Wsj

Wsj

Son dakika wsj haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan wsj ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını wsj haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Wsj

haberleri sayfasında son dakika yaşanan wsj gelişmeleri de dahil olmak üzere 342 wsj haberi bulunmuştur. Tüm wsj haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz
İsrail'e füzeyle saldırdılar! İran da dahil oldu, ABD meydan okudu: Vururuz İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Dünya ise nefesini tutmuş Ortadoğu'dan gelen haberleri takip ediyor. ABD Başkanı Biden'ın İran'ın 'intikam saldırısı'nın er ya da geç gerçekleşeceğini açıklamasının üzerine İsrail ordusu yüksek alarma geçti. Bölgedeki ABD unsurlarının olası İran saldırısında İsrail'i savunacağının ortaya çıkmasının ardından İran'dan Washington'a net bir mesaj geldi: Uzak durmazsanız vururuz
13.04.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti...
Gazze'den son dakika haberleri! Lübnan sınırında tansiyon yükseldi, İsrail ordu sözcüsünün sözleri şok etti... İsrail Gazze'deki sivillere bomba yağdırmaya devam ederken bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times (NYT) ve Wall Street Journal'dan (WSJ) gündeme adeta bomba gibi düşen iki haber geldi. NYT İsrail'in ABD'den talebini yazdı, WSJ ABD'nin İsrail planını deşifre etti. Hamas ise İsrailli esir bir kadının ilk görüntülerini yayınladı. İsrail ordu sözcüsünün röportajdaki sözleri ise şok etkisi yarattı. İsrail hükümetinden yapılan açıklamaya göre Hamas’ın saldırılarında 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetti.
17.10.2023 Dünya
Instagram ve Facebook artık reklamsız! Ücretler açıklandı
Instagram ve Facebook artık reklamsız! Ücretler açıklandı Meta Platforms META.O, Avrupalı ​​kullanıcılar için Instagram veya Facebook'a reklamsız aboneliklerden ayda 10 euro talep edecek. Mobilden yapılan ödemelerde 13 euro alınacak. Her bir ek hesap için ise 6 euro alınması planlanıyor.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
ABD Kongresi’nde F-16 direnişi!
ABD Kongresi’nde F-16 direnişi! ABD yönetimi Türkiye’ye F-16 satışı için harekete geçti, ancak Kongre’de Menendez’in başını çektiği muhalif isimlerden hemen olumsuz açıklamalar geldi.
15.01.2023 Gündem
Yerli SİHA'ları yere göğe sığdıramıyorlar: Türkiye artık güç merkezi
Yerli SİHA'ları yere göğe sığdıramıyorlar: Türkiye artık güç merkezi Yerli ve milli çabayla üretilen Türk SİHA'ları dünyanın gündeminden düşmüyor. Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da savaşın seyrini değiştiren ve Azerbaycan'ın 2020'de Ermenistan güçlerini yenilgiye uğratılmasında anahtar unsur olan SİHA'lar manşetleri süslüyor. ABD merkezli Wall Street Journal, 'Drone'lar, insansız deniz araçları ve katil robotlar, Türkiye'yi silah sanayii için güç merkezi yaptı' başlığıyla geniş bir haberi sayfasına taşıdı. Yere göğe sığdırılamayan yerli SİHA'lara birçok ülkeden de yoğun talep var. Öte yandan bugün Azerbaycan ve Pakistan, BAYKAR'ın fabrikasını ziyaret etti. İşte haberin tüm detayları...
21.07.2022 Ekonomi
Dünyanın gündemi Türkiye'nin NATO zaferi! Ankara'dan Atina'yı çıldırtan hamle! 'Biden Yunanistan'ı şoke etti'
Dünyanın gündemi Türkiye'nin NATO zaferi! Ankara'dan Atina'yı çıldırtan hamle! 'Biden Yunanistan'ı şoke etti' Türkiye, Madrid’deki NATO zirvesinden büyük bir zaferle çıktı. Tüm dünyada geniş yankı uyandıran zirvede yaşananlar ise Yunanistan’da tedirginlik yarattı. Washington Post 'Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'yı NATO anlaşmasındaki sözlerini yerine getirmeleri için uyardı' dedi, İngiliz Express gazetesi 'ABD liderinin dramatik U dönüşü' başlığını attı. Yunan medyasında ise neredeyse tüm yayın organlarında Türkiye manşet. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini manşetten veren bir Yunan gazetesi ise haberinde skandal ifadelere yer verdi.
