Elektrik Abonesi

Elektrik Abonesi

Son dakika Elektrik abonesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Elektrik abonesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Elektrik abonesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Elektrik Abonesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan elektrik abonesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 163 elektrik abonesi haberi bulunmuştur. Tüm elektrik abonesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlık: Deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına enerji verildi
Bakanlık: Deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına enerji verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca, deprem bölgesinde bulunan binaların tamamına yakınına enerji verildiği duyuruldu.
8.03.2023 Ekonomi
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için...
Elektrik faturasına yansıyor, cebinizden daha fazla para çıkıyor! Düşük elektrik faturası ödemek için... Elektrik faturaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonlarca aboneyi çok yakından ilgilendiriyor. Fatura ödemeleri artacak. 2022 yılına girilmesi ile birlikte elektrik faturalarında yeni bir dönem başladı. Kademeli tarifeye geçildi. Az tüketenin düşük fatura ödemesi prensibi ile yola çıkılan tarife değişikliğinde, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda alt sınır değişiklikleri yapıldı. Böylece tüketiciler faturalara gelen zamlardan tükettikleri oranda etkilendi. Nisan ayının gelmesiyle havalar ısınmaya başladı. Birçok kişi doğal gaz kombisini kapattı. Kışın ısınma için kullanılan enerji, yaz aylarında ise serinlemek için devrede olacak. Klima kullanımı birçok kişi için kurtarıcı olacak. Özellikle yaz aylarında hava sıcaklıklarının 40 dereceleri bulduğu güney ve güney doğu illerinde nemin de etkisiyle hissedilen sıcaklık çok daha yüksek oluyor. Bu kentlerde yaşayan vatandaşlar için klima kullanımı daha da erken başlıyor. Peki klima kullanımının elektrik faturalarına yansıması nasıl olacak? Hem klimanın konforundan yararlanıp hem de düşük elektrik faturası ödemek mümkün mü?
13.04.2022 Ekonomi
Uygun faiz oranlı kredi resmen duyuruldu! Bankaya başvuran müşteriler alıyor...
Uygun faiz oranlı kredi resmen duyuruldu! Bankaya başvuran müşteriler alıyor... Uygun faiz oranlı kredi kampanyası resmen duyuruldu. Banka şubelerinden başvuru yapılabiliyor. Ramazan ayında nakit ihtiyacı olan müşterilere yönelik açıklama geldi. Şekerbank KOBİ'lere özel kredi fırsatını duyurdu. 'İşinize Ramazan Bereketi' adı ile sunulan kredi kampanyasına ilişkin tüm bilgiler Şekerbank şubelerinden alınabilecek.
2.04.2022 Ekonomi
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat
Elektrik abonesi milyonları kapsıyor! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş! Faturası 116 TL'nin üzerinde olanlar dikkat Elektrik faturasıyla ilgili son dakika açıklaması! Elektrik faturasında yüzde 30 düşüş sağlıyor. Elektrik faturası 116 liranın üzerinde gelen milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2022 yılı için elektrikte serbest tüketici limitini yıllık 1100 kilovatsaat (kWh) olarak belirledi. Buna göre, aylık olarak yaklaşık 116 TL’nin üzerinde elektrik faturası ödeyen vatandaşlar, serbest tüketici olma hakkını kazanarak internet aboneliğini değiştirir gibi elektrik tedarikçisini değiştirip, seçtiği elektrik şirketinin belirlediği tarifeleri kullanabilecek. Serbest tüketici, tedarikçiyle kurduğu ikili anlaşmada fiyat, faturalama sıklığı, ödeme kanalları, güvence bedeli ve diğer sözleşme şartlarını serbestçe belirleyebiliyor. Bu kapsamda, serbest tüketiciler için en önemli avantaj düşük fiyattan elektrik kullanımı olarak öne çıkıyor. İşte elektrik faturasıyla ilgili flaş detaylar...
2.04.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarıyla ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşüyor, sınır belli oldu! Kademeli tarifede...
Elektrik faturalarıyla ilgili flaş açıklama! Fiyatlar düşüyor, sınır belli oldu! Kademeli tarifede... Elektrik faturalarıyla ilgili flaş açıklama. Milyonlarca aboneyi yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar düşüyor. Kademeli tarifeyle faturalarda fiyatlar değişti. Ev içinde tasarruf faturanıza ciddi oranda etki yapıyor. Açıklanan yeni tarifelerle birlikte mesken abone grubundaki müşteriler için kademeli tarife uygulamasına geçildi. Ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere devreye alınan kademeli tarifede, tarife uygulama dönemi ve günlük tüketim sınırı aboneler için dikkat edilmesi gereken noktaların başında geliyor. İşte son dakika haberinin detayları...
22.01.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim... Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm aboneleri yakından ilgilendiriyor. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Resmen duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den çıkarılacak doğal gazla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, 'Bu gazı üretip sistemi başladığımız andan itibaren tüketiciye yani daha doğrusu vatandaşımıza yansımış olacak. Mühendislik çalışmaları tam netleşmedi ama bizim yaptığımız ilk çalışmalarda ilk yıl 3 ila 5 milyar metreküp sisteme girmiş olacağız. Sonra da toplamda 2027-28’e geldiğimizde 15 ila 20 milyar metreküp sisteme gaz basmış olacağız. Yapılan tüm çalışmalar şu anda ithal ettiğimiz gaza göre buradan çıkacak gazın maliyetinin daha ucuz olacağını gösteriyor. Rakam bugünden vermek doğru değil, çünkü günün sonunda yatırımlar yatırım miktarları netleşecek. Ayrıca gazın bir çıkartma, işletme maliyetleri var bunları da koyacağız ve burada işin ekonomi neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilecek. Ama tüm öngörüler, tüm çalışmalar bugün ithal ettiğimiz gaza göre buranın çok daha ekonomik bir maliyet bize sunacağını gösteriyor' ifadelerini kullandı.
14.07.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarıyla ilgili flaş karar! Fiyatlara zam geldi, aboneler...
Elektrik faturalarıyla ilgili flaş karar! Fiyatlara zam geldi, aboneler... Elektrik faturalarıyla ilgili son dakika kararı. Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor. Elektrik aboneleri dikkat. Resmen açıklandı. Detaylar belli oldu. Elektrik fiyatlarına zam geldi. Elektrik fiyatlarında 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere tüm abone gruplarına yüzde 15 zam yapıldı.
30.06.2021 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim...
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, indirim... Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor. Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Doğal gaz fiyatları düşecek. Doğal gaz faturalarına indirim gelebilir. Oxford Enstitüsü Enerji Çalışmaları Kıdemli Uzmanı Stephen O'Sullivan, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfinin önemine işaret ederek, "Yerli gaz arzı, Türkiye'nin Rusya'ya bağımlılığını azaltacaktır. Ülkenin gaz talebi artsa bile Sakarya sahasından gelen gaz Türkiye'nin hem ithalata bağımlılığını azaltacak hem de kömür benzeri yakıtlar yerine doğal gaz kullanımının artmasını sağlayacaktır." dedi. Karadeniz'deki keşfin Türkiye'nin yapacağı doğal gaz sözleşme görüşmelerinde elini güçlendireceğine dikkati çeken O'Sullivan, "Rusya, son yıllarda Türkiye'nin ana gaz tedarikçisi konumunda ancak yerli gaz rezervlerinin keşfi ve üretimiyle gelecekteki tedarik ve sözleşme yenileme görüşmelerinde Türkiye çok daha güçlü bir konumda. Tabii ki bir gün yerli gaz bitebilir ve Türkiye'nin Rusya'ya yeniden ihtiyacı olabilir ancak bu keşfin getireceği rekabetle Türkiye Rusya'dan yaptığı ithalat için daha düşük bir fiyatı güvence altına alacaktır." diye konuştu.
12.06.2021 Ekonomi
Elektrik, doğal gaz, su abonelerini ilgilendiren son dakika gelişmesi! Cezalar iptal ediliyor! 2 bin lira...
