Vadeli Mevduat

Vadeli Mevduat

Son dakika vadeli mevduat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan vadeli mevduat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını vadeli mevduat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Vadeli Mevduat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan vadeli mevduat gelişmeleri de dahil olmak üzere 734 vadeli mevduat haberi bulunmuştur. Tüm vadeli mevduat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçil Erzan yüzde 253 getiri vaadiyle kandırdı! Vadeli hesapla ne kadar kazanacakları ortaya çıktı
Seçil Erzan yüzde 253 getiri vaadiyle kandırdı! Vadeli hesapla ne kadar kazanacakları ortaya çıktı Bankacı Seçil Erzan'ın futbolcu ve iş insanlarından paraları toplarken 46 günde yüzde 253 getiri vaadiyle kandırdığı ifade ediliyor. Yasal şartlar altında bahsedilen 44 milyon dolar vadeli mevduat hesabına yatırılsaydı Erzan'ın getiri oranına 5 yılda ulaşılabilecekti.
30.11.2023 Gündem
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler değişiyor, işte yeni oranlar
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler değişiyor, işte yeni oranlar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı belli oldu. Politika faizi yüzde 35 seviyesine çıktı. Peki bankalardaki mevduat faizi oranları ne oldu? Kredi faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...
1.11.2023 Ekonomi
Türk Lirası'na ilgi her geçen gün artıyor! TL yeniden yabancı yatırımcının radarında
Türk Lirası'na ilgi her geçen gün artıyor! TL yeniden yabancı yatırımcının radarında Seçim sonrası uygulanan sıkı para politikası liranın yeniden yabancı yatırımcının radarına girmesini sağladı. Son yayınlanan raporlarda TL varlıklar öne çıkıyor.
8.10.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduattaki çözülmeyi hızlandıracak faiz adımı! Yüzde 50'nin üstüne çıkacak
Kur korumalı mevduattaki çözülmeyi hızlandıracak faiz adımı! Yüzde 50'nin üstüne çıkacak Kur korumalı mevduattan (KKM), TL vadeli mevduata geçenler için bankaların sunduğu faiz yıllık yüzde 45’e çıktı. Normalde bankaların sunduğu en yüksek faiz yüzde 25-35 bandında. Yüzde 45’lik faizden yararlanmak için 30 Haziran öncesinde KKM hesabının olması gerekiyor. KKM’den sonra 100 bin lirasıyla 32 gün vadeli mevduat hesabı açanın net kazancı 3 bin 747 lira oluyor. Öte yandan Ekonomistler alınan kararla birlikte kredi faizlerinin bir miktar daha yükseleceğini ama asıl faiz etkisinin KKM vadesi gelen mudilerin, TL mevduata geçişini teşvik noktasında görüleceğini söylüyor. Bir başka deyişle bankalar KKM hesabını kapatıp TL mevduata geçecek müşterileri için daha yüksek faiz önerecek. Mevcut durumda bu geçişte sunulan faiz yüzde 45-47 seviyelerinde. Önümüzdeki dönemde yüzde 50-55 bandında faizlerin gündeme geleceği de değerlendirmeler arasında yer alıyor.
15.09.2023 Ekonomi
TL vadeli mevduatında büyük kazanç! Faiz yüzde 45'e çıktı
TL vadeli mevduatında büyük kazanç! Faiz yüzde 45'e çıktı Kur korumalı mevduattan (KKM), TL vadeli mevduata geçenler için bankaların sunduğu faiz yıllık yüzde 45’e çıktı. Normalde bankaların sunduğu en yüksek faiz yüzde 25-35 bandında. Yüzde 45’lik faizden yararlanmak için 30 Haziran öncesinde KKM hesabının olması gerekiyor. KKM’den sonra 100 bin lirasıyla 32 gün vadeli mevduat hesabı açanın net kazancı 3 bin 747 lira oluyor.
8.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Resmen değişti,  KKM payına sınırlama geliyor
Merkez Bankası'ndan yeni karar! Resmen değişti, KKM payına sınırlama geliyor Merkez Bankası, Türk lirası mevduatları artıracak, Kur Korumalı Mevduat'ı azaltacak düzenlemeye gitti. Sadeleşme süreci kapsamında, yabancı para mevduattan KKM'ye dönüşüm hedefi uygulamasına ve TL payına göre ilave/indirimli menkul kıymet tesis uygulamasına son verildi.
