Diyabet hastaları ne kadar meyve tüketmeli?
Diyabet hastaları ne kadar meyve tüketmeli? Diyabet hastalarının sağlıklı beslenmeleri çok önemli. Sağlıklı beslenmede dengeli meyve tüketiminin önemli olduğunu hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Günlük aldığımız karbonhidratın kompleks olması, günlük enerjinin yüzde 40-50’yi geçmemesi özel bir durumu olmayan herkes için geçerli. Diyabet hastaları için ise çok daha önemli. Dolayısıyla sağlıklı karbonhidrat kaynağı olduğunu bildiğimiz meyveler de belirli porsiyonlarda tutulmalı. İstediğimiz kadar yiyebileceğimiz meyve yoktur” açıklamasında bulundu.
27.07.2021 Sağlık
Bayramda eti kahvaltıda tüketmeyin!
Bayramda eti kahvaltıda tüketmeyin! Pandemi döneminde yanlış beslenme ve düşük fiziksel aktivite vücut ağırlığını olumsuz etkiledi. Buna bağlı olarak meydana gelen kilo artışının hem bağışıklık sistemini zayıflattığını hem de COVID-19’a ve kronik hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Tatil ve bayram dönemine girdiğimiz şu günlerde beslenme ve fiziksel aktivite konusunda sağlıklı ilerlemek en az taktığımız maske, hijyen ve mesafe kadar önemli. Kurban Bayramı, kırmızı et ve tatlı tüketiminin arttığı dört günlük bir süreç. Geleneklerimizi yerine getirirken et tüketimini de elbette kontrol altına alabiliriz. Eti kahvaltıda tüketmeyin, dinlenmesine izin verin. Özellikle kalp-damar hastaları ve böbrek hastaları çok dikkatli olmalı” açıklamasında bulundu.
19.07.2021 Sağlık
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi
Ramazan’da 6 sağlıklı beslenme önerisi Ramazan ayında oruç tutmanın sağlık açısından da faydaları var. Fakat bu faydayı görebilmek için süreci iyi yönetmek gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Bunun için öncelikle herhangi bir sağlık problemimiz olmamalı, sahurda mutlaka bir öğün yapmalıyız, iftarda ağır ve dengesiz beslenmemeliyiz” dedi.
17.04.2021 Ramazan