Erken Menopoz

Erken Menopoz

Son dakika erken menopoz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan erken menopoz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını erken menopoz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Erken Menopoz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan erken menopoz gelişmeleri de dahil olmak üzere 347 erken menopoz haberi bulunmuştur. Tüm erken menopoz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’ Prof. Dr. Nafiye Karakaş Yılmaz, tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörlere ilişkin, “Bilimsel veriler tüp bebek tedavisinin başarısında en önemli faktörün anne adayının yaşı olduğunu göstermektedir” dedi.
27.04.2023 Sağlık
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu
Menopoza girmek üzere olduğunu öğrendi; altın yumurta ile anne oldu  2019 yılında hayatlarını birleştiren Birgül-Davut Erden çiftinin doğal yollarla elde edilen iki gebeliği düşükle sonuçlandı. Sağlık kontrolleri sonrası menopoza girmek üzere olduğunu öğrenen Birgül Erden (38) tüp bebek tedavisine başladı. Kişiye özel uygulanan tedavi yaklaşımıyla son kalan tek yumurta ile bir adet embriyo elde edildi. Başarılı tedavi süreci sonrası bebeğine kavuşan anne Erden, “Çok şükür sonunda da kızımıza sağlıkla kavuştuk. Aygüneş evimize güneş gibi doğdu. Annelik muhteşem bir duyguymuş” dedi.
8.08.2022 Yaşam
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı!
Erken menopoza karşı önemli uyarı! Tek tek sıraladı! Giderek artan çevre kirliliği, yoğun stres, sigara kullanımı ve hatalı beslenme gibi alışkanlıkların kadınlarda erken menopoza neden olabildiğini Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Uğur Çobanoğlu, “Bazı besinlerin içeriğinde bulunan maddeler hormonların dengeli çalışmasını destekleyerek erken menopozu engellemektedir. Menopozu geciktiren besinler arasında yağlı balıklar, fasulye, mercimek, bezelye, çinko bakımından zengin gıdalar, biftek, kabak çekirdeği, nohut ve patates sayılabilir” dedi.
12.05.2022 Sağlık
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat!
Kalp sağlığı için 12 risk faktörüne dikkat! Kalp hastalıkları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ölüm nedenleri açısından ilk sırada yer almaya devam ediyor. Son verilere göre 2030 yılında dünya genelinde 23 milyon kişinin kalp kaynaklı hastalıklardan hayatını kaybedeceği tahmin ediliyor. Ancak ciddi kalp hastalıklarının önemli bir çoğunluğu risk faktörlerinin kontrol altına alınabilmesi sayesinde önlenebiliyor. Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Deniz Şener, “10-17 Nisan Kalp Haftası” sebebiyle kalp sağlığını koruyucu önlemler hakkında bilgi verdi.
9.04.2022 Sağlık
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir?
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, yumurtalık ve sperm dondurma bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
4.03.2022 Sağlık
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı!
Yumurta dondurma işlemi için ‘erken yaş’ uyarısı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı!
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı! Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
1.03.2022 Sağlık
Erken yaş uyarısı geldi! Yüzde 60 başarılı oluyor
Erken yaş uyarısı geldi! Yüzde 60 başarılı oluyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar yumurta dondurma işlemi yaptırmak isteyen kadınlara erken yaş uyarısında bulundu. Prof. Dr. Attar, “Yumurta dondurma işlemi için ideal yaş 35-40 arasıdır. Yumurtanın dondurulduğu yaş, yumurta kalitesini ve gebelik başarısını etkiliyor. İşlemin ardından yüzde 30-60 arasında başarı oranı var” dedi.
1.03.2022 Sağlık
Erken menopoz anneliğe engel mi?
Erken menopoz anneliğe engel mi? Hastalık, geç evlenme ve kariyerden dolayı bebek yapmayı erteleyen kadınlar, tedavi süreci için geç kalabiliyor. 40 yaşına yaklaşan kadınlarda yumurta rezervleri ya düşük ya da zaten kalitesiz olabiliyor. 40 yaşın altında olup menopozla erken tanışmış veya hamileliği bir nedenle ertelemiş kadınların bebek sahibi olabilmesinde PRP şansı arttırıyor. Peki, Erken menopoz döneminde hamile kalınır mı? Erken menopoz hamileliğe engel mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner merak edilenleri anlattı.
27.02.2022 Sağlık
Erken menopoz anneliğe engel değil
Erken menopoz anneliğe engel değil 40 yaşın altında olup menopozla erken tanışmış veya anne olamayan kadınların yumurtalarına PRP enjekte edilerek gebelik şansı yükseltiliyor. Bu tedavi yöntemi sayesinde umut verici sonuçlar elde edildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Kişinin kendi kanından elde edilen PRP uygulaması, başarısız tüp bebek denemeleri olan kadınların çoğunda etkili oldu. Kadının kanından alınıp özel bir kitten geçirilerek elde edilen plazmanın anestezi altında yumurtalara iğne ile enjekte edilip menopozda uykuya geçen yumurtaların uyandırılması işlemi ile başarılı sonuçlar almaktayız’’ dedi.
