Yeni Sistem

Yeni Sistem

Son dakika yeni sistem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan yeni sistem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını yeni sistem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Sistem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni sistem gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.294 yeni sistem haberi bulunmuştur. Tüm yeni sistem haberleri aşağıda listelenmiştir.
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Emeklilikte yeni dönem: Otomatik ayarlamaya geçilecek, emekli aylıkları düzenlenecek! Yaş ve prim detayı ortaya çıktı
Emeklilikte yeni dönem: Otomatik ayarlamaya geçilecek, emekli aylıkları düzenlenecek! Yaş ve prim detayı ortaya çıktı Emeklilikte bir dönem kapanıyor. Emeklilik sistemi tamamen değişiyor. Yeni sistem ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı. Otomatik ayarlama sistemi devreye alınacak. Peki, nedir, emeklilik uygulamalarında otomatik ayarlama mekanizması? Amaç, emekli aylığı hesaplamalarında nüfusta yaşanan değişiklikleri dikkate alarak, sürdürülebilirliği sağlamak. İşte detaylar...
17.04.2024 Çalışma Hayatı
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı. Çukurova Bölgesi’nin narenciye gen kaynaklarını koruyan merkez bünyesinde bulunup ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş olan ağaçlar sökülerek yerine yeni fidanlar dikiliyor.
14.03.2024 Adana
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı.
12.03.2024 Adana
Trafik sigortasında yeni sistem devreye girdi! Milyonlarca araç sahibi mağdur ediyordu
Trafik sigortasında yeni sistem devreye girdi! Milyonlarca araç sahibi mağdur ediyordu Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için geliştirilen ‘Sigorta Aracıları Teklif Platformu’ bugün (19 Şubat 2024) itibarıyla devreye girdi. Sistemle 10 dakika içerisinde teklif almak mümkün olacak. Bir başka deyişle ‘sigorta yaptırılamadığı’ için yaşanabilecek mağduriyetlerin ve zaman kayıplarının önüne geçilecek. Yenilenecek sigorta için alınacak bedel devletin belirlediği tavan fiyatlarının üzerine çıkamayacak.
19.02.2024 Ekonomi
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek
Konut sektöründe bir dönem kapanıyor! Yeni sistem geliyor, fiyatlar yüzde 40 düşecek Ev alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Satılık konut fiyatlarını düşürecek adım atılıyor. Sektör temsilcileri detayları paylaştı. Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranları ev sahibi olmayı zorlaştırınca firmalar yeni modeller geliştirdi. Tek seferde ev borcuna girilemediğini gören firmalar, ‘kademeli satışa’ başladı. Yeni modelde önce arsa payı, sonra evler satılıyor. Aşamalı konut edinme sistemiyle, tüketici önce arsayı taksitle alacak, ardından inşaat maliyetini ödeyecek. İşte detaylar...
30.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem! Detaylar ortaya çıktı: 3 ayda bir ödeme talebi kabul edildi
Ev sahibi ve kiracılar için yeni dönem! Detaylar ortaya çıktı: 3 ayda bir ödeme talebi kabul edildi Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar artık zorunlu arabuluculuk sürecine tabi. Peki arabuluculuk sistemi kira anlaşmazlıklarına çözüm oldu mu? İşte yeni sistem ile ilgili detaylar...
6.12.2023 Ekonomi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan engelli yolcular için açıklama
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan engelli yolcular için açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, demir yolunda yapılan 'Erişilebilir Ulaşım' çalışmaları ile 2023 yılının başından bugüne kadar yüksek hızlı tren ve ana hat trenlerinde 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcunun seyahat ettiğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Temin çalışmaları devam eden Milli Tren Projesi ve yeni imal edilecek araçlar engelli yolcuların erişimine uygun olarak projelendirildi.' ifadeleri kullanıldı.
3.12.2023 Gündem
Gayrimenkul sektöründe bir dönem resmen kapanıyor! Yeni sistem ile evi olmayan kalmayacak
Gayrimenkul sektöründe bir dönem resmen kapanıyor! Yeni sistem ile evi olmayan kalmayacak Konut sektöründe yeni bir dönem başlıyor. Ev alacak yeterli birikimi olmayanları doğrudan ilgilendiriyor. Gayrimenkule talep var ama erişim kolay değil. Firmalar üretimde, vatandaş alımda zorlanıyor. Çıkış yolları arayan sektörün gündeminde fonlar var. SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile yeni bir dönemin başlaması bekleniyor. Şirketler fon üzerinden sağladığı finansmanla yatırım yapacak, 5-10 milyon liraya ev alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olacak.
