Büyük İskender

Büyük İskender

Son dakika Büyük İskender haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Büyük İskender ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Büyük İskender haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyük İskender

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyük iskender gelişmeleri de dahil olmak üzere 702 büyük iskender haberi bulunmuştur. Tüm büyük iskender haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da Büyük İskender'in sırları aralanıyor! Magarsus antik kenti, tarihe ışık tutuyor
Adana'da Büyük İskender'in sırları aralanıyor! Magarsus antik kenti, tarihe ışık tutuyor Adana'nın Karataş ilçesinde yapılan arkeolojik çalışmalarla ortaya çıkarılan Magarsus Antik Kenti, kazıların tamamlanmasının ardından tarihe ışık tutacak.
20.03.2024 Adana
Büyük İskender’in taç giydiği antik saray kalıntıları yarın halka açılıyor
Büyük İskender’in taç giydiği antik saray kalıntıları yarın halka açılıyor Antik Makedonya Krallığı’nın tanınmış hükümdarı Büyük İskender’in taç giydiği sarayın kalıntıları, 16 yıllık restorasyonun sonunda dün yeniden açıldı. Antik kalıntıların bulunduğu yerin yarın halka açılması planlanıyor.
6.01.2024 Gündem
Makedonya Bayrağı Anlamı Nedir? Makedonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Makedonya Bayrağı Anlamı Nedir? Makedonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Makedonya bayrağı, aynı zamanda Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır. Aynı zamanda pek çok milli ve resmi törende de kullanılır. Ülkenin milli kimliğinin çok önemli bir simgesi ve sembolü olan bu bayrak ise, aynı zamanda Makedon halkı için çok değerlidir.
12.09.2023 Eğitim
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti’nde geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ve 4 bölgede devam eden kazı ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
11.09.2023 Gündem
Hz. Hızır kimdir? Hızır nasıl görünür, görevleri nelerdir?
Hz. Hızır kimdir? Hızır nasıl görünür, görevleri nelerdir? İslam'da en fazla bilinen sahabeler arasında Hz. Hızır yer almaktadır. Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra birtakım hadislerde de Hz. Hızır'dan bahsedilmektedir. Hz. Musa döneminde yaşayan bir sahabe olan Hz. Hızır, aynı zamanda Hadır ismiyle de bilinmektedir. Hızır ismi Arapçadan gelmekle birlikte yeşilliği bol olan anlamı bulunmaktadır.
11.05.2023 Dini Bilgiler
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü
2 bin 500 yıllık aşk mesajının sırrı çözüldü Dört medeniyete başkentlik yapmış Unesco’ya aday dünyaca ünlü tarihi kent İznik’te Arkeoloji müzesinin yapımı tamamlandı. Kısa süre içerisinde resmi açılışı yapılacak olan müze ilk kez İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülendi. Dünyanın en önemlilerinden biri olmaya aday müzenin içerisinde bulunan Büyük İskender’in generallerinden Antigonos’a ait lahit mezarın üzerine işlenmiş duygusal mesaj ise herkesi şaşırtacak. Müze 5 bin yıllık tarihe ev sahipliği yapmasıyla da dikkatleri çekiyor.
15.01.2023 Gündem
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu!
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yüz yüze görüştü. Söz konusu gelişmenin ardından “Semerkant nerede, hangi ülkede?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu…
16.09.2022 Gündem
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı?
Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü (EODY) tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’da genellikle sivrisineklerden bulaşan Batı Nil virüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilerek, ülke genelinde 123 vakanın tespit edildiği aktarıldı. Söz konusu gelişmenin ardından Culex sivrisinek hastalığı Batıl Nil virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Batı Nil virüsü Türkiye’de var mı? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.08.2022 Sağlık
Side antik kentine bar açtılar!
Side antik kentine bar açtılar! Side Antik Kenti’ndeki Athena Tapınağı’nın bitişiğindeki özel mülkte Apollon isimli bir bar açıldı. Daha önce restoran olarak işletilen barı açanlar, giriş kapısı olarak kazı alanındaki tarihi kalıntıları kullandı.
