20 Mayıs

20 Mayıs

Son dakika 20 mayıs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 20 mayıs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 20 mayıs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

20 Mayıs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 20 mayıs gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.547 20 mayıs haberi bulunmuştur. Tüm 20 mayıs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Helikopter kazasını dünya CNN TÜRK'ten takip etti! Sosyal medyada geniş yer buldu
Helikopter kazasını dünya CNN TÜRK'ten takip etti! Sosyal medyada geniş yer buldu CNN TÜRK, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak enkazı görüntüledi. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk ve Kameraman Halil Kahraman, helikopter enkazını canlı yayında ekranlara getirdi. Naaşların helikopterden çıkarılmasını da canlı olarak dünyaya aktaran CNN TÜRK ekibinin çektiği o anlar dünya basınında ve sosyal medyada geniş yer buldu.
23.05.2024 Gündem
Dünya CNN Türk’ten takip etti! Helikopter enkazından canlı yayın
Dünya CNN Türk’ten takip etti! Helikopter enkazından canlı yayın CNN TÜRK, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından hızlı bir şekilde olay yerine ulaşarak enkazı görüntüledi.
22.05.2024 Gündem
Otomobilin çarptığı genç öğretmen hayatını kaybetti! Feci kaza
Otomobilin çarptığı genç öğretmen hayatını kaybetti! Feci kaza Adana’da yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobil çarpan Fen Bilgisi Öğretmeni Merve Çürük (26) hayatını kaybetti. Çürük’e çarpan otomobilde yaralanan 8 aylık hamile sürücünün ise hastanede tedavisi devam ediyor.
22.05.2024 Adana
Hakimler ve Savcılar Kuruluna atama kararları Resmi Gazete’de
Hakimler ve Savcılar Kuruluna atama kararları Resmi Gazete’de Adli ve idari yargıda toplam bin 44 hakim ve cumhuriyet savcısı atamaları hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
21.05.2024 Gündem
Adliyede başsavcı ile avukat arasındaki tuvalet tartışmasında gelişme var!
Adliyede başsavcı ile avukat arasındaki tuvalet tartışmasında gelişme var! Antalya'nın Kaş Adliyesi’nde mesai bitimine doğru Avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında personel tuvaletinin kullanımına yönelik tartışma yaşanmıştı. Adliyede avukatların yıllardır kullandığı tuvaletin kilidi değiştirildi. Kaş Adliyesi'ne gelen avukatlar, ellerindeki anahtarla tuvaleti açamaması üzerine olayı Antalya Barosu aracılığıyla TBB'ye taşıdıklarını belirtti.
21.05.2024 Gündem
Kiracılar fazla kira ödüyor! Resmi zam oranı yüzde 25'i aşan zamlarla karşı karşıyalar
Kiracılar fazla kira ödüyor! Resmi zam oranı yüzde 25'i aşan zamlarla karşı karşıyalar Türkiye genelinde bin 100 kişiyle yapılan araştırmaya göre kiracıların yüzde 86'sı son bir yılda resmi zam oranını (yüzde 25) aşan kira zamlarıyla karşılaştığını ifade etti. Vatandaşların yüzde 77,3'üne göre ev sahibi olmanın artık hayal olduğunu yüzde 92,1'i ise aidatlara resmi bir sınır getirilmesi gerektiğini söyledi.
21.05.2024 Gündem
Serinlemeye girdi canından oldu, ailesi cesedin önünde kahroldu
Serinlemeye girdi canından oldu, ailesi cesedin önünde kahroldu Adana’da serinlemek için sulama kanalına giren 18 yaşındaki gencin cansız bedeni düştüğü yerden 5 kilometre uzakta bulundu. Yakınları ölen gencin cesedinin üzerine kapanarak gözyaşlarına boğuldu.
21.05.2024 Adana
Gaziantep Büyükşehir ev sahipliğinde “Giz Bahçesi” sergisi
Gaziantep Büyükşehir ev sahipliğinde “Giz Bahçesi” sergisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Atiye Güner’in “Giz Bahçesi” sergisi açıldı.
20.05.2024 Gaziantep
Bu akşam TV'de hangi diziler var? 20 Mayıs 2024 Pazartesi televizyon yayın akışları
Bu akşam TV'de hangi diziler var? 20 Mayıs 2024 Pazartesi televizyon yayın akışları Bu akşam televizyonda ne seyretsem diye soranlar için kanalların yayın akışları belli oldu. Birçok dizi ve film ekranda olacak. Selahaddin Eyyubi ve Kızıl Goncalar dizileri yeni bölümleriyle ekrana gelecek. İşte 20 Mayıs 2024 Pazartesi yayın akışları...
