Spora lüks dokunuş

Haberin Devamı

Sokak modasının sesini dinleyen tasarımcılar, ipek kumaşlı fermuarlı ceketler, şık boksör şortları ve fileler, ipek eşofman altları ve visörlerle hazır giyim koleksiyonlarını spora gitmeye hazır hale getirdiler. Sportif lüks trendi 2014 İlkbahar/Yaz sezonunun en popüler stili haline geldi.

Eşofman altı, bomber ceket, file üst, sportif transparanlar, kanvas lastik pabuç, boğazlı spor ayakkabılar, elastik kemer, futbol çorapları, koşucu şortu ve vizör... Bu okuduklarınız yeni yazıldığınız spor salonuna giderken giymek için ihtiyaç listenizde olan parçalar değil. Bilakis bu sezonun en popüler trendlerinden birinin alamet-i farikaları.

Spora lüks dokunuş

Sportif lüks diye adlandırılan bu görünüm adından da anlaşılacağı üzere lüks bir dokunuş katılmış atletik parçaların birlikte giyilmesiyle oluşuyor. Tabii eşofman altı dediysek, bu yogada giydiğiniz pantolon gibi değil. İpek, saten ya da incecik deri gibi materyallerin sihirli değnekle dokunulmuşcasına zengin bir tuşeye kavuştuğu ve böylelikle gece gezmesinde bile giyilebilecek bir parça haline gelmiş şekli.

Olimpiyat gibi defileler

Sokak stilini iyice radarlarına alan moda tasarımcıları, bu rahat stili besleyen tasarımlarıyla 2014 İlkbahar/Yaz defilelerini bir olimpiyat arenasına çevirmişlerdi. Alexander Wang Balenciaga için tasarladığı koleksiyonunda boksör şortlarıyla kısa üstleri kombinledi. Prada’da elbiselerin altına giydirilen futbolcu çorapları ilgi çekiciydi. Marni’nin vizör takmış modelleri gönderdiği podyumunda, bir diğer ilgi çekici detay da işlemeli, çiçek baskılı ipek fermuarlı, beli lastikli bomber ceketlerdi.

Spora lüks dokunuş

Sportif şıklığa selam çaktı

Süper-stilist olarak bilinen Katie Grand Londra’daki Giles defilesinde elbiseleri Adidas spor ayakkabılarıyla kombinleyip podyuma yolladığında ise bu trendin popülaritesinin gittikçe artacağına inandık. Ardında da Topshop’ün Adidas ile yaptığı işbirliği sonucu ortaya çıkan koleksiyon bu şıklığa bir selam çaktı. Spor giyimin klasik parçalarının lüks bir dokunuşla okşandığı sezonda bu trendi nasıl giyeceksiniz? Eşofman altı giyiyorsanız spor ayakkabı ile kombine etmeyin. Bunun yerine yüksek topuklu kalın bantlı yine sportif duyguyu veren modelleri seçmelisiniz...

BOMBER CEKET

Bomber ceketlerin lüks bir kumaştan olması gerekiyor, ipek ya da saten gibi. Feminen ya da soyut desenlerde tercih etmelisiniz.

TENİS ETEĞİ

Sezonun etek modeli ise hiç kuşkusuz tenis eteği. Hem kullanışlı hem şık...

En çok midi boydaki pileli etekler sweatshirtler ile giyiliyor. Beline ince bir kemer takmak da moda konusundaki ileri görüşünüzü gösteriyor.

Spora lüks dokunuş

Dikkat çeken parçalar

Vizör

1920’lerde spor yapan kadınların vazgeçilmez aksesuarı olan vizör 1950 ve 60’lı yıllarda farklı materyallerde üretilerek kortlardan plajlara kadar yayılmıştı. Bu yıl Chanel, Marni gibi modaevlerinin koleksiyonlarına girerek lüks spor giyimin bir parçası haline geldi.

Tekno-Rüzgarlık

Farklı teknolojik materyallerde üretilen rüzgarlıklar zorlu hava şartlarına karşı durmanızı sağlarken stilinizden de ödün verdirmiyor. Neopren, lureks, plastik gibi teknolojik ve hafif materyaller ile hiçbir fırtına sizi durduramayacak.

Ofis stiline de uygun

Bu görünümü ofis stiline uyarlamak istiyorsanız... Fermuar detaylar, elastik kemerler, beyaz gömlek yerine polo yaka bir tişört giymek başlangıçta spor lükse başarılı bir giriş yapmanızı sağlayacaktır. İpek bir bomber ceketi kalem eteğinizle giydiğinizde orta seviyeye ulaştınız demektir. File kumaştan klasik kesimli bir ceketi etek ya da pantolonunuzla birlikte giymek sportif lüks trendini ileri düzeyde uygulayabildiğinizi gösterecek. Kalın bantlı yüksek topuklu sandaletler ve omuzdan askılı küçük çantalarla görünümünüzü tamamlayın. Başta da belirttiğim gibi spora gidiyormuş gibi görünmemek kilit nokta. Bu durumda tenis eteği ile spor ayakkabı giydiyseniz şık bir gömlek seçmelisiniz.

Festivalde ne giyeceğini düşünme

Festival sezonu başladı.Müzik, dans ve eğlence ruhunun biraraya geldiği festivallerin kendine has bir stili var.

Baskılı tişört ve kısa şort ile rahat, çiçekli elbisenizle daha bohem bir tarza bürünebilirsiniz. İsveçli H&M’in hem kadın hem de erkekler için hazırladığı H&M Loves Music koleksiyonunda sahip olunması gereken stiller ve aksesuarları bulabilirsiniz. Canlı performanslar ve kulüpler için siyah-beyazlar, sonu gelmeyen yaz partileri ve festivaller için renkli bohemler ya da sörf stili öne çıkanlar arasında. www.hmonelove.com

DİĞER YENİ YAZILAR