Yeni Normal

Yeni Normal

Son dakika Yeni normal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Yeni normal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Yeni normal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Yeni Normal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan yeni normal gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.964 yeni normal haberi bulunmuştur. Tüm yeni normal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş devam edecek
Bakan Şimşek: Enflasyonda düşüş devam edecek Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyonda düşüş devam edecek. Daha destekleyici finansal koşullar, yani sıkı finansal koşullardan, sıkı para politikasından daha gevşek bir para politikasına doğru evrileceğiz" dedi.
4.01.2024 Ekonomi
Türkiye’de hızlı tüketim ürünleri perakendesi yüzde 99 büyüdü
Türkiye’de hızlı tüketim ürünleri perakendesi yüzde 99 büyüdü Yapılan bir araştırmada elde edilen verilerine göre, Türkiye’de FMCG (Hızlı Tüketim Ürünleri) perakendesi, 2022 yılı toplamında 2021 yılına göre yüzde 99 büyüme kaydetti.
19.06.2023 Ekonomi
Tarım Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Yumaklı görevi Kirişci'den devraldı
Tarım Bakanlığı'nda devir teslim! Bakan Yumaklı görevi Kirişci'den devraldı Tarım ve Orman Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Sayın Vahit Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığı görevini Sayın İbrahim Yumaklı'ya devretti.
4.06.2023 Gündem
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı...
Özlem Türeci ve Uğur Şahin'den flaş Omicron açıklaması: Çok farklı... Dünya omicron varyantıyla ilgili gelişmeleri anbean takip ediyor. Pfizer/BioNTech aşısını geliştiren bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin İngiliz Times gazetesine koronavirüs süreci ve Omciron varyantıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
11.12.2021 Dünya
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti?
Google 2021 arama trendleri! Google’da en çok ne arandı? 2021’de Türkiye en çok neyi merak etti? Dünyaca ünlü arama devi Google Türkiye’de 2021 yılında en çok aranan konu ve isimleri açıkladı. Google arama trendlerinde EBA başı çekerken, aranan ünlü isimler arasında ilk sırayı Mesut Özil aldı. Peki, Google’da en çok ne arandı? 2021 yılında Türkiye en çok neyi merak etti? İşte 2021 Google arama trendleri…
8.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye için korkutan tahmin! 8 kişi hayatını kaybetmişti: İşte orman yangınları için en riskli bölgeler...
Türkiye için korkutan tahmin! 8 kişi hayatını kaybetmişti: İşte orman yangınları için en riskli bölgeler... Dünya ve Türkiye bir çok bölgede çıkan orman yangınları ile nücadelede etti. 49 ilde çıkan 299 orman yangını hepimizin yüreğini yakmış 8 kişi de hayatını kaybetmişti. Yangınlar Türkiye haricinde Yunanistan ve İtalya'da da yaşandı. Peki 2022 yazında bizi neler bekliyor? Büyük orman yangınları Akdeniz kıyılarının 'yeni normal'i olabilir mi? Uzmanların tahminleri korkutuyor...
17.11.2021 Gündem
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın... Dünya Meteoroloji Örgütü'nden kritik açıklama. Böylesi görülmedi. Dünyada "kayıtlardaki en sıcak 7 yıl" olacağı öngörülen son 7 yılda deniz seviyesi de zirveye çıktı.
31.10.2021 Dünya
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Erken uyarı sistemi geliyor
Gıda fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Erken uyarı sistemi geliyor Market fiyatlarına dair yeni açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yakından takip edeceğini duyurmuştu. Erken uyarı sistemi geliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kritik uygulamanın detaylarını açıkladı. Gıda fiyatları ile ilgili çözümün sözleşmeli üretim ile sağlanacağını belirten Pakdemirli, “Erken uyarı sistemi ile devletin mekanizmalarında önemli olan teknoloji de kullanılarak çok önceden haberdar olunup, gerekli tedbirleri alabilecek bir mekanizmanın geliştirilmesi” dedi.
20.10.2021 Ekonomi
Beyin tümörlerinde psikoloji göz ardı edilmemeli!
Beyin tümörlerinde psikoloji göz ardı edilmemeli! Beyin tümörlerinin 100’ün üzerinde farklı tümörü kapsadığını belirten uzmanlar, diğer kanser türlerinde olduğu gibi beyin tümörlerinde de hasta psikolojisinin önemine işaret ediyor. Hekimlerin zorlu evrelerden geçen kanser hastası bireylere karşı umudu yükseltecek şekilde yaklaşımının gerekliliğini vurgulayan uzmanlar, tedavi protokolünde mutlaka psikiyatrinin de yer alması gerektiğini tavsiye ediyor.
