Zorunlu Karşılık

Zorunlu Karşılık

Son dakika zorunlu karşılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zorunlu karşılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zorunlu karşılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zorunlu Karşılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zorunlu karşılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 916 zorunlu karşılık haberi bulunmuştur. Tüm zorunlu karşılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi
Merkez Bankası'ndan mevduat faizleri için yeni karar! Faiz oranı yükseltildi Merkez Bankası'ndan son dakika faiz kararı geldi. Faiz oranı yükseltildi. Bankada parası olanları yakından ilgilendiriyor. Merkez Bankası, kur korumalı mevduat hesapları için üst faizi politika faizinin yüzde 60'ı olarak belirlediğini duyurdu.
25.04.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı
Merkez Bankası'ndan ilave sıkılaşmada zorunlu karşılık adımı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.
6.03.2024 Ekonomi
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız
TCMB Başkanı Karahan: Parasal sıkılığı korumakta kararlıyız Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyeye gerileyene kadar parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya izin vermeyeceğiz" dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak
Merkez Bankası, Türk lirası zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) aldığı karara göre, 1 aydan uzun vadeli TL mevduat ve kur korumalı mevduat hesapları için tesis edilen zorunlu karşılıklara 3 ayda bir faiz uygulanacak.
4.02.2024 Ekonomi
Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de
Zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Resmi Gazete'de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nca (TCMB) kur korumalı hesaplar için zorunlu karşılık oranının, 6 aya kadar vadede yüzde 30'dan yüzde 25'e indirilmesine ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı.
29.01.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak?
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak! Piyasalarda yön ne olacak? Piyasalarda gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün faiz kararını açıklayacak. Peki beklentiler neler? Ekonomistler cevapladı.
23.11.2023 Ekonomi
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Merkez Bankası'ndan yeni hamle
Bankada parası olan milyonları ilgilendiriyor! Merkez Bankası'ndan yeni hamle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılıklarda değişiklik yaptı. Merkez, Kur Korumalı Mevduat için zorunlu karşılık oranını yükseltirken döviz mevduatları için de ilave zorunlu karşılık oluşturdu.
2.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan, TL ile ilgili uygulama talimatı
Merkez Bankası'ndan, TL ile ilgili uygulama talimatı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, aylık TL mevduatın payında artış hedefi yüzde 2'den yüzde 2,5'e yükseltildi.
18.09.2023 Ekonomi
KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi! Bankalar harekete geçti
KKM'de zorunlu karşılık oranları yükseltildi! Bankalar harekete geçti Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) Hesapları için zorunlu karşılık oranı 10 puan artırılarak yüzde 15'ten yüzde 25'e yükseltildi. Bankalar, da Kur Korumalı Mevduat'tan (KKM) çıkışı hızlandırmak için vites artırdı. İşte KKM ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
14.09.2023 Ekonomi
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor
BES birikimleri teminat gösteriliyor! Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcılarına avantajlı kredi imkanı sunuluyor Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor.
14.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Resmen değişti,  KKM payına sınırlama geliyor
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Resmen değişti, KKM payına sınırlama geliyor Merkez Bankası, Türk lirası mevduatları artıracak, Kur Korumalı Mevduat'ı azaltacak düzenlemeye gitti. Sadeleşme süreci kapsamında, yabancı para mevduattan KKM'ye dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre ilave/indirimli menkul kıymet tesis uygulamasına son verildi.
20.08.2023 Ekonomi
Düşük faizli kredi kararı! Erdoğan imzaladı, 6 aya yükseltildi
Düşük faizli kredi kararı! Erdoğan imzaladı, 6 aya yükseltildi Düşük faizli kredi kararı verildi. Süre 3 aydan 6 aya yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan Resmi Gazete'de bugün Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar görenlere yönelik Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince (TKK) kullandırılan düşük faizli kredilerin süresi uzatıldı.
22.07.2023 Ekonomi
KKM’de zorunlu karşılık yüzde 15 oldu! İlk adım atıldı
KKM’de zorunlu karşılık yüzde 15 oldu! İlk adım atıldı Para Politikası Kurulu (PPK) açıklamasında sinyali verilen miktarsal sıkılaştırmada ilk adım adıldı.
22.07.2023 Ekonomi
Ölüm için gün sayıyordu, hastalığı idamını erteledi: Şoke eden ‘intikam’ sözleri
Ölüm için gün sayıyordu, hastalığı idamını erteledi: Şoke eden ‘intikam’ sözleri ABD’de hırsızlığa gittiği evde 75 yaşındaki bir kadını döverek vahşi şekilde katleden James Barber, yaklaşık 20 yıldır idam edilmek için gün sayıyor. Barber’ın idamı ile ilgili akıllarda soru işaretleri oluşurken yaşlı kurbanın torunlarından gelen ‘intikam’ açıklamaları herkesi şoke etti.