Elektrik, doğal gaz, su abonelerini ilgilendiren son dakika gelişmesi! Cezalar iptal ediliyor! 2 bin lira... Elektrik, doğal gaz ve su sayaçlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Cezalar iptal ediliyor. 9 ay sonra yürürlüğe girecek. Anayasa Mahkemesinin, damga süresi geçmiş ve ayarı doğru olmayan gaz, elektrik ve su sayaçlarını kullanan tüketiciye idari para cezası verilmesini öngören kanun hükmünün iptaline ilişkin kararı, 9 ay sonra yürürlüğe girecek. Kararda, ölçü aletlerinin muayenesini yaptırma sorumluluğunun, dağıtım şirketlerine veya dağıtımdan sorumlu işletmelere bırakıldığı, tüketici konumundaki kullanıcının, damga süresinin geçmiş olması veya ölçü aletinin ayarının bozuk olması nedeniyle idari bir cezaya maruz bırakılamayacağı kaydedildi.
8.06.2021 Ekonomi
Elektrik faturalarında yeni dönem! Tamamen kaldırıldı, yüzde 50...
Elektrik faturalarında yeni dönem! Tamamen kaldırıldı, yüzde 50... Elektrikte yeni dönem. Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Elektrik abonelerini ve Elektrik üretim şirketlerini kapsayan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Elektrik Piyasası Kapasite Mekanizması Yönetmeliği’nde değişikliğe gitti. Buna göre, bir önceki yönetmelikte yer alan, “Mevcut ve işletmede olan, geçici kabul tarihi en eski ünitesinin geçici kabul tarihinden başlayarak hesaplanan santral yaşı 13 yıldan büyük yerli kaynaklara dayalı olmayan santraller kapasite mekanizmasında yer alamayacak” ibaresi yürürlükten kaldırıldı. Öte yandan enerji sektöründe ‘yeşil’ dönem 1 Haziran’da başlıyor. Tüketiciler 1 Haziran’dan itibaren yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş enerjiyi kullanmayı seçebilecek. Elektrik üreticileri, enerjinin kaynağını belgeleyecek. Yapılan değişiklikle birlikte EPDK’nin tüketicilerin kullandığı elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini garanti eden Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) sistemine ilişkin usul ve esasların belirlendiği yönetmelik de yer alan ilgili mevzuata, “kanun” ibaresinden sonra gelmek üzere “Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Cumhurbaşkanı kararı” ibaresi de eklendi.
21.05.2021 Ekonomi
Elektrik faturasında flaş değişiklik! Son ödeme tarihi...
Elektrik faturasında flaş değişiklik! Son ödeme tarihi... Elektrik faturasında milyonları ilgilendiren önemli değişiklik. Elektrik abonelerini kapsayan karaR Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yapılan değişiklikler doğrultusunda, teminat kontrolü, vadeli elektrik piyasasının açık olduğu günlerde seans başlamadan saat 12.00'da başlayacak, gün sonu işlemlerinin sona ermesini müteakip son kontrol yapılarak bitirilecek. Güncel teminat tutarları bu süre boyunca kontrol edilecek. Öte yandan, bir fatura dönemine ilişkin net zarar tutarı, ilgili fatura döneminin fatura son ödeme tarihi sonuna kadar toplam vadeli elektrik piyasası teminatı hesabına dahil edilecek.
6.05.2021 Ekonomi
Elektrik kararı resmen duyuruldu! Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor, ramazanda...
Elektrik kararı resmen duyuruldu! Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor, ramazanda... Ramazan ayı ile ilgili elektrik abonesi milyonları ilgilendiren karar resmen duyuruldu. Türkiye’de üç bölgede 8.4 milyondan fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti veren BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ çalışma saatlerinde Ramazan ayına özel düzenlemeye gitti. Buna göre Ramazan boyunca İstanbul Avrupa Yakası, Antalya, Burdur, Isparta, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta iftardan imsak saatine kadar planlı bakım, yatırım ve bağlantı çalışmaları kaynaklı kesinti yapılmayacak.
10.04.2021 Ekonomi
Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor! Müşteriler artık...
Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor! Müşteriler artık... Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiriyor. Resmen duyuruldu ve aboneler için önemli açıklama geldi. Yeni yapılanmaya gidildi. Müşteri temasının fazla olduğu o bölgeler için harekete geçildi. Elektrik dağıtım hizmeti sunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), İstanbul Avrupa Yakası’nda abonelerinin talep ve ihtiyaçlarına daha hızlı çözüm getirmek için ‘Müşteri Operasyon ve Destek Merkezi’ (MOD) oluşturulduğunu duyurdu. Hangi ilçelerde var? MOD'larda ne gibi işlemler yapılıyor? İşte detaylar...
30.03.2021 Ekonomi
Elektrik aboneleriyle ilgili flaş karar! Borçlar...
Elektrik aboneleriyle ilgili flaş karar! Borçlar... Elektrik abonesi milyonları ilgilendiren flaş karar! Yeni uygulama. Tek çatı altına toplantı. CK Enerji, bünyesindeki üç görevli tedarik şirketinin mobil uygulamalarını tek çatı altında birleştirdiğini duyurdu. Böylece, 7 ildeki 8.4 milyon elektrik tüketicisi aynı mobil uygulamada buluştu. İstanbul Avrupa Yakası, Antalya, Burdur, Isparta, Sivas, Tokat ve Yozgat’taki aboneler, mobil uygulamayı indirerek, borç ödeme ve sorgulama gibi birçok işlemi hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilecek.
1.03.2021 Ekonomi
Elektrik faturaları ile ilgili çok önemli karar! Resmen değişti, artık...
Elektrik faturaları ile ilgili çok önemli karar! Resmen değişti, artık... Elektrik aboneleriyle ilgili flaş karar. Artık resmen değişti. Resmi Gazete'de yayımlandı. Elektrik piyasasında, piyasa katılımcılarının fatura dönemine ait uzlaştırma bildirimlerine ya da faturalara geriye dönük itiraz süresi 6 aydan 12 aya çıkarıldı. Şehit aileleri, muharip ve malul gaziler, 65 yaş üstü tüketiciler ve yüzde 40'ın üzerinde engeli bulunduğuna ilişkin sağlık kurulu raporunu görevli tedarik şirketine ibraz eden abonelerin elektriği, tek bir kullanım yerine ait faturalarını aralıksız olarak yıl içinde en az 3 dönem boyunca zamanında ödememesi durumunda ve şirketin kesinti yapılacağına ilişkin tüketiciyi bilgilendirdiğinin ispatı halinde kesilebilecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, 65 yaş üstü aboneler, engelli tüketiciler, şehit aileleri ve muharip/malul gazilerin kullandığı elektriğin, borcun ödenmemesi halinde 3 ay boyunca kesilemeyeceğini belirterek, "Burada iki nokta çok önemli. Birincisi, söz konusu durumda olan vatandaşlarımızın o meskenin abonesi olması gerekiyor. İkincisi de bu düzenlemenin salgın dönemiyle sınırlı olmaması." dedi.
20.02.2021 Ekonomi
Doğal gaz ve elektrikte flaş karar!
Doğal gaz ve elektrikte flaş karar! Doğal gaz ve elektrik ile ilgili flaş karar verildi. Gelecek yıl için serbest tüketici limiti 1200 kilovatsaat (kWh) olarak uygulanacak. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) konuya ilişkin Kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, ilgili kanun kapsamında, 2021 yılı için serbest tüketici limiti 1200 kWh olarak belirlendi. Ayrıca EPDK tarafından, doğal gaz piyasasında gelecek yıl boyunca serbest tüketici olma sınırına ilişkin olan ve 2015'te alınan karar aynen uygulanacak.
