Diyabet

Diyabet

Son dakika diyabet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diyabet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diyabet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyabet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyabet gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.208 diyabet haberi bulunmuştur. Tüm diyabet haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tek çaresi sabah kalkar kalkmaz 2 kaşık - Pilava, patatese de ekleyince kan şekeri dengeyi buluyor
Tek çaresi sabah kalkar kalkmaz 2 kaşık - Pilava, patatese de ekleyince kan şekeri dengeyi buluyor Dengesiz bir kan şekeri düzeyi, çoğunlukla kişiyi demoralize eder. Gündelik hayatını olumsuz etkiler. Bu sorunu yaşayan pre-diyabet ve insülin direnci az olan hastalar çözüm yollarını aramaya devam ediyor. Dr. Eric Berg, yüksek kan şekeri sorununa çare olacak besini buldu.
25.04.2024 Yaşam
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli Ramazanda oruç tutan diyabet hastalarının diyet ve ilaç uyumuna bayram boyunca da özellikle dikkat etmesi gerektiğine vurgulayan Adana'nın Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Akkuş, "Kesinlikle reddetmeyi de bilmek gerekiyor" dedi.
8.04.2024 Gündem
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı
Bakan Işıkhan: SGK, 47 ilacı geri ödeme listesine aldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 36'sı yerli üretim olmak üzere 47 ilacın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından geri ödeme listesine alındığını açıkladı.
19.03.2024 Gündem
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir
Sinsi seyreden glokom görme kaybına yol açabilir Genellikle sinsi seyreden glokomun görme kaybına yol açabileceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Selim Kocabora, “Glokom için risk faktörleri arasında ileri yaş, yüksek göz içi basıncı, pozitif aile öyküsü, ince merkezi kornea kalınlığı, diyabet ve hipertansiyon gibi damar hastalıkları ve kortizonlu ilaçların uzun süreli kullanımı yer alır. Çocuklarda görülen glokomların ise 2 büyük nedeni vardır. Birincisi ilk yaş içinde ortaya çıkan doğumsal glokom diğeri travmaya bağlı glokomdur. Glokomun tedavisinde ve görme kaybının önlenmesinde erken teşhis çok önemlidir” dedi.
11.03.2024 Sağlık
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
9.03.2024 Yaşam
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Kan şekerinizi dengeliyor: Aç ya da tok karnına yüksek kan şekerini bir tutamıyla stabilde tutuyor
Kan şekerinizi dengeliyor: Aç ya da tok karnına yüksek kan şekerini bir tutamıyla stabilde tutuyor Yüksek kan şekeri rahatsızlığı ilerleyen dönemlerde kendini diyabet olarak ortaya çıkarır. Bunun önüne geçebilmek için bazı doğal önlemler var. Günlük olarak tüketebileceğiniz bu besinlerle kan şekeri dengesizliğinden kurtulmak mümkün.
6.03.2024 Yaşam
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı
Kalp krizinde yaş ortalamaları düştü, kardiyoloji uzmanından dikkat çeken uyarı Türkiye’de her yıl 300 bin kalp krizi vakası görüldüğünü belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp krizi vakalarının arttığını ve kriz geçirenlerin yaş ortalamasının düştüğünü söyledi. Özdemir, “Tütün ürünlerini kullanan bir bireyin, kullanmayana oranla kalp krizi geçirme riski 2-3 kat artıyor” dedi.
16.02.2024 Yaşam
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır"
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır" İnsülin duyarlığını artırabilecek bir beslenme düzeninde egzersize de ihtiyaç kalmıyor. Tip 2 diyabetinizi gidermeye yardımcı olacak beslenme planını Dr. Mike Hansen önerdi. Hansen, "Yalnız mitokonri sayınız kadar sağlıklısınız" diyerek o planı bizlerle paylaştı.
31.01.2024 Yaşam
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Karbonhidrat, hem canlıların yapısına katılan hem de enerji veren bileşenlerdir. Doğada bulundukları gibi vücudun ana enerji kaynağı olarak da bilinirler.
26.01.2024 Yaşam
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi...
Fosfor İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Fosfor Barındıran Gıdalar Listesi... Fosfor, vücutta normal işleyişin devam etmesi için gerekli olan mineraller arasındadır. Kas gelişimi, doku gelişimi, kemik gelişimi ve doku gelişimi için fosfor önemlidir.
25.01.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Mantarı Nasıl Geçer? Tırnak Mantarı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Onikomikoz olarak bilinen halk arasında tırnak mantarı olarak geçen bu cilt hastalığı özellikle tedavi edilmezse yayılma, bulaşma ve çoğalma göstermektedir. Ancak bu rahatsızlık sadece oje ya da kremler ile geçmemektedir. Sürekli yayılma eğilimi olduğundan dolayı, sıklıkla bireyler doğal tedavi yöntemlerini uygulamaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı
Velayetindeki hasta oğlu babasına gitmek istemeyince 6 gün hapis cezası aldı Antalya’da yaşayan Nergiz A. (41), velayeti kendisinde olan diyabet hastası oğlu K. A.’nın (9) iki hafta sonu babasına gitmemesi üzerine yapılan şikayet nedeniyle 6 gün hapis cezasına çarptırıldı. Nergiz A. çocuğunun hastalığı yüzünden babasına gitmek istemediğini söyledi.
17.01.2024 Gündem
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diyabet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyabet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.