Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Altın adam İsmayilov

Altın adam İsmayilov

Erkekler 69 kiloda yarışan milli sporcu Daniyar İsmayilov, koparmada altın, toplamda ise bronz madalya aldı.

Altın adam İsmayilov

Koparmada 160 kilo kaldıran 23 yaşındaki sporcu şampiyon oldu. Silkmede de 183 kiloyu bulan Daniyar İsmayilov toplamda da 343 kiloyla bronz madalya kazandı

ABD’nin ev sahipliği yaptığı Dünya Halter Şampiyonası’nın üçüncü günü geride kaldı. Teksas eyaletinin Houston kentinde düzenlenen şampiyonada erkekler 69 kiloda Türkiye’yi temsil eden Türkmenistan asıllı Daniyar İsmayilov, koparmada rakipleriyle müthiş bir mücadeleye girdi ve son kaldırışa kadar süren çekişmede 160 kiloda başarılı olan 23 yaşındaki sporcu dünya şampiyonu oldu. Daha zayıf olduğu silkmede de iyi bir performans gösteren İsmayilov’un, toplamda dereceye girmek için 183 kiloyu kaldırması gerekiyordu. Bu ağırlıkta da başarılı olan milli sporcu, böylece 343 kiloya ulaşarak, toplamda da kürsüde yer aldı ve bronz madalyayı boynuna taktı.

BUGÜNÜ kendisine gösterdiği için Allah’a şükrettiğini belirten şampiyon sporcu, “Koparmada iyi bir yarışma çıkarttım. Taktik açıdan da hocalarımla isabetli kararlar verdik. Altın madalya kazandığım için çok mutluyum. Hedefim, Rio Olimpiyatları’nda da kürsüde yer alabilmek” dedi.

Haberin Devamı

ÇİNLİ Shi Zhiyong’un toplamda yaptığı 348 kiloluk kaldırışla altın madalyayı elde ettiği organizasyonun C Grubu’nda Ahmet Turan Okyay ise koparmadaki 140 ve silkmedeki 161 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 301 kiloya ulaştı ve dereceye giremedi.

KADINLAR 58 kiloda ise toplam 252 kiloya ulaşan Azerbaycanlı Boyanka Minkova Kostova, podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı.