El Yazısı

El Yazısı

Son dakika el yazısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan el yazısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını el yazısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

El Yazısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan el yazısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 938 el yazısı haberi bulunmuştur. Tüm el yazısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çanakkale Savaşları'nda Atatürk'ün verdiği taarruz emri deşifre edildi! Çanakkale işte böyle geçilmez oldu
Çanakkale Savaşları'nda Atatürk'ün verdiği taarruz emri deşifre edildi! Çanakkale işte böyle geçilmez oldu Mustafa Kemal Atatürk'ün 109 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında kendi el yazısı ile yazdığı taarruz emri, deşifre edildi. Türkçeye çevrilen emirde 'zafer vurgusu' dikkat çekerken, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, "Bizzat Mustafa Kemal tarafından kaleme alınan ve imzalanan bu emirde, Şefik Aker Bey'e her ne pahasına olursun taarruza geçilmesi gerektiğini ve bundan asla geri durulmaması gerektiğini ve mealen de 'Başarılarınızı gündüz gözüyle görmek isterim' dediğini burada görüyoruz" dedi.
25.03.2024 Gündem
Paleografya Nedir, Neyi İnceler? Paleografya Bilimi Neden Önemlidir?
Paleografya Nedir, Neyi İnceler? Paleografya Bilimi Neden Önemlidir? Paleografya, harflerin oluşumu ile ilgilenen bilim dalı olarak bilinmektedir. Eski dönemler de var olan el yazısının şifrelerinin çözülme sürecidir. Yazılı tarihi öğrenmek için belgelerin incelenmesine ve geçmişten günümüze kadar ulaşan eserleri tarihlendirme süresinde yardımcı olur. 
1.02.2024 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Tüyler ürperten olay! Eve giren polisler gördükleri manzara karşısında dondu kaldı: Her şeyi adım adım planlamış
Tüyler ürperten olay! Eve giren polisler gördükleri manzara karşısında dondu kaldı: Her şeyi adım adım planlamış ABD eyaleti Oregon'da Negasi Zuberi adlı cani, kaçırdığı bir kadın tarafından şikayette bulunulduktan sonra Temmuz ayında tutuklandı. Kadının şikayetinin ardından şüphelinin evine giden polisler gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırdı.
4.08.2023 Dünya
Kira zammında yüzde 25 sınırı için kritik detay!
Kira zammında yüzde 25 sınırı için kritik detay! Son yıllarda hızla artan kira fiyatları ev sahibi ve kiracı arasında büyük sorunlara yol açtı. Ev sahiplerinin yaptığı zamları yüksek bulan kiracılar, mahkemenin yolunu tuttu. Yığılan taleplerle davalar artarken, kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirildi. Ancak birçok ev sahibi bu sınırlamanın üstünde zam yapmaya devam etti.Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bu durumlarda izlenmesi gereken yollara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
3.08.2023 Ekonomi
Ece Erken davadan çekildi! 'Rabbime ve yüce Türk adaletine güveniyorum'
Ece Erken davadan çekildi! 'Rabbime ve yüce Türk adaletine güveniyorum' Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 27 Ocak 2022 tarihinde Bakırköy’de ortağı olduğu balıkçı restoranında vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davada, ünlü sunucudan şaşırtan hamle geldi. Erken, kendi el yazısı ile yazdığı dilekçede yalnız bırakıldığını ve çok yorulduğunu belirterek, “Davaya katılma talebimden vazgeçiyorum. Rabbime ve yüce Türk adaletine güveniyorum” dedi.
7.06.2023 Magazin
Islak imzalı tutanak nedir? Islak imzalı ne demek?
Islak imzalı tutanak nedir? Islak imzalı ne demek? Seçim zamanlarında sık sık gündeme gelen Islak imzalı tutanak için yapılan araştırmalar arttı. Peki, Islak imzalı oy tutanağı nedir? Islak imza tutanağı ne demek?
28.05.2023 Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan 'etiket' uyarısı! Fiyat TL olacak
Ticaret Bakanlığı'ndan 'etiket' uyarısı! Fiyat TL olacak Ticaret Bakanlığı, turistik bölgelerde fiyat etiketi kullanmayan esnafa uyarıda bulundu. Buna göre, turistik bölgelerde satılan ürünlere konulacak etiketlerde malın özelliği, vergiler dâhil satış fiyatı, birim fiyatı, fiyatın uygulanmaya başlandığı tarih, yerliyse “yerli malı” ibaresi yer alacak.
22.05.2023 Ekonomi
Deprem iki yakın arkadaşı ayırdı! Geriye bu hatırası kaldı
Deprem iki yakın arkadaşı ayırdı! Geriye bu hatırası kaldı En yakın arkadaşından kalan tek hatırayı deprem anında evinde bırakmak zorunda kalan 14 yaşındaki Furkan, ailesinin binaya girip o hatırasını kurtarmasıyla buruk bir sevinç yaşadı. Arkadaşını depremde kaybeden Furkan, “Ondan tek hatıra bu tiyatro metni kaldı. Artık Memoş hayatta değil” dedi.    
