Gazete Vatan Logo

Yüzde 99 el yazısından 12 yıldır şikayetçiydi

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıldan itibaren el yazısını terk ederek ‘dik temel abece’ ile okuma yazmaya geçileceğini anlatan bir toplantı düzenledi. Bakan Yılmaz, öğrencilerin yüzde 99.3’ünün el yazısını istemediğini söyledi

Yüzde 99 el yazısından 12 yıldır şikayetçiydi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), “İlk Okuma ve Yazma Öğretimi Bilgilendirme Toplantısı” Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıda konuşan Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, çalışma kapsamında anket yaptırdıklarını hatırlatarak, öğretmen, veli ve öğrencilerin yüzde 99,3’ünün bitişik eğik el yazısından memnun olmadığı sonucunu aldıklarını söyledi. Yılmaz, “Çağ, ilim çağı. Bilim neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Uyguladığımız yöntem, zordan basite gelme uygulaması, suyun yokuşa akıtılması şeklindeydi. Bilimi takip edeceğiz, bilim neyi söylüyorsa onu yapacağız “dedi. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Alparslan Durmuş çocuklara ilk okuma yazmanın dik temel harflerle öğretileceğini, üçüncü sınıftan itibaren de bitişik eğik el yazısı eğitimi verileceğini kaydetti.

Klavye 4’üncü sınıfta

TALİM Terbiye Kurulu Durmuş, Türkçe dersi müfredatıyla ilgili kendilerine gelen 5 bin 76 görüşün yüzde 99,3’ünün el yazısının kaldırılmasıyla ilgili olduğunu söyledi. Durmuş, “Çocuklarımız 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren dik temel abece ile okuma yazma eğitimine başlayacaklar. Üçüncü sınıftan itibaren ‘bitişik eğik el yazısını’ görecek çocuklarımız. Üç cümleyle özetlersek, çocuğumuz sesi tanıyıp, dik temel harflerle yazdıktan, farklı karakterlerle, bitişik eğik el yazıyla da yazılmış kitapları yazıları okuduktan sonra okumayı öğrenmiş olacaklar” dedi. Durmuş, öğrenciler dördüncü sınıfa geldiklerinde klavye ile yazma çalışmalarını da başlatacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı