Gazete Vatan Logo

KPSS'de önemli bir değişiklik yapıldı! KPSS sonuçları ise...

KPSS'de önemli bir değişiklik yapıldı. KPSS puanlarının geçerlilik süresiyle ilgili olan bu değişiklik nedir? Diğer yandan merakla beklenen KPSS sonuçları için de tarih belli oldu. İşte merak edilen tüm bilgiler...

KPSS'de önemli bir değişiklik yapıldı! KPSS sonuçları ise...

KPSS adaylarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. KPSS puanlarının geçerlilik süresiyle ilgili olan bu değişikliğin ayrıntıları haberimizde yer alıyor. ÖSYM, KPSS sınav sonuçlarının da açıklanacağı tarihi duyurdu.

KPSS'DE NASIL BİR DEĞİŞİKLİK YAPILDI?

Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yayımlanan düzenlemeye göre, öğretmen adaylarının KPSS'de elde ettikleri puanların geçerlilik süresinin 1 yıl olmasını öngören madde yürürlükten kaldırıldı.

"Madde 1- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır."

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik´in 11. maddesi:

"Madde 11 - KPSS, sonuçların açıklanmasından itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, öğretmen adayları için KPSS´de elde edilecek puanların geçerlilik süresi bir yıldır. Yeni bir sınavın yapılamaması durumunda ise sınav sonuçları, bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerli olmaya devam eder."

Haberin Devamı

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kamuya personel alımının ön koşulları arasında yer alan KPSS genel kültür ve genel yetenek testi, bu yıl 22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirildi. Eğitim bilimleri testinin de aynı günün öğle saatlerinde gerçekleştirildiği sınavın sonuçları, 31 Ağustos Cuma 2018 tarihinde erişime açılacak.