11.03.2023 Yaşam
Prenses Diana'nın itirafı gizli mektupta ortaya çıktı: Bu kadar çaresiz ve çirkin olacağını bilseydim...
Prenses Diana'nın itirafı gizli mektupta ortaya çıktı: Bu kadar çaresiz ve çirkin olacağını bilseydim... İngiltere kralı 3. Charles ile olan evliliğini 28 Ağustos 1996 tarihinde sonlandıran Galler Prensesi Diana'nın boşandıktan sonra yazdığı mektuplar gün yüzüne çıktı. Geliri hayır kurumuna gidecek olan mektup, 90 bin sterlinden açık artırmaya çıkacak. Mektubu bir arkadaşına yazan Prenses Diana'nın Charles'tan boşanması hakkında yazdıkları dikkat çekiyor.
2.02.2023 Dünya
Cüneyt Arkın'ın ailesinden 'vasiyet krizi' iddialarına yanıt geldi!
Cüneyt Arkın'ın ailesinden 'vasiyet krizi' iddialarına yanıt geldi! Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın'ın 2009'da yazdığı vasiyetinin ortaya çıkmasının ardından çocukları arasında kriz çıktığı iddia edildi. Cüneyt Arkın'ın oğlu Murat Arkın, vasiyet nedeniyle tartışma yaşadıkları iddialarına yanıt verdi.
15.01.2023 Magazin
Cüneyt Arkın'ın vasiyetinde miras kavgası!
Cüneyt Arkın'ın vasiyetinde miras kavgası! Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın, geçtiğimiz yıl 28 Haziran'da 84 yaşında vefat etmişti. Cüneyt Arkın'ın 14 Nisan 2009 tarihinde kendi el yazısı ile kaleme aldığı vasiyetname, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde aileye açıklandı. Arkın'ın ilk evliliğini yaptığı Güler Mocan'dan dünyaya gelen kızı Filiz Cüreklibatır ise vasiyetnameye itiraz etti.
13.01.2023 Magazin
51 yıldır gizemi çözülemiyor! Polislerin okuması için bu notu bıraktı: Yapabilirseniz...
51 yıldır gizemi çözülemiyor! Polislerin okuması için bu notu bıraktı: Yapabilirseniz... Öldürdüğü kurbanlarının cesetlerini otoyol kenarına attığı için 'Otoyol Hayaleti' adı verilen seri katilin kim olduğu yıllardır bulunamıyor. ABD'nin başkenti Washington D.C.'nin ilk seri katili olarak biliniyor. Bir cinayetin ardından kurbanının üzerine polisler için bir not da bıraktı ve cinayetlerine devam etti. Gizemli katilin gizemi günümüzde hala sürüyor.
27.12.2022 Dünya
Ev sahibi, kiracı ve emlakçıları doğrudan ilgilendiriyor! Flaş karar: Zorunlu
Ev sahibi, kiracı ve emlakçıları doğrudan ilgilendiriyor! Flaş karar: Zorunlu Kira fiyatlarındaki fahiş artış ev arayan kişi sayısının artmasına neden olurken, konut arzındaki düşüş ev bulmayı da güç hale getirdi. Bütçesine uygun ev bulanlar ise ev sahibinin taleplerini kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi mülk sahipleri kefil şartı isterken kimileri bir yıllık kira bedelini peşin olarak ister hale geldi. Kiracılar ise evden çıkmarılma korkusuyla evi muhtemel alıcı ve emlakçılara göstermek istemiyor. Bu yasal mı? Kiracının böyle bir hakkı var mı? İşte detaylar...
20.12.2022 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı açıktan atama kura sonuçları açıklandı!
Sağlık Bakanlığı açıktan atama kura sonuçları açıklandı! Sağlık Bakanlığı tarafından 2022 yılı 2. dönem istifa sonrası yeniden (açıktan) atama başvuruları kasım ayında tamamlanmıştı. Sağlık memuru ve sağlık teknikeri kadroları için kura çekimi bugün yapıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından canlı olarak yayımlanan kura çekilişi sonrasında sonuçlar açıklandı ve listeler yayımlandı. İşte Sağlık Bakanlığı açıktan atama kura sonuçları!
29.11.2022 Personel Alımı
SGK personel alımı sonuçları sorgulama ekranı! Personel alımı için adaylardan hangi belgeler isteniyor?
SGK personel alımı sonuçları sorgulama ekranı! Personel alımı için adaylardan hangi belgeler isteniyor? Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) tarafından kamu ilan resmi internet sitesinde yayınlanan 341 personel alımı sonuçları merakla bekleniyordu. 7 Ekim 2022 tarihinde başvuruları sona eren personel alımında sonuçlar açıklandı.
26.10.2022 Personel Alımı
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi
Kıdem tazminatı ile ilgili son dakika kararı! Para alamayacaklar, kötü haber geldi Kıdem tazminatı ile ilgili Yargıtay'dan yeni karar geldi. Maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmediği gerekçesiyle istifa eden işçi, kıdem tazminatı ve mesai alacağına dair dava açtı. İş Mahkemesi'nin 'mağdur' dediği işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
22.09.2022 Çalışan Hakları
Bunu yapan çalışana kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti ödenmeyecek! Milyonları kapsayan yeni karar...