27.07.2021 Sağlık
AVM’ler kaçta açılıyor, hafta sonu AVM’ler açık mı? ? AVM’ler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? İşte yeni normal sonrası AVM çalışma saatleri
AVM’ler kaçta açılıyor, hafta sonu AVM’ler açık mı? ? AVM’ler kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? İşte yeni normal sonrası AVM çalışma saatleri AVM'ler hafta sonu açık mı, kapalı mı? Hafta sonu alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar 1 Haziran sonrası için alınan yeni normalleşme kararlarının ardından cumartesi ve pazar günü AVM’lerin açık olmadığını sorguluyor. İçişleri Bakanlığı'nın son genelgesinde merak edilen detaylar netleşti. Peki, AVM'ler cumartesi günü açık mı?
4.06.2021 Gündem
Talep azaldı, fiyatlarda düşüş yaşandı! Yüzde 25...
Talep azaldı, fiyatlarda düşüş yaşandı! Yüzde 25... Yüz binleri çok yakından ilgilendiriyor. Talep azaldı, değeri yüzde 25 düştü. Evden çalışma düzenine geçildi. Bununla birlikte ofisler boş kaldı. Yüz binlerce kişi evden çalışmanın kalıcı hale gelme olasılığıyla birlikte ofis binalarına ne olacağını merak ediyor. Yurt dışındaki ofisler boş kalınca maddi değeri düştü. Her şey kökünden değişebilir, ofis binaları konutlara dönüşebilir. Pandemi ile birlikte ofis binalarının apartman dairelerine dönüştürülmesi yeni normal haline gelebilir. Türkiye'de de benzer bir dönüşüm söz konusu olabilir mi? Ofislerin konuta dönüştürülmesi için ne gibi adımlar atılması gerekir? İşte tüm detaylar...
3.05.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği sonrası normalleşme desteği verilecek mi?
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği sonrası normalleşme desteği verilecek mi? Koronavirüs nedeniyle bir yıl önce devreye giren başlanan Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uygulamasında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin uzaltılmayacağını açıklamıştı. Kısa çalışma ödeneği sonrasında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması devreye alınacak. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği uzatılır mı? Kısa çalışma ödeneği sonrası normalleşme desteği verilecek mi? Kısa çalışma ödeneği bittikten sonra ücretsiz izin nasıl olacak? İşte kısa çalışma ödeneği, normalleşme desteği ve üzretsiz izin konularında merak edilenler...
29.03.2021 Ekonomi
'Artan siber saldırılara karşı en büyük gücümüz milli teknoloji'
'Artan siber saldırılara karşı en büyük gücümüz milli teknoloji' Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, geçen yıl 1 dakikada 375 yeni siber saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Artan siber saldırılara karşı en büyük gücümüz milli teknoloji." dedi.
26.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sağlık çalışanlarına mektup Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık çalışanlarına hitaben bir mektup kaleme aldı.
14.03.2021 Siyaset
Normalleşme süreci nasıl, hangi illerde olacak? Normalleşme olacak iller ve normalleşme takvimi 2021, ne zaman başlıyor?
Normalleşme süreci nasıl, hangi illerde olacak? Normalleşme olacak iller ve normalleşme takvimi 2021, ne zaman başlıyor? Normalleşme ne zaman olacak 2021? Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tüm illerin haritada maviye dönmesinin mümkün olduğunu belirterek normalleşemeye yakın olan illeri açıkladı. Öte yandan normalleşme kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, 11-35 arası ise orta riskli sayılacak. İlk normalleşme de düşük ve orta riskli illerde başlayacak. Peki, Normalleşme süreci nasıl olacak? Normalleşme hangi illerde olacak? Normalleşme olacak iller ve normalleşme takvimi 2021…
24.02.2021 Gündem
Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, tek tek sıralandı
Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu, tek tek sıralandı Hafta sonu ve hafta içi sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili flaş açıklama. Ve belli oldu, tek tek açıklandı. İlk önce o iller normalleşecek. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, 15-21 Şubat tarihlerini kapsayan her 100 bin nüfusta görülen vakaların yer aldığı haritada 'düşük riskli' görülen 5 ilin yanında normalleşmeye yakın diğer illeri de değerlendirdi. İlhan, Ankara ile birlikte Eskişehir, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, İzmir, Çanakkale gibi illerin de iyi durumda olduğunu söyledi.
24.02.2021 Gündem
ING'den bir ilk! 4 yeni model...
ING'den bir ilk! 4 yeni model... ING Türkiye harekete geçti. Dev banka tarafından Türkiye'de bir ilke imza atıldı. Koronavirüs salgını sonrası 4 yeni model hayata geçirildi. Pandemi ile birlikte uzaktan çalışma pek çok sektörde uygulanmaya başladı. ING Türkiye ise bu çalışma modeline salgın öncesinde geçmişti. Esnek çalışma uygulamasını 2015 yılında hayata geçiren ING Türkiye bu anlamda bir ilke daha imza attı. Koronavirüs salgını sürecinde de çalışanlarına uzaktan ve esnek çalışma modelleri sunan ilk banka olma özelliğine sahip kurum, bu anlamda dört yeni çalışma modelini daha hayata geçirdi. ING Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender Öztürk, dönemsel değil kalıcı olarak geliştirilen çalışma modellerini ve hedeflerini anlattı.
8.02.2021 Ekonomi
Covid-19 geçirenlerde saç dökülmesine dikkat
Covid-19 geçirenlerde saç dökülmesine dikkat Dermatoloji Uzmanı Dr. Devrim Sakallı Çakçak, stres, enfeksiyon, ilaçlar, travma, ateşli hastalıklar, diyetler, tiroit hastalıkları, demir, çinko, biyotin eksikliği ve beslenme yetersizliklerinin saç dökülmesine neden olabileceğini söyledi. Dr. Çakçak, Covid-19 enfeksiyonu geçirenlerde de hastalık sonrası saçlarda dökülme olabildiğini belirtti
30.01.2021 Sağlık
Çalışma ve iş hayatında yeni uygulama! Çalışan evde mi kalsın ofise mi gelsin?
Çalışma ve iş hayatında yeni uygulama! Çalışan evde mi kalsın ofise mi gelsin? Gelen son dakika haberine göre; İş dünyasına evden çalışma konusuna nasıl baktığını soruldu. Koç Holding’in 35 bin çalışanı için uzaktan çalışmayı kalıcı hale getirmesi, iş yaşamında yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. TİSK “Hak kaybı olmayacak” derken, Türk-İş uzmanlara rapor hazırlattırıyor. Patronların kafası ise bu konuda henüz net değil.
30.01.2021 Çalışma Hayatı
Davos Zirvesi 2021 ne zaman? Dijital Davos başladı!
Davos Zirvesi 2021 ne zaman? Dijital Davos başladı! Her yıl ocak ayında İsviçre'de yapılan Dünya Ekonomik Forumu (Davos Zirvesi) 2021'de Singapur'da gerçekleştirilecek. Ancak, Davos toplantıları çevrimiçi olarak başladı. Davos toplantılarında özellikle virüsün sarstığı küresel siyaset ve ekonomi ortamı ve salgın sonrası yeni normal ile ilgili tartışmalar dikkatle izleniyor. Forumda bugün TSİ 15:00’da konuşacak olan Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Joe Biden’ın ABD Başkanlığına resmi olarak başlamasından sonra ilk defa kamuya açık bir konuşma gerçekleştirecek. Peki, Davos toplantıları başladı mı? Davos Zirvesi 2021 ne zaman? Dünya Ekonomik Forumu (WEF) hangi tarihte? İşte 2021 Davos Zirvesi ile ilgili merak edilenler...
25.01.2021 Ekonomi
Kargodan koronavirüs bulaştı! Ünlü oyuncu açıkladı, uzmanlar uyardı
Kargodan koronavirüs bulaştı! Ünlü oyuncu açıkladı, uzmanlar uyardı Koronavirüs salgını ile birlikte 'yeni normal'ler hayatımıza girdi. Değişen sosyal hayat ile birlikte internetten yapanların alışveriş sayısı bir hayli arttı. Salgından korunmak için evden çıkmadan ihtiyaçlarını karşılamak isteyenleri çok yakından ilgilendiren bir uyarı geldi. Çoğu kişinin 'kargodan korona bulaşır mı?' sorusuna yanıt niteliğindeki açıklamada kargonun poşetinin hemen çöpe atılması gerektiği vurgulandı. Ünlü oyuncu ve yazar Başak Sayan ise yaptığı açıklamada koronavirüse yakalandığını ve virüsün kargodan bulaşmış olabileceğini söyledi.
21.01.2021 Yaşam
TOBB, 26-27 Ocak'ta "Dijitalleşme Sanal Fuarı" düzenleyecek
TOBB, 26-27 Ocak'ta "Dijitalleşme Sanal Fuarı" düzenleyecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde daha da önem kazanan dijitalleşmeyi ve bu alandaki gelişmeleri KOBİ'lere aktarabilmek amacıyla 26-27 Ocak'ta "Dijitalleşme Sanal Fuarı" düzenleyecek.
19.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? “15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak” iddiasına Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara’dan yanıt!
Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? “15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak” iddiasına Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara’dan yanıt! Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? sorusuna Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara cevap verdi. Bir süredir "15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak" iddiası yanıt buldu. Kontrollü ve 'yeni normal' kurallar çerçevesinde bir hazırlık içine girilmesi gerektiğini dile getiren Kara, "Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz" dedi.
14.01.2021 Gündem
Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı kafe ve restoranlara değindi mi?
Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak? Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı kafe ve restoranlara değindi mi? Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan kararla yalnızca paket servis ve gel-al şeklinde hizmet veren kafe, restoran ve lokantalarla ilgili İçişleri Bakanlığı daha önce genelge yayınlamıştı. Genelgede hafta sonu sokağa çıkma yasağında bu iş yerlerinin 24.00'e kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet göstereceği bildirildi. Kabine Toplantısı sonrası kafe ve restoranların durumu da belli oldu. Kafe ve restoranlar ne zaman açılacak?
11.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Yeni Normal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki yeni normal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.