21.07.2023 Dünya
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
Kur korumalı zorunlu karşılık oranı ne demek? Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek? Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında oran değişikliğine gitti.  Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu. TCMB, zorunlu karşılıkları 2010 yılından başlayarak para politikasında etkin biçimde kullanmaya başlamıştı. Peki, Kur korumalı zorunlu karşılık nedir, Kur korumalı mevduat zorunlu karşılık ne demek? Zorunlu karşılık oranı ne zaman tesis edilecek?
21.07.2023 Ekonomi
Bir dolandırıcının itirafları: Adamı aynı arabayla 3 kez dolandırdım
Bir dolandırıcının itirafları: Adamı aynı arabayla 3 kez dolandırdım Ev, araba ve akıllara gelebilecek her konuda dolandırıcılık olayları her geçen gün artmaya başladı. Farklı farklı yöntemlerle insanları tuzağa düşüren fırsatçılar, akılalmaz oyunlarla vatandaşı mağdur ediyor. Son yaşanan olayda sesi kaydedilen dolandırıcının itirafları şoke etti.
21.07.2023 Yaşam
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kararı ile, zorunlu karşılıklar hakkında tebliğde değişikliğe gidildi. Kur Korumalı Mevduat Hesapları için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 oldu.
20.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Muafiyet sağlanacak
Merkez Bankası'ndan TL hamlesi! Muafiyet sağlanacak Merkez Bankası harekete geçti. Yeni Türk Lirası hamlesi yapıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Buna göre menkul kıymet tesisi ve zorunlu karşılıklarda düzenlemeler yapıldı.
7.04.2023 Ekonomi
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ''Önümüzdeki dönemde, liralaşma stratejisi kapsamında uyguladığımız politika bileşimi sağlıklı kredi büyümesi kanalıyla finansal istikrarı ve finansman maliyeti kanalıyla potansiyel üretimi desteklemeye devam edecek ve arz-talep dengesine olumlu katkı verecektir. Bu doğrultuda fiyatlama davranışlarında ve enflasyon beklentilerinde iyileşme ile enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır" dedi.
28.03.2023 Ekonomi
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 6 Ocak haftasında kredili mevduat hesabındaki büyüklük 69.3 milyar lira oldu. Merkez Bankası ise yaptığı son açıklamada, TL mevduatın vadesinin uzamasını teşvik etmek amacı ile 3 aydan uzun vadeli TL mevduat için zorunlu karşılık oranlarının yüzde ‘sıfır’ olarak belirlenmesine karar verdi.
16.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Türk lirası mevduata uygulanan zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi
Merkez Bankası Türk lirası mevduata uygulanan zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi Merkez Bankası Türk lirası mevduata uygulanan zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi. Teşvik amacıyla 3 aydan uzun vadeli TL hesaplarda zorunlu karşılık oranı sıfırlandı.
14.01.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 
2.12.2022 Ekonomi
Merkez Bankası açıkladı! Zorunlu karşılık oranı ne oldu? Zorunlu karşılık oranı değişikliği ne zaman yürürlüğe girecek?
Merkez Bankası açıkladı! Zorunlu karşılık oranı ne oldu? Zorunlu karşılık oranı değişikliği ne zaman yürürlüğe girecek? Merkez Bankası duyurdu! Zorunlu karşılık oranında değişikliğe gidildi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar göre, Daha önce sadece bireysel hesapları kapsayan dövizden TL'ye dönüşümde belli oranı yakalama şartı, tüzel kişi ve şirket hesapları için de geçerli oldu. Buna göre, döviz hesabından Türk Lirası hesabına dönüşüm için belirlenen oranı tuturamayan bankaların ilave zorunlu karşılık yükümlülüğü arttırıldı. Peki, Zorunlu karşılık nedir? Zorunlu karşılık oranı nedir? Zorunlu karşılık oranı ne oldu? İşte TCMB zorunlu karşılık oranında yaptığı değişiklik!
31.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık oranlarında değişiklik
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık oranlarında değişiklik Zorunlu karşılıklar hakkındaki tebliğde değişiklik yapılmasına dair tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, gerçek ve tüzel kişi dönüşüm oranı yüzde 10'nun altında kalan bankalar ilave 5 puan, yüzde 10 ila yüzde 20 arasında olan bankalar ise ilave 3 puan zorunlu karşılık ayıracak.
30.08.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu Karşılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zorunlu karşılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.