Ev Satış

Ev Satış

Son dakika ev satış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev satış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev satış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Satış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev satış gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.971 ev satış haberi bulunmuştur. Tüm ev satış haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'da ilk evini alacaklara özel proje hayata geçiyor! Yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor
İstanbul'da ilk evini alacaklara özel proje hayata geçiyor! Yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor Ev alma planı yapanlara güzel haber! Uygun koşullarla ev sahibi olmak mümkün hale geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde, konut hamlesi kapsamında İstanbul’da evi olmayanları ev sahibi yapmak amacıyla Emlak Konut GYO ve Türk Hava Yolları iş birliği ile hayata geçirilen ve büyük ilgi gören ‘Yenişehir Evleri Arnavutköy Projesi’nin ilk iki etabının kuraları çekiliyor.
2.05.2024 Ekonomi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi
Ev alacaklar dikkat! Resmen dibi gördü, yüksek faiz hesapları değiştirdi Konut satışında düşüş serisi dört aydır devam ederken hızını da arttırdı. Kasımda satışlar yüzde 20.6 gerileyerek 93 bin 514 oldu. Hem son 5 ayın en düşük aylık satışı yapıldı hem de son 5 yılın en kötü kasım ayı rakamı görüldü. Yüksek faiz ve kısıtlamaların etkisiyle banka kredili satışlar da dip yaptı.
16.12.2023 Ekonomi
Kütahya’da 7 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığına operasyon! Çok sayıda kişi gözaltına alındı
Kütahya’da 7 milyon liralık ‘kapora’ dolandırıcılığına operasyon! Çok sayıda kişi gözaltına alındı Kütahya’da sosyal medyada verdikleri ev satış ilanları üzerinden ‘ora’ dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen 1’i kadın, 8 kişi, gözaltına alındı. Şüphelilerin aynı yöntemle 4 kişiyi, 7 milyon lira dolandırdığı tespit edildi.
27.10.2023 Yaşam
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların kullanımına ilişkin yeni şifre kararı aldı ve bankalara da talimatı verdi. Buna göre temassız ödemelerde şifre kullanılacak. Bu kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar bu karardan sonra ‘Kredi kartında temassız ödeme kalktı mı? Kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istiyor?’ sorularını araştırmaya başladı. Uzman isimler konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.02.2023 Ekonomi
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok
Binanız riskli çıkarsa ev satış bedelini geri alabilirsiniz! Zaman aşımı yok Ev sahiplerinin binaları ve daireleri için deprem korkusu dolayısıyla almayı düşündükleri yapı denetim raporunda eğer sonuç ‘depreme uygun değil’ olarak çıkarsa, satın aldıkları yüklenici kurumlara ve müteahhitlere karşı tüketici kanunu çerçevesinde ayıplı mal hükmünden faydalanılarak tazminat davasından ev satış bedelini almaya kadar korunan hakları mevcut.
15.02.2023 Ekonomi
Her emlakçıyım diyene kanmayın! Yabancı ve kayıt dışı emlakçılar yüzünden sahte satışlar ve mağduriyetler arttı!
Her emlakçıyım diyene kanmayın! Yabancı ve kayıt dışı emlakçılar yüzünden sahte satışlar ve mağduriyetler arttı! İstanbul’da ev fiyatları ve kiralar artarken yabancı ve kayıt dışı emlakçılar ile ilgili sorunlar da başladı. Kendilerini sözde emlakçı diye tanıtanlar hem yüksek hizmet bedeli alıyor hem de sahte satış yapıyor. En büyük problem ise büyük projelerden yapılan satışlar. Ev satın almak isteyenlerin düştüğü tuzakları anlatan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan yetki belgesiz aracılık faaliyetleri yapan yabancı emlakçılara karşı uyardı.
16.10.2022 Ekonomi
Ev fiyatları ve kiralar uçuşa geçti! 'Ödenemez duruma geldi' deyip duyurdu: Yüzde 90...
Ev fiyatları ve kiralar uçuşa geçti! 'Ödenemez duruma geldi' deyip duyurdu: Yüzde 90... Ev fiyatları ve kiralarla ile ilgili son dakika gelişmesi! Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ev fiyatları ve kiralar uçtu, sektör temsilcilerinden uyarı geldi. Kiralar üçe katlandı, insanlar evlerini birleştirmeye başladı. Kiralara ödenemez duruma geldi, evleri tek tek boşaltmaya başladılar. Antalya'da pandemi döneminde başlayan göçle yükselişe geçen kira ve ev satış fiyatları savaşının ardından zirveye çıktı. Ev kiralarının 3 bin 4 bin TL'den 9 bin, 10 bin, 20 bin, 40 binlere çıktığını duyuran sektör temsilcileri "Daha önce 2 bin, 2 bin beş yüz lira olan boş evler şu anda 8-10 bin lira, mobilyalı evler ise 40 bin liraya kadar çıktı" açıklamasında bulundu.
17.04.2022 Ekonomi
Ev satışlarında yeni dönem! Artık değişiyor, 3 yıl ve KDV...
Ev satışlarında yeni dönem! Artık değişiyor, 3 yıl ve KDV... Ev ve iş yeri alacakları yakından ilgilendiriyor. Satışlarda yeni dönem. 3 yıla çıkacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ‘vergi ve ekonomi paketi’ görüşülecek. Görüşülecek konular arasında dikkat çekici olan ise yabancıların iş yeri ve konut satışlarına ilişkin alınacak karar olacak. Buna göre yabancılara konut veya iş yeri teslimlerinde KDV'den istisna tutulmak için bir yıllık elde tutma şartı 3 yıla çıkarılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
27.03.2022 Ekonomi
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Ev almak isteyenler elini çabuk tutmak zorunda. Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 20,1 arttı. Uzmanlar, yabancı yatırımcıların akın ettiği Türkiye'de emlak piyasasında ilerleyen günlerde yeni bir hareketlenme olabileceğini belirtiyor. Bu hareketlenmenin fiyatlara yansıyacağı da belirtiliyor.
18.03.2022 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! İl il belli oldu! Yüzde 20 arttı
Ev alacakları ilgilendiriyor! İl il belli oldu! Yüzde 20 arttı Ev almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Kritik veriler açıklandı. Ev satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 artarak 97 bin 587 oldu. Aynı dönemde yabancılara yapılan ev satışları yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 olarak gerçekleşti. Buna göre, Türkiye genelinde ev satışları Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 artarak 97 bin 587 oldu. Ev satışlarında İstanbul 18 bin 752 konut satışı ve yüzde 19,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul'u 8 bin 464 ev satışı ve yüzde 8,7 pay ile Ankara, 5 bin 575 ev satışı ve yüzde 5,7 pay ile İzmir izledi. Ev satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 23 ev ile Ardahan, 40 konut ile Hakkari ve 47 ev ile Bayburt oldu.
15.03.2022 Ekonomi
Gayrimenkul alım satımı ile ilgili son dakika açıklaması! Tapu satışı öncesi...
Gayrimenkul alım satımı ile ilgili son dakika açıklaması! Tapu satışı öncesi... Gayrimenkul sektörü ile ilgili flaş açıklama! Ev almayı planlayan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tazminat ödemesi ile sonuçlanabiliyor. Konut piyasasında son aylarda hiç olmadığı kadar kararsız alıcı ve satıcı ile karşılaşıldı. Satış sözleşmesi yapıldığı, kaparo verildiği halde tapudan dönenler oldu. Uzmanlar her iki tarafın cayma hakkı olduğunu, ancak bazı durumlarda vazgeçen tarafın tazminatla karşılaşacağını söyledi. İşte son dakika iptallerde tüketicilerin hakları...
6.02.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık...