3.12.2023 Ekonomi
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar'
Avukatlık sınavı geliyor, artık hukuk bitirmek yeterli olmayacak! 'Çok doğru bir karar' Artık hukuk fakültesini bitirenler doğrudan avukat olamayacak, mezuniyetten sonra sınava girecek. “Hukuk fakültesi ve mezun sayımız fazla. Kaliteyi arttırmalıyız” diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 2024’ten itibaren Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nı kazananların stajyer avukat olabileceğini söyledi.
8.11.2023 Gündem
Parkta çıkan kavgada tabancayla göğsünden vurulan genç, öldü! Kan donduran olay
Parkta çıkan kavgada tabancayla göğsünden vurulan genç, öldü! Kan donduran olay Karaman'da, Şehir Parkı'nda çıkan kavgada göğsünden tabancayla vurulan Sinan Eser (20), yaşamını yitirdi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
6.11.2023 Yaşam
Borsada parası olanlara uyarı geldi! Yeni sistem devreye giriyor
Borsada parası olanlara uyarı geldi! Yeni sistem devreye giriyor Borsa İstanbul Pay Piyasasında yeni fiyat adımı sistemi bugün devreye giriyor.
6.11.2023 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! 'E- devlet şifresi yeterli olmayacak'
Tapuda yeni dönem! 'E- devlet şifresi yeterli olmayacak' Tapuda yeni dönem başlıyor. Tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirildi. Peki bu yeni sistem nasıl işleyecek? Yapılan değişiklikler neyi içeriyor? İşte tapu işlemleriyle ilgili merak edilen tüm detaylar...
3.11.2023 Ekonomi
Marketlerdeki fiyat farkı yüzde 683'ü buluyor! 5 TL'ye alınıp 45'TL'ye satıyorlar
Marketlerdeki fiyat farkı yüzde 683'ü buluyor! 5 TL'ye alınıp 45'TL'ye satıyorlar Marketlerdeki özellikle temel gıda maddelerindeki fahiş fiyat artışı vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Özellikle bazı ürünlerdeki artış  yüzde 83'e kadar çıkıyor. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar üretici ile market arasında fiyat farkı ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 5 TL'ye alınıp 45'TL'ye satılan ürünü açıkladı. Peki hangi ürünlerde fiyat yüksek? Zincir marketlerde yeni sistem nasıl olacak? İşte konunun ayrıntıları...
2.11.2023 Ekonomi
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?
YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce her yıl üniversiteye giriş sınavı olan Yükseköğretim Kurumları sınavı bu yıl haziran ayının son haftası yapılacağı tahmin ediliyor. Sosyal medyada dolanan sınav sistemi değişecek iddialarının ardından öğrenciler “YKS değişecek mi, 2024 sınav sistemi nasıl olacak? 2024 YKS (üniversite sınavı) nasıl zor mu olacak?” sorularına yanıt aranıyor.
28.09.2023 Eğitim
MEB duyurdu! Sınav sistemi kaldırıldı, işte yeni dönem
MEB duyurdu! Sınav sistemi kaldırıldı, işte yeni dönem Milli Eğitim Bakanlığı ilkokullarda sınav sistemini kaldırdı. Bu yıldan itibaren ilkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda öğrencilerin notlarını sınavlar değil gelişim dosyaları belirleyecek. Sisteme göre her öğrencinin bir gelişim dosyası olacak. Peki sistem nasıl işleyecek? İşte öğrenci milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
19.09.2023 Eğitim
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı"
YÖK Başkanı Özvar tartışma konusu olan sistem hakkında bilgi verdi! "A’dan Z’ye artı 34 kadın kontenjanı" YKS’de 166 puan alan bir adayın 34 yaş üstü kadınlar için ayrılan kontenjanla Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü’ne girmesi tartışma yarattı. Daha başarılı bir öğrencinin hakkına girdiği yorumları yapıldı. Bu tartışmaları YÖK Başkanı Özvar’a sordum. Özvar, “Kimsenin hakkı yenmedi” dedi ve sistemi detaylarıyla anlattı...
