Gazete Vatan Logo

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu?

Lila Kağıt'ın halka arz olup olmadığı ve katılım endeksine uygunluğu ve kaç lot vereceğine yönelik detaylar sorgulanıyor.  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar TL olacak. İşte Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz tarihi ve fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Sorularının yanıtı…

Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var > kaç lot verir, Lila Kağıt ne zaman halka arz olacak? Halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar olacak Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu?

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Lila Kağıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin halka arzını onayladı.  Lila Kağıt halka arz dağıtım yöntemi eşit olup halka arz büyüklüğü 4,48 milyar olarak belirlendi. Peki, Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt Sanayi halka arz tarihi fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, kaç lot verir?

LİLA KAĞIT HALKA ARZI NE ZAMAN?

Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş.'nin talep toplama tarihileri henüz belli olmadı. Şirketin Mayıs ayında talep toplanması bekleniyor.

LİLA KAĞIT HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Lila Kağıt halka arz fiyatı 37,39 TL olarak belirlendi.

LİLA KAĞIT KAÇ LOT VERİR?

Lila Kağıt halka arzında paylar eşit dağıtılacak olup toplamda 120.000.000 adet lot dağıtılacak. Kişi başı dağıtılacak tahimini lot pay mikarı belli olduğunda haberimiz güncellenecek.

LİLA KAĞIT KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU, HANGİ BANKALARDA VAR?

Lila Kağıt katılım endeksine uygun olup olmadığı ve hangi bankalarda var sorusunun yanıtı henüz netleşmedi. 

LİLA KAĞIT HALKA ARZ GELİRİ NEREDE KULLANILACAK?

Haberin Devamı

Şirket halka arzdan elde edeceği geliri aşağıdaki gibi kullanmayı hedeflemektedir:

40% Erzurum Fabrika Yatırımı:

Şirket Erzurum 2. OBS'de fazlar halinde kuracağı fabrikanın yatırımını fonlamayı planlamakta. Söz konusu yatırım Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgesinin ilk temizlik kağıt fabrikası olacak olup, 300 kişilik ek istihdam sağlaması öngörülüyor.

Yatırımın tamamlanması ile birlikte şirketin kağıt üretimi 306 bin ton/yıla çıkaracak.

15% Ergene Fabrika Yatırımı:

Planlanan yatırım kapsamında şirket, konverting hatlarındaki kapasite artışı, yeni endüstriyel hatlar ile modernizasyon ve otomasyon hedefliyor.

Ayrıca yatırım kapsamında inşa edilecek olan raflı ve çok katlı depo ile şirket, bu alanda ödediği kira giderini önlemeyi hedeflemekte.

15% Yenilenebilir Enerji Yatırımı:

Şirket sürdürülebilirlik anlamında devamlı yatırımlar yaparak büyümeyi hedefliyor. Bu kapsamda Ergene fabrikasında devam eden Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımına ek olarak Erzurum ve Kahramanmaraş'ta da GES yatırımları yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

30% İşletme Sermayesi:

Şirket artan üretimi ve satış hacmi dolayısıyla güçlü işletme sermayesine ihtiyaç duymaktadır.

LİLA KAĞIT NEDİR?

Lila Kağıt, 2006 yılında Türkiye'nin ve dünyanın hızla artan hijyenik temizlik kağıdı ihtiyacını karşılamak amacıyla %100 Türk sermayesi ile kurulmuştur. Yıllık 271 bin tonluk kağıt üretim kapasitesi ve 300.000 m2 toplam alana yayılı üretim tesisi ile, sektörde aynı kampüste üretim yapan tam entegre tesisler içinde Avrupa ve Ortadoğu'nun en büyük oyuncularının biri konumundadır. Sofia, Maylo, UltraBerrak, Nua markaları ve tuvalet kâğıdı, kâğıt havlu, mendil, peçete gibi hijyenik temizlik kağıdı ürünleriyle tüketicilerine 80.000'den fazla noktada ulaşan Lila Kağıt, 5 kıtada 80'i aşkın ülkeye yarı mamul ve mamul ihracatı yaparak ülke ekonomisi için katma değer sunmaktadır.