Bilim

Bilim

Son dakika Bilim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim gelişmeleri de dahil olmak üzere 89.567 bilim haberi bulunmuştur. Tüm bilim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mücteba Hamaney kimdir, mücteba ne demek? İran Cumhurbaşkanı kim olacak?
Mücteba Hamaney kimdir, mücteba ne demek? İran Cumhurbaşkanı kim olacak? İran Cumhurbaşkanı’nın helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından olası cumhurbaşkanlığı adayları gündeme gelmeye başladı. Adı geçen isimlerden biri de Mücteba Hamaney oldu. İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in oğlu olarak dikkat çeken ismin kim olduğu sorgulanıyor. Peki, İran'da cumhurbaşkanlığı için adı geçen Ali Hamaney'in oğlu Mücteba Hamaney kimdir?
21.05.2024 Gündem
Reisi'yi kurtaran Akıncı dünya gündeminde
Reisi'yi kurtaran Akıncı dünya gündeminde Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran liderinin konumunu tespit eden Akıncı TİHA bütün dünyada manşet oldu.
21.05.2024 Gündem
Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldı
Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldı Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 10 farklı üniversiteden 120’ye yakın akademisyenin katıldığı “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” etkinliğinde Asrın Felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremleri sonrası depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna konuşuldu ve değerlendirildi.
21.05.2024 Gaziantep
Nvidia bilançosu saat kaçta, ne zaman açıklanacak? Mayıs 2024 Nvidia bilanço tarihi
Nvidia bilançosu saat kaçta, ne zaman açıklanacak? Mayıs 2024 Nvidia bilanço tarihi Küresel piyasalarda dikkatler Nvidia bilançosuna çevrildi. NVIDIA, hisse senedi fiyatında yılbaşından bu yana yaklaşık %92’lik şaşırtıcı bir artış sergileyerek şirketi teknoloji ve inovasyonun ön saflarına iterek dikkate değer bir ivme kazandı. Peki, Nvidia bilançosu saat kaçta açıklanacak, Nvidia bilanço ne zaman açıklanacak?
21.05.2024 Ekonomi
Dünyanın gözü Tahran'da... Cumhurbaşkanı Reisi için cenaze töreni düzenleniyor
Dünyanın gözü Tahran'da... Cumhurbaşkanı Reisi için cenaze töreni düzenleniyor Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Emir Abdüllahiyan ve beraberindeki üst düzey yetkililer için ilk cenaze töreni bugün düzenleniyor...
21.05.2024 Gündem
Oğuzeli MYO öğrencilerine uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konferansı
Oğuzeli MYO öğrencilerine uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadele konferansı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli MYO Özel Güvenlik ve Koruma Programı tarafından Toplumsal Duyarlılık Projesi(TDP) kapsamında düzenlenen konferansta, Uyuşturucu Madde Bağımlılığı İle Mücadele konusunda “Narkogençlik Eğitim Modülü” konferansı düzenlendi.
20.05.2024 Gaziantep
(Bell 412 helikopterinin özellikleri ve üretim yaşı) İran Cumhurbaşkanı’nın helikopteri hangi model, markası Bell 412 mi?
(Bell 412 helikopterinin özellikleri ve üretim yaşı) İran Cumhurbaşkanı’nın helikopteri hangi model, markası Bell 412 mi? Azerbaycan-İran sınırında düşen ve İran Cumhurbaşkanı Reisi ile beraberindekilerin hayatını kaybettiği helikopterin, 30 yaşındaki bir Bell 412 olduğu ortaya çıktı. İran Cumhurbaşkanı helikopteri markası ile ilgili açıklamalar helikopterin düşmesinin ardından gündem geldi. Peki, İran Cumhurbaşkanı helikopteri modeli nedir, Bell 412 helikopterinin özellikleri neler, üretim yaşı nedir?
20.05.2024 Gündem
ABD'de hortum felaketi: En az yedi ölü
ABD'de hortum felaketi: En az yedi ölü ABD’nin Houston şehrini vuran hortum sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı en az yediye yükseldi.
18.05.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Türk Yatırım Fonu açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Türk Yatırım Fonu açıklaması Türk Yatırım Fonu Guvernörler Kuruluşu toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Toplamda 170 milyonu aşan genç ve dinamik nüfusumuz, 1,2 trilyon doları aşan ticaret hacmimiz ve müşterek zengin kültür mirasımız, büyük atılımlarımızı gerçekleştirmek için sağlam bir temel teşkil etmektedir” dedi.
18.05.2024 Ekonomi
Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev dağılımı
Dışişleri Bakanlığı'nda yeni görev dağılımı Dışişleri Bakanlığı’nda başlayan reform süreci bakan yardımcılıklarına yapılan atamalarla devam ediyor. Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile Nuh Yılmaz, Burhanettin Duran ve Ayşe Berris Ekinci Bakan Yardımcısı olarak atandı.
18.05.2024 Gündem
Gaziantep  OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 19 Mayıs mesajı
Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek'ten 19 Mayıs mesajı Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs 1919'un yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
21.05.2024 Gaziantep
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması!
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan İsrail ile Türkiye açıklaması! İhracat Seferberliği Zirvesi’nde konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulmasına değindi. Bakan Bolat, "Türkiye'nin tutumu dünyada vicdan sahibi herkes tarafından takdir ediliyor. Dünyada bu konuda Türkiye tek. Şu var, 2 Mayıs itibariyle Türkiye'den İsrail'e herhangi ihracat ve ithalat anlamında herhangi bir ticaret yapılmamaktadır" dedi.
