Eğitimde Fırsat Eşitliği

Eğitimde Fırsat Eşitliği

Son dakika Eğitimde fırsat eşitliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Eğitimde fırsat eşitliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Eğitimde fırsat eşitliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eğitimde fırsat eşitliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 208 eğitimde fırsat eşitliği haberi bulunmuştur. Tüm eğitimde fırsat eşitliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maddi imkanı yetersiz öğrenciler için fitre, zekât ve bayram bağışı çağrısı
Maddi imkanı yetersiz öğrenciler için fitre, zekât ve bayram bağışı çağrısı 160 yıldır annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrencilere eğitim imkânı sağlayan Darüşşafaka Cemiyeti, ramazan ayında bu misyona katkıda bulunmak isteyen hayırseverleri desteğe davet etti.
12.03.2024 Vitrin
Darüşşafaka’ya 10 üzerinden 9,80 kurumsal derecelendirme notu
Darüşşafaka’ya 10 üzerinden 9,80 kurumsal derecelendirme notu Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından Darüşşafaka Cemiyeti, kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunu 10 üzerinden 9,80’e yükseltti. “Şeffaflık”, “hesap verebilirlik” ve “sürdürülebilirlik” ilkeleri doğrultusunda 2013 yılından beri bağımsız kurumsal yönetim ilkelerine uyum raporu yayımlayan Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl da zirvedeki yerini korudu.
29.12.2023 Vitrin
Fatih Kütüphanelerinin üye sayısı 250 bine ulaştı
Fatih Kütüphanelerinin üye sayısı 250 bine ulaştı Fatih Belediyesi'nin gençlere ‘eğitimde fırsat eşitliği’ sunma amacıyla hizmete açtığı kütüphanelerin, üye sayısı 250 bine ulaştı. Fatih ve İstanbul’un diğer ilçelerinden  gelen 7’den 70’e her yaştaki ziyaretçiler kütüphaneye büyük ilgi gösteriyor.
15.11.2023 Kültür Sanat
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak
Emine Erdoğan: Sıfır atık felsefesi dünyanın dört bir yanına ulaşacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nde gerçekleştirilen 'Küresel Sıfır Atık Hareketine Doğru' programıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
19.09.2023 Gündem
Darüşşafaka Cemiyeti, “Sürdürülebilirlik Etki Raporu” yayımladı
Darüşşafaka Cemiyeti, “Sürdürülebilirlik Etki Raporu” yayımladı Bu yıl kuruluşunun 160. yılını kutlayan Darüşşafaka Cemiyeti, “Sürdürülebilirlik Etki Raporu” yayımladı.
5.07.2023 Eğitim
Bakan Özer: 2023'te etkileşimli tahta sayısı 620 bine ulaşacak
Bakan Özer: 2023'te etkileşimli tahta sayısı 620 bine ulaşacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni teknolojik etkileşimli tahtanın dersliklere kurulmasıyla birlikte 2023 yılı sonuna kadar etkileşimli tahta sayısının, 620 bine ulaşacağını söyledi.
18.04.2023 Eğitim
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor
Şirketlerin deprem bölgesine yardım çalışmaları sürüyor 6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’nin 11 ilinde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmaları devam ediyor.
17.03.2023 Ekonomi
Milyonlarca öğrenciye burs imkanı! Başvurular başladı
Milyonlarca öğrenciye burs imkanı! Başvurular başladı Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren burs ile ilgili son dakika gelişmesi! Annesi veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi imkanı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2023 yılı Giriş Sınavı, 21 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, Türkiye’nin 32 ilinde düzenlenecek.
4.01.2023 Ekonomi
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verilmesine ilişkin çalışmalarımıza hız verdik. Hali hazırda eğitim öğretim yılının başında 1,5 milyon olan ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısını, önce 1,8 milyona çıkardık. Şimdi de bu sayıyı eğitim öğretim yılının ikinci yarısından itibaren 5 milyona çıkarmak için çalışacağız" dedi.