Tapuda yeni dönem başlıyor! Ev alım-satımında flaş değişiklik, gayrimenkul sektöründe artık... Gayrimenkul sektörü ile ilgili son dakika kararı! Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Ev alı satacak herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tümüyle değişiyor. Tüketici mağdur edilmeyecek. Ev alma planı yapanlar hem fiyat avantajı hem de ödeme kolaylığı açısından tamamlanmamış projelerden konut almayı tercih ediyor. Ancak bazı firmalar teslim tarihi geçmesine rağmen alınan daireyi teslim etmiyor ya da inşaat tamamen yarım kalıyor ve ev alma hayali kuranlar büyük mağduriyet yaşıyor. Sadece tamamlanmamış projelerde değil, tamamlanmış ev satışlarında da tüketiciler sorun yaşayabiliyor. Örneğin bir ev birden fazla kişiye satılıyor. Bu ve benzeri tüm mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir düzenleme hayata geçiriliyor. Satış vaadi sözleşmeleri noter huzurunda yapılacak. Artık kat irtifakı olmayan dairelerin satışı yapılmayacak.
3.02.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, ev alıp satacakları ilgilendiriyor Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Tapuda yeni bir dönem başlıyor. Konut alım satımında önemli değişiklikler olacak. Gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergiler, diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınmak suretiyle yeniden değerlendirilecek. Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'ne entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulacak ve taşınmazların değerlerine yönelik veriler mülkiyet bilgileri ile tutulacak.
28.10.2021 Ekonomi
Ev alacakları ilgilendiriyor! Fiyat artışı ve yüksek faiz...
Ev alacakları ilgilendiriyor! Fiyat artışı ve yüksek faiz... Ev almayı planlayan herkesi ilgilendiriyor. Maliyetlerdeki artışın fiyatlara yansıması ve kredi faizlerinin yüksek olması yerli tüketicinin ev almasını zorlaştırıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı verilerinin açıklanması üzerine, Türkiye genelinde konut satışlarını değerlendiren Now Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başyazıcıoğlu, “Türkiye’de konut satışları mayıs ayında 12 ayın en düşük seviyesini gördü. Yılın ikinci yarısı itibariyle ise konut satışlarında yukarı yönlü bir ivme bekliyoruz." dedi.
16.06.2021 Ekonomi
Ev kredileri  0.64 ve 0.74'e düştü! Talep arttı, fiyatlar tavan yaptı, şu anda ise...
Ev kredileri 0.64 ve 0.74'e düştü! Talep arttı, fiyatlar tavan yaptı, şu anda ise... Ev alacak herkesi ilgilendiriyor. Fiyatlar geçen seneye göre yüzde 110 arttı. Özellikle pandemi sürecinde ev kredilerinin yeni konutlar için 0.64, ikinci el konutlar için de 0.74'e düşmesi ile ev satışlarında büyük bir artış yaşandı. Kredilerdeki düşüş sonrası ev fiyatları artı. Şu an konut kredileri de ev fiyatları da yüksek seviyede seyrediyor. İzmir'in bazı ilçelerindeki imarlı arsaların, deprem ve pandemi nedeniyle son 1 yılda çok değer kazandığını söyleyen İzmir Emlak Komisyoncuları Oda Başkanı Mesut Güleroğlu, "İnsanlar maskelerden kurtulmak istiyor. Bu nedenle şehir merkezinden uzak bölgeler talep görmeye başladı. Hal böyle olunca fiyatlar yükseldi. Çeşme'de ihaleye açılan arsaların fiyatları daha önce 2 milyondan başlarken bugün 5 -5,5 milyon TL'den satılır hale geldi" dedi.
23.05.2021 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes...
Tapuda yeni dönem! Değişiyor, artık herkes... Evi olan, ev alacak herkes için geçerli. Tapuda bir dönem sona eriyor. Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Karar uygulanmaya başladı. Artık ulaşılabiliyor. TAKBİS üzerinden bilgi alınabilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdesini duyurmuştu. Uygulama pilot bölgede başladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların bulunduğu yerlere ait "afet alanları, fay hatları, riskli bölgeler, sit alanları, çevre ve turizm alanları" gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini bildirdi.
18.03.2021 Gündem
Ev satışı ile ilgili flaş karar! İptal edildi, fiyat...
Ev satışı ile ilgili flaş karar! İptal edildi, fiyat... Evi olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Evini satarken bunu yapan evinden oluyor. Mahkemeden emsal niteliğinde karar! Evini satarken rayiç bedelini düşük gösterenler cezai yaptırımla karşılaşıyor. Gökalp kardeşler 900 bin liraya satın aldıkları evin bedelini tapuda 360 bin TL gösterip ödemeyi elden yaptı. Evi satın aldıkları kişinin bankalara borcu çıktı, banka satış için “Borçlu mal kaçırıyor. Bu satış gerçek değil” iddiasında bulundu. Mahkeme satışı iptal ederken, bankaya da evi icradan satma yetkisi verdi.
