Araç Satışları

Araç Satışları

Son dakika araç satışları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araç satışları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araç satışları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araç Satışları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araç satışları gelişmeleri de dahil olmak üzere 888 araç satışları haberi bulunmuştur. Tüm araç satışları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Elektrikli arabalarda talep patlaması yaşandı!  150 TL'ye 350 km menzil! İşte piyasada en çok talep gören modeller
Elektrikli arabalarda talep patlaması yaşandı! 150 TL'ye 350 km menzil! İşte piyasada en çok talep gören modeller Elektrikli araba almak isteyen vatandaşların merak ettiği tüm detaylar ortaya çıktı. Elektrikli araçlar dünyada ve Türkiye’de her geçen sürede daha da yayınlaşmaya devam ediyor. Bu satış rakamlarına da yansıyor. Elektrikli araç satışları bu yılın ocak-mart döneminde geçen senenin aynı dönemine göre 3,5 kat artış gösterdi. Peki piyasada fiyatı en düşük elektrikli araçlar hangileri? En çok tercih edilen modeller neler? Şu anda ortalama bir araç ne kadar sürede şarj oluyor? Şarj süreleri daha da kısalır mı? İşte detaylar...
16.04.2024 Ekonomi
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu. Öte yandan Mart ayına ilişkin otomobil satış rakamları belli oldu. Toplamda 110 bin satışla tüm zamanların mart ayı rekoruna imza atıldı. İşte en çok tercih edilen modeller...
2.04.2024 Ekonomi
Araba fiyatlarında büyük düşüş! En ucuz 4 sıfır araç modeli belli oldu
Araba fiyatlarında büyük düşüş! En ucuz 4 sıfır araç modeli belli oldu Yeni yıl itibarıyla araç satışları ve pazardaki hareketlilik dikkat çekmeye başladı. Ocak-şubat döneminde geçen yıla göre satışlarda yüzde 50’nin üzerinde artış yaşandı. Öte yandan fiyatı en düşük 4 sıfır araç modeli belli oldu. İşte detaylar...
6.03.2024 Ekonomi
Togg'dan kârlılık açıklaması: CEO Karakaş tarih verdi
Togg'dan kârlılık açıklaması: CEO Karakaş tarih verdi TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 1.8 milyar Euro’luk yatırımla 2023 yılında üretime başlayan şirketin 2027 yılı gibi kâra geçmesini beklediklerini kaydetti.
15.02.2024 Ekonomi
Otomotiv satışlarında tüm zamanları rekoru kırıldı
Otomotiv satışlarında tüm zamanları rekoru kırıldı Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç satışları 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 57.4 artarak 1 milyon 232 bin 635 adede ulaştı ve tüm zamanların rekorunu kırdı.
6.01.2024 Ekonomi
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek
Bakan Bolat duyurdu: Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacağız. Kişi başı milli gelirimiz, 12 bin 500 dolara yükselecek" dedi.
26.12.2023 Gündem
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı
Araba satışlarında rekor! Togg, Tesla'yı solladı Türkiye otomotiv pazarı yılın 11 ayında tarihi seviye olan 1 milyon adedi aştı. Ocak-Kasım 2023 döneminde, otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 60.8 artarak 1 milyon 73 bin 982 adede ulaştı. Böylece otomotivde yıllardır geçilemeyen eşik olan 1 milyon adet satış gerçekleşmiş oldu. Ancak, 2024 yılında satışların 700-750 bin adede kadar gerilemesi bekleniyor.
5.12.2023 Ekonomi
Faiz kararı sonrası ikinci el araç satışları değişti: Fiyatlar yüzde 30 düşecek
Faiz kararı sonrası ikinci el araç satışları değişti: Fiyatlar yüzde 30 düşecek İkinci el araç satışlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 35’e yükseltmesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik beklentilerini azalttı. Oto galericiler, son dönemde azalan satışların bu kararla artık tamamen duracağını söyledi. Talep sıfırlanınca ikinci el otomobil piyasasında fiyatların seri bir şekilde geri çekileceği tahmin ediliyor. İşte haberin detayları...