1.07.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu CNN Türk canlı yayında açıkladı: Kasıtlı yapılmış bir haberdir
Bakan Çavuşoğlu CNN Türk canlı yayında açıkladı: Kasıtlı yapılmış bir haberdir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ahmet Hakan'ın CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk oldu. Çavuşoğlu açıklamalarında, "Düzenli düzensiz göçmen sayısı 5 milyona yakın. Biz Türkiye olarak göçmenleri göndermeye devam ediyoruz. Bu sene gönderilen göçmen sayısı ilk 3 ayda 21 bin." bilgisini paylaştı. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu Rusların parası Türkiye'ye akıyor şeklindeki WSJ'in haberinin kasıtlı ve Türkiye'nin yaptırımlara katılması baskısı oluşturmak için yapılmış bir haber olduğunun altını çizdi.
20.04.2022 Siyaset
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi...
Bunları yaparak maaşınızı yükseltebilirsiniz! Çalışan milyonları kapsıyor, 5 kritik bilgi... Maaşınızı nasıl artırabilirsiniz? Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Fiyatlar giderek artıyor. Buna karşın yıllık olarak şirketler normal zamlarını yapıyor. Ancak fiyatların arttığı oranda zam yapılmadığı için çalışanlar zorlanıyor ve ödeme güçlüğü çekebiliyor. İşverene giderek ara zam isteyen çalışanlar olumsuz yanıt alabiliyor. Temel ücret önemli evet. Ancak yüksek bir maaşın yanı sıra daha fazlasını isteyebileceğiniz çok şey de bulunuyor. 'Daha fazla para istiyorum' demenin yanı sıra, zammı neden hak ettiğinizi düşündüğünüze dair somut nedenler vermek de yardımcı olabilir. Peki maaşları artırmanın bir yolu var mı? İstediğiniz maaş zammını almak için doğru soruları nasıl sorabilirsiniz? Çalışanlar işverenle zam konusunu konuşurken olumlu sonuç için nasıl bir yol izlemeli? İşte maaş yükseltme taktikleri...
16.04.2022 Çalışma Hayatı
ABD'den Türkiye'ye teklif: S-400'leri Ukrayna'ya verin F-35'leri alın
ABD'den Türkiye'ye teklif: S-400'leri Ukrayna'ya verin F-35'leri alın Rusya ve Ukrayna savaşı 22. güne girerken eski CIA yöneticisi Paul Kolbe'den ilginç bir silah takası önerisi geldi. Kolbe, Türkiye'nin elindeki Rus yapımı hava sistemleri S-400'lerin Ukrayna'ya gönderilmesini önerdi. Kolbe Türkiye'nin bu adımı atması halinde, ABD'nin Türkiye'yi projeden çıkardığı F-35 savaş uçağı konsorsiyomuna geri almasının uygun olacağını ifade etti.
18.03.2022 Dünya
Rusya şehir savaşları için Ukrayna'ya Suriyeli savaşçıları getiriyor
Rusya şehir savaşları için Ukrayna'ya Suriyeli savaşçıları getiriyor Ukrayna'yı işgal eden Rus ordusu sokak savaşları için Suriyeli savaşçıları bu ülkeye getiriyor. Wall Street Journal'dan (WSJ) gelen iddia gündeme bomba gibi düştü. WSJ, Rusya'nın Ukrayna'da şehir savaşları için Suriyeli savaşçıları da kullanacağını iddia etti.
7.03.2022 Dünya
Ukrayna için flaş adım! ABD doğruladı Polonya yalanladı...