26.02.2022 Sağlık
Erken menopoz anneliğe engel değil
Erken menopoz anneliğe engel değil 40 yaşın altında olup menopozla erken tanışmış veya anne olamayan kadınların yumurtalarına PRP enjekte edilerek gebelik şansı yükseltiliyor. Bu tedavi yöntemi sayesinde umut verici sonuçlar elde edildiğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, “Kişinin kendi kanından elde edilen PRP uygulaması, başarısız tüp bebek denemeleri olan kadınların çoğunda etkili oldu. Kadının kanından alınıp özel bir kitten geçirilerek elde edilen plazmanın anestezi altında yumurtalara iğne ile enjekte edilip menopozda uykuya geçen yumurtaların uyandırılması işlemi ile başarılı sonuçlar almaktayız’’ dedi.
26.02.2022 Sağlık
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır!
Kanserde erken teşhis ve tarama hayat kurtarır! Günümüzde yeni geliştirilen tedavi yöntemleri, erken teşhis ve tarama ile birçok kanser türünün önüne geçmek mümkün oluyor. Ailesinde bir kanser hikayesi bulunanlara, belirli bir yaş üzerinde olan kişilere mutlaka düzenli tarama yaptırması gerektiğini hatırlatan Op. Dr. Süleyman Deniz Kahraman, kanser türleri ve belirtileri hakkında önemli bilgiler verdi.
1.02.2022 Sağlık
PRP tedavisi ile erken menopozda bile gebe kalmak mümkün!
PRP tedavisi ile erken menopozda bile gebe kalmak mümkün! Halk arasında yumurtalık gençleştirme olarak da bilinen PRP yöntemine ilişkin Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Erkut Attar, “PRP yöntemiyle yaklaştığımız erken menopoz olgularında kendiliğinden gebelikler oluşuyor. Yöntem, hastanın kendi yumurtasıyla gebe kalması ve doğurganlığını koruması için bir fırsat veriyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış!
Tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlış! Tüp bebek tedavisi sayesinde bugüne dek milyonlarca sağlıklı bebek dünyaya geldi. Ancak tüp bebek tedavisiyle ilgili toplumda doğru sanılan bazı hatalı bilgiler çiftlerin tedaviye geç başvurmalarına veya tedaviden kaçınmalarına neden olabiliyor. Peki, İlk tüp bebek denemesinde başarı şansı düşük mü? Bebeklerde doğumsal anomali riski artar mı? Tüp bebek tedavisi erken menopoza neden olur mu? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nadiye Köroğlu, tüp bebek tedavisi hakkında doğru bilinen 10 yanlışı anlattı.
27.01.2022 Sağlık
Erken menopoz önlenebilir mi?
Erken menopoz önlenebilir mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ercan Baştu, erken menopoz hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
8.12.2021 Sağlık
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor! Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021 Sağlık
Menopoz dönemine ilişkin açıklama
Menopoz dönemine ilişkin açıklama Kadın Doğum ve Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Parlakgümüş, "Her 100 kadından birinin yaşadığı erken menopozun seyrini yavaşlatmak ve menopozun etkilerini minimize etmek mümkün." diyerek menopoz dönemine ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde PRP’nin faydaları nelerdir?
Tüp bebek tedavisinde PRP’nin faydaları nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, tüp bebek tedavisinde Platelet-Rich Plasma (PRP)’nın faydalarını sizler için anlattı.
17.10.2021 Sağlık
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla...
Mucize bebek! 28 yaşında menopoza girdi; son yumurtasıyla... En büyük hayali anne olmak olan Pakize Erdoğan, 28 yaşında menopoz sürecine girdiğini öğrendi. Tedavi olup, çocuk sahibi olmak için eşiyle birlikte birçok doktora giden Erdoğan, 7 yılda 2 aşılama ve 2 tüp bebek tedavisi gördü. Başarısızlıkla sonuçlanan tedavilerin ardından Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Kübra Boynukalın ile tanışan çift, elde edilen tek embriyo ile sağlanan gebelik sonucunda oğulları İbrahim Berat’ı kucağına aldı.
17.10.2021 Sağlık
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler
Menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler Menopozun çeşitli hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Leyla Ercan, bu dönemin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler, takip ve tedavi süreciyle ilgili bilgiler verdi. Op. Dr. Ercan, bu dönemde kalp hastalıkları, damar sertliği, kemik ve eklem hastalıkları gibi bazı sağlık sorunlarının gelişme olasılığı olduğundan sağlık kontrollerinin düzenli yapılması gerektiğini vurguladı.
6.10.2021 Sağlık
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır!
Rahim ağzı kanserinde erken tanı hayat kurtarır! Rahim ağzı kanseri dünyada ve ülkemizde en sık görülen jinokolojik kanserlerin başında geliyor. Rahim ağzı kanseri nedenleri arasında çok sayıda doğum yapmak, erken yaşta cinsel ilişkiye girmek ve sigara içmek geliyor. Bunun yanı sıra ileri evreye kadar şikayet oluşturmayan rahim ağzı kanserinde en önemli risk faktörü olarak HPV virüsü gösteriliyor. Peki, Rahim ağzı (serviks) kanseri nedir? Rahim ağzı kanseri belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğt. Üyesi Şefik Gökçe anlattı.
14.09.2021 Sağlık
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün!
Erken menopozda doğurganlığı korumak mümkün! Kadınların 40 yaşından önce adetinin sonlanmasına erken menopoz deniliyor. Bu dönemde yumurta sayısının ve kalitesinin azalması bu tanıyı alan kadınların gebe kalma şansını da önemli ölçüde azaltıyor. Ancak gelişen tıp dünyası, erken menopoz riski taşıyan kadınlara yumurta dondurma yöntemi sayesinde anne olma şansını sunuyor.
3.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Erken Menopoz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki erken menopoz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.