Fast

Fast

Son dakika FAST haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan FAST ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını FAST haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fast

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fast gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.310 fast haberi bulunmuştur. Tüm fast haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayramda EFT ve havale yapılır mı? Bayramda yollanan havale, EFT hemen hesaba geçer mi?
Bayramda EFT ve havale yapılır mı? Bayramda yollanan havale, EFT hemen hesaba geçer mi? Ramazan bayramı'nda bankalar kapalı olacak. İnternet bankacılığı ise internet üzerinde EFT gönderme işlemlerine açık olacak. Ancak kullanıcılar, bayram tatilinde fast olmadan EFT ve havale yapılıp yapılmayacağını araştırmaya başladı. Merak edenler için 10-11-12 Nisan'da yapılan EFT ve havale işlemlerinde para hesaba geçer mi sorusunun yanıtı ve detaylar haberimizde.
11.04.2024 Ekonomi
Airfryer'da çıtır çıtır patates kızartması tüyosu - Bir tutam atınca fast food gibi oluyor
Airfryer'da çıtır çıtır patates kızartması tüyosu - Bir tutam atınca fast food gibi oluyor Gün geçtikçe kullanım alanı artan airfryer pek çok kişinin hayatını kolaylaştırıyor. Özellikle airfryer'da patates kızartmasının çıtır çıtır olması için yapılması gerekenleri araştırdık.
4.04.2024 Yaşam
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor
Para transferinde yeni dönem! FAST limitler değişiyor, 4 Nisan'da başlıyor Bankada parası olan, para transferi yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Bankalar arası para transferlerinde yeni dönem başlıyor. TCMB'den yapılan açıklamaya göre, FAST işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecektir.
2.04.2024 Ekonomi
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Bankada parası olana güzel haber! Yeni dönem başlıyor, Merkez Bankası duyurdu
Bankada parası olana güzel haber! Yeni dönem başlıyor, Merkez Bankası duyurdu Bankada parası olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Merkez Bankası yeni kararı duyurdu. FAST sistemi değişiyor. Merkez Bankası "FAST sisteminin yenilikçi teknolojilerle şeffaf, güvenli ve hızlı bir ödeme yöntemi olarak hizmet vermesi amaçlanıyor" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...
5.02.2024 Ekonomi
FAST Ödeme İste Katman Servisi kullanıma açıldı
FAST Ödeme İste Katman Servisi kullanıma açıldı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), alacaklının borçludan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) yöntemiyle ödeme talep etmesine imkan sağlayan FAST Ödeme İste Katman Servisi'nin kullanıma açıldığını açıkladı.
5.02.2024 Ekonomi
Fast Boot Nedir, Ne İşe Yarar? Fast Boot Nasıl Kapatılır?
Fast Boot Nedir, Ne İşe Yarar? Fast Boot Nasıl Kapatılır? Birçok uygulamada bir aracı olarak kullanılan menü seçeneği olarak nitelendirilmektedir. Birden farklı telefonların model kısmında bulunan bu ayraç açıklama uygulama gibi özellikleri etkin bir şekilde girilmesini sağlamaktadır.
28.01.2024 Gündem
Patates kızartması tencereye yapışmasını önleyen tüyo - Çıtır çıtır, altın sarısı yapıyor!
Patates kızartması tencereye yapışmasını önleyen tüyo - Çıtır çıtır, altın sarısı yapıyor! Restoranlarda ya da fast foodlarda yediğiniz patates kızartmasını evde de yapmanız mümkün. Bir aşçılık sırrı: bu tüyoyla altın sarısı, çıtır çıtır patates kızartması yapacaksınız.
22.01.2024 Yaşam
QNB Finansbank mobil çöktü mü? Finansbank, Denizbank neden açılmıyor?
QNB Finansbank mobil çöktü mü? Finansbank, Denizbank neden açılmıyor? QNB Finansbank mobil çöktü mü sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye genelinde bankalararası Fast işlemlerinde yaşanan sorun kullanıcıları arama motorlarına yöneltti. Pek çlok bankanın mobil uygulamasında ise sorun yaşanmıştı. Peki Finansbank, Denibank mobil neden açılmıyor? Finansbank mobile neden girilmiyor?
15.01.2024 Gündem
EFT'ler neden gitmiyor? Bekleyen EFT neden olur, FAST sistemi kapalı durumda ne demek? EFT'lerde sorun mu var 15 Ocak 2024?
EFT'ler neden gitmiyor? Bekleyen EFT neden olur, FAST sistemi kapalı durumda ne demek? EFT'lerde sorun mu var 15 Ocak 2024? EFT’lerde sorun mu var, bekleyen EFT ne demek? Bekleyen EFT ifadesi, para transferi yapmak isteyenler tarafından sabah saatleriyle karşılaşılan bir sorun oldu. EFT işlemleri, gönderen kişinin hesabından çıkan para miktarının alıcı kişinin hesabına ulaşmasıyla tamamlanır. Bugün EFT işlemleri "bekleme" aşamasında kalıyor. Peki, FAST ve EFT sorun mu var, neden gitmiyor? Bankalarda FAST EFT sorunu mu var?
15.01.2024 Ekonomi
1 Ocak 2024 bankalar açık mı? 1 Ocak’ta bankalar çalışıyor mu, kapalı mı açık mı? EFT havale yapılacak mı? Bankaların resmi tatil günleri…
1 Ocak 2024 bankalar açık mı? 1 Ocak’ta bankalar çalışıyor mu, kapalı mı açık mı? EFT havale yapılacak mı? Bankaların resmi tatil günleri… Yılbaşı planları yapılırken, 1 Ocak 2024'ün Pazartesi günü resmi tatil olup olmadığı bankaların açık olup olmadığı sorgulanıyor. Haftanın, ayın ve yılın ilk günü olan 1 Ocak tarihi, resmi tatildir. 1 Ocak 2024 Pazartesi günü, okullar, kamu kurumları, bankalar ve hastaneler gibi birçok kuruluş kapalı oluyor. Peki, 1 Ocak 2024 bankalar açık mı? 1 Ocak’ta bankalar çalışıyor mu, kapalı mı açık mı? Bankaların resmi tatil günleri…
28.12.2023 Gündem
Para transferlerinde yeni dönem!  FAST limiti yükseltildi
Para transferlerinde yeni dönem! FAST limiti yükseltildi Bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 50 bin liraya yükseltildi. Bankalar tanımlamaları gerçekleştirdi ve bugünden itibaren para transferleri 50 bin lira limit üzerinden yapılmaya başlandı.
22.12.2023 Ekonomi
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı
'Kiralık hesap' tuzağı! Bu oyuna gelen şimdi yandı Yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen paraları aklamak ve zimmetlerine geçirmek isteyen dolandırıcıların yeni yöntemi ihtiyaç sahibi olan kişilerin banka hesaplarını kara para akışında kullanmak için kiralamak. Hatta bu dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kurdukları gruplarla kiralık hesap arıyor.  Hesabını kiraya veren ve hakkında nitelikli dolandırıcılıktan dava açılan Mustafa Kazan, "Biz bir cahillik yaptık, tuzağa düştük. Mağdur olan benim ama, bankalar tarafından insanlar karşısında dolandırıcı olarak görünen de benim" dedi. Kazan'ın telefonla ulaştığı dolandırıcılardan biri, "Biz vergi kaçırmak için bu yöntemi kullanıyoruz" derken, bir diğeri ise dolandırıcılık olayların arttığını söyleyerek, kendisiyle çalışırsa dolandırılmayacağını taahhüt etti. 
10.12.2023 Gündem
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi
Döneri ekmek arasına koydu şeytanın bacağını kırdı! İşte 'ekmek arası dönerin mucidi' Malatyalı Kadir Nurman'ın hikayesi Döneri ekmeğin arasına koydu, Almanların en sevdiği fast food sıralamasında birinciliğe tırmandı. Almanya’ya işçi olarak gitti ancak şansı bir türlü yaver gitmedi. Elini attığı tüm işler başarısızlıkla sonuçlandı. Gurbette gülmeyen talihini değiştirmekte kararlıydı. Soluğu Türkiye’de aldı. Hemen ticarete atıldı ancak ne yazık ki onda da hüsrana uğradı. Sonrasında baktı olmayacak tekrar Almanya’ya döndü. Hiçbir şekilde pes etmeyen Kadir Nurman şeytanın bacağını ise döneri ekmek arasına koyunca kırdı.
23.11.2023 Yaşam
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi?
