Gazete Vatan Logo
Süper Lig Saldırı sonrası TFF'den flaş karar! Maçlar süresiz olarak ertelendi

Saldırı sonrası TFF'den flaş karar! Maçlar süresiz olarak ertelendi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında yaptıkları toplantı sonrasında ligleri ertelediklerini duyurdu.

Saldırı sonrası TFF'den flaş karar! Maçlar süresiz olarak ertelendi

Türkiye Futbol Federasyonu, Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu. Mehmet Büyükekşi tüm liglerdeki karşılaşmaların süresiz olarak ertelendiğini açıkladı.

Açıklamalar şu şekilde:

Ankaragücü-Rizespor maçı sonrası kendini bilmez kişiler tarafından çok kötü ve insanlık dışı bir saldırıya uğramıştır. Bu saldırıy şiddetle kınıyoruz. Halil Umut Meler'in sağlık durumunu yakından takip ediyoruz. Acil şifalar diliyoruz. Uzun bir toplantı yaptık. Bugün bu alçak saldırıyı yapanlar sadece Halil Umut Meler'e değil Türk futbolunun tüm paydaşlarına yapmışlardır. Hakemleri hedef gösteren herkes bu alçak saldırının sormlusu olmuşlardır. Başkanların, teknik direktörlerin ve televizyonda yorum yapan hakem yorumcuları bu saldırıların sorumlusudur. Hakem olaylarını gündeme getiren herkes bu çirkinliğin sorumlusudur. 10 yıl 12 yıl önce olan olayları gündeme getirenler sorumludur. Bu olayın sorumluluarı ve azmettiricileri hak ettiği cezaları alacaktır. Tüm suçlular en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

Haberin Devamı

TFF olarak bu saate kadar toplantımızı gerçekleştirdi ve tüm liglerdeki karşılaşmaları süresiz olarak erteledik! Artık yeter diyoruz. Her maçın ardından hakemi suçlamak. Yeter artık! Mutlaka hatalar olabilir. Son verelim arıtk. Tüm başkanlara, tüm teknik direktörlere ve tüm paydaşlara sesleniyorum: Yeter artık. Türk futbolunun marka değerini düşürmeyelim."