Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

Son dakika Yüzüncü Yıl Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yüzüncü Yıl Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüzüncü yıl üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 756 yüzüncü yıl üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm yüzüncü yıl üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Van Gölü'nde yaşıyorlardı! Neslini sürdürmek için göç etti..
Van Gölü'nde yaşıyorlardı! Neslini sürdürmek için göç etti.. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, yağmurların ve kışın kar yağışının olmasının çok sevindirici bir durum olduğunu ve inci kefali balığının uzun yıllar sonra ilk kez bu kadar sağlıklı bir şekilde üreme şansı bulduğunu söyledi.
14.05.2024 Gündem
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’
Halka açık gerçekleştirildi! Hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Boğaza kaçan ve solunumu engelleyen yabancı cisimlerin çıkarılması konusunda hayat kurtaran ilk yardım tekniği ‘Heimlich Manevrası’ Acil Tıp Uzmanı doktoru ve eğitim hemşireleri tarafından düzenlenen program ile uygulamalı olarak YYÜ Gaziosmanpaşa Hastanesi Fuaye alanında halka açık olarak gerçekleşti.
19.04.2024 Yaşam
"Rahim ağzı kanserinin farkında ol, kansere dur de hayata yol ver’’
"Rahim ağzı kanserinin farkında ol, kansere dur de hayata yol ver’’ Sosyal Medyanın kadın fenomenleri, Gaziosmanpaşa Meydanında trafik ışıklarının kırmızı yandığı anda, rahim ağzı kanserinin farkındalık rengi olan mavi tonlarda kıyafetlerle yoldan geçen arabalara ellerindeki uyarı yazılarını göstererek dans etti.
8.01.2024 Yaşam
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerinin levha sınırında meydana geldiğini belirterek, “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Kuzey ışıkları Türkiye'den de izlenebildi
Kuzey ışıkları Türkiye'den de izlenebildi Neden kırmızı ya da yeşil? Nasıl buraya kadar geldi? Tehlikeli mi?
7.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı...
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı... Tespih böcekleri mahallilerin hayatını kabusa çevirdi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor. Tesbih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Evin Polat Akköprü, "Tespih böceklerinin orada bulunmasının en önemli nedeni bölgenin sulak alanda olması. Nemi çok sever. Borik asit, diatomlu toprak kullanılarak böceklerin ölümü sağlanabilir" dedi.
18.10.2023 Gündem
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı
Hakkari'de buzul kabusu! 12 kişilik ekip bölgeye gönderildi: Kaybolan 2 kişiden birinin cansız bedenine ulaşıldı Hakkari'de önceki gün, çıktıkları 4 bin 135 rakımlı Cilo-Sat Dağları'nda kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Aramalara AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, UMKE, Polis Özel Harekat, dağcılar ve derneklerin yanı sıra, İstanbul, Bursa, Sakarya ve Antalya'dan buzul ve mağaralarda tecrübesi olan 12 kişilik ekip de katıldı. Kırılan buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişiden Hakime Koç’un cansız bedenine ulaşıldı. Adalet Bakanlığı’nda memur olarak görev yapan Koç’un cenazesi ekipler tarafından düştüğü yerden çıkarıldı.
18.07.2023 Gündem
MSB kahreden haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit düştü
MSB kahreden haberi duyurdu: 1 askerimiz şehit düştü Van’ın Gürpınar ilçesinde askeri araçla otomobilin çarpışması sonucu yaralanan askerden Piyade Sözleşmeli Er Ramazan Sarıkaya tedavi gördüğü hastanede şehit düştü.
11.07.2023 Gündem
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
13 üniversiteye yeni rektör atandı
13 üniversiteye yeni rektör atandı  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 üniversiteye yaptığı rektör atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.06.2023 Gündem
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu
Uçan balıkların zorlu gece yolculuğu Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve yılın belli döneminde üremek için suyun akışının tersine yüzerek tatlı sulara göç eden inci kefalinin zorlu yolculuğu geceleri de devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Köy halkı tedirgin: Gördüğümüz manzara bizi ürkütüyor
Köy halkı tedirgin: Gördüğümüz manzara bizi ürkütüyor Van YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, kış aylarında yeterli miktarda yağışın olmaması ve yaz aylarındaki buharlaşmayla birlikte krater gölünün kuruma noktasında geldiğini belirterek, “Bu yıl gördüğümüz manzara bizi ürkütüyor” dedi.
29.04.2023 Yaşam
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı Dünya'da sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen nesli koruma altındaki inci kefalinde, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arası uygulanan av yasağı öncesi, balıkçılar son kez ağlarını attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, üreme göçüne en büyük engelin kaçak avcılık olduğunu belirterek, "Fakat bu sefer maalesef kaçak avcılığa ek olarak kuraklığa bağlı olarak ortaya çıkan akarsu debilerinin düşüklüğü ortaya çıktı. Çünkü geçen yıllara oranla şu anda Van Gölü'ne dökülen akarsu debilerinde çok ciddi bir düşüş olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
14.04.2023 Gündem
Bel fıtığı ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti! 'Yanlış kan verildi' iddiası
Bel fıtığı ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti! 'Yanlış kan verildi' iddiası Van’da bel fıtığı ameliyatı sonrası fenalaşıp, hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Makbule Kaya'ya (33) operasyon sırasında 'yanlış kan' verildiği iddia edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ihmal iddiaları ile ilgili idari soruşturma başlatırken, hastane ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.
3.04.2023 Yaşam
Bingöl’de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiği tespit edildi
Bingöl’de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiği tespit edildi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Alkan, Bingöl'de 3 levhanın kesiştiği bölgede gerilimin yükseldiğini tespit ettiklerini belirterek, “Varto civarında gerilmenin yüksek olduğunu net bir şekilde gördük” dedi.
27.03.2023 Gündem
Türkiye’deki depremler sonrası Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarı
Türkiye’deki depremler sonrası Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarı Demirören Haber Ajansı'na (DHA) 2020 yılında verdiği röportajda Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Elazığ illerindeki fay hatlarının yıkıcı bir deprem açısından sinyal verdiğini belirten Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Onur Köse, şimdi de Ölü Deniz fay zonunun geçtiği ülkeler için uyarıda bulundu. Bu fay hattının, Akabe Körfezi’nden başlayıp Hatay'a ulaştığını ve Kahramanmaraş'ta Doğu Anadolu fayı ile birleştiğini ifade eden Köse, Ölü Deniz fay zonunun geçtiği İsrail, Ürdün, Lübnan ve Suriye'de de 5- 10 yıl içerisinde büyük depremlerin olabileceğini söyledi.
7.03.2023 Gündem
Doç. Dr. Erdil: Sismik izolatör her binaya uygulanacak bir teknik değil
Doç. Dr. Erdil: Sismik izolatör her binaya uygulanacak bir teknik değil Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Erdil, Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ek bina inşaatının sismik izolatörünün çalıştığını, Malatya Doğanşehir Şehit Esra Köse Başaran Devlet Hastanesi'nde uygulamada bazı hatalar yapıldığı için duvarlarda hasar oluştuğunu belirtti. Sismik izolatörün önemli bir teknoloji olduğunu, özel tekniklerin konuyu bilen uzmanlar tarafından uygulanması gerektiğine dikkat çeken Erdil, "Kaş yaparken göz çıkartmamak gerekiyor. Her binaya uygulanacak bir teknik değil. Bunun sınırları var. Sismik izolatörlerde bina basınç altında durmak zorunda" dedi.