25.12.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 2022 sonuna kadar değişecek
MEB resmen duyurdu! 2022 sonuna kadar değişecek Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğrenme süreçlerinin teknolojik altyapıyla desteklenmesi amacıyla 2022 yılı sonuna kadar 23 bin etkileşimli tahtanın kurulumu ile Eğitimde FATİH Projesi kapsamında toplamda 545 bin 691 derslikte etkileşimli tahtanın öğrenci ve öğretmenlerin hizmetinde olacağını kaydetti. Özer, "Böylece örgün eğitim veren tüm resmî okullarımızdaki dersliklerin yüzde 90'ı etkileşimli tahta ile buluşmuş olacak." dedi.
4.12.2022 Eğitim
Sen Oku Diye başvuruları nasıl yapılır, İBB Sen Oku Diye tablet bilgisayar başvuru şartları nelerdir?
Sen Oku Diye başvuruları nasıl yapılır, İBB Sen Oku Diye tablet bilgisayar başvuru şartları nelerdir? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) eğitimde fırsat eşitliği sunmak için şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği "Sen Oku Diye" Projesi'ne başvurular 9 Ekim'e kadar yapılabilecek. İBB ''Sen Oku Diye'' kampanyasının devamında tablet dağıtımına başladı. Başvuruların ne zaman, nereye yapılacağını hangi şartların taşınması gerektiği merak konusu oldu. İşte, İBB Sen Oku Diye tablet yardım başvuruları hakkında merak edilenler…
14.09.2022 Eğitim
Sen Oku Diye projesi başvurusu nasıl yapılır? 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır?  İBB’den 100 bin kişiye 500 TL maddi destek!
Sen Oku Diye projesi başvurusu nasıl yapılır? 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır? İBB’den 100 bin kişiye 500 TL maddi destek! 500 TL yardım başvurusu başladı! İBB’nin hayata geçirdiği ‘Sen Oku Diye’ projesine başvurular başladı. Şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilerin eğitimleri için sağlanan destek ile 100 bin kişiye 500 TL maddi katkı sağlanacak. ‘Sen Oku Diye’nin başvuruları 9 Ekim’e kadar yapılabilecek. Peki, Sen Oku Diye projesi başvurusu nasıl yapılır? 500 TL yardım başvurusu nereden yapılır? İBB eğitim yardımı başvurusu şartları ne? İşte detaylar…
13.09.2022 Eğitim
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı
Bakan Özer: 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 20'nci Milli Eğitim Şurası 3'üncü raporu ile ilgili, "Ortaya konulan sonuçlar, 2022 yılının sonuna doğru kütüphanelerdeki kitap sayılarına, 'Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi'nde hedeflenen desteklere, okul öncesinde hedeflenen anaokulu ve ana sınıfı sayılarına önemli ölçüde yaklaşıldığını gösterdi" dedi.
11.09.2022 Eğitim
MEB'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor, bu yıl ilk defa olacak
MEB'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor, bu yıl ilk defa olacak MEB'den son dakika açıklaması geldi. MEB'den milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren gelişmesi duyurdu. Öğrenci milyonlar için ders zili çalıyor. 12 Eylül Pazartesi günü okullar açılıyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. Öğrenci milyonları bu yıl bir ilk bekliyor. Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında ücretsiz dağıtılan ders kitaplarına ilave olarak bu yıl ilk defa yardımcı kaynaklarda basılı olarak sıralarda yerini alacak. 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler bu imkandan yararlanacak. Öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyacakları tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi. İşte öğrenci ve veli milyonları ilgilendiren kritik detaylar...
10.09.2022 Eğitim
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu
MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Baka Özer tarih verip duyurdu MEB’den öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu, 12 Eylül tarihinde başlıyor. Bakan Özer, “Yaklaşık 136 milyon 2. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrencilerin bir dönem boyunca ihtiyaç duyabilecekleri tüm yardımcı kaynaklar okullara gönderildi” dedi. Atamalar ile ilgili de açıklama yapan Bakan Özer, “Mutlaka yeni öğretmen istihdamı olacaktır. Ataması yapılan öğretmenlerimiz 12 Eylül'de görev başı yapacak" ifadelerini kullandı.
5.09.2022 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! Okulların açılmasına günler kala Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, bu yıl ilki gerçekleşiyor
MEB son dakika olarak duyurdu! Okulların açılmasına günler kala Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti, bu yıl ilki gerçekleşiyor Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca öğrenci için harekete geçti. MEB yeni gelişmeyi son dakika olarak duyurdu. Okulların açılmasına günler Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Bu yıl ilki gerçekleşiyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsıyor. Bakan Özer yaptığı açıklamada, geçen hafta itibarıyla eğitimde fırsat eşitliği merkezli adımlar kapsamında tüm okullara ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynakların ulaştırıldığını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önceden de müjdelediği gibi bu defa ilk kez 130 milyon yardımcı kaynak da basılarak tüm okullarımıza, tüm sınıflarımıza ulaştırıldı." diye konuştu.
31.08.2022 Eğitim
Darüşşafaka yeni eğitim öğretim yılına hazır! Darüşşafaka 159 yıldır bağışlarla yaşamaya devam ediyor!
Darüşşafaka yeni eğitim öğretim yılına hazır! Darüşşafaka 159 yıldır bağışlarla yaşamaya devam ediyor! Köklerini Osmanlı İmparatorluğu’ndan alan Darüşşafaka 1863 yılında Padişah Sultan Abdülaziz’in fermanıyla beş Osmanlı aydını tarafından kuruldu. Eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşlarından olan Darüşşafaka eğitimde fırsat eşitliğini sağlayan yapısı ile öğrencilerin barınma, sağlık, beslenme, kıyafet ihtiyaçlarını karşılarken ileri yaş grubu için de pek çok olanağı sunuyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Darüşşafaka’nın yeni eğitim öğretim döneminde nelerin gerçekleşeceğini Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Güleç anlattı.
19.08.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
MEB harekete geçti, resmen imzalar atıldı! Artık okullarda uygulanmaya başlayacak
MEB harekete geçti, resmen imzalar atıldı! Artık okullarda uygulanmaya başlayacak Son dakika gelişmesi... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmen imzalar atıldı. Artık bu sistem okullarda uygulanacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Konya'da Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı'na katıldı. Bakan Özer burada, tüm okullarda ekmek üretimi için çalışmalar yapılacağını belirterek, "Şu anda günlük 250 bin ekmek üretim kapasitesine ulaştık. Geçen hafta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'mızda, onun ekmek satış reyonlarında günlük 50 bin ekmek üretimi için protokol imzaladık" dedi. Bakan Özer, ekmek üretim fabrikalarını artırarak, günlük 1 milyon kapasiteye çıkaracaklarını da vurgulayarak, "Günlük bir milyon ekmek üretim kapasitesiyle, o liselerin çıkışlarındaki satış büfelerinde, vatandaşlarımızı düşük fiyatlı ekmekle buluşturacağız" diye konuştu.
26.06.2022 Eğitim
Bakan Özer: Başörtüsü yasağıyla yurt dışına gidişlere vesile olanların beyin göçüyle ilgili konuşacağı bir şey yok
Bakan Özer: Başörtüsü yasağıyla yurt dışına gidişlere vesile olanların beyin göçüyle ilgili konuşacağı bir şey yok Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Dün başörtüsü yasağıyla o kızlarımızın, kadınlarımızın yurt dışına gitmelerine vesile olanların, kadına şiddetle ilgili konuşacakları hiçbir şey yoktur. Bugün sıklıkla dile getirdikleri beyin göçü ile ilgili de konuşacakları hiçbir şey yoktur" dedi.