4.05.2022 Gündem
Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük liderleri ve devletleri belli oldu! İşte yakın tarihe damga vuran Türk lider...
Dünya tarihinin gelmiş geçmiş en büyük liderleri ve devletleri belli oldu! İşte yakın tarihe damga vuran Türk lider... Dünya tarihine damga vuran en güçlü liderler belli oldu. Büyük İskender’den Cengiz Han’a Fatih Sultan Mehmet’ten Napoléon Bonaparte’a kadar tarihe yön veren isim listede yer alırken, yakın tarihten de güçlü devlet adamları yer aldı. Bazı hükümdarların yanı sıra bazı devletler de dünya tarihinde kalıcı izler bırakarak asla unutulamayacak olaylara imza atmıştır. Roma İmparatorluğu’ndan Makedonya İmparatorluğu’na, Moğollar’dan Osmanlılara kadar pek çok devlet yıllarca dünyaya hükmetmiştir. İşte dünyaya damga vuran liderler ve devletler...
30.03.2022 Gündem
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler...
Ateş, ishal, kusma, baş ağrısı! Ölümcül! Bu belirtileri gösterenler... Sivrisineklerle bulaşan Batı Nil virüsü, sarıhumma ve dang ateşine dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Havaların hala mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi nedeniyle sivrisineklerin hastalık bulaştırma riski devam ediyor. Bazı bilim adamları tarafından Büyük İskender’in ölüm nedeni olarak görülen Batı Nil virüsü almış yaklaşık her 5 kişiden 1’inde ateşle beraber ishal, kusma, eklem ağrıları, baş ağrısı, vücut ağrıları veya döküntü gibi diğer belirtiler gelişebilir” dedi.
6.09.2021 Sağlık
Güney Kıbrıs'tan skandal hareket! Interpol devreye girdi
Güney Kıbrıs'tan skandal hareket! Interpol devreye girdi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) topraklarında bulunan Gazimağusa kentindeki Salamis Harabeleri'ne ait mermer parçaları Rum Kesimi'nde internette açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı. Interpol’un bilgilendirilmesinin ardından söz konusu parçanın satışının internet sitesinden kaldırıldığı öğrenildi.
25.02.2021 Dünya
Koruma altındaki Termessos çiğdeminin lokasyonu GPS cihazlarıyla belirleniyor
Koruma altındaki Termessos çiğdeminin lokasyonu GPS cihazlarıyla belirleniyor Bilim insanları, Antalya'daki Termessos Antik Kenti'nde yayılış gösteren çiğdemlerin korunup gelecek nesillere aktarılması için çalışıyor.
19.11.2020 Bilim ve Teknoloji
İznik'te bulundu! Üzeri hemen branda ile kapatıldı...
İznik'te bulundu! Üzeri hemen branda ile kapatıldı... Bursa'nın İznik ilçesinde, son 2 yılda yapılan kazılarda 5 lahde ulaşılan zeytinlik alanda, çatkı şeklinde pişmiş topraktan yapılmış, iç kısımları bezemeli mezar odası bulundu. Toplu mezarların olduğu alan anlamına gelen ‘Nekropol’deki kazı alanının üzeri ise yağmurda hasar görmemesi branda ile kapatıldı.
12.10.2020 Gündem
İstanbul'da tarihi sikkeler ele geçirildi
İstanbul'da tarihi sikkeler ele geçirildi İstanbul'dan İngiltere'ye kaçırılmak istenen tarihi eserler kurtarıldı. Büyük İskender'e ait 2 bin 200 yıllık som altından 13 adet sikkeyi kaçırmak isteyen bir kişi o operasyonda yakalandı.
