler önce cep telefonlarına 'acil durum uyarısı' gönderildi. İşte haberin detayları...
25.01.2023 Gündem
Bir yılda 63,3 milyon kilowatt saatlik enerji tasarrufu
Bir yılda 63,3 milyon kilowatt saatlik enerji tasarrufu 2022 yılında 63,3 milyon kilowatt saatten fazla enerji tasarrufu sağlayan Turkcell, bir önceki yıla göre toplam enerji tüketimini yüzde 3,4 oranında azalttı.
16.01.2023 Ekonomi
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
'Taslak Su Kanunu' ve 'Taslak Taşkın Kanunu' hazırlanacak
'Taslak Su Kanunu' ve 'Taslak Taşkın Kanunu' hazırlanacak Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci başkanlığında toplanan Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu, Taslak Su Kanunu ve Taslak Taşkın Kanununun hazırlanarak yasalaşması için çalışmaların hızlandırılması kararı alındı.
30.12.2022 Ekonomi
Kuzey Anadolu fay hattı illeri! Kuzey Anadolu Fay Hattı nereden geçiyor, hangi iller kapsar? Türkiye fay hattı haritası!
Kuzey Anadolu fay hattı illeri! Kuzey Anadolu Fay Hattı nereden geçiyor, hangi iller kapsar? Türkiye fay hattı haritası! Kuzey Anadolu Fay hattı illeri ve depremleri için yapılan aramalar Düzce bu sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsılınca arttı. AFAD depremin merkez üssünü Gölyaka, Sarıdere olarak belirledi. Düzce depremi İstanbul, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Çankırı, Edirne’de de hissedildi. Peki, Kuzey Anadolu Fay Hattı nereden geçiyor, hangi iller kapsar? Türkiye fay hattı haritası…
23.11.2022 Gündem
Düzce fay hattı kırıldı mı, nereden (hangi illerden) geçiyor? Düzce fay hattı haritası!
Düzce fay hattı kırıldı mı, nereden (hangi illerden) geçiyor? Düzce fay hattı haritası! Düzce fay hattı var mı? Düzce'de meydana gelen 5,9 şiddetindeki depremin ardından Türkiye deprem fay hattı haritası için yapılan aramalar arttı. Düzce fay hattının Kuzey Anadolu fay hattı ile bağlantılı olup olmadığı da  merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Peki, Düzce fay hattı hangi illerden geçiyor? Düzce fay hattı kırıldı mı?
23.11.2022 Gündem
Çiftçiye sıfır faizli kredi imkanı! Elektrik borcu faizleri de silinecek
Çiftçiye sıfır faizli kredi imkanı! Elektrik borcu faizleri de silinecek Milyonlarca çiftçiyi ilgilendiren son dakika açıklaması! Sıfır faizli kredi geliyor, elektrik borcu faizleri siliniyor. İmzalanan protokole göre; çiftçilere elektrik borçları için 60 ay vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi verecek. Elektrik borcu faizlerinin yüzde 50’si silinerek, çiftçilere ve tarımsal sulama birliklerine destek sağlanacak.
27.10.2022 Ekonomi
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gediz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gediz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.