Yüz Yüze Sınav

Yüz Yüze Sınav

Son dakika yüz yüze sınav haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yüz yüze sınav ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yüz yüze sınav haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yüz Yüze Sınav

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yüz yüze sınav gelişmeleri de dahil olmak üzere 464 yüz yüze sınav haberi bulunmuştur. Tüm yüz yüze sınav haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB ve YÖK duyurdu! İlkokul, lise üniversiteler...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! MEB ve YÖK duyurdu! İlkokul, lise üniversiteler... MEB ve YÖK'ten son dakika açıklaması! Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş gelişme! İlkokul, lise ve üniversiteleri kapsıyor. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Yüz yüze eğitime ara verilecek mi? Okullar kapanacak mı? soruları cevabını buldu. Üniversiteliler finallerin çevrimiçi yapılmasını istiyor, ilk ve orta öğretimde ise erken ve uzun tatil beklentisi var. Finallerle ilgili konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Örgün eğitimde öncelik sınavların yüz yüze yapılması. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında sınavlar esas olarak yüz yüze yapılacak. Bununla birlikte, salgının bölgesel ve yerel seyrine göre mücbir durumların varlığında yahut program özelinde yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından uygun görülmesi koşuluyla çevrimiçi sınavlardan da yararlanılabilecek." ifadelerini kullandı. Erken ve uzun tatil ile ilgili ise Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Şu an için tatili bir hafta öne almak gibi bir planlamamız yok. Elimizdeki veriler yüz yüze eğitime ara vermeyi veya tatili bir hafta öne çekmeyi gerektirmiyor." dedi.
8.01.2022 Eğitim
Üniversiteler online eğitime (uzaktan) mi geçiyor, kapanıyor mu? Uzaktan eğitime geçen üniversiteler hangileri?
Üniversiteler online eğitime (uzaktan) mi geçiyor, kapanıyor mu? Uzaktan eğitime geçen üniversiteler hangileri? Üniversiteler peş peşe omicron sayısında yaşanan artış nedeniyle uzaktan eğitim kararı alıyor.  Koronavirüs önlemlerine yönelik alınan kararlar bazı üniversitelerde derslerin uzaktan eğitim olarak devam etmesine neden olurken üniversite öğrencileri arama motorlarına yönelerek üniversiteler online mı olacak? Üniversiteler kapanacak mı, üniversiteler uzaktan eğitim mi yapacak? Gibi sorulara yanıt armaya başladı. Peki, bütün üniversiteler online mı olacak? Hangi üniversiteler online eğitime geçti?
29.12.2021 Eğitim
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Yeniden başlıyor, yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı, üniversiteler tek tek duyurdu
Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Yeniden başlıyor, yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı, üniversiteler tek tek duyurdu Uzaktan eğitim ile ilgili son dakika kararı! Açıklama geldi. Öğrencilerin talebi dikkate alınarak yüz yüze eğitim zorunluluğu kaldırıldı. Koronavirüs salgını sürecinde başlayan uzaktan eğitimin ardından aşı uygulamalarının yaygınlaşması ve salgının nispeten kontrol altına alınması ile birlikte yeniden yüz yüze eğitime geçilmişti. Ancak yeni varyantların ortaya çıkması yeni tedbirlerin alınmasına yol açtı. Üniversiteler tek tek açıkladı. Devam zorunluluğu kaldırıldı. Birçok üniversitede dersler online olarak yapılacak. Son açıklama İstanbul Teknik Üniversitesi'nden geldi. Rektör İsmail Koyuncu, sosyal medya üzerinden üniversiteye ilişkin yeni koronavirüs önlemlerini duyurdu. Koyuncu, kampüslerde son bir haftalık dönemde artan pozitif vakalar nedeniyle yüz yüze eğitime devam zorunluluğunun kaldırdığını bildirdi.
28.12.2021 Eğitim
Uzaktan eğitim kararı!  Üniversiteler tek tek açıklıyor...
Uzaktan eğitim kararı! Üniversiteler tek tek açıklıyor... Yüz yüze eğitime ara veriliyor. Üniversitelerle ilgili flaş karar. Birçok üniversite yeniden online eğitime geçmek için hazırlıklara başladı. Hızlı bulaşma özelliği olan omicron varyantı, eğitim sisteminde geçen yıla dönüş alarmına yol açtı. Bazı üniversitelerde uygulamalı dersler hariç tüm derslerin online yapılması kararlaştırıldı. Pek çok üniversitede de bu yönde hazırlıklara başlandı.