17.05.2024 Gündem
Mehmet Kasapoğlu: Türk gençliği dinamizmiyle de çok genç
Mehmet Kasapoğlu: Türk gençliği dinamizmiyle de çok genç Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, Ak Parti İzmir milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu İstanbul Medipol Üniversitesi’nde “Gençlik, Geleceğe Bakış, İyi Oluş” konulu seminere katıldı.
17.05.2024 Gündem
GİBTÜ öğrencilerinden Gazze'ye destek için "Çadır Nöbeti" tuttular
GİBTÜ öğrencilerinden Gazze'ye destek için "Çadır Nöbeti" tuttular Gazze'de yaşanan soykırıma dur demek için dünyadaki üniversitelerde bir süredir devam eden protestolara GİBTÜ öğrencilerinden destek geldi. Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki ve Filistinlilere destek amacıyla kampüste nöbet eylemi başlattı.
17.05.2024 Gaziantep
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) anketinde piyasa katılımcılarının cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 44,16 iken, bu anket döneminde yüzde 43,64 oldu. Dolar kuru ise 40,01 TL iken, bu anket döneminde 38,78 TL oldu.
17.05.2024 Ekonomi
Altın gözünü yeni zirvelere dikti! Gram altında yeni rekorlar öncesi son alım fırsatı! 2 bin 400 TL’ye mi gerileyecek?
Altın gözünü yeni zirvelere dikti! Gram altında yeni rekorlar öncesi son alım fırsatı! 2 bin 400 TL’ye mi gerileyecek? Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. ABD verisi sonrası altın fiyatları ONS öncülüğünde yukarı yönlü hareketlendi. Altın gram fiyatı yeni güne yükselişini güçlendirerek başladı. Peki altın yükselişini sürdürecek mi? İslam Memiş, çok konuşulacak altın yorumu yaptı. Tarih veren İslam Memiş, altın gram fiyatı için 2400 TL'yi işaret etti.
17.05.2024 Ekonomi
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu
AOSB’den Ar-Ge ve inovasyona büyük destek! Ödüller sahiplerini buldu Değişimi ve sürekli yenilenmeyi destekleyen, yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir ekonomik gelişme ve Türkiye'nin rekabetçi gücüne katkı için AR-GE ve inovasyonu teşvik eden Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin 4. Ulusal Sanayi Odaklı AR-GE ve İnovasyon Proje Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.
17.05.2024 Adana
İkinci Türk astronotu uzaya gidecek
İkinci Türk astronotu uzaya gidecek Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek.
16.05.2024 Gündem
Kozan'da Şehit Suat Ocak İlkokulu'nda robotik kodlama sınıfı açıldı! Kurdelesi kesildi
Kozan'da Şehit Suat Ocak İlkokulu'nda robotik kodlama sınıfı açıldı! Kurdelesi kesildi Adana'nın Kozan ilçesinde Şehit Suat Ocak ilkokulunda robotik kodlama sınıfı açıldı.
16.05.2024 Adana
Kripto parada büyük şok! 12 saniyede 25 milyon dolarlık vurgun
Kripto parada büyük şok! 12 saniyede 25 milyon dolarlık vurgun ABD'de, 20'li yaşlarındaki iki kardeş 12 saniye kadar kısa bir sürede 25 milyon dolar değerinde kripto para çalma suçlamasıyla hakim karşına çıkartıldı.
16.05.2024 Ekonomi
SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı
SANKO Üniversitesi Onkoloji Merkezi hizmete alındı SANKO Üniversitesi Onkoloji Bölümü, profesyonel kadrosu, teknik ve fiziki alt yapısı güçlendirilerek, Onkoloji Merkezi’ne dönüştürüldü.
16.05.2024 Gaziantep
Bakan Fidan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Bakan Fidan'dan peş peşe kritik görüşmeler Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken telefonda görüştü. Bakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
15.05.2024 Gündem
ABD enflasyonu belli oldu
ABD enflasyonu belli oldu ABD'de Nisan ayında tüketici enflasyonu aylık bazda piyasa beklentilerinin altında gelirken, yıllık bazda piyasa beklentilerine paralel açıklandı.
15.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tasarruf tedbirleri tüm kamuyu kapsıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen TOBB Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olan kamu malının korunmasına ihtimam göstermiş bir hükümetiz. Kamu kurumlarının milletimiz ve iş dünyamıza tasarrufta örnek olmasını hedefliyoruz. Bu paket kamuda verimliliği artırarak tasarrufu sağlamayı amaçlıyor. Tasarruf tedbirlerine istisnasız olarak tüm kamu idareleri ve personeli uymak zorundadır. Tasarruf kültürü yaygınlaştıkça cari açıktaki iyileşme hız kazanacak" dedi.
15.05.2024 Gündem
Altının kaderi belli oluyor! ABD verisi sonrası piyasalar hareketlendi
Altının kaderi belli oluyor! ABD verisi sonrası piyasalar hareketlendi Altın için nefesler tutuldu! Yarımcıların gözü ABD'den gelecek haberdeydi. Beklenen haber geldi. ABD'nin Nisan ayı enflasyon rakamı belli oldu. İşte piyasalara etkisi...
15.05.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bilim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.