14.03.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Tamamen değişti
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Tamamen değişti Pandemi ile birlikte birçok değişiklik hayatımıza dahil oldu. Bu değişikliklerden biri de ev alacak kişileri yakından ilgilendiriyor. Tamamen değişti. Özellikle uzaktan çalışma, birçok eğitimin evden yapılabilmesi, toplantıların online olarak gerçekleşmesi evde geçirilen süreyi bir hayli arttırdı. İnşaat ve emlak sektörü temsilcileri, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uzaktan çalışma sisteminin yaygınlaşmasının yaşam koşullarını ve konaklama anlayışını değiştirdiğini, ev satın almak isteyenlerin çalışma odası olan, geniş ve çok balkonlu, doğayla iç içe yapıları tercih ettiğini belirtti.
23.02.2021 Ekonomi
Kiracıları ilgilendiriyor! Ve belli oldu
Kiracıları ilgilendiriyor! Ve belli oldu Kiracı, evini değiştirmek isten, ev sahibi ya da yeni ev almak isteyen herkesi çok ilgilendiriyor. Zam geldi. Oran belli oldu. Geçen yıla kıyasla artış oldu. Tek Tek açıklandı. Artış oranı semtlere göre farklılık gösteriyor. İstanbul'daki konut kiraları yüzde 10.81 artı. Metrekare birim fiyatının en yüksek olduğu ilçe ise Sarıyer. Kendini en kısa sürede amorti eden evler ise Esenyurt'ta bulunuyor.
10.02.2021 Ekonomi
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor
Ev alacak herkesi ilgilendiriyor! Zam geliyor Es sahibi olmak isteyenleri ilgilendiren önemli açıklama. Zam geliyor. Yapılacak zamlar yüzde 50'ye kadar ulaşacak. Zamlar kademeli olarak yapılacak. Stoklar eridi. Üretici firmalar yükselen maliyetlerin ev satış fiyatlarına yansıyacağını duyurdu. Gayrimenkul sektörü temsilcileri artan maliyetler nedeniyle ‘Zam kapıda’ diyor. Stok konutların tükendiğini, yeni yapılacak projelerde yeni fiyat listelerinin çıkacağını belirten sektör temsilcilerine göre bu yıl kademeli olarak yüzde 50’ye varan fiyat artışı yapılacak.
24.01.2021 Ekonomi
MHP'nin Bitcoin planı
MHP'nin Bitcoin planı Son günlerde hızla değer kazanan sanal para Bitcoin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de gündemine geldi.
12.12.2017 Siyaset
Türk şirketlerine neler oluyor?
11.10.2013 Ekonomi
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme!
Ev almak isteyenler dikkat! Faizler düşecek mi? Yüzde 25 kira sınırlaması kalkacak mı? Ev fiyatlarında çarpıcı gelişme! Ev satışlarında düşüş devam ediyor. Düşük faizli konut kredisi kampanyasına ilişkin detaylar da henüz açıklanmadı. Mevduat faizlerindeki yükseliş, konut fiyatlarının daha da aşağı geleceği beklentisi, konut kredisi faizlerindeki artış, yatırım için konut alacaklara yüzde 22.5 oranında kredi çıkması gibi faktörler sektörü olumsuz etkiliyor. Ayrıca kira artış oranlarının yüzde 25 seviyesinde kalması ve kiracı ev sahibi arasındaki tartışmalar da konut sektörüne olan ilgiyi azalttı. Uzmanlar yaz aylarından sonra talebin artacağını, finansal koşulların iyileşebileceğine dikkat çekti.
17.05.2024 Ekonomi
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı
TMSF, Mondihome’u satışa çıkardı Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Mondi Mobilya Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi satışa çıkardı. Şirketi hisse satışına ilişkin ilan, Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayınlandı.
11.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ev Satış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev satış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.