Zorunlu Aşı

Zorunlu Aşı

Son dakika zorunlu aşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan zorunlu aşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını zorunlu aşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Zorunlu Aşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan zorunlu aşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 406 zorunlu aşı haberi bulunmuştur. Tüm zorunlu aşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşısız binlerce çalışan işten çıkarılacak! Koronavirüs ile ilgili radikal karar
Aşısız binlerce çalışan işten çıkarılacak! Koronavirüs ile ilgili radikal karar New York Belediyesi’nin, zorunlu aşı talimatına uymadıkları için 3 bin çalışanının işine son vermesi bekleniyor. Eski New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun geçen yıl Covid-19 aşısı olmayan belediye çalışanlarının işlerine son vereceğiyle ilgili kararın uygulamasını yeni Belediye Başkan Eric Adams gerçekleştirecek.
11.02.2022 Dünya
Sosyal medya devine büyük şok! Almanya resmen açıkladı: Kapatabiliriz
Sosyal medya devine büyük şok! Almanya resmen açıkladı: Kapatabiliriz Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser şifreli mesajlaşma uygulaması Telegram'ı kapatabileceklerini açıkladı.
13.01.2022 Dünya
Almanya’da restoran ve benzeri yerlerde koronavirüs önlemleri sıkılaştırıldı
Almanya’da restoran ve benzeri yerlerde koronavirüs önlemleri sıkılaştırıldı Almanya’da yılın ilk Covid-19 toplantısının ardından Başbakan Olaf Scholz, restoran ve benzeri yerlerde Covid-19 önlemleri sıkılaştırıldığını ve karantina süresinin 7 gün sonra yaptırılacak olan negatif sonuçlu PCR testi şartı ile 14 günden 7 güne düşürüldüğünü duyurdu.
7.01.2022 Dünya
Süpermarketlerde aşı zorunluluğu!
Süpermarketlerde aşı zorunluluğu! Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Delta varyantına karşı mücadele ve aşılama çalışmaları sürerken, ülkenin en büyük 3 süpermarket zinciri çalışanlarına Kovid-19 aşısı olma zorunluluğu getirdi.
21.10.2021 Dünya
Prof. Dr. Ceyhan: 'Bağışıklığını kaybedenlerin sayısı aşılanan sayısından fazla'
Prof. Dr. Ceyhan: 'Bağışıklığını kaybedenlerin sayısı aşılanan sayısından fazla' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, daha önce yüksek sayılarda aşılama yapıldığını ancak şimdi düşüşe geçildiğini belirterek, "Bu yüzden aşılama ile elde ettiği bağışıklığı kaybeden sayısı, her gün yeni aşılanan sayısından daha fazla. Geldiğimiz noktadan geriye doğru gidiyoruz, bunu tersine çevirmemiz lazım" dedi.
14.10.2021 Gündem
Hollanda'da önemli karar! Sosyal mesafe kuralı kaldırılıyor!
Hollanda'da önemli karar! Sosyal mesafe kuralı kaldırılıyor! Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında salgının başından bu yana uygulanan sosyal mesafe kuralının 25 Eylül'den itibaren kaldırılacağını açıkladı.
14.09.2021 Dünya
Çalışanlardan para alınabilir! Yüz binlerce kişi için geçerli, harekete geçildi
Çalışanlardan para alınabilir! Yüz binlerce kişi için geçerli, harekete geçildi Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 81 il valiliğine yazı gönderildi ve harekete geçildi. Çalışanlara bildirim yapılmaya başlandı. Yaptırımlar uygulanacak. Çalışanlardan tazminat talep edilebileceği bile iddia ediliyor. Aşı olmayan işçilerden her hafta PCR testi istenecek. Aşı olmamış, PCR testini de getirmeyen çalışanlara ciddi yaptırımlar uygulanacak. Tazminatsız işten çıkarılabilecekleri gibi bu işçi yüzünden işyerinde karantina uygulanması halinde iş kaybı ortaya çıkacağı için işçiden tazminat talep etme hakkı doğacağı da söyleniyor. İşte aşısını tamamlamamış çalışanları bekleyen riskler...