22.12.2020 Ekonomi
Elektrik faturası ile ilgili "kaçak kullanım" kararı! Tüketici haklı bulundu
Elektrik faturası ile ilgili "kaçak kullanım" kararı! Tüketici haklı bulundu Yargıtay emsal niteliğinde bir karara imza attı. Elektrik abonelerini yakından ilgilendiren kararda tüketici haklı bulundu. Benzer durumda birçok kişi bulunuyor. "Kaçak kullanım" ile ilgili kararda haklı bulunan vatandaş tazminat davası açmaya hazırlanıyor. İzmir'de faturasının düşük gelmesinin ardından dağıtım şirketinin çağrı merkezine ihbarda bulunan, inceleme sonucu elektriği kaçak kullandığı gerekçesiyle ceza uygulanan ve elektriği kesilen İbrahim Çetin hakkında yerel mahkemenin verdiği beraat kararını Yargıtay yerinde buldu İbrahim Çetin, yaptığı açıklamada, "Yargıtay'da karar benim lehime çıktı. Maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Çevredeki insanlara rencide oldum" dedi.
30.11.2020 Ekonomi
Aboneliğini iptal ettirmeyenlere kötü haber! Başkasının borcunu ödeyebilirsiniz
Aboneliğini iptal ettirmeyenlere kötü haber! Başkasının borcunu ödeyebilirsiniz Elektrik aboneliğini üzerine almadan usulsüz kullanım yapan veya taşınırken aboneliğini iptal ettirmeyen yaklaşık 2 milyon tüketici, başkasının elektrik borcunu ödeme riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Usulsüz elektrik kullanımı tespit edildiğinde kesme açma bedelinin 5 katı faturaya yansıtılıyor.
3.07.2019 Ekonomi
İptal ettirmezseniz ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz!
İptal ettirmezseniz ödeme yapmak zorunda kalabilirsiniz! Yıllar önce kiracı olarak bulunan esnaf, elektrik aboneliğini iptal ettirmeyi unutunca hayatının şokunu yaşadı. Elektrik dağıtım şirketi, yıllar sonra işyerinin biriken elektrik faturası için icra başlattı.
29.06.2019 Ekonomi
Elektrikte abone sayısı 44 milyonu aştı
Elektrikte abone sayısı 44 milyonu aştı Türkiye'de elektrik abonesi sayısı martta geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık yüzde 2,7 artarak 44 milyon 15 bin 531'e yükseldi.
5.06.2019 Ekonomi
Milyonları ilgilendiriyor! Elektrik faturası 67 lira ve üzerinde olanlar yararlanabiliyor
Milyonları ilgilendiriyor! Elektrik faturası 67 lira ve üzerinde olanlar yararlanabiliyor Aylık elektrik faturası yaklaşık 67 lira ve üzerinde olan aboneler, serbest tüketici haklarından yararlanabiliyor, şirketini kendisi seçebiliyor, avantaj gördüğü aboneliği tercih edebiliyor.
6.03.2019 Ekonomi
13 yıl önce ölen babalarına 18 bin 125 lira fatura geldi!
13 yıl önce ölen babalarına 18 bin 125 lira fatura geldi! İstanbul'un çeşitli ilçelerinde yaşayan 10 kardeşe, 13 yıl önce ölen babaları adına 18 bin 125 liralık elektrik faturası geldi. İcraya verildiklerini öğrendiklerinde büyük şok yaşayan kardeşler, babalarının Tokat'ta çiftçilik yaptığını ve hiç İstanbul'da yaşamadığını öne sürdü.
25.09.2018 Yaşam
Çevreci enerjide parmak ısırtacağız
Çevreci enerjide parmak ısırtacağız Türkiye’nin enerji üretirken dünyayı en az kirleten ülkelerden biri olduğunu söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Çevreci enerjide ‘parmak ısırtacak’ düzeye geleceğiz. Bu sadece bir başlama vuruşu. Süreci daha da ileriye taşıyacağız” dedi.
12.04.2018 Ekonomi
68 TL fatura ödeyen serbestleşecek
68 TL fatura ödeyen serbestleşecek EPDK, elektrikte serbest tüketici limitini düşürdü. Böylece aylık faturası 68 lira ve üzerinde olan 3.6 milyon aboneye daha serbest kalma şansı doğdu
1.12.2017 Ekonomi
Gözyaşları şelale
Gözyaşları şelale Antalya’nın doğa harikalarından Kepez İlçesi sınırlarındaki Düden Şelalesi, tarım alanlarındaki sulama ve HES nedeniyle kesildi
12.07.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Elektrik Abonesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki elektrik abonesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.