20.05.2024 Magazin
20 Mayıs altın fiyatları: Çeyrek, gram altın ne kadar? Kapalıçarşı canlı fiyatlar
20 Mayıs altın fiyatları: Çeyrek, gram altın ne kadar? Kapalıçarşı canlı fiyatlar Altında hareketlilik sürüyor. Yatırımcılar canlı altın fiyatları alış satış rakamlarını yakından takip ediyor. Altının gram fiyatı bugün 2.499 TL'den işlem görüyor. Peki, bugün 22 ayar bilezik, Cumhuriyet, tam, yarım, çeyrek, gram, ons altın fiyatları ne kadar, kaç TL?
20.05.2024 Ekonomi
19 Mayıs'ın ertesi günü tatil mi, 20 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs’ta liselere okul var mı?
19 Mayıs'ın ertesi günü tatil mi, 20 Mayıs Pazartesi günü okullar tatil mi? 20 Mayıs’ta liselere okul var mı? Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’a çıkarak Türk milletini dirilişe ve bağımsızlığa götürecek olan Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcını ilan tarihi olan 19 Mayıs’ı gençliğe armağan etmişti. 19 Mayıs bu yıl Pazar gününe denk geldiğinden öğrenciler ve veliler 19 Mayıs’ın ertesi günü olan 20 Mayıs’ta okulların açık olup olmadığını sorguluyor. Peki, 20 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, 20 Mayıs’ta okul var mı? Liselere 20 Mayıs tatil mi, 19 Mayıs’ın ertesi günü tatil mi?
18.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum’da başlıyor
Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum’da başlıyor Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, Bodrum’da yelken tutkunlarının buluşma noktası olacak. 19 Mayıs’ta Yalıkavak Marina’dan start alacak ekipler sınıflarına göre Rodos Adası’nı ve Simi Adası’nı dönerek tekrar Yalıkavak Marina’da finiş verecekler. Halikarnas Kupası’nın takdim edileceği ödül töreni ise 25 Mayıs’ta Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek.
17.05.2024 Diğer Sporlar
İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası için buluşuyor!
İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası için buluşuyor! Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu ev sahipliğinde Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenecek 10. İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nın lansman ve basın toplantısı Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi.
15.05.2024 Şampiy10
Bakan Bak beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti
Bakan Bak beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti Gençlik Haftası kapsamında 81 il ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan bir erkek ve bir kadın olmak üzere temsilci olarak seçilen toplam 166 Temsilci Genç, milli mücadele tarihimizde iz bırakmış; Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara illerimizde çeşitli ziyaret ve programlar gerçekleştirilecek.
15.05.2024 Gündem
20 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024? 20 Mayıs resmî kurumlar tatil mi?
20 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024? 20 Mayıs resmî kurumlar tatil mi? 20 Mayıs okullar tatil mi sorusu gündemdeki yerini aldı. 19 Mayıs tatil olup olmadığı çalışanlar ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Peki, 19 Mayıs okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Mayıs resmî kurumlar tatil mi?
14.05.2024 Gündem
(Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme 2024) MEB yer değiştirme takvimi 2024 öğretmenlerin il içi tayinleri ne zaman, il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuru ekranı açıldı mı?
(Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme 2024) MEB yer değiştirme takvimi 2024 öğretmenlerin il içi tayinleri ne zaman, il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuru ekranı açıldı mı? Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirmesi ile öğretmenlerin yer değiştirme takvimi yayımlandı. MEB yer değiştirme takvimine göre il içi isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları mayıs ayında alınacak.
10.05.2024 Çalışma Hayatı
Darüşşafaka giriş sınavı 26 Mayıs’ta yapılacak
Darüşşafaka giriş sınavı 26 Mayıs’ta yapılacak Annesi ve/veya babası hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli öğrencilere tam burslu, yatılı, kolej eğitimi fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2024 yılı Giriş Sınavı, 26 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de, Türkiye’nin 41 ilinde düzenlenecek. Sınav için son başvuru tarihi ise 20 Mayıs 2024.
10.05.2024 Vitrin
Okullar 20 Mayıs tatil mi 2024, 20 Mayıs'ta okullar var mı? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ertesi günü 20 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi olacak?
Okullar 20 Mayıs tatil mi 2024, 20 Mayıs'ta okullar var mı? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ertesi günü 20 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi olacak? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı heyecanla beklenirken öğrenciler, kamu ve özel sektör çalışanları 19 Mayıs'ın ertesi günü olan 20 Mayıs’ın tatil olup olmadığını sorguluyor. Peki, 20 Mayıs Pazartesi okullar tatil mi, kamu ve özel sektör çalışıyor mu?
10.05.2024 Gündem
Ek atama olacak mı 2024? 20 bin öğretmen ataması sonrası öğretmenlere ek atama gelir mi?
Ek atama olacak mı 2024? 20 bin öğretmen ataması sonrası öğretmenlere ek atama gelir mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Öğretmen atamalarında yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı belirleyici olacak. Ön başvurular 20 Mayıs’tan itibaren alınacak, sözlü sınavlar ise 1 Temmuz itibarıyla yapılmaya başlanacak. Atama sayısının bu yıl adaylar tarafından az olması nedeniyle ek atama olup olmayacağı sorusu gündeme geldi. Öğretmen adayları “Ek atama olacak mı, ek öğretmen ataması olur mu?” sorusuna yanıt arıyor.
8.05.2024 Çalışma Hayatı
MEB öğretmen branş dağılımı (20 bin öğretmen ataması): Din Kültürü, rehberlik, özel eğitim kontenjanları kaç oldu?
MEB öğretmen branş dağılımı (20 bin öğretmen ataması): Din Kültürü, rehberlik, özel eğitim kontenjanları kaç oldu? MEB'in 20 bin öğretmen ataması hakkında son dakika bilgisini Bakabn Yusuf Tekin verdi. Canlı yayında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, en çok atam yapılacak branşın sınıf öğretmenliği olduğunu açıkladı. Tekin, 2024 yılında 20 bin öğretmen atamasının branş dağılımı ve kontenjan bilgisini de ayrıca paylaştı. Sürecin detayları 20 Mayıs'tan sonra belli olacak. Öğretmen atamalarında Din Kültürü öğretmenliği kontenjanı dikkat çekerken, özel eğitim ve rehberlik öğretmeliği branşları da ilgileri tarafından araştırılmaya başlandı. Peki 20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak?
7.05.2024 Yaşam
Öğretmenlere atama müjdesi! 20 bin atama, işte branş ve kadro sayıları..
Öğretmenlere atama müjdesi! 20 bin atama, işte branş ve kadro sayıları.. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye Bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık" dedi.
7.05.2024 Gündem
DGS başvuru tarihi ne zaman 2024, DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır, DGS kılavuzu yayınlandı mı, şartları neler, DGS başvuruları ne zaman başlıyor?
DGS başvuru tarihi ne zaman 2024, DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS başvurusu nasıl yapılır, DGS kılavuzu yayınlandı mı, şartları neler, DGS başvuruları ne zaman başlıyor? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ve sınav tarihlerine yönelik araştırmalar hızlandı. Ön lisans mezunlarının dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için geri sayım başladı. Sınav başvuru ücreti ile sayısal ve sözel oturumların detayları sorgulanıyor. Peki, DGS 2024 başvuruları ne zaman, DGS başvuru tarihi mayıs ayının kaçında? DGS başvuru ücreti ne kadar 2024, hangi bankaya yatırılacak?
3.05.2024 Gündem
DGS BAŞVURU TARİHİ VE 2024 ÜCRETİ > 2024 DGS başvuru tarihi ne zaman, DGS başvuru ücreti ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman 2024?
DGS BAŞVURU TARİHİ VE 2024 ÜCRETİ > 2024 DGS başvuru tarihi ne zaman, DGS başvuru ücreti ne zaman? Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ne zaman 2024? DGS başvuru tarihi yaklaştıkça, DGS konuları, puan hesabı ve sınav tarihine yönelik araştırmalarda yoğunluk arttı.   Dikey Geçiş Sınavı başvuru kılavuzu ile adaylar başvurularına başlayacak. Sınav ücreti de kılavuz ile beraber netlik kazanacak. ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden, aday T.C kimlik numarası ve şifresi ile gerçekleşecek başvurular, mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek. Peki, DGS 2024 ne zaman, başvuru tarihi 2024 ne zaman? DGS puan hesaplama ve sıralama hesaplama nasıl yapılır? İşte DGS konuları ve DGS başvuru tarihi 2024…
2.05.2024 Gündem
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Yönetici atama takvimi 2024! Yeniden yönetici görevlendirme 2024 ne zaman?
Yönetici atama takvimi 2024! Yeniden yönetici görevlendirme 2024 ne zaman? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen yönetici atama takvimi atama yönetmeliğinin açıklanmasının ardından sorgulanamaya başlandı. Yönetici atama takvimi ile birlikte öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi de belli oluyor.
1.03.2024 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

20 Mayıs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 20 mayıs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.