Danıştay Başkanlığı

Danıştay Başkanlığı

Son dakika Danıştay Başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Danıştay Başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Danıştay Başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Danıştay Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan danıştay başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 847 danıştay başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm danıştay başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne? Danıştay 5. Dairesi, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine, bir de bu isimlere tazminat ödenmesine karar vermişti. Erdoğan, "Yüzlerindeki değişik maskeleri yırtıp atıyoruz ve bunlar böylece meydana çıkıyor. Her kılığa giren bu iradesiz şarlatanların ensesinde olacağız. Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı. Peki, 450 hakim savcı listesi belli mi, Danıştay 5. Dair FETÖ kararı ne?
16.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sivil anayasaya kimsenin kulak tıkama lüksü yok Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Başkanlığı IASAJ programı kapanış ve Danıştay eğitim tesisi açılış töreninde konuştu. 'Darbe anayasasından kurtulmalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu talebe siyaset kurumu başta olmak üzere sorumluluk makamında olan hiç kimsenin kulak tıkama yükümlülüğü yoktur. Müzakereye açık olduğumuzu belirttik " dedi
3.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'anayasa' mesajı: Seçimden sonra gündeme taşıyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'anayasa' mesajı: Seçimden sonra gündeme taşıyacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Danıştay Başkanlığı 155. Kuruluş Yıldönümü Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi milli irade eliyle hazırlanmış sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedefi bu olacaktır. Seçimlerden sonra bu konuyu gündeme taşıyacağız." dedi.
10.05.2023 Gündem
Depremden 37 gün önce değişti! Mühendisler itiraz etti
Depremden 37 gün önce değişti! Mühendisler itiraz etti Kahramanmaraş merkezli depremlerden önce Yapı Denetim Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, mühendislerin itirazına neden oldu.
23.02.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: Artık her yerde ara buluculuk yapılamayacak
Bakan Bozdağ: Artık her yerde ara buluculuk yapılamayacak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, ara buluculuk uygulamasına ilişkin düzenleme yapılacağını söyleyerek "Artık her yerde ara buluculuk yapılamayacak. Adalet Bakanlığı noterleri denetlediği gibi onlardı da denetleyecek. Bunlarla ilgili ihlal, görevi kötüye kullanma, kasıtlı, kusurlu, hukuka aykırı işlemler yapma konusunda bir yola tevessül edenler olursa onlarla ilgili disiplin hukuk işlemleri yapılacak" dedi.
30.01.2023 Gündem
30 milyon araba sahibini ilgilendiriyor! Kaza sonrası ödenen para artacak
30 milyon araba sahibini ilgilendiriyor! Kaza sonrası ödenen para artacak Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Trafik sigortasıyla ilgili flaş gelişme! Sigorta Eksperleri İşveren Sendikası (SEİS), Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından Zorunlu Trafik Sigortası’nı düzenleyen genel şartlarda yapılan değişikliği Danıştay’a taşıdı. Buna göre, kaza sonrası vatandaşlara ödenen tazminatın artması bekleniyor. Kaza yapan sürücüye arabanın yaşadığı değer kaybı da ödenecek.
3.02.2022 Ekonomi
Kamuda istihdam fırsatı! Başvurular yarın başlıyor, e-Devlet'ten...
Kamuda istihdam fırsatı! Başvurular yarın başlıyor, e-Devlet'ten... Memur adaylarına güzel haber haber! Kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımı yapılacak. Tek tek açıklandı. Başvurular yarın başlıyor. İsteyenler e-Devlet üzerinden müracaatta bulunabilecek. Kurumlar tek tek duyurdu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İlanlarda çeşitli branşlarda 564 personel alınacağı duyuruldu.
30.12.2021 Personel Alımı
Danıştay kura sonuçları sorgulama! Danıştay sürekli işçi alımı kura çekimi sonuçları açıklandı mı?  Danıştay kura çekimi!
Danıştay kura sonuçları sorgulama! Danıştay sürekli işçi alımı kura çekimi sonuçları açıklandı mı? Danıştay kura çekimi! Danıştay işçi alımı ilanı geçtiğimiz aylarda verilmişti. Ağustos ayının başlarında başlayan başvurular 13 Ağustos'ta sona erince, adaylar gözlerini kura sonuçlarına çevirdi. 30 kişilik kadronun 10’u güvenlik görevlisi alımı için, 20’si de temizlik görevlisi alımı için verilmişti. Danıştay 30 işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? Danıştay kura çekimi sonuçları açıklandı mı? İşte Danıştay kura sonuçları sorgulama…
21.09.2021 Çalışma Hayatı
Danıştay en az lise mezunu 70 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları...
Danıştay en az lise mezunu 70 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları... Danıştay en az ortaöğretim mezunu 70 personel alacak. Danıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan ilana göre, 30 zabıt kâtibi, 5 teknisyen bilgisayar ve İnşaat teknisyeni, 30 destek personeli, 1 mübaşir, 4 programcı alınacak. Peki, Danıştay sözleşmeli personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Danıştay personel alımı 2021 başvuru şartları!
6.08.2021 Personel Alımı
Danıştay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak!
Danıştay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alacak! Danıştay Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere, gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli alacak. Adaylarda KPSS'den en az 70 puan şartı aranıyor. Başvurular, 30 Temmuz'da sona erecek. Peki, Danıştay personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Danıştay Başkanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuru şartları!
6.07.2021 Personel Alımı
Bakan Albayrak'tan, Danıştay Başkanı Yiğit'e hayırlı olsun ziyareti
Bakan Albayrak'tan, Danıştay Başkanı Yiğit'e hayırlı olsun ziyareti Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Danıştay Başkanlığı görevine yeni başlayan Zeki Yiğit'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
10.06.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Başkanlığına seçilen Yiğit'e tebrik  mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Danıştay Başkanlığına seçilen Yiğit'e tebrik mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığına seçilen Zeki Yiğit'e tebrik mesajı gönderdi.
9.05.2020 Siyaset
Danıştay Başkanlığı'na Zeki Yiğit seçildi
Danıştay Başkanlığı'na Zeki Yiğit seçildi Danıştay Başkanlığı'na, görev süresi dolan Zerrin Güngör'ün yerine 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit seçildi.
7.05.2020 Gündem
Türkiye corona virüsü son dakika haberleri: Türkiye corona virüsü mücadelesi, son 24 saatte yaşananlar neler? Ölüm ve vaka sayısı, son açıklamalar…
Türkiye corona virüsü son dakika haberleri: Türkiye corona virüsü mücadelesi, son 24 saatte yaşananlar neler? Ölüm ve vaka sayısı, son açıklamalar… Sağlık Fahrettin Koca, Türkiye'de bugüne kadar Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini, vaka sayısının bin 529 olduğunu açıkladı. Sağlık personelinin içinde pozitif olan vakaların olduğunu da dile getiren Sağlık Bakanı, "Kit açısından sorunumuz olmadığını, bundan sonraki süreçte bu taramalar, sayılar daha çok artmış olacak" dedi. Türkiye’de maske üretiminin de başlayacağını söyleyen Sağlık Bakanı, kadroya 32 bin personel alınacağını duyururken, İletişim Başkanlığı, dünya genelinde yeni tip corona virüsünün (Kovid-19) görüldüğü ülkelerdeki vaka, ölüm ve taburcu sayılarına ilişkin açıklama yaptı. İşte Türkiye corona virüsü son dakika haberleri…
24.03.2020 Corona Virüsü
Ekaterini Sakelaropulu Yunanistan'ın ilk kadın cumhurbaşkanı oldu
Ekaterini Sakelaropulu Yunanistan'ın ilk kadın cumhurbaşkanı oldu Yunanistan'da Cumhurbaşkanlığı seçimleri bugün yapıldı. Seçim sonuçlarına göre Ekaterini Sakelaropulu Yunanistan'ın ilk kadın cumhurbaşkanı oldu.
22.01.2020 Dünya
Danıştay 28 sözleşmeli personel alacak
Danıştay 28 sözleşmeli personel alacak Danıştay Başkanlığı'nda çeşitli birimlerde görev yapacak 28 sözleşmeli personel alımı yapılacak. En az lise ve dengi okul mezunları başvurabilecek.
20.06.2019 Personel Alımı
Danıştay’ın kararı vekilleri üzecek
Danıştay’ın kararı vekilleri üzecek Bir Danıştay hakimi, eşinin sağlık giderlerinin Danıştay bütçesinden karşılanması talebi reddedilince milletvekili eşlerinin durumunu örnek gösterdi. Danıştay’ın kararı sosyal güvencesi olan milletvekili eşlerini de etkileyeceği için Meclis yönetimi harekete geçti.
10.12.2018 Siyaset
Son başbakanın veda turu
Son başbakanın veda turu Yeni hükümet sisteminde başbakanlık olmayacağı için ‘Son başbakan’ olan Binali Yıldırım devlet kurumlarına veda ziyaretlerine başladı. Genelkurmay Başkanı Akar ve komutanlar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik ziyareti yaptı
3.07.2018 Gündem
Danıştay üyelerini sekreterlerle fişledi
Danıştay üyelerini sekreterlerle fişledi Eski Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Akgül’ün, örgüt üyelerinin yakınlarını Danıştay üyelerinin yanına sekreter olarak yerleştirerek fişleme yaptığı tespit edildi
29.09.2021 Gündem
TBMM'den HSK üyeliği için duyuru!
TBMM'den HSK üyeliği için duyuru! TBMM Başkanlığı, Meclis tarafından Hakimler ve Savcılar Kuruluna seçilecek 7 üyelik için, şartları taşıyan aday adaylarının 2 Mayıs Salı günü saat 18.00'e kadar TBMM Başkanlığına başvuru yapmalarına ilişkin duyuru yaptı
29.09.2021 Gündem
Yeni KHK yayımlandı!
Yeni KHK yayımlandı! Yeni Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. 416 kamu çalışanı görevine iade edildi.
29.09.2021 Gündem
Kamudan 42 bin 689 kişinin daha ihracı bekleniyor!
Kamudan 42 bin 689 kişinin daha ihracı bekleniyor! FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen 42 bin 689 kişinin ismi ihraç için Meclis'e gönderildi. 42 bin kişi için asıl süreç ihraç sonrası başlıyor...
29.09.2021 Gündem
Davutoğlu'ndan 'Danıştay' mesajı
Davutoğlu'ndan 'Danıştay' mesajı BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 'Danıştay'ın Kuruluş Yıl Dönümü ve İdari Yargı Günü' dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Hukuk sistemimiz dünyadaki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeler doğrultusunda geliştikçe, ülkemiz daha da güçlenecektir...
29.09.2021 Gündem
Danıştay törenine gazeteciler alınmadı!
Danıştay törenine gazeteciler alınmadı! Danıştay Başkanlığı’nın bu yılki 147...
29.09.2021 Gündem
Yargıtay Danıştay Dosya Sorgulama Ve Mahkeme Sorgulama
Yargıtay Danıştay Dosya Sorgulama Ve Mahkeme Sorgulama Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır? Danıştay dosya sorgulama için kaynak site ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri nelerdir? Detaylar haberimizde.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Danıştay Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki danıştay başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.