‘Emoji’nin filmi olur mu?

Siyah ekranlarımızın arkasında farklı bir dünya yaşıyoruz. Sanal dünya... Ve o dünyada artık sözler yerine ‘emoji’ denilen simgeleri kullanıyoruz. Peki emojilerin filmi olur mu? ‘Emoji filmi’ tartışmalarla birlikte vizyona girdi

‘Emoji’nin filmi olur mu

Animasyon, macera ve komedi türündeki, Sony Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Emoji’ filmi bugün vizyona girdi ancak “Emoji’nin de filmi mi olurmuş...” tartışmalarını aylar öncesinden başlattı. “Sinemada konu mu kalmadı?” ve “Gençleri telefon bağımlısı olarak gösteriyor” eleştirileri yapıldı. Basite kaçıldığı, sırf para için böyle bir film yapıldığını söyleyenler de çoğunluktaydı. Film, vizyona girdiği ülkelerde yapılan yorumlarda yerden yere vuruldu desek yeridir.

‘Emoji’nin filmi olur mu

Filmi izlemeden önce elimden geldiğince bu yorumları unutmaya çalıştım. Ardından da 86 dakika lise öğrencisi Alex’in telefonunun içerisinde yaşananları izledim.

Alex, henüz liseye giden fakat elinden telefonunu düşürmeyen, günümüzde hiç de şaşırmayacağımız derecede teknoloji ile ilgilenen biri. Hoşlandığı kıza açılma konusunda sorunlar yaşıyor. Bu sırada Alex’in telefonunun içerisindeki Textopolis şehrinde yaşayan emojiler, bir gün Alex tarafından seçilmeyi ve sürekli kullanılarak favori olmayı bekliyor. Favori olanlar şehirde oldukça popüler bir yaşam sürerken gözden düşenlerin hali harap oluyor.

Haberin Devamı

Ailesi bezgin emojisi olan Gene’in de bezgin olması beklenirken tuhaf bir şeyler oluyor ve Gene bir türlü bezginleşemiyor. Alex’in hoşlandığı kıza Gene’i yollaması sonrası oldukça karışık bir emoji suratının gitmesi olayları başlatıyor. Gene yüzünden Alex’in telefona format atmasından ve silinmekten korkan emojiler, Gene’i ortadan kaldırmak ve sorunu çözmek istiyor. Gene ise arkadaşı Hi-5 emojisi ile bir hacker olan Kaçak’ı bulmak için telefon uygulamaları arasında maceralı bir yola çıkıyor. Böylece hacker’a kendini tekrar programlatacak ve anne ile babasına layık bir bezgin emojisi olabilecektir.

‘Emoji’nin filmi olur mu

Uygulamalar arası macera

Yolculuk boyunca Spotify, YouTube, Just Dance ile Candy Crush gibi uygulamalardan geçen ve başlarına birçok olay gelen üçlünün macerası hayli keyifliydi. Ayrıca ilk emoji setinde kadınların ya prenses ya da gelin emojisi olarak kullanılmasına isyan eden hacker’ımız, bütün sosyal medyada arkadaşlığı ve popülerliği yerine bir tane gerçek arkadaşı tercih edeceğini dile getiren Gene ince ince mesajlarını yolladı. Diğer yandan yapılan eleştirilere baktığımızda söylenen gençlerin bağımlı olarak gösterilmesi noktasına ise katılmıyorum. Gerçek hayatta neyse filmde de o var. Evet artık kabul etsek de etmesek de liseliler hatta ortaokuldaki öğrenciler çantasında cep telefonu götürüyor okula ve derslerde bile sıra altından telefonuyla ilgilenebiliyor. Sözler bir yana, sadece birkaç emoji ile hissettiklerini, düşüncelerini anlatmaya çalışıyorlar. Bunu filmde görmek bana garip gelmedi.

Haberin Devamı

Başarılı görselleri, sıkmayan süresi ve diyalogları ile keyifli bir izleme sunuyor emojilerin dünyası. Film çıkışında telefonunuzdaki emojilere farklı bir gözle bakmaya başlıyorsunuz. :)

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR