Çobanlık

Çobanlık

Son dakika çobanlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çobanlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çobanlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çobanlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çobanlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 496 çobanlık haberi bulunmuştur. Tüm çobanlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
60 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler ithal çoban istiyor
60 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler ithal çoban istiyor Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki hayvan besicileri sürülerini otlatmaya çoban bulamıyor. Masrafsız aylık 35 bin ila 60 bin TL arasında değişen ‘çoban aranıyor’ ilanları sonuç vermiyor. Hayvancılığın bitme noktasına geldiğinden yakınan besiciler çareyi ithal çobanda arıyor...
9.05.2024 Ekonomi
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler zor durumda
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler zor durumda Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor.
16.04.2024 Ekonomi
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi!
Çobanlık yaparken keşfedildi! Tanıştığı antrenör hayatını değiştirdi! Aksaray'ın Eskil ilçesinde koyun otlatıp futbol oynarken mahalleyi ziyarete gelen ve aynı zamanda antrenör olan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mihman Altıntop’un kendisiyle konuşup yönlendirdiği Çağla Çağatan (18), spor lisesini bitirip, beden eğitimi öğretmenliği bölümünü kazandı. Kadınlar 3’üncü Lig Tuz Gölüspor takımında da forma giyen Çağatan, “'Yapamaz' dediler, başardım. İlk önce eğitimimi bitirip büyük bir futbolcu olup kendimin ve ailemin hayatını kurtarmak istiyorum. Hedeflerim büyük, inşallah olur” dedi.
25.03.2024 Gündem
Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Fantastik roman türünde bir eser olan Simyacı Türkiye'de 1996 senesinde yayınlanmıştır. Kitap, dünyayı gezmek için yola çıkan Santiago'nun bu yoldaki deneyimlerini anlatmaktadır.
4.12.2023 Eğitim
Çoban Mehmet Topaloğlu cinayetinde katili gördüğünü söyledi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı
Çoban Mehmet Topaloğlu cinayetinde katili gördüğünü söyledi 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı Yanında çalışan çobanı öldüren katili gördüğünü ama yakalayamadığını açıklamıştı, müebbet ile yargılandı 25 yıl hapis cezası aldı. Eskişehir’de çobanlık yapan Mehmet Topaloğlu’nun (22) öldürülmesiyle ilgili tutuksuz yargılanan ve ifadelerinde kar maskeli katili gördüğünü ancak yakalayamadığını anlatan Ahmet Çetin (44), ‘kasten öldürme’ suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemece kararla birlikte hakkında tutuklama kararı verilen Çetin, cezaevine konuldu.
19.09.2023 Gündem
20 metre yükseklikte ölüm kalım savaşı 2 saat sürdü!
20 metre yükseklikte ölüm kalım savaşı 2 saat sürdü! Bursa'da çobanlık yapan arkadaşının yanına gittiği sırada ayağı kayan Bekir Fırtına(55), yaklaşık 20 metrelik yükseklikten dere yatağına düşerek yaralandı. Yaralı, arama kurtarma ekiplerinin yaklaşık 2 saat süren çalışmasının ardından düştüğü yerden kurtarıldı.
13.08.2023 Yaşam
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş İHA’ya konuştu. İşte detaylar...
29.07.2023 Gündem
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira
Yerli bulamayınca İran'dan çoban getirdiler! Maaşı 20 bin lira Hakkari'de aylık 20 bin TL ücret ve yemek masraflarına rağmen yerli çoban bulamayan besiciler, İran'dan hayvanlarına bakması için Ali Ahmedi'yi (37) getirdi. Boybeyi köyünde sürüye bakan Ali Ahmedi, "Çobanlık zor ama ailemin geçimini sağlıyorum" dedi.
3.07.2023 Ekonomi
Ayda 40 bin TL kazandırıyor! Eleman bulunamıyor
Ayda 40 bin TL kazandırıyor! Eleman bulunamıyor Türkiye’de çoban bulmak büyük sıkıntı haline geldi. Batman’da yayla çobanı için aylık 40 bin lira veriliyor, yine de çoban bulunamıyor.
28.06.2023 Ekonomi
Müge Anlı Galip Dede (Haymatlos aile) olayı nedir? Müge Anlı Şevket Gül kimdir, nereli?
Müge Anlı Galip Dede (Haymatlos aile) olayı nedir? Müge Anlı Şevket Gül kimdir, nereli? Müge Anlı ile Tatlı Sert'te yine Türkiye’nin gündemini meşgul eden bir hikaye işleniyor. Şevket Gül'ün yaşam öyküsü izleyenleri şaşırtırken, hikayesiyle herkesi ağlattı. Çobanlık yapan Şevket ile birlikte 36 akrabasının haymatlos olduğu canlı yayında ortaya çıktı. Müge Anlı Galip Dede (Haymatlos aile) olayı nedir, Müge Anlı Şevket Gül kimdir, nereli?
12.04.2023 Televizyon
Dağların 60’lık Heidi’si! 5 yaşından bu yana devam ediyor
Dağların 60’lık Heidi’si! 5 yaşından bu yana devam ediyor Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan ve 55 yıldır çobanlık yapan 60 yaşındaki Kamile Bingül, ilerleyen yaşına rağmen genç kız gibi dağlarda koyunların peşinde koşuşturuyor.
18.03.2023 Yaşam
Şehir hayatından bıktı, 55 yaşında çobanlık yapmaya başladı
Şehir hayatından bıktı, 55 yaşında çobanlık yapmaya başladı Kocaeli'nin İzmit ilçesinde şehir hayatını bırakarak köyde çobanlık yapmaya başlayan 55 yaşındaki Ergün Opak, gününün yarısını hayvanlara ayırıyor. Doğayı ve hayvanları çok seven Opak, "Koyunların başına geldiğim zaman rahatlıyorum, akşam olsun istemiyorum" dedi.
12.03.2023 Yaşam
Bulgar polisin öldürülmesinde şüpheli 2 kardeş, ormanda yakalandı
Bulgar polisin öldürülmesinde şüpheli 2 kardeş, ormanda yakalandı Edirne'nin Lalapaşa ilçesine bağlı Küçünlü köyü sınır bölgesinde, Bulgaristan sınır polisi Petır Bicvarov'un (30), av tüfeğiyle öldürülmesiyle ilgili jandarma komandolar tarafından ormanda yakalanan Mustafa E. (34) ile kardeşi Engin E. (28) adliyeye sevk edildi. Çobanlık yapan ve 'hırsızlık' suçundan kayıtları olan kardeşler, ifadelerinde, Bulgar polisinin tellerin yanından uzaklaşmak için kendilerini uyarıp, araç farını üzerlerine yakınca ateş açarak kaçtıklarını söylediği öğrenildi. 
9.11.2022 Gündem
Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme
Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme Konya'da komşularının adresine benzetilerek 4 yıl önce yanlışlıkla öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetiyle ilgili azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (28) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (47), cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ile olaya yardım ettiği belirtilen, tutuksuz Zekeriya Okşen'in (40) yargılanmasına devam edildi. Mahkemede tanık olarak dinlenen adres karışıklığı nedeniyle annesi ile babası Büyükşen çiftine benzetilen  Esra Taş'ın eski sevgilisi Hüseyin K., ''Öldürme olayıyla ilgili herhangi bir bilgim yok. Esra ile aramızda çıkan dedikodularla ilgili bir tehdit almadım. Sadece Esra Taş ile birlikteliğim vardı'' dedi.   
24.10.2022 Gündem
Hz. Ömer ne zaman müslüman oldu, kaç yaşındaydı?
Hz. Ömer ne zaman müslüman oldu, kaç yaşındaydı? Hz. Ömer, İslam peygamberi ve Hz. Muhammed'in sahabelerinden biridir. Hz. Ömer İslam devletinin Hz. Ebubekir'den sonraki ikinci halifesi olmuştur. Peki, Hz. Ömer ne zaman müslüman oldu, kaç yaşındaydı? İşte Hz. Ömer’in hayatı ile ilgili merak edilenler…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Muhammed (Sav) kimdir? Hz. Muhammed'in mucizeleri ve hayatı
Hz. Muhammed (Sav) kimdir? Hz. Muhammed'in mucizeleri ve hayatı Hz. Muhammed, İslam'ın kurucusu ve aynı zamanda peygamberi olan bir liderdir. Arap Yarım adasının tamamını ele geçirmiş ve Müslümanların hakimiyetini tek bir yönetim altında birleştirmiştir. Peki, Hz Muhammed (Sav) kimdir? Hz. Muhammed'in mucizeleri ve hayatı…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İshak kimdir? Hz İshak ne zaman, kaç yıl yaşamıştır?