27.10.2023 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Zam için tarih verildi, uzmanlardan 'beklemeyin' uyarısı geldi
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Zam için tarih verildi, uzmanlardan 'beklemeyin' uyarısı geldi İkinci el araba satışında yeni oyun ortaya çıktı. Sıfır araç fiyatlarına paralel olarak artan ikinci el araba fiyatları öyle bir noktaya geldi ki bazı modeller için sıfırından daha yüksek fiyatlar istenmeye başladı. Bu noktada ikinci el araç satış fiyatının sıfır araç satış fiyatının üzerinde olamayacağına dair karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı önlemlerin üzerinden bir ay geçerken ikinci el araç satışları sert frenledi. Önlemler işe yaradı, ‘al-satçı’ olarak bilinen yatırımcıların yerini gerçek müşteriler almaya başladı. Ancak fiyatlarda gerileme yok. Tersine alıcı da satıcı da beklemeye geçince talep şişmeye başladı. Uzmanlar ise ertelenen talebin ortaya çıkması ile eylül ayından sonra fiyatların artabileceği konusunda uyarıyor.
14.08.2023 Ekonomi
Bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısı belli oldu! Bakan Kacır duyurdu
Bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısı belli oldu! Bakan Kacır duyurdu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sanayicilerin krediye erişim engelinin ilerleyen dönemde iyileşeceğini, vize sorunu konusunda Avrupa Birliği ile her platformda konuştuklarını ve ara eleman sorununa çözüm olacak meslek okulları, meslek liseleri ve meslek yüksekokullarının sayısını artırdıklarını belirterek, “Sanayicilerin gönülleri ferah olsun” dedi. Kacır ayrıca bugüne kadar yollara çıkan TOGG sayısını da açıkladı.
14.07.2023 Ekonomi
Bayram öncesi ikinci el araç satışları patladı! 'Dükkanın önünde araba yok'
Bayram öncesi ikinci el araç satışları patladı! 'Dükkanın önünde araba yok' Seçim öncesinde yavaşlayan ikinci el otomobil satışları Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla tekrardan hızlanırken, Eskişehir’de oto galericilik yapan esnaflar yatırım yapmanın tam zamanı olduğunu söyledi.
6.06.2023 Ekonomi
Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 55.2 arttı
Araba piyasası ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 55.2 arttı Araba saışları ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç satışları sene başından beri rekorlar kırmaya devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Ocak 2023’te 50 bin 894 adet, Şubat 2023’te 81 bin 148 adet olan satışlar, mart ayında 100 bin adet sınırını geçerek 103 bin 929 oldu.
5.04.2023 Otomobil
Bakan Nebati: İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: İhracat rekorları kırmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mart ayında yüzde 4,4 artış ile tüm zamanların en yüksek aylık ihracatının yakalandığını belirterek, "Türkiye Ekonomi Modeli ile ihracat rekorları kırmaya devam ediyoruz" dedi.
4.04.2023 Ekonomi
Araba piyasası hareketli! Satışlar yüzde 172 arttı
Araba piyasası hareketli! Satışlar yüzde 172 arttı Elektrikli otomobillere ilgi dünya genelinde artıyor. Elektrikli araç satışları dünya çapında 2022'de yıllık olarak yüzde 70 artarken, Türkiye'de ise bu artış yüzde 172 olarak gerçekleşti. Peki araç satıcıları bu denli fazla talep için ne diyor? İşte merak edilen tüm detaylar...
2.04.2023 Ekonomi
Eylül ayında 62 bin araç satıldı
Eylül ayında 62 bin araç satıldı Otomobil ve hafif ticari araç satışları 2022 Eylül’de yüzde 8,7, otomobil pazarı yüzde 2,9, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 26,7 yükseldi.
4.10.2022 Otomobil
Araç satışları yüzde 8.5 düştü
Araç satışları yüzde 8.5 düştü Otomobil ve hafif ticari araç satışları ilk 8 ayda %8,5 daraldı
5.09.2022 Otomobil
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Düştükçe düşüyor, ÖTV detayı ortaya çıktı, işte güncel fiyat listesi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Düştükçe düşüyor, ÖTV detayı ortaya çıktı, işte güncel fiyat listesi Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Araç sahibi olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında son günlerde hareketlilik yaşanıyor. Hükümet tarafından atılan 6+6 adımı sonrası araba fiyatları düşmeye başladı. Al-sat yaparak piyasayı yükselten vatandaşlar ve galericiler elindeki arabaları elden çıkarmaya başladı. Otomobil ve hafif ticari araç satışları ağustosta yüzde 17.3 düşerek 48 bin 336 adetle kapandı. Tedarik sorunları, artan fiyatlar ve krediye erişimde yaşanan zorluklar satışlar üzerinde etkili oldu. Uzmanlar, tüketicilerin otomobile daha rahat ulaşabilmesi için son olarak Ağustos 2021’de güncellenen ÖTV matrah dilimlerinin yeniden güncellenmesi gerektiğini belirtti. İşte son dakika haberinin detayları...
