Uzman

Uzman

Son dakika uzman haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan uzman ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını uzman haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan uzman gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.092 uzman haberi bulunmuştur. Tüm uzman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında sürpriz gelişme: 21 ay sonra bir ilk!
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında sürpriz gelişme: 21 ay sonra bir ilk! Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı’nın sıfır araç satışı yapan bayilerle ilgili fiyat düzenlemesi gündeme gelmişti. Öte yandan son açıklanan bir veriye göre otomotiv piyasası 21 ay sonra ilk kez daralma gösterdi. Araç piyasasındaki daralmanın 3 nedenini uzman isim açıkladı. Piyasada daralma sürecek mi? Sıfır ve ikinci el araba fiyatları değişecek mi? İşte detaylar...
5.05.2024 Ekonomi
Sarımsak ve süt mucizesi: Bu beklenmedik birliktelik gerçekten sağlıkta bir devrim mi?
Sarımsak ve süt mucizesi: Bu beklenmedik birliktelik gerçekten sağlıkta bir devrim mi? Sarımsağın yoğun kokusu birçok kişiyi rahatsız etse de, sağlık açısından oldukça değerli bir besindir. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın sağlık üzerindeki olumlu etkilerini paylaştı. Bu değerli besin, sadece yemeklere harika bir lezzet katarak sofralarımızın vazgeçilmezi olmakla kalmıyor, aynı zamanda bir sağlık deposu.
4.05.2024 Yaşam
Çocuklarda son 32 yılda 4 katına çıktı! Tablet ve telefon kullanımı da nedenler arasında
Çocuklarda son 32 yılda 4 katına çıktı! Tablet ve telefon kullanımı da nedenler arasında Dünyada 159 milyon çocuk obeziteyle savaşıyor. Tıp dergisi Lancet'te yayımlanan 2022 verilerine göre çocuklarda ve ergenlerde obezite oranı 1990'dan bu yana dört katına çıktı. Dünya Sağlık Örgütü obezite haritası ise Türkiye’nin yüzde 66.8’lik bir oranla Avrupa’nın en obez ülkesi olduğunu ortaya koydu. Ülkemizde ve dünyada çocuklarda görülen aşırı kilolu ve obez olma durumu önemli bir sağlık problemi haline geldi. Uzman Diyetisyen Elif Bilgin Baş, obezitenin çocuklar arasında hızla yayılmasının nedenlerini ortaya koyarken, beslenmede yapılan hataları sıraladı.
4.05.2024 Yaşam
Baharı mutlu geçirmenin formülü açıklandı!
Baharı mutlu geçirmenin formülü açıklandı! Kış aylarında serotonin hormonunun azalabildiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk hormonunun artabileceğini belirtti.Köleoğlu, “Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek mutluluk hormonlarımızın düzeylerini artırabilir ve baharın keyfini çıkarabiliriz” dedi.
3.05.2024 Gündem
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell’de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda Akdeniz bölgesinden Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Antalya’da düzenlenen yarışmanın bölge birincileri belirlendi.
2.05.2024 Adana
Kanserin ilk belirtisi dizlerde kendini gösteriyor: Eğer dizinizde bu hareket varsa...
Kanserin ilk belirtisi dizlerde kendini gösteriyor: Eğer dizinizde bu hareket varsa... Öldürücü bir kanser türünün ortaya çıkması muhtemel belirtisi ilk dizlerde kendini gösteriyor. Yaygın belirtisine göre dikkatli olunmasını istedi. Uzman Ridley, dizlerdeki bu belirtinin önemsenmediğini dile getirdi.
2.05.2024 Yaşam
Dövme yaptıranlar bin pişman! Son 5 yılda 1 milyondan fazla kişiye uygulandı
Dövme yaptıranlar bin pişman! Son 5 yılda 1 milyondan fazla kişiye uygulandı Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya ve Kanada'da son 5 yılda 1 milyondan fazla dövme sildirme tedavisi yapıldığını açıklayan Recovery, her yıl 11 milyon yeni dövme yaptırıldığı ifade etti. Dövme sildirmenin en yaygın nedenleri arasında, ‘İş ve işyeri gereksinimlerini karşılama, yaşam değişiklikleri, dövmenin anlamını yitirmesi, dövme kalitesi ilgili hayal kırıklığı ve yeni bir dövme için yer açmak’ olarak açıklayanlarda var.