26.08.2023 Eğitim
İstanbulkart minibüslere entegre edilecek! Düğmeye basıldı
İstanbulkart minibüslere entegre edilecek! Düğmeye basıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İstanbulkart minibüslere entegre edilecek.
29.07.2023 Ekonomi
Kira yardımı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: 330 bin depremzedenin yardımı bayram öncesi verilecek
Kira yardımı! İçişleri Bakanı Yerlikaya: 330 bin depremzedenin yardımı bayram öncesi verilecek İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, deprem kira yardımına ilişkin "Türkiye genelinde 330 bin hanenin kira yardımını bayramdan önce yatırmış olacağız” dedi.
17.06.2023 Gündem
Elektronik seçim sistemi geliyor! YSK Başkanı Yener tarih verdi
Elektronik seçim sistemi geliyor! YSK Başkanı Yener tarih verdi Elektronik oy sistemi geliyor. Türkiye aralarında ABD, Estonya, İsviçre, Kanada, Brezilya gibi birçok ülkede uygulanan elektronik seçim sistemine geçmeye hazırlanıyor. YSK Başkanı Yener, Türkiye’nin elektronik seçime geçmesinin şart olduğunu belirterek, yeni sistem için tarih verdi.
16.06.2023 Gündem
Dct Şanzıman Nedir, Ne İşe Yarar? Dct Şanzımanın Avantajları Nelerdir?
Dct Şanzıman Nedir, Ne İşe Yarar? Dct Şanzımanın Avantajları Nelerdir? Bir çeşit hızlı ve kavramalı şanzıman sistemi olarak DCT şanzıman öne çıkmaktadır. Türkçe üzerinden ise çift kavramalı şanzıman olarak bilindiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda otomatik şanzıman olarak ifade edilir. Bu bağlamda sürücü için vites değiştirmek ya da pedal kullanma gibi durumlar olmadan konforlu bir sürüş imkanı veren sistem olduğunu ifade etmek gerekir. Tabii bu durum aynı zamanda sürücünün kontrolünün dışında bir durummuş gibi algı yaratır. Bazı sürücüler bu sistemi severken bazıları ise pek fazla tercih etmezler. 
1.06.2023 Gündem
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömmüştü! Yeni gelişme
2 günlük bebeğini fındık bahçesine gömmüştü! Yeni gelişme Ordu'nun Altınordu ilçesinde evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Bilge Çapa (27), delillerin toplanması, suç vasfının değişme ihtimalinin bulunması ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
31.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni sistem milletten güvenoyu aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni sistem milletten güvenoyu aldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay Başkanlığı Konferans Salonu'nda Sayıştay'ın 161. Kuruluş Yıldönümü Programı'na katıldı. Erdoğan, "14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin sonuçlarından biri de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin milletten yeniden güven oyu almış olmasıdır. Bu seçimler eski sistem tartışmalarına son noktayı koymuştur. Ülkemiz 3 ayda 5 ayda bir hükümetin değiştiği koalisyon dönemlerini bir daha gelmemek üzere rafa kaldırmıştır" dedi.
31.05.2023 Gündem
NASA’nın yeni yapay zeka modeli! 30 dakika önce insanlığı uyarabilecek
NASA’nın yeni yapay zeka modeli! 30 dakika önce insanlığı uyarabilecek Nasa, yaklaşan güneş fırtınasının Dünya’nın hangi bölgelerini vuracağını tahmin etmek için bir yapay zekâ modeli geliştirdi.
31.05.2023 Bilim ve Teknoloji
50 + 1 ne demek, 50+1 sistemi nedir? 50+1 seçim modelinde sistemde oy bölme var mı, 50+1 şartı nasıl işliyor?
50 + 1 ne demek, 50+1 sistemi nedir? 50+1 seçim modelinde sistemde oy bölme var mı, 50+1 şartı nasıl işliyor? Oylar sayılmaya devam ediyor. 2 adaydan biri 50 +1 alamazsa secim. 2.tura kalıyor. Peki, 50 + 1 ne demek, 50+1 sistemi nedir?
14.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Sistem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni sistem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.