3.09.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Liste belli oldu, sıfır ve ikinci el araçlarda yeni dönem
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Liste belli oldu, sıfır ve ikinci el araçlarda yeni dönem Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Otomobil alacaklar dikkat. Temmuz ayında resmen belli oldu. Trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı Temmuz ayı sonu itibarıyla 25 milyon 920 bin 661 oldu. Otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen ay 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 9,1 arttı. İkinci el araç satışında da yeni döneme geçildi. Ticaret Bakanlığı, 15 Eylül 2022 tarihinden sonra 81 ilde Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla iş yeri denetimleri yapılarak ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden pazarlaması yapılan (iş yerlerinde satışa sunulan) otomobil ve arazi taşıtlarının tespit edileceğini ve bu faaliyetlerin de cezalandırılacağını açıkladı. Öte yandan geçtiğimiz ay ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yapmıştı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi de ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden olmuştu. Otomobil markalarının liste ve kampanyalı fiyatlarına göre, Ağustos ayı itibarıyla Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
25.08.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Liste belli oldu, sıfır ve ikinci el araçlarda ÖTV kararı sonrası...
Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika! Liste belli oldu, sıfır ve ikinci el araçlarda ÖTV kararı sonrası... Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Araba almak isteyen milyonları ilgilendiriyor. Otomobil alacaklar dikkat. Temmuz ayında resmen belli oldu. Otomobil ve hafif ticari araç satışları, geçen ay 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 9,1 arttı. Öte yandan İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde ÖTV'deki düzenleme yetkisinin cumhurbaşkanına geçirilmesi, otomobil piyasasında olumlu etki yaptı. ÖTV'de yapılması beklenen indirim söylentisi şimdiden ikinci el piyasasında fiyatların düşmesine neden oldu. Öte yandan otomobil markalarının liste ve kampanyalı fiyatlarına göre, Ağustos ayı itibarıyla Türkiye'de satılan en ucuz sıfır otomobiller belli oldu. İşte son dakika haberinin detayları...
3.08.2022 Ekonomi
Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı
Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı Avrupa otomotiv pazarı 2022 yılı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre 17,6 azaldı. Toplam 1 milyon 246 bin 403 adet satış gerçekleşti.
27.07.2022 Ekonomi
Araba alacaklar için iyi haber! Bayram öncesi fiyatlar ile ilgili son dakika gelişmesi! 200 bin TL...
Araba alacaklar için iyi haber! Bayram öncesi fiyatlar ile ilgili son dakika gelişmesi! 200 bin TL... Sıfır veya ikinci el araba almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor. İkinci el otomobil ile ilgili iyi haber geldi. Kurban Bayramı’na bir aydan az bir süre kaldı, vatandaşlar şu anda araçlara yoğun ilgi gösteriyor. Genelde 200 bin TL ile 500 bin TL bandına kadar olan araçlar tercih ediliyor. Acil ihtiyacı olmayan kişilerin araç satın alımı için beklemesi gerektiği uyarısı yapıldı. Ancak bazı sektör temsilcileri ise ise ikinci el araç alımı için şu anın uygun bir zaman olduğunu belirtiyor. Bayrama az bir süre kalırken, ikinci el araç piyasasındaki yükselişin de duracağı, bayram öncesinde ikinci el otomobilde fiyat artışının beklenmediği ifade edildi. Öte yandan son bir yılda sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 70 civarında zam geldi. Aynı şekilde ikinci el otomobiller de değerlenmiş durumda. Vatandaşlar artık yatırımı araçlarla da yapmaya başladı. Geçen yıl 400 bin TL olan binek bir otomobil, bugün 700 bin TL'ye çıktı. Peki otomobil fiyatları neden artıyor? Araç fiyatlarının düşmesi mümkün mü?
15.06.2022 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Araba fiyatlarında görülmemiş zam! Yüzde 70...
Araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Araba fiyatlarında görülmemiş zam! Yüzde 70... Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Sıfır araba ve ikinci el araba fiyatlarında görülmemiş zam. Bayi ve galericilerin fiyat arttırma oyunu ortaya çıktı. Pandeminin etkisi, tedarik zincirinin bozulması, çip krizi ve döviz kurundaki artış ile birlikte bayilerde otomobil bulmak zorlaştı. Durum böyle olunca fiyatlarda ciddi anlamda artış gösterdi. Son bir yılda sıfır otomobil fiyatlarına yüzde 70 civarında zam geldi. Aynı şekilde ikinci el otomobillerde değerlendi. Geçen yıl 400 bin lira olan binek bir otomobil bugün 700 bin liraya çıktı. Bayilerde araba yokluğu fırsatçıları harekete geçirdi. Piyasada araba olmayınca bazı bayiler galericilerle anlaşmaya gitmeye başladı. Bayi satış fiyatı 700 bin lira olan bir otomobili galericiye 750 bin liraya satıyor. Galerici ise üzerine 100 bin lira koyarak ilana çıkıyor. Bayide araç bulamayan alıcı, galericiden yüksek fiyata araba almak durumunda kalıyor. Durum böyle olunca otomobil fiyatları da artmış oluyor. Araba almak için adını sıraya yazdıran kişiler ise çeşitli bahanelerle oyalanıyor. İşte araba fiyatlarıyla ilgili flaş detaylar...
14.06.2022 Ekonomi
Araba fiyatları ile ilgili kötü haber! Böylesi görülmedi! Sadece 20 model kaldı, sıfır ve ikinci el arasında büyük fark, yüzde 35 artış ile...
Araba fiyatları ile ilgili kötü haber! Böylesi görülmedi! Sadece 20 model kaldı, sıfır ve ikinci el arasında büyük fark, yüzde 35 artış ile... Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları ile ilgili yeni açıklama! Sıfır ve ikinci elde makas açıldı. Sıfır otomobil fiyatları 2022'nin ilk aylarından bu yana yüzde 35 arttı. Artık 315 bin TL’nin altında sıfır araç kalmadı. 400 bin TL'nin altında ise yalnızca 20 model kaldı. Araçların bulunurluk sorunları devam ederken, sıfır araba satışları da yüzde 12 azalmış durumda. Vatandaşlar yetkili satıcılara gidiyor ancak 'Elimizde yok' yanıtı ile karşılaşıyor. Bu nedenle aracın gelmesini beklemek yerine galeriden daha yüksek fiyata alıyorlar. Alıcılar, ihtiyaç ya da yatırım nedenli alınan otomobillerin ileride fiyatının daha da artacağı düşüncesi ile rahat hareket ediyor. İkinci el araçta ise talep oldukça yüksek. Fiyat farkı giderek artınca ihtiyaç nedeni ile otomobil alacak vatandaşlar ikinci ele yöneldi. 'Sıfır ve ikinci el araba alımı için şu an doğru bir dönem mi? Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları artacak mı, düşecek mi?' soruları yanıt buldu. İşte fiyatlarla ilgili son gelişmeler...
11.06.2022 Ekonomi
Otomobil satışları mayısta artışa geçti!
Otomobil satışları mayısta artışa geçti! 2022 yılı Ocak-Mayıs döneminde otomobil ve hafif ticari araç pazarı %12,0 oranında azaldı.Mayıs ayı ise araç satışları yüzde 19 arttı.
2.06.2022 Otomobil
Sıfır ve ikinci el arabada yeni dönem başladı! Rüzgar tersine döndü! Ancak yıl sonuna kadar fiyatlar...
Sıfır ve ikinci el arabada yeni dönem başladı! Rüzgar tersine döndü! Ancak yıl sonuna kadar fiyatlar... Sıfır ve ikinci el araçlarla ilgili son dakika açıklaması! Rüzgar tersine döndü ve hareketlilik başladı. Üretim maliyetlerinin rekor seviyelere ulaşması, çip krizi gibi etkenler araç fiyatlarını adeta uçurdu. Tüm yaşananlara ve fiyat artışlarına rağmen sıfır ve ikinci el araç satışlarında ciddi bir talep var. Ancak araba almaya karar verip bayilere giden vatandaşlar eli boş dönüyor. Araç bulunamadığı için piyasadan yüksek fiyattan almak durumunda kalınıyor. Devletin kayıt dışı alım satımlar ile ilgili de harekete geçmesi beklenirken, araç fiyatlarındaki artışa ilişkin değerlendirme yapıldı. Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında son durum ne? Sektör temsilcilerinden açıklama geldi. İşte sıfır ve ikinci el araçlarda tüm yeni gelişmeler...
20.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Araç Satışları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araç satışları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.