Gazete Vatan Logo

ALES kaçta bitiyor? ALES sınavından en erken kaçta çıkılır?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) 81 il merkezinde yapılacak. Adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren sınav merkezlerine gelmeye başladı. Akademik kariyer için ter dökecek adaylar ALES süresi, saat kaçta biteceğini ve en erken ALESten kaçta çıkılacağını araştırıyor. Peki, ALES sınav süresi kaç dakika? ALES sınavı kaç soru? ALES kaçta bitiyor? ALES sınavından en erken kaçta çıkılır? İşte detaylar…

ALES kaçta bitiyor? ALES sınavından en erken kaçta çıkılır?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Adaylar sabah saatlerinden itibaren sınav merkezlerine geldi. Akademik kariyer yapmak isteyenlerin gridiği ALES sınavı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Peki, ALES sınav süresi kaç dakika? ALES sınavı kaç soru? ALES kaçta bitiyor? ALES sınavından en erken kaçta çıkılır? İşte detaylar…

2022-ALES/2 Sınavı 21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanacak. 2022-ALES/2 sınavı için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınav 10.15’te başlayacak.

ALES SAAT KAÇTA BİTECEK?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) saat 10.15'te başlayacak olan sınav 150 dakika sürecek. Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınav süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek. Sınavı süresi 150 dakika olacak. Adaylar 12.05’den sonra sınav salonundan çıkabilecek. Sınav 12.45’te sona erecek.

Haberin Devamı

ALES SINAVI KAÇ SORU?

Sayısal Testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan; Sözel Testi, sözel akıl yürütme (muhakeme) becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluşacak.