Tuvalet Eğitimi

Tuvalet Eğitimi

Son dakika tuvalet eğitimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tuvalet eğitimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tuvalet eğitimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tuvalet eğitimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 tuvalet eğitimi haberi bulunmuştur. Tüm tuvalet eğitimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
7 ve 9 yaşındaki iki çocuk evin camlarını kırıp kaçtı! Çıplak ve dışkı ile kaplanmış bir şekilde bulundular
7 ve 9 yaşındaki iki çocuk evin camlarını kırıp kaçtı! Çıplak ve dışkı ile kaplanmış bir şekilde bulundular 7 ve 9 yaşındaki iki çocuk evlerinin camlarını kırarak kaçtılar. Olay sonrası ortaya çıkan detaylar ülkede şok etkisi yarattı. Kilitli tutuldukları evden kırarak kaçan 7 ve 9 yaşındaki iki çocuk annelerinin sosyal medyada çizdiği 'mutlu aile tablosunu' yıktı ve kan donduran gerçeği ortaya çıkardı. Görgü tanıkları çocukların sokakta çıplak ve dışkıyla kaplanmış bir şekilde gezdiğini söylerken, eve baskın yapan polisler gördükleri manzara karşısında şoke oldu.
20.07.2023 Dünya
Çocukların tuvalet eğitiminde nelere dikkat edilmelidir?
Çocukların tuvalet eğitiminde nelere dikkat edilmelidir? Uzman Pedagog ve Ebeveyn Danışmanı Zeynep Şimşek Karataş, ebeveynlerin çocuklarının tuvalet eğitimi sürecinde nelere dikkat etmeleri gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.07.2022 Sağlık
İklim krizine yeni önlem! İneklere tuvalet eğitimi veriliyor
İklim krizine yeni önlem! İneklere tuvalet eğitimi veriliyor Almanya’da küresel ısınma ve yayılan sera gazı ile mücadele kapsamında ilginç bir çalışmaya imza atıldı. 16 inek üzerinde yapılan çalışmada 11’ine tuvalet eğitimi başarıyla verildi.
16.09.2021 Dünya
Tuvalet eğitimi için ideal dönem; 18-36 ay arası
Tuvalet eğitimi için ideal dönem; 18-36 ay arası Erken Çocukluk Eğitimi Uzmanı Öğr. Gör. Damla Güzeldere Aydın, çocukların gelişiminde önemli bir role sahip olan tuvalet eğitimini ve hazırlık sürecini ebeveynlerin sorunsuz ve kolaylıkla yönetebilmeleri için önemli bilgiler verdi. Öğr. Gör. Aydın, "18-36 ay arası en ideal dönem. Çocuğun tuvalet alışkanlığını rahat kazanması için eğitim öncesi hazırlık süreci ise 18 ile 24 ay arası sürer" dedi.
10.09.2021 Sağlık
Tuvalet eğitimi verirken psikolojik açıdan nasıl bir yol izlenmeli?
Tuvalet eğitimi verirken psikolojik açıdan nasıl bir yol izlenmeli? Tuvalet eğitimi çocuk gelişiminin önemli aşamalarından biri. Ancak pek çok ebeveyn çocuğuna tuvalet eğitimi verirken zorlanıp bu süreci nasıl geçirmesi gerektiğini tam olarak bilemiyor. Uzm. Klnk. Psk. Şeyma Aykut, bu süreçte yaşanan problemlerin ebeveynlerin kaygılarından kaynaklandığını belirterek çocuklara tuvalet eğitimi verilirken psikolojik açıdan nasıl yaklaşılması gerektiğiyle ilgili ipuçları paylaştı.
19.08.2021 Sağlık
3 yaş öncesi ekran ile tanıştırmayın!
3 yaş öncesi ekran ile tanıştırmayın! Yaz tatiliyle beraber çocukların ve ergenlerin sosyal medya kullanımları da arttı. 13 yaşından önce sosyal medya hesabı açılmasının sakıncalı olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya kullanımında bilgilendirmenin ve çocuğa rol model olmanın önemine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, çocuklar 3 yaşından önce ekranlı cihazlarla tanıştırılmamalı, 12 yaşından önce de cep telefonu alınmamalı.
24.07.2021 Sağlık
Tuvalet eğitiminde 8 kritik nokta!