27.12.2021 Eğitim
AÖF'den sınav açıklaması! Açıköğretim sınavları nasıl olacak?
AÖF'den sınav açıklaması! Açıköğretim sınavları nasıl olacak? Anadolu Üniviersitesi duyurdu! Yaz okulu takvimi belli oldu. YÖK yaz okullarının uzaktan yapılabileceğini paylaşmıştı. Açıköğretim Fakültesi sınav tarihini 4 Eylül olarak belirlemişti. Üniversite yaz okulu sınavları ile ilgili önemli bir karar aldı. Peki, Açıköğretim sınavları nasıl olacak? Açıköğretim sınavları online mı, yüz yüze mi olacak? İşte AÖF sınavları ile ilgili açıklama...
21.07.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 18 haziran...
MEB resmen duyurdu ve belli oldu! 18 haziran... MEB son dakika duyurdu. Ve belli oldu. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarihi resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul 4. sınıf ile ortaokullardaki öğrencilerin 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem sınavlarına istedikleri derslerden katılabileceğini bildirdi. Öğrencilerin sınavları 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem başından 26 Mart 2021 tarihine kadar işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde, 18 Haziran 2021 tarihine kadar planlanarak uygulanacak. Öte yandan MEB'den yapılan açıklamada hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflara ikinci dönem sınavlarına katılıp katılmama hususunda tercih hakkı sunulacağını bildirdi. Lise ara sınıflarda ikinci dönem sınavlarına katılmak istemeyen öğrencilerin velileri 21 Mayıs'a kadar eğitim kurumlarına dilekçeyle başvuracak. İşte tüm detaylar...
20.05.2021 Eğitim
Üniversite sınavları ertelendi mi, yüz yüze sınavlar iptal mi?
Üniversite sınavları ertelendi mi, yüz yüze sınavlar iptal mi? Üniversite sınavları ertelendi mi, iptal mi edildi? Yükseköğretim Kurumu, üniversitelere gönderdiği yazı ile 17 Mayıs tarihine kadar yüz yüze eğitimlere ara verilerek uzaktan eğitime geçilmesini, yüz yüze sınavların ertelenmesini veya online yapılmasını istedi.
28.04.2021 Eğitim
Bakan Selçuk'tan yüz yüze sınav ve atama açıklaması
Bakan Selçuk'tan yüz yüze sınav ve atama açıklaması Okan Bayülgen'in sunduğu Nokta programının konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve ek atamalarla ilgili önemli bir açıklama yaptı.
20.04.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 1 yıl şartı var, uzaktan yapılamaz... Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve yazı yolladı. Binlerce kişiyi ilgilendiren karar için gönderilen yazı bakanlığa ulaştı. Aday öğretmenlerin eğitimleri uzaktan ama sınavlar ise yüz yüze yapılacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aday öğretmenlerin eğitim ve sınavları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'nın talebi üzerine yazı yolladı. Bakanlık aday memurların bazı istisnalar hariç, adaylık eğitimlerinin tamamına katılmalarının zorunlu olduğu; bundan dolayı, uygulanan eğitim yöntemi/tekniği ne olursa olsun, söz konusu personelin eğitimlere bizzat tabi tutuldukları hususunun resmi olarak tespitinin sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yazıda temel eğitim ve hazırlayıcı eğitim programlarının çevrimiçi uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirilebileceği, sınavların ise çevrimiçi uzaktan sınav yöntemiyle gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı. Bakanlık yazısında "Aday öğretmenlerin, en az bir yıl fiilen çalışmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla, yapılacak yazılı veya yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanırlar' denildi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, önceliğin yüz yüze eğitim olduğunu belirterek, "Ama şartları dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz. Ama bu yine sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanan bir şey" dedi.
3.04.2021 Eğitim
MEB açıkladı ve belli oldu! Yapılmayacak...
MEB açıkladı ve belli oldu! Yapılmayacak... MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar resmen duyuruldu. Yapılmayacak... Bakan Selçuk yeni gelişmeleri tek tek açıkladı ve detaylar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim altyapısının kalıcı olacağını duyurmuştu. Sistemin ayrıntılarına ilişkin açıklama yapıldı. Öte yandan gözler okulların kapanacağı tarihe çevrildi. Ara tatil ile ilgili de bilgi verildi. Nisanda yapılmayacak. Ayrıca okulların uzatılması ile ilgili de çalışmaların sürdüğü vurgulandı. İşte eğitimde reform niteliği taşıyan eğitim modeli hakkındaki tüm detaylar...