14.09.2021 Ekonomi
Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması! Resmen duyurdu! Öğrenciler...
Milli Eğitim Bakanı Özer'den yüz yüze eğitim açıklaması! Resmen duyurdu! Öğrenciler... Yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Bir sınıfta iki vaka olması durumunda yüz yüze eğitime 14 gün ara veriliyor. Dolayısıyla süreç vaka, yakın temas durumu ve sayısına göre yönetiliyor. Şu ana kadar çok az sayıda sınıfımızda yüz yüze eğitime ara verildi. Öte yandan aşı olmayan okul çalışanlarına haftada iki kez PCR testi zorunluluğu devam ediyor" dedi. İşte yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmeleri...
11.09.2021 Eğitim
Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs 2022'de biter mi, pandemi ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu eski üyesi tarih verdi!
Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs 2022'de biter mi, pandemi ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu eski üyesi tarih verdi! Koronavirüs ne zaman bitecek? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, tünelin ucunda ışık görüldüğünü belirtti. Aşıdan kaçan bir varyantın ortaya çıkmaması durumunda önümüzdeki 6-9 ay içerisinde pandemik dönemin sona ereceğini belirten Azap, "Artık hastalığın bir endemik hastalık olarak, grip gibi tıpkı, insanlar arasında dolaşmaya devam edeceğini ve bizim bir miktar daha sosyal ve toplumsal yaşantıya dönebileceğimizi gösteriyor." dedi.
10.09.2021 Gündem
İşten tazminatsız kovulursunuz! Aşı olmayan, test yaptırmayan çalışanlar...
İşten tazminatsız kovulursunuz! Aşı olmayan, test yaptırmayan çalışanlar... Tazminatsız olarak işten kovulabilirsiniz. Tüm çalışanlar için geçerli. Haklı fesih sebebi oluyor. Koronavirüs aşısı olmayan çalışanlardan haftada bir zorunlu PCR testi yaptırmaları isteniyor. Milyonlarca çalışanın ise kafasında soru işaretleri oluştu. Aşı olmayanlar, PCR testini de yaptırmazlarsa yaptırım uygulanabilir mi? Çalışanlar bu sebeple işten atılabilir mi? İşten atılırsa kıdem tazminatı alabilirler mi? PCR testi ücretli olursa işçi cebinden ödemek zorunda mı? İşte yanıtı...
8.09.2021 Ekonomi
Kanada'da kamu çalışanları, uçak ve tren yolcuları için aşı  zorunlu oldu
Kanada'da kamu çalışanları, uçak ve tren yolcuları için aşı zorunlu oldu Kanada'da, uçak ve tren yolcuları ile kamu sektöründe çalışanların, iki doz yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) aşısı yaptırmaları zorunlu hale getirildi.
13.08.2021 Dünya
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Aşı olmayan çalışanı işten çıkarabilir mi?
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Aşı olmayan çalışanı işten çıkarabilir mi? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! Koronavirüsle mücadelede yeni aşamaya geçildi. İşçi ve işverenler bunu araştırıyor. Aşı kampanyaları devam ederken, kritik kararlar art arda geldi. Son günlerde bazı kurumlar hemen uygulamaya başladı. Aşı olmak istemeyenlere yaptırımın söz konusu olup olmadığı da tartışma konusu oldu. Peki aşı olmayanların işlerine son verilebilir mi? Hukukçular konuya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
10.08.2021 Sağlık
Macron: Sağlık ruhsatı uygulamasına geçmeseydik kapanmak zorunda kalacaktık
Macron: Sağlık ruhsatı uygulamasına geçmeseydik kapanmak zorunda kalacaktık Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında 4'üncü dalganın eşiğindeki ülkenin, zorunlu aşı ve sağlık ruhsatı uygulamaları sayesinde kapanmak zorunda kalmadığını söyledi.
3.08.2021 Dünya
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Tek tek açıklandı
Yüz yüze eğitim öncesi flaş karar! Tek tek açıklandı Yüz yüze eğitim kararı ile ilgili yeni gelişme! Art arda açıklanıyor. yüz yüze eğitime hazırlanan üniversitelerden ardı ardına aşı kararı geliyor. Kimi aşı olmayanları kampüse almayacağını açıklıyor kimi de aşı tavsiyesinde bulunuyor. Eğitim hakkının Anayasa’yla güvence altına alındığını hatırlatan hukukçular dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin tüm detayları...