Ukrayna için flaş adım! ABD doğruladı Polonya yalanladı... Ukrayna Rus ordusuna direnirken ABD'den kritik adım geldi. Wall Street Journal gazetesi, Washington ile Varşova'nın, Ukrayna'ya savaş uçakları temin etmek için görüştüğünü yazdı. ABD Dışişleri Bakanı görüşmeleri doğruladı, Polonya yalanladı.
7.03.2022 Dünya
Altın, dolar, kripto para, petrol fiyatları... Para piyasalarına Rusya şoku! Tarihi çöküş başladı
Altın, dolar, kripto para, petrol fiyatları... Para piyasalarına Rusya şoku! Tarihi çöküş başladı Altın, dolar, kripto para, petrol fiyatları...Rusya piyasaları da vurdu. Sert hareketler başladı. Para piyasaları altüst oldu. Tarihi çöküş yaşanıyor. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı askeri harekata başlamasıyla birlikte para piyasalarında da hareketlenmeler görülmeye başlandı. Altın tarafında güçlü yükselişler oluşurken kripto paralarda çöküş yaşanmaya başladı. Ons altın, Ukrayna'daki patlamalarla birlikte 1931 dolara kadar yükseliş gösterdi.
24.02.2022 Ekonomi
Bill Gates’e ‘uygunsuz teklif’ suçlaması! Çalışanına...
Bill Gates’e ‘uygunsuz teklif’ suçlaması! Çalışanına... Bill Gates, Microsoft'un yöneticisi olduğu dönemde şirket çalışanlarından birine 'uygunsuz e-postalar' göndermekle suçlandı. İddialara ilişkin açıklama yapan Gates’in sözcüsü, “Bu dedikoduları çıkaran kişilerin konuyla ilgili direkt bilgisi yok" dedi.
19.10.2021 Dünya
Facebook, Whatsapp ve Instagram'a erişim sorununun, şirketin yaptığı değişiklikten kaynaklandığı iddia edildi
Facebook, Whatsapp ve Instagram'a erişim sorununun, şirketin yaptığı değişiklikten kaynaklandığı iddia edildi Facebook, Instagram ve Whatsapp üzerinde yaşanan erişim sorununun şirketin alan adı sunucularını etkileyen bir değişiklik yapmasından kaynaklandığı iddia edildi.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Apple'dan şaşırtan adım! Depresyon ölçerli iPhone...
Apple'dan şaşırtan adım! Depresyon ölçerli iPhone... Apple'ın iPhone cihazlarına kullanıcısının moralinin bozuk olup olmadığını belirleyebilecek bir teknoloji üzerinde çalıştığı açıklandı.
23.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Gençlere sosyal medya uyarısı: Depresif yapıyor
Gençlere sosyal medya uyarısı: Depresif yapıyor Dr. Sevilay Sitrava, Instagram vesilesiyle gençlerin, özellikle de genç kızların, kendi görselliklerini ötekilerle kıyas yapma şansına sahip olduğunu belirterek, "(Gençler) önce kendileriyle, daha sonra da başkalarıyla sahici ilişkiler kurmaktan uzak olmuş olurlar. Bu durum, uzun vadede de insanları daha izole bir hale getirip depresif hal almalarına sebep olabilir" dedi.
21.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Bitcoin pizza günü nedir? 22 Mayıs’ta kutlanan Dünya Bitcoin Pizza Günü hikayesi…
Bitcoin pizza günü nedir? 22 Mayıs’ta kutlanan Dünya Bitcoin Pizza Günü hikayesi… Bitcoin Pizza Günü nedir? Kripto paralarda Çin depremi yaşanıyor. En büyük kripto para birimi Bitcoin'in haftalık kaybı yüzde 26 olurken, bu rakam ikinci büyük birim olan Ethereum'da yüzde 44 oldu. Yaşanan gelişmeler sonrası 7 Mayıs'ta 2.5 trilyon dolar olan kripto para piyasalarında hacim 1.5 trilyon dolara geriledi. Böylece 15 günde 1 trilyon dolar buhar olurken, Bitcoin Pizza Günü kutlamaları başladı. Peki, Bitcoin pizza günü nedir? İşte 22 Mayıs’ta kutlanan Dünya Bitcoin Pizza Günü’nün hikayesi…
22.05.2021 Gündem
Dengeleri sarsacak! Biden'dan flaş Patriot talimatı
Dengeleri sarsacak! Biden'dan flaş Patriot talimatı Wall Street Journal, ABD Başkanı Biden'ın Pentagon'a Basra Körfezi'nde bulunan Patriot hava savunma sistemlerinin kaldırılması talimatını verdiğini öne sürdü.