29.03.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! Ve değişti, 28 Mayıs... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. MEB tarafından yapılan açıklamada değişen tarihler tek tek belirtildi. Liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'ta başlatılması planlanan sınavları ile ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında 26 Mart'tan sonra planlanan sınavlar, 3 Mayıs'tan itibaren yapılabilecek. Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan'a kadar tamamlanacak. Tüm illerde yüz yüze eğitimin devam ettiği ilkokul 4. sınıflar ile ortaokulların 8. sınıflarında sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılmaya devam edecek. Öte yandan MEB imam hatip liselerinde üniversiteye hazırlık projesinin kapsamını genişletti.
26.03.2021 Eğitim
Sınavlar ertelendi mi? Ortaokul ve lise sınavları iptal mi, sınavlar ne zaman yapılacak?
Sınavlar ertelendi mi? Ortaokul ve lise sınavları iptal mi, sınavlar ne zaman yapılacak? Yüz yüze eğitime devam eden ortaokul ve liselerde yüz yüze sınavlar hakkında yeni kararlar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararlarında, ortaokul 4. 5. 6. 7. 8. sınıf sınavları ile lise 9. 10. 11. 12. sınıf sınavları için güncelleme yapıldı. Sınavlar ertelendi mi, iptal mi? Sınavlar ne zaman yapılacak?
25.03.2021 Eğitim
MEB açıkladı ve belli oldu! 3 Mayıs'tan itibaren başlıyor
MEB açıkladı ve belli oldu! 3 Mayıs'tan itibaren başlıyor Milli Eğitim Bakanlığı tek tek duyurdu. Tarihler belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı milyonların beklediği önemli açıklamayı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı, "Ortaokullarda yüz yüze eğitime devam eden okul ve sınıflarda sınavlar okul ortamında yüz yüze yapılacaktır" ifadesini kullanarak yeni sınav tarihlerini duyurdu.
24.03.2021 Eğitim
Sınavlar ertelendi mi? Sınavlar ne zaman olacak? MEB'den liselerde yüz yüze sınav açıklaması
Sınavlar ertelendi mi? Sınavlar ne zaman olacak? MEB'den liselerde yüz yüze sınav açıklaması MEB'den yüz yüze sınav açıklaması geldi. MEB, hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan sınavları ile ilgili açıklama yaptı. Milyonlarca öğrenci de Sınavlar ertelendi mi? Ortaokullara sınav var mı? sorularını araştırıyor. Peki, MEB liseler ve ortaokullarda sınav ne zaman olacak? Sınavlar ertelendi mi? Ortaokullara sınav var mı? İşte MEB'in liselerde yüz yüze sınav açıklaması...
24.03.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Sınavlar ertelendi...
MEB'den son dakika kararı! Sınavlar ertelendi... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), liselerde hazırlık, 9, 10, 11. sınıf öğrencilerinin 29 Mart'tan itibaren başlatılması planlanan yüz yüze sınavlarının, 3 Mayıs'tan itibaren yapılmaya başlanacağını bildirdi. Lise son sınıfların sınavları devam edecek ve 16 Nisan'a kadar tamamlanacak.
23.03.2021 Eğitim
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili 2021 tarihi! Risk haritasına göre Okullar tekrara kapanır mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi?
Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili 2021 tarihi! Risk haritasına göre Okullar tekrara kapanır mı, yüz yüze eğitim devam edecek mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başlığında toplanan kabinede en son Türkiye 4 farklı risk grubuna ayrılmıştı. Risk haritasına göre de farklı tedbir kararları alınmıştı. Kabine bugün bir kez daha covid 19 ile mücadele kapsamında toplanıyor. Öğrenciler ve veliler ise okulların durumunu merak ediyor. Peki, yeni risk haritasıyla okullar tekrar kapanacak mı, okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim devam edecek mi?
15.03.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Bugün başlıyor, 3 hafta...
MEB resmen duyurdu! Bugün başlıyor, 3 hafta... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Merakla bekleniyordu. MEB tarafından açıklandı. Bugün başlıyor. 3 hafta içerisinde tamamlanacak. Yüz yüze sınavların yapılıp yapılmayacağı uzun süre merak edildi. Yüz yüze sınavlar için karar verdi. Öğrenciler yüz yüze sınavlara bugünden itibaren girmeye başlayacak. 3 hafta içerisinde tamamlanacak. Liselerde birinci dönem yapılamayan sınavlar bugün itibarıyla 81 ilde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze yapılacak. Sınavlar üç hafta içinde tamamlanacak.