4.03.2023 Gündem
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"
"Ocak ayı uydu görüntüsü felaket manzarası içeriyor"  Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, Van Gölü Havzası ve çevresini gösteren son 4 yılın ocak ayına ait Landsat uydu görüntülerini paylaşarak kuraklığa dikkat çekti. Dr. Akkuş, "Artık göllerin çekilmeye başlandığını, hatta kuruduğunu akarsuların yaz aylarında tamamen kuruduğunu görüyoruz. 2020'den günümüze kadar olan ocak ayı uydu görüntülerine baktığımızda 2023'ün görüntüsü adeta bir felaket manzarası içeriyor " dedi.
23.01.2023 Gündem
Mavi kadınlar ‘Rahim ağzı kanserine dur diyerek HPV aşısına evet’ dedi
Mavi kadınlar ‘Rahim ağzı kanserine dur diyerek HPV aşısına evet’ dedi Ocak ayı ‘Rahim ağzı kanseri farkındalık ayı’ kapsamında düzenlenen bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliği Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde gerçekleşti.
18.01.2023 Sağlık
Petrol müjdesi! '4 bölgede var' deyip açıkladı
Petrol müjdesi! '4 bölgede var' deyip açıkladı Van’da Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinden 1980'li yıllara kadar madencilik alanında yapılan çalışmaları araştırıp, kitaplaştıran Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdulaziz Kardaş, "1953 yılına kadar buradaki petrol kaynaklarından istifade edildi ama sonra terk edildi. Şimdi yeni bir bakış açısıyla yeni teknik yöntemler kullanılarak acaba tekrar buradaki petrolden yararlanılabilir mi?" diye konuştu.
6.01.2023 Ekonomi
Sahte diploma skandalına yenisi eklendi! 11 yıl boyunca görev yapmış
Sahte diploma skandalına yenisi eklendi! 11 yıl boyunca görev yapmış Tekirdağ'daki sahte doktor skandalının ardından bu kez de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde, 11 yıldır görev yapan A.İ. ile ilgili şoke eden gerçek ortaya çıktı.
28.12.2022 Gündem
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Turcorn’lar yeni ekonomi modelinin başat aktörleri olacak Ar-Ge, tasarım ve teknoloji alanında Türkiye’nin en iyileri bir araya geldi. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi, İzmir’de yapıldı. Zirvede, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri için 10 kategoride 30, Teknoparklar için de 4 kategoride 12 olmak üzere toplamda 42 ödül sahiplerini buldu.
23.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi
Avrupa Yetenek Zirvesi 30 ülkeden gençleri bir araya getirdi Avrupa Yetenek Zirvesi'nde, bilişim alanında yetenekli gençlere doğru dijital araçların nasıl sağlanacağı konusu masaya yatırıldı.
10.12.2022 Eğitim
Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor skandalı daha! Tam bir kalpazan çıktı
Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor skandalı daha! Tam bir kalpazan çıktı Tekirdağ’ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz ile ilgili akılalmaz detaylar gelmeye devam ederken, yeni bir sahte doktor daha ifşa oldu. Van’dan İstanbul'a hasta nakleden özel bir firmaya ait ambulans yol uygulamasında polis tarafından durduruldu. Ambulansta kendini çocuk doktoru olarak tanıtan Osman Ç. hakkında ortaya çıkan detaylar şoke etti. Şahsın dosyasında ise yok yok...
1.12.2022 Yaşam
Ambulanstaki sahte doktor, polisin yol uygulamasında yakalandı
Ambulanstaki sahte doktor, polisin yol uygulamasında yakalandı Van'dan İstanbul'a hasta nakleden özel bir firmaya ait ambulans Erzincan'da yol uygulamasında polis tarafından durduruldu. Ambulansta beyaz önlüklü ve kendini çocuk doktoru olarak tanıtan Osman Ç.'nin (33), tıbbi sekreterlik mezunu olduğu belirlenirken; dolandırıcılık, kamu görevini usulsüz üstlenmek suçlarından kaydı bulunduğu ortaya çıktı.
1.12.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüzüncü yıl üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.