9.07.2021 Eğitim
Moskova'da alarm verildi! Belediye başkanı açıkladı: 'Hızla kötüleşiyor'
Moskova'da alarm verildi! Belediye başkanı açıkladı: 'Hızla kötüleşiyor' Rusya'da koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Moskova'da 'daha agresif ve hızlı yayılan mutasyonlu Kovid-19' alarmı verildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin endişelendiren bir açıklama yaparak “Salgın durumu hızla kötüleşiyor" dedi. Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Moskova'daki durumu yakından takip ettiği' duyuruldu.
18.06.2021 Dünya
Almanların çoğu Kovid-19 aşısı yaptırmaya olumlu bakıyor
Almanların çoğu Kovid-19 aşısı yaptırmaya olumlu bakıyor Almanya'da yapılan bir anket, katılımcıların çoğunun yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı olmak istediğini ortaya koydu.
7.12.2020 Sağlık
Coronadan daha tehlikeli! Sayı hızla artıyor
Coronadan daha tehlikeli! Sayı hızla artıyor Neredeyse bitmiş bir hastalık yeniden ortaya çıktı. Uzmanlar coronadan daha tehlikeli olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Aşı karşıtlığı nedeniyle yeniden artan kızamık vakaları bir yılda 2 bin 189 arttı.
6.10.2020 Sağlık
'Bebeklerde ishalden korunmada en önemli faktör anne sütü'
'Bebeklerde ishalden korunmada en önemli faktör anne sütü' Çocuk Hastalıkları ve Yenidoğan Uzmanı Prof. Dr. Rahmi Örs, özellikle yaz aylarında bebeklerde ishalden korunmada en önemli faktörün anne sütü ile beslenme olduğunu ifade ederek, bol sıvı tüketiminin önemli olduğunu söyledi.
6.06.2020 Sağlık
Teknolojinin corona virüs sınavı
Teknolojinin corona virüs sınavı İstanbul Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Yöneticisi Dr. Öğretim Üyesi Köse, teknoloji firmalarının, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle belki yeni bir teknoloji geliştirmediğini ancak olan teknolojileri yenilikçi çalışmalarla hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.
23.04.2020 Bilim ve Teknoloji
İki ilimiz arasında toplu taşıma durduruldu
İki ilimiz arasında toplu taşıma durduruldu Rize İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararı ile ilçeler ve köyler arasında toplu taşımacılığın 15 günlüğüne, Rize ili ile Artvin ili arasında ikinci bir emre kadar durdurulduğu bildirildi.
6.04.2020 Gündem
"Aşı reddi hastalıklarda artışa neden olabilir"
"Aşı reddi hastalıklarda artışa neden olabilir" Aşı karşıtlığının halk sağlığı için risk oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Genada Sinani, “Aşı karşıtlığının gün geçtikçe artması, aşı ile önlenebilen hastalık vakalarının artmasına yol açabilir” dedi.
3.02.2020 Sağlık
Korkutan rakam!10 kat arttı...
Korkutan rakam!10 kat arttı... Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, aşı reddinin Türkiye’de 10 yıl içerisinde katlanarak arttığını belirterek "40 bini geçti” dedi.
28.09.2019 Sağlık
Resmen açıklandı! Sona erdi...
Resmen açıklandı! Sona erdi... ABD'de geçen yıl, özellikle New York'taki Ortodoks Yahudi mahallelerinde başlayıp diğer eyaletlere de sıçrayan kızamık salgınının sona erdiği bildirildi.
4.09.2019 Dünya
Fransa'da 11 aşı zorunlu hale gelecek
Fransa'da 11 aşı zorunlu hale gelecek Sağlık Bakanı Buzyn, bebek ve çocuklara yönelik zorunlu aşıların 11'e çıkarılacağını açıkladı
31.08.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Zorunlu Aşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki zorunlu aşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.