8.03.2021 Eğitim
MEB son dakika olarak duyurdu! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar...
MEB son dakika olarak duyurdu! 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca kişinin beklediği açıklamayı yaptı. Açılacak okulları ve ders saatlerini tek tek duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada "2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak." denildi...
1.03.2021 Eğitim
Okulların açılmasına saatler kala Bakan Selçuk açıkladı
Okulların açılmasına saatler kala Bakan Selçuk açıkladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını cevapladı. Bakan Selçuk, yüz yüze sınavların yapılmalı ya da yapılmamalı tartışmalarıyla ilgili olarak, "Sınavların yapılması için ortam müsait. Çok riskli şehirlerde sınav yapmayacağız. Konular zaten sınırlı" ifadelerini kullandı
27.02.2021 Gündem
Okullar ne zaman açılacak? Okullar 15 Şubat’ta kademeli mi açılacak? İlke kararı ne demek, nedir?
Okullar ne zaman açılacak? Okullar 15 Şubat’ta kademeli mi açılacak? İlke kararı ne demek, nedir? Okullar ne zaman açılacak? MEB ilke kararı ne demek? Soruları Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan yüz yüze eğitimin yeniden başlamasına ilişkin açıklamalardan sonra aranan soruların başını çekiyor. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada "15 Şubat'ta okulları açmakla ilgili zaten bir ilke kararı aldık” dedi.
18.01.2021 Eğitim
Bakan Selçuk açıkladı: 15 Şubat'tan 10 gün önce okullar...
Bakan Selçuk açıkladı: 15 Şubat'tan 10 gün önce okullar... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk salgın döneminde eğitim hakkında merak edilen başlıkları CNN TÜRK’te değerlendirdi. Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? Okullar hangi şartlarda açılmalı? Uzaktan eğitimde ders notları ve karneler nasıl verilecek? Eğitimciler aşılamada öncelik grubuna alınacak mı? Göksu Öngören Özgür ve Hakan Çelik sordu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıtladı. İşte detaylar...
17.01.2021 Gündem
MEB'den harekete geçti! Flaş karne notu kararı: 21 Ocak'a  kadar...
MEB'den harekete geçti! Flaş karne notu kararı: 21 Ocak'a kadar... Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceği, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı.
13.01.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve yılın ilk günü değişti!
MEB harekete geçti ve yılın ilk günü değişti! Milli Eğitim Bakanlığı milyonlarca kişinin beklediği düzenlemeyi yaptı. Karar 2020 yılının son günü Resmi Gazete'de yayımlandı. MEB düzenlemeyi duyurdu. Bakanlık açıklamasına göre MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yaparak "uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz" şeklindeki hükmü yürürlükten kaldırdı. Böylece uzaktan eğitimin puanla değerlendirilmesinin önü açıldı.
2.01.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim kararı...
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında duyurdu! Flaş yüz yüze eğitim kararı... Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Daha önce canlı ders yapabilme kapasitemiz 100 bin civarındaydı. Şu anda 3 milyonu geçtik. Yüz yüze karne vererek hareketliliği artırmak gibi bir niyetimiz yok. Dijital karne söz konusu. 15 Şubat'ta hangi gruplarda yüz yüze eğitime geçebiliriz, hazırlık yaptık. Açıklayabilmek için salgının seyriyle ilgili verileri görmeliyiz" dedi.
30.12.2020 Eğitim
MEB 81 ile yazı yolladı ve belli oldu! Yapılan sınavlar da iptal mi?
MEB 81 ile yazı yolladı ve belli oldu! Yapılan sınavlar da iptal mi? MEB'in yüz yüze yapılacak sınavları ertelemesinin milyonlarca kişi merak ediyordu. MEB, 81 ile yazı yollayarak notların nasıl verileceğini duyurdu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda liselerde 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci döneminde bugüne kadar sınav gerçekleştirilememiş derslerden herhangi bir sınav yapılmamasına karar verildiği belirtildi. Bu döneme ilişkin kalan sınavlar, salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 sonrasına ertelendi. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak, karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nı yazısına göre şimdiye kadar yapılan sınavların geçerli olduğu belirtildi. Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 22 Ocak'a kadar uzaktan devam edeceği belirtilen yazıda, ikinci dönemin ise 15 Şubat'ta başlayacağı vurgulandı.
25.12.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Yüz Yüze Sınav ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yüz yüze sınav haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.