Gazete Vatan Logo

Skoda hafif ticari üretecek

Skoda, Türkiye’de hedef büyüttü

İmaj tazeleyen Octavia ile atağa hazırlanan marka, yeni üretilecek hafif ticarinin de rüzgarıyla 20 bin adetlik satış hedefliyor

Skoda, global hedeflerine paralel Türkiye’de atağa kalkıyor. Skoda’nın Türkiye distribütörü YüceAuto, ürün gamı ve yetkili bayi ayını genişleterek, hedef çıtasını yükseltecek. 2015 yılına kadar 6 ayda yeni bir Skoda modelini tanıtmaya hazırlanan marka, 20 bin adetlik satışa odaklandı. Skoda Türkiye’nin en büyük silahı hiç kuşkusuz yeni üretilecek hafif ticari aracı olacak.

Markanın lokomotif modeli Skoda Octavia’nın yeni yüzünün tanıtımında sorularımızı yanıtlayan Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Skoda’nın dünyadaki satışlarını yıllık 1.5 milyon adede yükseltmeyi hedeflediğini belirtti. Yüce, “2012’de 10 bin adetlik satışı aştık. Satışa sunduğumuz yeni Octavia ve devreye girecek yeni makyajlı Superb ve Rapid Spaceback ile daha iddialıyız” diye konuştu.

Yüce Auto’nun yeni Genel Müdürü Tolga Senyücel ise Skoda’nın atağına paralel Türkiye’de de yetkili satıcı teşkilatının kalite ve süreçler olarak aynı ölçekte büyüyeceğini söyledi. Markanın 2-2.5 yıl içinde yeni bir hafif ticari araç üretip pazara çıkarmayı planladığını kaydeden Senyücel, bu araçla 2015’te satışların 20 binlerin üzerine çıkabileceğini ifade etti. Yeni Octavia’nın, Rapid ile birlikte marka açısından önemli olduğunu belirten Tolga Senyücel, “Bu yıl 3 bin adedi yeni Octavia olmak üzere 11 bin 500 Skoda satışı planlıyoruz” dedi.

Yeni Octavia yakıt cimrisi

Yenilenen Octavia’da 105 beygir güç üreten 1.2 TSI, 140 beygir gücünde 1.4 TSI ve 105 beygir güç üreten 1.6 TDI motorlar yer alıyor. 1.6 litre dizelde düşük yakıt tüketimi dikkati çekiyor. Araç, 100 km’de 3.8 litre harcıyor. 7 ileri DSG şanzıman, yılın ikinci yarısından itibaren pazara çıkacak. Octavia önceki nesline göre uzayan ve genişleyen boyutlarının yanı sıra daha geniş bagaj sunuyor. Yeni Octavia’nın fiyatı 45 bin 490 liradan başlıyor.

Haberin Devamı