Zırhın altındaki teknoloji

NASA teknolojisine sahip terletmeyen tişörtler, 3D tabanlı ultra hafif ayakkabılar performansınızı artırmak için tasarlanmış. Under Armour zırhını kaldırıp altına bir bakalım.

Teknolojiyi severim. Hayatımı kolaylaştırır, güncel kalmamı sağlar, rahat ettirir. Teknolojiyle kıyafet ve aksesuarın buluşmasıysa harikadır. Özellikle aktif olarak spor yapıyorsanız… Çünkü teknolojinin dokunduğu ayakkabılar, kıyafetler performansınızı artırır. Hangi sporu yapıyorsanız yapın bir süre sonra sırılsıklam olan bir tişört ya da bir içlik ne kadar da rahatsız edici olur,öyle değil mi? İşte Türkiye’de yeni yeni tanımaya başladığımız Under Armour’ın hikayesi de tam böyle başlıyor.

Zırhın altındaki teknoloji

23 yaşındaki Kevin Plank, bir Amerikan futbolu oyuncusu. Fakat maçlarda zırhının (armour) altına giydiği pamuklu tişört terden öylesine ıslanıp ağırlaşıyor ki buna kendisi bir çözüm bulmaya karar veriyor. İşletme eğitimi alan girişimci ruhlu Plank, bulunduğu Maryland’dan New York’a kadar kumaşçıları gezip kendisini maçlarda kuru ve rahat tutacak tişörtün materyalini arayıp buluyor. Babaannesinin garajında yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan tişörtü önce takım arkadaşlarına denetiyor. Herkes o kadar memnun kalıyor ki gelsin yeni siparişler. Bundan 4 yıl sonra ise 1 milyon dolarlık bir satış başarısı. Plank, 2012’de Forbes dergisinin 40 yaşın altındaki en güçlü 40 CEO listesine girdi. Bugün 20’nci yaşını kutlayan ve yine bu önemli yılında Türkiye’ye giren marka kısa zamanda büyüyüp İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplam 10 mağazaya ulaşma hedefinde.

Haberin Devamı

İlham veren atletler

Under Armour’ın sponsoru olduğu atletler, başarılarıyla hepimize ilham vermeleriyle tanınıyor desek yeridir. NBA’de rekorlara doymayan ve iki sene üst üste en değerli oyuncu seçilen Stephen Curry, 2 Grand Slam şampiyonu, dünya tenisinin 2 numarası Andy Murray, kısa bir emeklilikten sonra yeniden havuzlara dönen rekortmen yüzücü Michael Phelps, derisinin rengi nedeniyle yaşadığı mücadeleler sonucunda Amerikan Bale Tiyatrosunda başbalerinliğe kadar yükselen Misty Copeland ilk akla gelen marka elçileri.

Onlar Under Armour ile performanslarını artırırken siz de zırhınızı değiştirmeye ne dersiniz?

Zırhın altındaki teknoloji

Kevin Plank, 23 yaşında kurduğu Under Armour markası ile 2012’de Forbes dergisinin 40 yaşın altındaki en güçlü 40 CEO listesine girdi...

Haberin Devamı

Kıyafetler anlık serinleme hissi yaratıyor

Serin tutan, ter kokusunu önleyen, mikro iplik teknolojisiyle yüzde 70 nefes alma özelliğine sahip ya da yüzde 30 daha hafif özelliklerdeki tişörtler performansın artışında önemli rol oynuyor. Kadın, erkek ve genç atletlere yönelik ayakkabıdan spor giyime ve çeşitli ekipmanlara kadar ürün sunan Under Armour’ın son yeniliklerinden biri Cool Switch. Bu özellikle yazın sıcak havada spor yapanları çok ilgilendiriyor. Çünkü bu teknolojiyle üretilen kıyafetler tüm vücutta bir serinlik etkisi yaratıyor. Nasıl mı? Kumaşında bulunan kristaller üç ayrı soğutma bileşeni içeriyor. Bu üç bileşen birbiriyle çalışarak ısının tenden uzaklaştırılmasını sağlayarak anlık serinleme hissi yaratıyor. Ayrıca vücudun kendi soğutma sisteminin çalışmasını destekliyor. Bu teknolojinin NASA’nın uzay giysilerinde kullandığıyla aynı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. Üç boyutlu yazıcıda üretilen tabanlara sahip, ultra hafif ve ultra dayanıklı ayakkabılarınsa fanatikleri var.

Haberin Devamı

Sırada ise siz aktivitenizi yaparken bugün telefon ve saatlerin yaptığı performans değerlendirmelerini yapacak tişörtler var.

DİĞER YENİ YAZILAR