Bunu yapan çalışana kıdem tazminatı ve fazla mesai ücreti ödenmeyecek! Milyonları kapsayan yeni karar... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan kıdem tazminatı alamayacak. Bir işçi, maaşının aldığı gerçek ücret üzerinden gösterilmemesi gerekçesiyle çalıştığı yerden istifa etti. Ardından kıdem tazminatı ve mesai alacağı için dava açtı. İş mahkemesi davayı kabul ederek 'mağdur' dedi ancak işçiye kötü haber Yargıtay'dan geldi. Davalı kararı temyiz edince devreye giren Yargıtay, kararı bozdu. İşçinin başka bir firmaya başvuru yaptığı ve ay sonunda işe başlayacağına dair taahhütte bulunduğu ortaya çıktı. Yüksek Mahkeme, işçilik alacaklarının ödenmemesi nedeniyle iş akdini haklı nedenle feshettiğini öne süren işçinin; başka bir işyerinde çalışmak için kendi isteği ile işyerinden istifa ettiği için tazminat alamayacağına hükmetti.
28.07.2022 Çalışan Hakları
Sahte evrak mağdurlarını sevindirecek gelişme! İmza sahteciliğini bitirecek...
Sahte evrak mağdurlarını sevindirecek gelişme! İmza sahteciliğini bitirecek... İmza sahteciliğini bitirecek proje! Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yüksek lisans mezunu Taylan Akbaş, tezi için hazırladığı biyometrik imza projesini iş fikrine dönüştürdü. Proje, imza sahteciliğini neredeyse imkansız hale getiriyor ve uzaktan imza imkanıyla belge ve onay işlemlerini kolaylaştırıyor.
24.07.2022 Bilim ve Teknoloji
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar...
Mirasın kim, ne kadarını alabiliyor? Miras devlete nasıl geçiyor? Bazı kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz! Dikkat çeken detaylar... Miras bu durumda devlete geçebilir. Detaylarıyla miras ve mirasçıya ilişkin tüm merak edilenler açıklandı. Miras hukuku çok sayıda kişi tarafından araştırılıyor. Miras anayasal bir hak. Gerçek kişiler öldüklerinde özel mülkiyetlerinde bulunan haklar ve malvarlıkları akrabalarına geçiyor. Yasal mirasçılık için kan bağını esas alınıyor. Bazı ulaşılamama gibi durumlarda kişiler kendilerine miras kaldığından bile habersiz olabiliyor. Bazı durumlarda ise mirasçı hem anne hem de baba tarafından iki pay miras alabiliyor. Peki yasal mirasçılar kimlerdir? Evlilik dışı çocukların ve evlatlığın mirasçılığı nasıldır? Boşanma davası açılan eşler birbirine mirasçı olabilir mi? Mirasçılık belgesi nasıl alınır? Vasiyetname iptal edilebilir mi? İşte miras hukuku ile ilgili dikkat çeken bilgiler...
20.07.2022 Ekonomi
Fenerbahçe öğrenci kombine fiyatları ne kadar? Fenerbahçe kombine fiyatları belli oldu! Fenerbahçe kale arkası, maraton, fenerium kombine fiyatları (FB kombine fiyatları 2022)
Fenerbahçe öğrenci kombine fiyatları ne kadar? Fenerbahçe kombine fiyatları belli oldu! Fenerbahçe kale arkası, maraton, fenerium kombine fiyatları (FB kombine fiyatları 2022) Fenerbahçe kombine fiyatları aramaları arttı. Fenerbahçe 2022-2023 futbol sezonu kombine satış dönemi 8.06.2022 Çarşamba günü saat 09.00'da yenileme süreci ile başlıyor. Bu kapsamda Fenerbahçe 2022 - 2023 futbol sezonu kombine yenileme, genel satışlar ve öğrenci tribünü kombine satışları hakkında bilgilendirme yayınladı. Peki, Fenerbahçe kale arkası, maraton, fenerium kombine fiyatları ne kadar, FB kombine satışı kaç TL? Fenerbahçe kombine fiyatları 2022-2023…
7.06.2022 Şampiy10
Thodex davasında savunma yapan Faruk Fatih Özer’in abisi: Asıl mağdur Thodex ailesidir!
Thodex davasında savunma yapan Faruk Fatih Özer’in abisi: Asıl mağdur Thodex ailesidir! Kripto para borsası ‘Thodex’ davasında firari Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşmada savunma yapan Faruk Fatih Özer’in abisi, kardeşinin yurt dışına çıktığını haberlerden öğrendiğini söyleyerek, “Dosyada mağdur olarak bulunan kişiler gerçek mağdurlar değildir. Burada mağdur olan Thodex ailesi ve Özer ailesidir. Babam zararları gideriyor. İyi niyetimiz ortadadır. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi. Özer’in kız kardeşi ise, mağdurların zararını gidermek için maddi gücünün olmadığını söyledi.
5.05.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

El Yazısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki el yazısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.