2.05.2024 Gündem
Tavuk fiyatlarına 5 ayda yüzde 200 zam geldi! Bakanlık harekete geçti
Tavuk fiyatlarına 5 ayda yüzde 200 zam geldi! Bakanlık harekete geçti Ticaret Bakanlığı tavuk etindeki fahiş fiyat artışına karşı harekete geçti. Fiyatlarda 5 ayda yüzde 200’e varan artışlar kamuoyunun dikkatini çekmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan uzman isim fiyatların semtten semte değiştiğini bildirdi. Peki yeni adım fiyatları düşürür mü? İşte detaylar...
2.05.2024 Ekonomi
Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu
Pençe-Kilit bölgesinde bir asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde mevziye yıldırım düşmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Sait Toktaş'ın şehit olduğunu açıkladı.
1.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit askerlerin ailelerine taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şehit askerlerin ailelerine taziye mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit askerlerin ailelerine taziye mesajı gönderdi.
1.05.2024 Gündem
Asansör bozuldu, üzerindeki yazı dikkat çekti! O anlar kameralara yakalandı
Asansör bozuldu, üzerindeki yazı dikkat çekti! O anlar kameralara yakalandı Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde bulunan bir yurtta asansörün motorunun arızalanmasından dolayı kullanıma kapatılıp üzerine ‘motor arızası nedeniyle kullanılmamaktadır’ yazısının asılmasının ardından bunu gören ve ne zaman yapılacağı hakkında soru soran öğrenciler, bilgi kağıdının üzerindeki komik bir diyaloğ objektiflere yansıdı.
30.04.2024 Gündem
Borsa 10 bini geçti, işte yeni hedef! Uzman isim tarih verdi
Borsa 10 bini geçti, işte yeni hedef! Uzman isim tarih verdi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, 10 bin 82 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Uzmanlar psikolojik bir duvar olarak görülen 10 bin seviyesinin aşılması sonrasında yeni hedef seviyelerin 15 bin puan seviyeleri olduğu görüşünde.
30.04.2024 Ekonomi
Adana'da yaşayanlara dikkat! Hastalığın yüzde 20'si ileri evrede geliyor..
Adana'da yaşayanlara dikkat! Hastalığın yüzde 20'si ileri evrede geliyor.. Adana'da Gastroenteroloji Cerrahisi Dernek Başkanı Ankara Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, ‘Kuzeyden Güneye, Doğudan Batıya Türkiye Kolon Kanseri Farkındalığı’ sempozyumunda konuştu. Bostancı, "Türkiye verilerine göre kolon kanseri 3. sırada yer alarak hem erkeklerde hem kadınlarda en sık görülen türdür" dedi.
30.04.2024 Adana
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor! "10-11’li yaşlara kadar düştü"
Bağımlılıkla mücadele eden çocuklar bu merkezde hayata tutunuyor! "10-11’li yaşlara kadar düştü" Adana’da madde bağımlısı 12-18 yaş arasındaki çocuklar için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı Hastanesi’nde Çocuk ve Ergen Bağımlılık Arındırma Merkezi faaliyet geçirildi. Merkezde birçok bağımlılık konusunda çocuklara arındırma hizmeti sağlanıyor.
30.04.2024 Adana
Kızılay'dan "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi
Kızılay'dan "Birbirimize Candan Bağlıyız" kan projesi Türk Kızılay’ın, Adana Valiliği himayesinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü iş birliğinde “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganıyla hayata geçirdiği kan bağışı 30 Nisan Salı Günü İstasyon Meydanı’nda gerçekleşecek.
28.04.2024 Adana
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? Branş dağılımı nasıl, ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı?