3.09.2020 Haber
İstanbul'da tarihi sikkeler ele geçirildi
İstanbul'da tarihi sikkeler ele geçirildi İstanbul'dan İngiltere'ye kaçırılmak istenen tarihi eserler kurtarıldı. Büyük İskender'e ait 2 bin 200 yıllık som altından 13 adet sikkeyi kaçırmak isteyen bir kişi o operasyonda yakalandı.
3.09.2020 Yaşam
Kadifekale'nin surları yazı tahtasına döndü!
Kadifekale'nin surları yazı tahtasına döndü! İzmir'in farklı dönemlerine ait kalıntılar taşıyan, kentin simgelerinden Kadifekale'nin surlarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce sprey boyalarla yazılan yazılar, vatandaşların tepkisini topladı. Surların taş duvarlarına sprey boyayla yazılan yazılar tarihe zarar verirken, görüntü kirliliğine de neden oldu.
22.07.2020 Gündem
Akçakale nerede, hangi ilde yer alıyor? Akçakale'nin tarihçesi...
Akçakale nerede, hangi ilde yer alıyor? Akçakale'nin tarihçesi... Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası, Akçakale Türkiye'nin en çok merak edilen ilçesi oldu. Peki merakla araştırılan Akçakale hangi ilde yer alıyor? Akçakale'de okullar harekat nedeniyle tatil edildi. İşte hem bu sorunun yanıtı hem de Akçakale ile ilgili bilgiler...
9.10.2019 Gündem
Evin bahçesinde iki bin yıllık mezar taşı bulundu
Evin bahçesinde iki bin yıllık mezar taşı bulundu Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesinde Roma döneminde kalma ve 2 bin yıllık olduğu öğrenilen mezar taşı bulundu.
27.06.2019 Gündem
Dünyada eşi benzeri yok, paha biçilemiyor
Dünyada eşi benzeri yok, paha biçilemiyor Tokat’ta bir koleksiyonerin nadide eserleri arasında yer alan zümrüt taşında Büyük İskender’in portresinin işlendiği altın yüzüğe paha biçilemiyor.
28.04.2019 Yaşam
'Çok Güzel Hareketler 2'den kahkaha tufanı
'Çok Güzel Hareketler 2'den kahkaha tufanı Çok Güzel Hareketler 2', eğlenceli skeçleri ile pazar akşamları ekrana gelmeye devam ediyor.
30.03.2019 Televizyon
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi..
Son dakika... Yunanistan onayladı! Makedonya ismi.. Yunan parlamentosu, Makedonya'nın isminin Kuzey Makedonya Cumhuriyeti olmasını öngören anlaşmayı onayladı
25.01.2019 Dünya
Tarihi Roma Tiyatrosu'ndan 2500 yıllık seramikler çıktı..
Tarihi Roma Tiyatrosu'ndan 2500 yıllık seramikler çıktı.. Bursa'nın İznik ilçesinde düz alanda tonozlarla yükseltilen mimarisiyle tek örnek olan Roma Tiyatrosu’nda yapılan arkeolojik kazılarda, 3 yılda alandan yaklaşık bin 600 ton toprak tasfiye edilirken, milattan önce 6. yüzyıla uzanan Ion Kolonizasyonu Dönemi’ne ait seramiklere rastlandı.
22.11.2018 Gündem
Son dakika... Tepki çeken Büyükelçi geri çağrıldı!
Son dakika... Tepki çeken Büyükelçi geri çağrıldı! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 29 Ekim resepsiyonundaki tepki çeken görüntüler nedeniyle Türkiye'nin Kampala Büyükelçisi Sedef Yavuzalp'in Ankara'ya geri çağrıldığını açıkladı.
3.11.2018 Dünya
Kraliçe heyecanı
Kraliçe heyecanı 1. derece arkeolojik SİT alanı ilan edilen bölgede M.Ö. 300’lü yıllara ait lahide rastlandı. Uzmanlar “Bu izler bizi Kraliçe Nikaia’nın mezarına götürüyor. Mezarı bulursak İznik şahlanır” dedi.
20.10.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Büyük İskender ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyük iskender haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.