Gazete Vatan Logo

İlk mobilya müzesini açacak

"Dünden Bugüne Mobilya Tasarımı ve Teknolojisi" kitabını yazan Delta Mobilya'nın sahibi Adem Yılmaz şimdi ikinci kitabını yazıp Türkiye'nin ilk mobilya müzesini açmayı hedefliyor

Delta Mobilya'nın Yönetim Kurulu Başkanı Adem Yılmaz, mobilya sektöründeki deneyimlerini 300 sayfalık "Dünden Bugüne Mobilya Tasarımı ve Teknolojisi" adlı kitabında topladı.

Kitabının mesleki eğitim veren kuruluşlarda ders kitabı olarak okutulduğunu söyleyen Yılmaz, "Kitabı yazdım. Şimdi önümüzdeki 2 yıl içersinde mobilya müzesi açmak istiyorum" dedi.

Eser toplayacak
Müze açmanın günümüz şartlarında çok kolay olmadığını belirten Yılmaz, resmi prosedürlerden önce müze için eser toplamayı planladığını vurguladı.

Yılmaz, "Müze kurmak için Müzeler Genel Müdürlüğü'nden izin çıkarmak gerekiyor ve izin için gerekçeleriniz sağlam olmalı. İzin çıkana kadar müze için gerekli eserleri toplamayı planlıyorum" diye konuştu.

ABD'yi inceliyor
Sık sık dünyanın tek ve ilk mobilya kütüphanesinin bulunduğu ABD'deki North Carolina'ya giderek incelemeler yaptığım da anlatan Yılmaz, müze kurma çalışmaları yanında bir ikinci kitap daha yazacağım da kaydetti.

Yılmaz, sözlerim şöyle sürdürdü: "Hem kitap için hem müze için araştırmalar yapıyorum. Yurtdışından geçmişe ait mobilyalarla ilgili her türlü cisim bu müzede buluşacak. Yazdığım kitap nasıl bir ilk ise bu müzede bir ilk olacak. Teknolojik gelişmeler olmadan önce insanların ne şartlarda mobilya yaptıklarını bu müze ile göstereceğim."

Haberin Devamı