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman? Branş dağılımı nasıl, ÖSYM Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru tarihi, kılavuz ve branş dağılımı ile ilgili aramalar arttı. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurularına yönelik karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 36 bin sağlık personeli alımı ilanına göre 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip, 32 bin 464 de uzman tabip istihdam edilecek. Başvuru yapacak adaylar ÖSYM tarafından açıklanacak tercih kılavuzunu bekliyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı ne zaman, Sağlık Bakanlığı personel alımı 2024 başvuru tarihi açıklandı mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı kılavuzu yayımlandı mı?
26.04.2024 Çalışma Hayatı
Her lokmada yıllar geriye sarıyor! Yıllara meydan okuyan kadınların sırrı ortaya çıktı
Her lokmada yıllar geriye sarıyor! Yıllara meydan okuyan kadınların sırrı ortaya çıktı 10 yıl daha genç görünmek kim istemez! Genç görünümümüzü korumak, görünüşümüz söz konusu olduğunda birçok insanın en çok istediği şey! Yaşlandıkça cildin kırışmaya ve sarkmaya başlaması ve gri saçların ortaya çıkması gibi ince değişiklikleri üzülerek fark ederiz. Ancak bir uzman, bu yiyeceklerin kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azalttığını açıkladı. Etkisi tüketmeye başlayanda hemen başlıyor.
26.04.2024 Yaşam
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı!
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı! Bor madeninin sanayide 200’e yakın alanda az çok kullanılan bir element olduğunu söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Şahin, insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyledi.
26.04.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak
Sağlık Bakanlığı 36 bin sözleşmeli personel alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alacak.
25.04.2024 Çalışma Hayatı
Kripto paralarda neler olacağını uzman isim uyardı! Bitcoin madenciliği için kritik tarih verildi...
Kripto paralarda neler olacağını uzman isim uyardı! Bitcoin madenciliği için kritik tarih verildi... Kripto ekosisteminin yakından takip ettiği Bitcoin yarılanması, 19 Nisan’ı 20 Nisan’a bağlayan gece yarısı tamamlandı. Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez, yarılanmanın ardından 66 bin dolar seviyelerini kazanan Bitcoin’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sönmez, “Kripto ekosistemi şimdi istikrara ve inovasyona odaklanacak” dedi.
25.04.2024 Gündem
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı
Görme kaybıyla karşı karşıya kaldı, hastaneye gitti! Doktorlar şaşkına uğradı Ankara'da sağ gözünde ağrı şikayetiyle 4 hastaneye başvuran ve teşhis konulamayan Perihan Toprak, Etlik Şehir Hastanesi'ndeki tetkiklerinde beyninde tümör olduğu belirlendi. Toprak, "Gözümde hafif bir ödem var. Doktorlarım onun da kısa sürede geçeceğini söyledi" dedi.
25.04.2024 Gündem
Alman güzellik şirketi Türkiye lansmanını gerçekleştirdi
Alman güzellik şirketi Türkiye lansmanını gerçekleştirdi Dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa çıkan güzellik teknolojileri şirketi GESKE, gerçekleştirdiği lansman ile ürünlerini tanıttı.
25.04.2024 Yaşam
Kansere karşı yol gösteriyor! Mobil uygulama ile jinekolojik kansere farkındalık
Kansere karşı yol gösteriyor! Mobil uygulama ile jinekolojik kansere farkındalık Metropol dışında yaşayan kadınlar için jinekolojik kansere karşı yol gösterici olduğunu vurgulayan Kalkınmada Kadının Sağlık Hakkı Derneği (KADINSA) Kurucusu, Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzman Hemşire Emine Gök, hayata geçirdiği OncoHealth assistant uygulaması jinekolojik kansere karşı farkındalık kazandırdığını söyledi.
25.04.2024 Gündem
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor Antalya'da son yıllarda balık popülasyonunun azalması ve balıkçıların çözüm beklentisi, yapay resif yapılmasını gündeme getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapay resif alanında uzman isimlerinden biri olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Altan, yapay resiflerde 'istilacı tür' endişesi gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulundu.
25.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Uzman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki uzman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.