1.04.2021 Dünya
ABD Senatosundaki Cumhuriyetçi liderden Trump'ın 2024 adaylığına destek
ABD Senatosundaki Cumhuriyetçi liderden Trump'ın 2024 adaylığına destek ABD'de Cumhuriyetçi Partinin Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, uzun süredir tartışma yaşadığı eski Başkan Donald Trump'ın 2024'te adaylığı garantilemesi durumunda kendisini destekleyeceğini açıkladı.
26.02.2021 Dünya
Çin aşısı koruma oranı ve etkinliği yüzde kaç? Türkiye 50 milyon doz sipariş etmişti! İşte detaylar...
Çin aşısı koruma oranı ve etkinliği yüzde kaç? Türkiye 50 milyon doz sipariş etmişti! İşte detaylar... Çinli ilaç şirketi Sinavac Biotech'in geliştirdiği, Türkiye'de de deneyleri yapılan "CoronaVac" isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşı adayının insanlar üzerinde yapılan 3. faz son deneylerinin tamamlandığı açıklandı. Türkiye'nin de 50 milyon doz satın aldığı Çin aşısı CoronaVac'ın Brezilya'daki üçüncü aşama testlerinden ilk sonuçlar ortaya çıktı. Çin aşısı koruma oranı ve etkinliği yüzde kaç?
24.12.2020 Corona Virüsü
Koronavirüs aşısını bulan Türk çift manşetlerden inmiyor!
Koronavirüs aşısını bulan Türk çift manşetlerden inmiyor! Almanya'da Pfizer ortaklığında geliştirdikleri yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla adlarını duyuran BioNTech'in kurucuları arasında yer alan Türk göçmenlerin çocukları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, ABD basınında isimlerinden söz ettirmeye devam ediyor.
2.12.2020 Dünya
Çin'den ABD'ye misilleme! Askıya aldı...
Çin'den ABD'ye misilleme! Askıya aldı... Pekin yönetimi, ABD'nin Çinli medya kuruluşlarında çalışan gazetecilere getirdiği vize kısıtlamasına misillemede bulundu. Çin'deki ABD'li medya kuruluşlarına çalışan bazı gazetecilerin basın kartlarının yenilenmesi askıya alındı.
7.09.2020 Dünya
Suudi Veliaht Prens'ten 150 modelle 50 milyon dolarlık parti!
Suudi Veliaht Prens'ten 150 modelle 50 milyon dolarlık parti! Wall Street Journal gazetesi çalışanları tarafından yazılan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın iktidara yükseliş sürecinin anlatıldığı kitapta, 2015'te MbS'nin iktidara yükselişini kutlamak için gizli bir parti organize edildiği iddia edildi
22.08.2020 Dünya
ABD, İran'a ait 4 petrol tankerine el koydu! İran'dan flaş açıklama
ABD, İran'a ait 4 petrol tankerine el koydu! İran'dan flaş açıklama Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, ABD yönetiminin, İran petrolünü taşıyan tanker gemilere, bu ülkeye yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle el koyduğunu, tankerlerin Teksas'taki Houston limanına nakledildiğini öne sürdü. İran'ın Caracas Büyükelçisi Hocatullah Sultani ise, söz konusu iddiayı yalanlayarak tankerlerin İran'a ait olmadığı bilgisini paylaştı.
14.08.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Wsj ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki wsj haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.