Breaking Bad konusu nedir, Breaking Bad ne demek? Polat'lar Breaking Bad'den mi esinlendi? Kara para akladıkları iddiasıyla tutuklanan Engin ve Dilan Polat çift olayı ülke gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Polat çiftinin güzellik salonu açmak isteyenlere, 20 milyon liralık isim hakkı vererek gelir elde ettikleri iddiaları dolaşırken çiftin bir avukatının da ilk soruşturma dalgasında gözaltına alınması ünlü dizi Breaking Bad'di anımsattı. Bir avukatın müvekkiline kara para aklama için güzellik salonu aldırmasını hatırlattı. Nakit para akışının yoğun olduğu bu salonlar, muhasebe denetiminin zor olması nedeniyle dünya genelinde de para aklamada sıklıkla başvurulan bir yöntem oluyor. Söz konusu ayrıntının ardından Breaking Bad dizisine yönelik sorgulamalar arttı.
16.11.2023 Gündem
8 milyar yıllık sinyalin gizemi çözülüyor
8 milyar yıllık sinyalin gizemi çözülüyor İlk kez 1932 yılında mühendis Karl Jansky tarafından keşfedilen, dış uzaydan gelen Radyo dalgaları sakin gece göğünün, pek de sakin olmadığını gösteriyor.
23.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor!
Anadolu’nun 4 bin yıllık lezzeti Avrupa’da dönere rakip oluyor! Türk dönerine Avrupa'da rakip olarak Anadolu'nun eşsiz lezzeti çıktı. 4 bin yıllık Anadolu lezzeti çiğ köftenin Avrupa’da revaçta olduğunu söyleyen Mevlüt Ceyhun Tekdemir, “Son yıllarda Avrupa’da hem lezzetli hem de sağlıklı bir besin olması dolaysıyla çiğ köfte oldukça popüler, dönere rakip oluyor. Çiğ köftenin lezzetli, yeşillikli, sağlıklı ve vegan bir ürün olması tüketici tercihinde büyük rol oynuyor. Başta Türkler olmak üzere Avrupalı birçok girişimci çiğ köfte işletmesi açmak için bize talepte bulunuyor” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Voleybol federasyonuna yeni sponsorluk desteği
Voleybol federasyonuna yeni sponsorluk desteği Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ile ABD merkezli fast food restoran zinciri KFC arasında Voleybol 1. Ligi ana sponsorluğu anlaşması imzalandı.
5.09.2023 Diğer Sporlar
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
Çıtır patates kızartması için  tek bir hile var! Bunu yapan lezzetine doymuyor!
Çıtır patates kızartması için tek bir hile var! Bunu yapan lezzetine doymuyor! Fast foodlarda ve lokantalarda yediğiniz patates kızartmasını evde yapmak ister misiniz? Kaynananızı çatlatacak patates kızartması tarihiyle altın renginde çıtır çıtır bir lezzete hazır olun. Bu hileyi yaptığınız çıtır kızartmayı parmaklarınızla birlikte yiyeceksiniz.
11.08.2023 Gündem
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan rekor
Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan rekor İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı, 14 Temmuz günü 123 bin 449 yolcuyla elde ettiği rekoru, 16 Temmuz Pazar günü gerçekleşen 674 uçuşta, 123 bin 607’ye yükselterek aynı hafta sonu iki büyük rekora imza attı.
18.07.2023 Ekonomi
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hamburger Kaç Kalori? Hamburger Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hızlı ve pratik bir besin olması nedeniyle milyonlarca kişinin her gün tercihi olan "fast food" yemeklerinin başında gelen hamburger, her geçen gün daha da fazla tüketiciye ulaşmaktadır. Fast food denilince akla gelen ilk yiyecekler arasında yer alan hamburger bu alandaki liderliğini uzun yıllardır başka bir yemeğe kaptırmadan devam etmektedir. Hamburger hızlı ve lezzetli olmasının yanı sıra aynı zamanda yüksek kaloriye sahip olmasıyla da bilinir. 
14.07.2023 Sağlık
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kökeni İtalya'ya dayanan ve peynir ile domates başlı olmak üzere pek çok malzemenin karıştığı hamur işi yiyecek pizza olarak ifade edilmektedir. Özellikle aperatif olarak pek çok kişinin dünya çapında tercih ettiği en önemli fast food ürünleri arasında gelir. Değişik malzemelerin katılarak günümüzde çeşitleri üzerinden sunulduğunu söylemek mümkündür.
3.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fast ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fast haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.