26.06.2022 Siyaset
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor
Yaz okulu dönemi başlıyor! Milli Eğitim Bakanı Özer'den son dakika açıklaması! Öğrenci milyonları ilgilendiriyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu. Milyonlarca öğretmen ve öğrenciyi ilgilendiriyor. Eğitimde yeni yaz okulu dönemi başlıyor. Öğrenciler ve öğretmenler ücretsiz eğitim görecek. Yaz tatilinde dil eğitiminin detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuyla ilgili detayları açıklayarak, "Biliyorsunuz yabancı dille ilgili bizim ülkemizin bir sıkıntısı var. Artık bunu kırmak istiyoruz. Bunun ilgili çalışmalarımız nihayetlendi. Metadolojiyi değiştireceğiz, öğretme yaklaşımını değiştireceğiz. İnşallah bunu ilk olarak da yaz okullarında deneyeceğiz. Yaz okullarında almış olduğumuz geri beslemelerle birlikte inşallah 2022-2023 eğitim öğretim yılında bu kazanımları elde ettiğimiz bulguları eğitim sistemine dahil edeceğiz. Bunu ilk defa yapacağız. İngilizce çok iyi öğretilen okullarımız var. Şu an İngilizce ile başlıyoruz sonra Arapçayı dahil edeceğiz. Fransızca, Almanca ile ilgili yaklaşımları geliştireceğiz. Ama öncelikle büyük öğrenci kitlesinin almış olduğu İngilizce problemini halletmemiz gerekiyor. İngilizce öğretilen çok iyi okullarımız var. Yani tüm eğitim sistemiyle ilgili matematikle ilgili kronik bir problememiz yok. Ama biz istiyoruz ki tüm okullarımızda matematikle ilgili güçlü bir eğitim olsun. Eğitimde fırsat eşitliği dediğimiz şey o. İyiye herkesin erişimini artırmak. Sadece belli dar alanlarda, belli okullarda nitelikli eğitime değil tüm okullarımızda bu nitelikli eğitime erişimi artırmak. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz Türkiye'nin istediği noktasında ücretsiz bir şekilde bu yaz okullarından faydalanabilirler. Belki önümüzdeki günlerde yaz okullarıyla ilgili seçenekleri de artırabiliriz." ifadelerini kullandı.
25.06.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu ve erişime açıldı! Bugün itibarıyla...
MEB resmen duyurdu ve erişime açıldı! Bugün itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu ve bugün itibarıyla internet sitesi üzerinden erişime açıldı. 20. Millî Eğitim Şûrası'nda alınan tavsiye kararlarının uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ikinci rapor yayımlandı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "MEB’in politika adımları ile tavsiye kararları arasındaki uyumun zamanla artması, eğitim politikalarında ortak görüşlerin dikkate alındığını gösterdi. Çalışmayı benzer periyotlarla sürdürerek kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.” dedi.
21.06.2022 Eğitim
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj...
18 milyon öğrenci bugün karne alıyor! Yaz tatili başlıyor, Bakan Özer'den mesaj... 2021-2022 eğitim öğretim yılı bugün sona erecek. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak yaz tatiline girecek. Öğrenciler yılın yorgunluğunu tatilde atacak. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ise 12 Eylül 2022'de başlayacak. Bu yaz çok sayıda yaz okulu ve kurs programları devreye alınacak. Başvuru tarihleri de belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu mesajı yayımladı.
17.06.2022 Eğitim
KPSS yardımı nedir? Ankara Belediyesi KPSS desteği şartları nelerdir, nasıl başvurulur?
KPSS yardımı nedir? Ankara Belediyesi KPSS desteği şartları nelerdir, nasıl başvurulur? Ankara Belediyesi KPSS yardımı hakkında araştırmalar hızlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘öğrenci dostu’ uygulamaları kapsamında yeni bir uygulamayı devreye soktu. Peki, KPSS yardımı nedir? Ankara KPSS başvuru ücreti desteği nedir, nasıl başvurulur, şartları ne?
25.05.2022 Eğitim
LGS ve YKS ile ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu
LGS ve YKS ile ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu LGS ve YKS ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık harekete geçti. Tamamen ücretsiz. Millî Eğitim Bakanlığı, LGS ve YKS’ye katılacakların sınava hazırlıklarına destek amacıyla öğrencilere bugüne kadar 15 milyon yardımcı kaynak ulaştırdı.
23.05.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eğitimde Fırsat Eşitliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eğitimde fırsat eşitliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.