20.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Finans kesimiyle ilgili konuları tartıştık. Öncelikle Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar kadar fırsatları da değerlendirdiğimiz toplantı oldu. Ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti ifade edebilirim" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı
Merkez Bankası gelecek için rotayı çizdi! Tam not aldı Merkez Bankası’nın yeni Başkanı Hafize Gaye Erkan, fiyat istikrarını sağlamada kararlı olduklarını, faiz artırımının yanı sıra parasal ve miktarsal sıkılaştırma araçlarını kullanacaklarını söyledi. İşte Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın açıklamalarından dikkat çeken detaylar...
28.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Yıl sonu enflasyonu tek haneye inecek
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Yıl sonu enflasyonu tek haneye inecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-III'ün tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yaptı. Erkan "Enflasyonun 2023 yıl sonunda %58,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Enflasyonun 2024 yıl sonunda %33,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Enflasyonun 2025 yıl sonunda %15,0 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
27.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankasından firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin TL’ye dönüşümüne destek
Merkez Bankasından firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin TL’ye dönüşümüne destek Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin Türk lirasına dönüşümüne destek sağlamasına ilişkin tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.
26.01.2023 Ekonomi
Altın dalgalı seyir sonrası yön değiştirdi! Dikkat çeken rakam
Altın dalgalı seyir sonrası yön değiştirdi! Dikkat çeken rakam Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan altın, yeni haftaya düşüşle başladı. Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın piyasası ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 'altın fiyatları düşecek mi?', 'bu fiyattan altın alınır mı?' sorularına yanıt verdi.
11.10.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na Kur Korumalı Mevduat tepkisi! Madde madde açıkladı
Bakan Nebati'den Kılıçdaroğlu'na Kur Korumalı Mevduat tepkisi! Madde madde açıkladı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kur Korumalı Mevduat Hesabı ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Bakan Nebati, "Ana muhalefet partisi genel başkanının yıkıcı muhalefet uğruna devlette devamlılık esastır yaklaşımına ters, finansal istikrarı ve finansal güveni zedeleyici türden spekülatif açıklamaları her bakımdan vatanseverlikten uzaktır." dedi.
9.08.2022 Ekonomi
Altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu
Altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Bakanlık duyurdu Kur Korumalı TL Mevduat ve Katılma Hesabı, altın tasarrufu, kredi, vergi ve GES ile ilgili son dakika açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanlığı Türkiye Ekonomi Modeli'nin detaylarını tek tek açıkladı. Şirketlere verilen kredilerden GES'e, vergi düzenlemelerinden altın tasarruflarına kadar birçok kalemin detayları ortaya çıktı.
6.07.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan ve kredi çekecek herkes için geçerli! İki katına çıkıyor, en düşüğü...
Kredi kartı kullanan ve kredi çekecek herkes için geçerli! İki katına çıkıyor, en düşüğü... Kredi kartı sahibi ya da kullanmayı düşünen herkesi kapsıyor. En düşük 8 bin 506 TL... Vatandaşların çeşitli ihtiyaçlarını sağlamasında nakitten ziyade kredi kartı kullanımı, ülkemizde daha büyük rol oynuyor. Kartla yapılan harcamalar her geçen gün artıyor. Kredi kartı 'masum' şekilde kullanıldığında büyük kolaylık sağlıyor. Ancak burada bütçe disiplini sağlamak çok önemli. Sonradan küçük harcamaların sonucunda büyük borçlarla karşılaşmamak adına finansal planınızı doğru yapmak önemli. Kredi kartınızın kullanım özgürlüğü ise limitlerle sınırlı. Bankalar, çeşitli kriterleri dikkate alarak limiti belirliyor. Buradaki temel bakılan faktör de aslında gelir. Peki kredi kartında her isteyenin limiti yükselir mi? Gelirine göre kime kaç lira limit veriliyor? Kredi notu düşük olanlar nasıl kart alabilir? Asgari ücretliye ne kadar limitli kart verilir?
1.07.2022 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Resmen bugün değişti, yıl sonuna kadar...
Bankada parası olanlar dikkat! Resmen bugün değişti, yıl sonuna kadar... Banka hesebı olanları ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişikliğe gidildi. Süre uzatılıyor. Bankada parası olanlara yönelik uygulanan stopaj vergisindeki indirim süreci yıl sonuna kadar uzatıldı.
28.06.2022 Ekonomi
Bankada parası olanları ilgilendiriyor! Yüzde 670 arttı, hesaplarda...
