Enflasyon Raporu

Enflasyon Raporu

Son dakika enflasyon raporu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enflasyon raporu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enflasyon raporu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enflasyon Raporu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enflasyon raporu gelişmeleri de dahil olmak üzere 522 enflasyon raporu haberi bulunmuştur. Tüm enflasyon raporu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması!
Merkez Bankası'ndan enflasyon açıklaması! Merkez Bankası fiyat gelişmeleri raporunda yıllık enflasyonun gıda alt grubunda gerilerken temel mal ve hizmetlerde daha belirgin olmak üzere diğer gruplarda yükseldiği ifade edildi. Aylık bazda hizmet, gıda ve temel mallar fiyat artışları ile öne çıkan gruplar olduğu bildirildi.
4.04.2024 Ekonomi
İşte faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum!
İşte faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, şubat ayında politika faizini beklentilere paralel yüzde 45'te sabit tuttu. Faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum ile ilgili detaylar ortaya çıktı. Öte yandan Altın ve para piyasaları uzman Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve döviz piyasalarındaki beklentiler ışığında, yıl sonu dolar tahminleri ve altının geleceği ne olacak?" sorusuna cevap verdi.
22.02.2024 Ekonomi
Gram altında yeni rekor ilk kez telaffuz edildi! Altında yıl sonu için sürpriz rakam
Gram altında yeni rekor ilk kez telaffuz edildi! Altında yıl sonu için sürpriz rakam Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nden açıklanan enflasyon ve perakende satışlar verisinin piyasalar üzerindeki etkisi altın fiyatlarını dalgalandırdı. Bir süredir gerileyen altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Altın ve para piyasaları uzman Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve döviz piyasalarındaki beklentiler ışığında, yıl sonu dolar tahminleri ve altının geleceği ne olacak?" sorusuna cevap verdi.
22.02.2024 Ekonomi
Elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması
Elektrik ve doğal gaza 'zam' açıklaması İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 'Elektrik ve doğal gazda seçimden sonra yüzde 150- 200 arası zam bekleyebiliriz' dedi iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
9.02.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine çıkardı.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkardı.
21.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyon 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İSO Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Kasım ayı öncü göstergeleri de aylık enflasyondaki gerilemenin devam edeceğine işaret etmektedir. Enflasyon Raporu'nda da belirttiğimiz gibi yıllık enflasyon mayıs ayındaki baz etkisiyle tepe noktasına ulaştıktan sonra 2024'ün ikinci yarısında gerileyecek. Baz etkilerinin ötesinde, enflasyondaki düşüş süreci birçok kanalla kendini gösterecek" dedi.
29.11.2023 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 40'a çıkardı.
23.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 500 baz puan artırarak yüzde 35'e çıkardı.
26.10.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Merkez Bankası, politika değişiminin ardından bugün dördüncü kez toplandı. Toplantı sonrası piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 30 seviyesine yükseltti.
21.09.2023 Ekonomi
Ekonominin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de açıklayacak
Ekonominin 3 yıllık yol haritası bugün belli oluyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’de açıklayacak Türkiye’nin önümüzdeki üç yılına ilişkin program bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. 2024-2026 yıllarını içeren Orta Vadeli Program’da enflasyon, istihdam ve büyümeye yönelik tahminler yer alacak. İş dünyasının çeşitli kesimleriyle yürütülen istişarelerde talepler dinlenilmiş, çözüm önerileri dile getirilmişti.
6.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı!
Merkez Bankası Başkanı Erkan'dan 'enflasyon' mesajı! Sektör temsilcileri Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Burak Yakın liderliğinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan ile bir araya geldi. Sektörün içinde bulunduğu durum hazırlanan bir sunumla anlatıldı.
28.08.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten faiz kararı açıklaması: Kararlıyız
Bakan Şimşek'ten faiz kararı açıklaması: Kararlıyız Merkez Bankası piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün saat 14:00'te açıkladı. Para Politikası Kurulu ağustos ayı toplantısı sonrası faizi 750 baz puan artırarak yüzde 17,5 seviyesinden yüzde 25 seviyesine yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklamalarda bulundu.
24.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 25 seviyesine yükseltti.
24.08.2023 Ekonomi
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı
İşte Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yeni ekibi! Liyakat vurgusu yapıldı Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın önceki gün ses getiren enflasyon raporu sunumunun ardından dün de yeni atanan ekibi açıklandı. Yeni Merkez Bankası başkan yardımcıları Hatice Karahan, Osman Cevdet Akçay ve Fatih Karahan’la ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Piyasaların yakından takip ettiği üç isim de uzmanlardan tam not alırken, ‘liyakat’ vurgusu yapıldı.
29.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduklarını, faiz artırımının yanı sıra parasal ve miktarsal sıkılaştırma araçlarını kullanacaklarını söyledi. İşte Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar...
28.07.2023 Ekonomi
Taksicinin suç kaydı polisleri şaşkına çevirdi: 2081'e kadar ehliyetine el konulmuş
Taksicinin suç kaydı polisleri şaşkına çevirdi: 2081'e kadar ehliyetine el konulmuş İstanbul'da polis denetimden kaçmak istediği sırada yakalanan taksi şoförünün suç kaydı polisleri şaşkına çevirdi. 2081 yılına kadar ehliyetine el konulduğu öğrenilen taksicinin 15 kez alkollü, 1 kez uyuşturucu etkisinde araç kullanırken yakalandığı belirlendi.
27.07.2023 Yaşam
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Yıl sonu enflasyonu tek haneye inecek
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Yıl sonu enflasyonu tek haneye inecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-III'ün tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yaptı. Erkan "Enflasyonun 2023 yıl sonunda %58,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Enflasyonun 2024 yıl sonunda %33,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Enflasyonun 2025 yıl sonunda %15,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
27.07.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyonla mücadele mesajı ve yıl sonu tahmini
TCMB Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyonla mücadele mesajı ve yıl sonu tahmini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon tahmin aralığının, 2023 yılı sonunda yüzde 22,3, 2024 yılı sonu için yüzde 8,8 seviyelerine tekabül ettiğini belirtti. Böylelikle Merkez Bankası, 2023 yıl sonu ve 2024 yıl sonu tahminlerini geçtiğimiz üç rapor dönemi ile aynı olarak sabit tuttu.
4.05.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan Bakan Nebati'ye 'açık mektup'
Merkez Bankası'ndan Bakan Nebati'ye 'açık mektup' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), hükumet adına, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye 'açık mektup' gönderdi. Mektupta, "TCMB, 2023 yılında Liralaşma Stratejisi'ni tüm unsurlarıyla veri odaklı ve etki analizlerine dayalı olarak kararlılıkla uygulamaya ve geliştirmeye devam edecektir" denildi.
31.01.2023 Gündem
Borsa neden düştü 26 Ocak 2023? Borsa İstanbul güne nasıl başladı, neden düşüyor?
Borsa neden düştü 26 Ocak 2023? Borsa İstanbul güne nasıl başladı, neden düşüyor? Borsa neden düşüyor, 26 Ocak 2023 Borsa İstanbul güne nasıl başladı? Borsa İstanbul`da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,11 azalışla 5.291,91 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 5,86 puan ve yüzde 0,11 değer kaybederek 5.291,91 puana geriledi. Peki, Borsa neden düşüyor?
26.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini!
Merkez Bankası'ndan flaş enflasyon tahmini! TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2023-I Bilgilendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunarak,"Enflasyondaki düşüş ile birlikte fiyatlama davranışlarının ekonomik temellerle uyumlu hale geldiğini göreceğiz. 2023 yılında enflasyonun tahminlerimizle uyumlu seviyelerle gerçekleşmesi için tüm politikalarımızı kararlılıkla uygulayacağız." dedi.
26.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Enflasyon Raporu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enflasyon raporu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.