Hz. İshak kimdir? Hz İshak ne zaman, kaç yıl yaşamıştır? Hz. İshak, Hz. İbrahim'in oğludur. Babasının ölümünden sonra Şam bölgesinde Hz. İshak peygamberlik yapmıştır. Hz. İshak kimdir? Hz İshak ne zaman, kaç yıl yaşamıştır? Hz İshak hayatı ve kıssası ne? İşte Hz. İshak mucizeleri ve ilgili ayetler…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir?
Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud, Kudüs'te doğmuş bir peygamberdir. Hz. Davud'a indirilen kitap İbranice dilinde olan Zebur kitabıdır. Peki, Hz. Davut kimdir? Hz. Davud'un mesleği ve özellikleri nelerdir? Hz. Davud'un mucizeleri nelerdir? Hz. Davud kaç yıl yaşamıştır? İşte Hz. Davud hakkındaki bilgiler…
12.09.2022 Dini Bilgiler
Kadın, kocası tarafından silahla öldürüldü! Cinayetinin sebebi ortaya çıktı
Kadın, kocası tarafından silahla öldürüldü! Cinayetinin sebebi ortaya çıktı Şanlıurfa’da 3 çocuğunu bırakarak yasak aşk yaşadığı adama kaçtıktan sonra pişman olup evine dönen kadın, kocası tarafından silahla vurularak öldürüldü.
5.09.2022 Yaşam
Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Hz Adem kaç yaşında öldü?
Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Hz Adem kaç yaşında öldü? Hz. Adem, Semavî kitaplara göre ilk insan ve ilk peygamberdir. İnsanlığın atası olan Hz. Adem ebü’l-beşerdir. Kur’ân-ı Kerîm’de Allah’ın seçkin kıldığı kişiler arasında sayılmış safiyyullah unvanlarıyla da anılmaktadır. Adem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmıştır. Peki, Hz. Adem kimdir? Adem ilk insan mı? Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Habil ve Kabil olayı nedir? Hz Adem kaç yaşında öldü? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Hollywood yıldızlarının ustası köyüne döndü! ‘Sifu usta’ Eskişehir’de alabalık tesisi açtı
Hollywood yıldızlarının ustası köyüne döndü! ‘Sifu usta’ Eskişehir’de alabalık tesisi açtı Avrupa ve dünya çapında önemli başarılara sahip Eskişehirli ünlü aktör ve dövüş sporları ustası Emin Boztepe, Kovid-19 salgınıyla birlikte ABD’nin Los Angeles şehrindeki hayatını bırakıp, baba ocağı olan Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesine bağlı Bağlıca Köyü’nde alabalık tesisi açtı.
17.08.2022 Yaşam
Dün geceden beri kayıptı: 13 yaşındaki Mehmet bulundu
Dün geceden beri kayıptı: 13 yaşındaki Mehmet bulundu Sivas'ta, dün akşamdan beri kayıp olan Mehmet Demir (13), bu sabah kent merkezinde bulundu. Geceyi bir camide geçirdiğini belirten Demir, "Canım sıkıldığı için çarşıya gelmiştim" dedi.
3.08.2022 Yaşam
Tunceli'de kayalıklardan düşen çoban, hastanelik oldu
Tunceli'de kayalıklardan düşen çoban, hastanelik oldu Tunceli'de, hayvanları otlatırken, kayalıklardan düşen çoban Erdem Yüksel, AFAD ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
1.08.2022 Yaşam
Koyun ticareti yapan 3 kişi çoban tarafından öldürüldü
Koyun ticareti yapan 3 kişi çoban tarafından öldürüldü Sivas’ta koyun satın almak için Şarkışla ilçesinden Yıldızeli ilçesine giden 3 kişi bir çoban tarafından vurularak öldürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan çoban 3 kişiyi koyun hırsızı olduklarını düşündüğü için öldürdüğünü iddia etti.
24.07.2022 Yaşam
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne?
Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında? 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir nasıl öldü, kaç kurşunla şehit oldu, rütbesi ne? 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde gündeme gelen isimlerden Ömer Halisdemir ile ilgili aramalar arttı. 15 Temmuz darbesinin seyrini değiştiren kişi olarak bilinen Şehit Ömer Halisdemir hayatı yeniden gündeme geldi. Fethullahçı Terör Örgütü'nün hain darbe girişiminin seyrini değiştiren 2 çocuk babası Halisdemir, darbeci general Semih Terzi'yi etkisiz hale getirdikten sonra şehit edilmiştir. Peki 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir kimdir, nereli, Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu, rütbesi ne? İşte İşte Ömer Halisdemir’in mezarı ve hayat hikayesi...
15.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çobanlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çobanlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.