Bankada parası olanları ilgilendiriyor! Yüzde 670 arttı, hesaplarda... Bankada parası olan yüz binleri yakından ilgilendiriyor. Yüzde 670 arttı. Vadeler uzadı. Açıklama geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre Kur Korumalı Mevduat'ın büyüklüğü 850 milyar liraya dayandı. TL mevduat hacmi ise 2.7 trilyonu geçerek tarihi zirveye çıktı. Türk lirasına ilgiyi artıran Kur Korumalı Mevduat, vadenin de uzamasını sağladı; kısa vadeye ilgi azaldı. 3-6 ay arası vadeli mevduatlar yüzde 244.6 artarken, çarpıcı büyüme ise 6-12 ay arası vadeliden geldi; bu yılın ilk üç ayında mevduat hacmi yüzde 670 arttı.
23.05.2022 Ekonomi
Dolar, euro, sterlin hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı...
Dolar, euro, sterlin hesabı olanları ilgilendiriyor! Yeni karar Resmi Gazete'de yayınlandı... Kur korumalı mevduat sistemine dahil olacak şirket ve tüzel kişilikler için sınır tarih 31 Mart 2022 olarak belirlendi.
8.04.2022 Ekonomi
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar...
Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında son dakika açıklaması! Yeni dönem! Fiyat artışı yapanlar... Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarında flaş gelişme. Araba, alkollü içecek, giyim, temizlik ürünleri fiyatlarıyla ilgili yeni dönem başladı. Spekülatif fiyat artışı ve stokçuluk iddialarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den açıklama geldi. Nebati, temel gıda, temizlik ürünleri ve otomotiv dahil birçok sektöre yönelik vergi incelemesi başlatıldığını açıkladı. Yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı: Temel gıda, temizlik ürünleri, otomotiv, mobilya, alkollü-alkolsüz içecek, çimento, ayakkabı, kozmetik, inşaat malzemesi, kağıt, plastik, kırtasiye, gübre, hububat depolama ve antrepoculuk (lisanslı depoculuk) başta olmak üzere spekülatif fiyat hareketliliğinin veya stokçuluğun tespit edildiği sektörler nezdinde fiili envanter, yoklama, izahat istenmesi gibi saha denetimleri yapılmak suretiyle riskli mükellefler tespit edilmektedir. Yapılan saha denetimlerine yoğun bir şekilde devam edilmekte olup, haksız fiyat artışları ve stokçuluğun önlenmesi adına ilerleyen dönemlerde de kararlılıkla sahada bulunulmaya devam edilecektir. Yürütülen bu çalışmaların değerlendirilmesi sonucunda vergisel yönden riskli olduğu tespit edilen mükellefler nezdinde cari yıl vergi incelemeleri de yapılmaktadır.
7.03.2022 Ekonomi
Düşük faizli kredi açıklaması! TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu...
Düşük faizli kredi açıklaması! TCMB Başkanı Kavcıoğlu duyurdu... Düşük faizli, uzun vadeli krediye ilişkin açıklama geldi. TCMB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu duyurdu. Eximbank ve tüm diğer bankalar aracılığı ile ihracatçı firmalara ve ihracat yapan ithalatçı firmalara kredi kullandırılıyor. Kavcıoğlu, Merkez Bankası olarak üretim, yatırım, istihdam ve ihracat hedefleyen tüm işletmelerin yanında olduklarının altını çizdi ve “Enflasyonist baskı yapmadan, üretim ve istihdam yaratacak, ihracatı artıracak, ithal ikamesi ürünler için yatırım yapılacak tüm adımların arkasında olacağımızı çok net ifade ediyorum. Bugün 30 milyar dolara çıkardığımız Eximbank kredilerini hem Eximbank kanalıyla hem tüm bankalar kanalıyla, uzun vadeli, düşük faizli olarak ihracatçı firmalarımıza, aynı zamanda ihracat yapan ithalatçı firmalarımıza da kullandırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
3.03.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu...
Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni karar! Resmen duyuruldu... Mevduat hesapları ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kur korumalı mevduat hesapları 31 Aralık 2022'ye kadar açılabilecek, 90 günden kısa, 370 günden uzun vade olmayacak. Türk Lirası birikimlerini kurdaki değişimlere karşı korumak isteyen vatandaşlar Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı açtırabiliyor. Hesap açılışının ardından hem vade sonunda getiri elde ediliyor, hem de kur hareketlerine karşı birikim korunmuş oluyor. Resmi Gazete'de "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar" yayımlandı.
24.02.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, TİM Başkanı Gülle ile görüştü
Bakan Nebati, TİM Başkanı Gülle ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
21.02.2022 Ekonomi
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz getirisi yüksek! Dolar, euro, sterlin...
Bankada parası olanlar dikkat! Faiz getirisi yüksek! Dolar, euro, sterlin... Bankada parası olanlar dikkat. Dolar, euro ve sterline yüksek faiz. VakıfBank, ‘YUVAM Hesabı’ devreye aldı. Yurt dışında yaşayan ve birikimlerini Türkiye’de değerlendirmek isteyenlere yönelik YUVAM Hesabı, birikimleri olası kur değişikliklerinden korurken ilave getiri imkanı da sunuyor. Yurt dışında yaşayan, oturma veya çalışma izni ya da hakkı bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve Mavi Kartlı müşterilerin, yurt dışı bankalardaki hesaplarından VakıfBank’a transfer edeceği dolar, Euro ve sterlin para birimlerindeki tasarruflar, Merkez Bankası’nın özel dönüşüm kuru ile TL’ye dönüştürülecek. Dövizden dönüşümlü kur korumalı hesaplarda olduğu gibi YUVAM Hesabı sahipleri de kur korumasının yanı sıra hesabın vadesine göre değişen oranlarda Merkez Bankası ilave getirisinden yararlanabilecek. Hesabın vade sonu tarihinde, hesabın faiz getirisi ile kur farkı getirisi ve Merkez Bankası ilave getiri tutarı toplamı kıyaslanacak ve büyük olan miktar hesaba yansıtılacak. YUVAM Hesabı’nda stopaj oranı sıfır olacak.
18.02.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat sisteminde kapsam genişletildi
Kur korumalı mevduat sisteminde kapsam genişletildi Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının sermayedar olduğu, yasal yerleşim yeri yurt dışında olan ve nitelikleri Merkez Bankasınca tespit edilen şirketler yurtdışından transfer ettikleri dövizi TL hesabına çevirerek kur korumalı vadeli mevduat sistemine dahil olabilecek.
17.02.2022 Ekonomi
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve vadesiz mevduatlarda...
VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve vadesiz mevduatlarda... VakıfBank resmen duyurdu! Kredi ve vadesiz mevduatlarla ilgili açıklama yapıldı. Yüz binlerce müşteriyi kapsıyor. VakıfBank'tan yapılan açıklamaya göre toplam mevduatlar yıllık yüzde 43 arttı. Vadesiz mevduatlar ise yıllık bazda yüzde 81 oranında artırarak 146 milyar TL seviyesine yükseldi. Nakdi ve gayrı nakdi kredilerini bir önceki yıla göre yüzde 46 oranında artıran VakıfBank, 2021 yılında ulaştığı 5 milyar 296 milyon TL brüt karından 1 milyar 120 milyon TL vergi karşılığı ayırarak, 4 milyar 175 milyon TL net kar elde etti.
15.02.2022 Ekonomi
Altında yeni dönem! Ve resmen değişti! Detayları tek tek açıklandı
Altında yeni dönem! Ve resmen değişti! Detayları tek tek açıklandı Altın ile ilgili flaş gelişme! Ve Resmi Gazete'de yayımlandı.Buna göre, fiziki altın, bankalar ve kuyumculara teslim edilebilecek. Vatandaş, ister bileziğini isterse de çeyrek altınını kuyumcuya götürecek. Vatandaşın fiziki altınını teslim ve çekim sürecinde mağduriyet yaşanmaması için rafineriler tarafından oluşturulacak teknolojik altyapı bankalar tarafından da doğrulama altyapıları ile desteklenecek. Kuyumcu - rafineri ve banka arasında üçlü bir mutabakat veya teyit sistemi oluşturulacak. Vatandaş fiziki altınını teslim ettiğinde isterse bankalarda bulunan altın hesaplarına isterse teslim ettiği altının TL karşılığının TL cinsi hesaplarına aktarım yapılmasını talep edebilecek. Aktarım işlemi, anlaşmaya göre kuyumcu veya rafineri tarafından anlık olarak gerçekleştirecek. Vatandaş hesabına aktarım yapıldığına ilişkin bilgilendirme sistem tarafından sağlanacak. Böylece vatandaş kuyumcuda işlemini bitirmiş, fiziki altınını teslim etmiş ve bankaya altın veya TL olarak aktarmış olacak. Sisteme giren fiziki altın kuyumcu tarafından rafineriye teslim edilecek. Rafineri tarafından da rafinajı yapılmış altın bankaya teslim edilecek. Söz konusu fiziki altın karşılık olarak banka nezdinde tutulacak. Vatandaş finansal sisteme aktardığı altın tasarrufunu tercih ettiği şekilde değerlendirdikten sonra tekrar fiziki olarak çekmek istediğinde banka veya kuyumcu üzerinden rahatlıkla çekebilecek. Bileziğini kuyumcuya götüren vatandaş karşılığını çeyrek ya da gram altın olarak alabilecek.
14.02.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Vadeli Mevduat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki vadeli mevduat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.