Tuvalet eğitiminde 8 kritik nokta! Tuvalet eğitimine ortalama 20 aylıktan itibaren başlanabileceğini belirten uzmanlar, çocukların genel olarak 18-36 aylık olduklarında bu alışkanlığı kazanabildiğini belirtiyor. Tuvalet eğitimine başlarken çocuklarla göz teması kurarak konuşulmasını öneren uzmanlar, neler yapmaları gerektiğini adım adım göstermenin faydalı olacağını ifade ediyor. Uzmanlara göre tuvalet eğitiminde annenin kararsız tutumu ve ısrarcı yaklaşımlar en sık yapılan yanlışların başında geliyor. Uzmanlar başarılı bir tuvalet eğitimi için yapılması ve yapılmaması gerekenleri 8 başlıkta sıralıyor...
19.05.2021 Sağlık
Çocuğunuz tuvalet eğitimine hazır mı?
Çocuğunuz tuvalet eğitimine hazır mı? Tuvalet eğitiminin zaman gerektirdiğini ve bu nedenle ailelerin sabırlı olunması gereken bir durum olduğuna vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Akif Çelik, "Çocuğunuzu kucaklayarak teşvik etmeli başardığı zaman övmelisiniz. Cezalandırmak ve azarlamak çocuğunuzun kendisini kötü hissetmesine ve tuvalet eğitiminin süresinin uzamasına neden olacaktır" dedi.
28.01.2021 Sağlık
“Kabızlık çocuğun büyümesini engelleyebilir”
“Kabızlık çocuğun büyümesini engelleyebilir” Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, çocukların yüzde 30’unda görülen kabızlık tedavisinin ertelenmesinin, makatta yara ve kanama, hatta büyüme gelişiminde duraksama gibi komplikasyonlara neden olabileceğini söyledi.
18.11.2020 Sağlık
Çocuklarda tuvalet eğitimine yönelik önemli uyarılar
Çocuklarda tuvalet eğitimine yönelik önemli uyarılar Tuvalet eğitimine başlamanın en doğru zamanının 2 yaş olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Ruhan Özer, “İki yaşından önce çocuk isteksiz ise bu eğitim için zorlanmamalıdır. Her şeye rağmen anne ve babanın çocuklara karşı yapıcı bir dille konuşmaları gerekir. Kıyaslama yaparak bu eğitimi vermek çocukların zihinsel ve bedensel gelişimini etkiler” dedi.
24.09.2020 Sağlık
Baba ve kızı sanık sandalyesinde! Aralarına güvenlik görevlisi oturdu
Baba ve kızı sanık sandalyesinde! Aralarına güvenlik görevlisi oturdu Sosyal medyada paylaşılan bir video üzerine 21 yaşındaki kızını dövdüğü iddiasıyla hakkında dava açılan baba Muzaffer A. mahkemedeki savunmasında kızının kendisine tokat attığını bu nedenle kendisinin de kızına vurduğunu söyledi. Tuğba A. da babasının kendisini dövdüğünü ve şikayetinin devam ettiğini söyledi. Duruşmada, herhangi bir gerginlik ihtimaline karşı baba ile kızının arasına güvenlik görevlisi oturtuldu.
5.03.2020 Gündem
"Bebeklerde inek sütü alerjisi, kabızlık yapabilir"
"Bebeklerde inek sütü alerjisi, kabızlık yapabilir" Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mine Başıbüyük, “Anne sütü ile beslenen bebeklerde kabızlık görüldüğünde inek sütü alerjisi mutlaka akla gelmeli. Anneye inek sütü içermeyen diyet önerilmeli” dedi.
6.11.2019 Sağlık
Tuvalet eğitiminde izlenecek 8 adım
Tuvalet eğitiminde izlenecek 8 adım Tuvalet eğitimi hem çocuklar, hem de ebeveynler için heyecan verici önemli bir gelişim adımını oluşturuyor. Kimi zaman sorlayıcı olan bu dönemde aileleri başarıya taşıyacak en önemli davranış şekli ise sabır ve dikkatli bir gözlemci olmak!
9.08.2017 Sağlık
Doktor çift bebeklerine tuvalet eğitimi verdi
Doktor çift bebeklerine tuvalet eğitimi verdi Biri patoloji, diğeri enfeksiyon hastalıkları uzmanı olan doktor çift, bebeklerine bez kullandırmak istemedi.
22.06.2017 Sağlık
Çocuklarda idrar kaçırma
Çocuklarda idrar kaçırma Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Yağmurlu cevaplıyor; Çocuklarda idrar kaçırma Çocuklarda idrar kaçırma aslında çok ihmal edilen ama hiç ihmaledilmemesi gereken durumlardan bir tanesidir. Çocuk iki bucuk yaşına geldikten sonra tuvalet eğitimi mutlaka verilmelidir.
3.02.2016 Sağlık
Mucize Annelik Okulu’nda geri sayım başladı!
Mucize Annelik Okulu’nda geri sayım başladı! “Hamilelik sırasında nasıl beslenmeliyim?”, “Bebekler neye ihtiyaç duyar?”, “İki yaş sendromu gerçekte var mıdır?”… Anne adayları ve annelerin aklındaki bu ve benzeri yüzlerce soruya karşılık bulacak...
20.12.2015 Yaşam
Çocukluk yıllarında idrar enfeksiyonuna dikkat
Çocukluk yıllarında idrar enfeksiyonuna dikkat - Çocukluk dönemi hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından en çok görülen sağlık sorunu, idrar yolu enfeksiyonlarıdır...
2.12.2015 Sağlık
3 yaş uyarısı!
3 yaş uyarısı! Uzmanlar, 3 yaşındaki çocuğun okul eğitimine başlamasının faydalı olduğunu söyledi.
21.09.2015 Sağlık
Kapının altından beslediği çocuğu ölmek üzereyken bulundu
Kapının altından beslediği çocuğu ölmek üzereyken bulundu 4 yaşındaki çocuğunu yatak odasına kitleyip kapının altından verdiği yemeklerle besleyen anne, çocuğuyla ilgilenmektense seks yapmayı tercih ettiğini söyledi.
28.10.2014 Dünya
Çocuklar ve cinsellik
Çocuklar ve cinsellik Çocuklar cinsel kimliklerini yaşamın ilk yıllarında kazanmaya başlıyor. Ebeveynlerin çocuklarının cinsiyeti ile ilgili beklentisi, çocuğa karşı sergilenen tutum ve davranışlar cinsel kimlik gelişiminde önemli rol oynuyor.
1.10.2013 Arşiv
Gece alt ıslatma her çocukta görülebilir!
Gece alt ıslatma her çocukta görülebilir! Aile olmak, pek çok kişinin hayalini kurduğu, mutluluk verici bir olgudur. Fakat aile olunca çocukların sıkıntılarını görmezden gelmek, büyük sorunları da beraberinde getirebiliyor. Buna engel olmak için, anne ve babaların çocuklarının sıkıntılarıyla yakından ilgilenmeleri gerekiyor. Geceleri altını ıslatma sorunu yaşayan çocuklar, kişilik gelişimi açısından bu durumdan olumsuz etkilenebiliyor.
1.09.2013 Arşiv
Tuvalet eğitimindeki ihmal depresyon sebebi!
Tuvalet eğitimindeki ihmal depresyon sebebi! 2-3 yaş döneminin, çocuğun kendisinin ve dış dünyanın farkına vardığı, öğrenme ve dış dünyayı keşfetme yılları olduğunu vurgulayan Üsküdar Üniversitesi Etiler Polikliniği Uzman Klinik Psikoloğu Aynur Sayım, dünyayı keşfetmenin, ona sahip olmanın hazzını yaşayan çocuklara ebeveynin engelleyici, korumacı, müdahaleci yaklaşımının zarar verici olduğu uyarısında bulunuyor.
24.03.2013 Arşiv
Çocuklar haydi tuvalete!
Çocuklar haydi tuvalete! Şimdi vereceğimiz ipuçlarıyla çocuğunuz bezini bir kenara atıp tuvalet alışkanlığı kazanacak. Yalnız hatırlatmakta fayda var, ilk başta ufak kazalar olabilir, o yüzden hemen pes etmeyin.
11.01.2013 Arşiv
Çocuklar haydi tuvalete!
Çocuklar haydi tuvalete! Şimdi vereceğimiz ipuçlarıyla çocuğunuz bezini bir kenara atıp tuvalet alışkanlığı kazanacak. Yalnız hatırlatmakta fayda var, ilk başta ufak kazalar olabilir, o yüzden hemen pes etmeyin.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Tuvalet Eğitimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tuvalet eğitimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.