Türkiye Diyanet Vakfı

Türkiye Diyanet Vakfı

Son dakika Türkiye Diyanet Vakfı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türkiye Diyanet Vakfı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türkiye Diyanet Vakfı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türkiye Diyanet Vakfı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türkiye diyanet vakfı gelişmeleri de dahil olmak üzere 452 türkiye diyanet vakfı haberi bulunmuştur. Tüm türkiye diyanet vakfı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
Peygamber Efendimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamberimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi? Peygamberimizin doğum günü ile ilgili aramalar hız kazandı. Ramazan’ı geride bırakırken kutlu doğum haftası tarihi araştırıları arttı. Allah'ın "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" dediği Hz. Muhammed’in doğum tarihinin 20 Nisan 571 olup olmadığı sorgulanıyor. Peki, Peygamberimizin doğum günü ne zaman 2024? Bugün peygamber efendimizin doğum günü mü, Peygamberimizin doğum günü olan kandil hangisi?
20.04.2024 Yaşam
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor Dünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024 Ekonomi
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri
Duhan Suresi 4. ayet meali! Berat gecesi 'Duhan Suresi' okumanın faziletleri Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Berat Kandili idrak edilirken Duhan suresi merak konusu oldu. Mekke döneminde inen ve 59 ayetten oluşan Duhan suresi, adını onuncu ayette geçen duhan kelimesinden almıştır. Peki, Berat Kandili Duhan suresinde geçiyor mu? İşte Berat gecesi Duhan suresi okumanın fazileti ve Duhan suresi meali
24.02.2024 Gündem
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında?
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında? AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya oldu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri önces AK Parti adaylarını açıkladı. Peki Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında?
18.01.2024 Gündem
Baykar'dan Gazze'ye 286 milyon liralık insani yardım
Baykar'dan Gazze'ye 286 milyon liralık insani yardım Baykar'ın, Gazze'ye yönelik gerçekleştirmeyi duyurduğu 286 milyon liralık insani yardım AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı'na nakdi bağış olarak teslim edildi. Yapılan bağışla birlikte Filistinli mazlumlara gönderilmesi hedeflenen yardım paketinde; gıda, ilaç ve tıbbi destek ekipmanlarını kapsayan insani yardım malzemeleri yer alacak.
15.11.2023 Ekonomi
Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuru tarihi ne zaman bitiyor? TDV burs başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuru tarihi ne zaman bitiyor? TDV burs başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Diyanet Vakfı burs başvurusu ne zaman bitiyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Üniversite öğrencilerinin merakla araştırdığ konuların başında kurumların burs başvuru tarihleridir. Türkiye'de yıllardır öğrencilere verdiği destekle bilinen Türkiye Diyanet Vakfı burs başvuruları da başladı. İşte TDV burs başvurusu ve şartları...
8.09.2023 Gündem
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı?
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı? 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.  964 yılında Konya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü?
31.07.2023 Gündem
Kurban bağışında 'sahte dernek' uyarısı: Bu paraya ancak hindi alıp kesebilirsiniz
Kurban bağışında 'sahte dernek' uyarısı: Bu paraya ancak hindi alıp kesebilirsiniz Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurban bağışı toplama bahanesiyle, sahte dernekler kurulduğunu belirterek, "Dini vazifelerini yerine getirmek için para biriktirip kurban kesecek insanların emeğini kimse çalmasın" dedi.
22.06.2023 Yaşam
Yurtiçi ile yurtdışı vekaleten kurban hisseleri arasında neden fiyat farkı var?
Yurtiçi ile yurtdışı vekaleten kurban hisseleri arasında neden fiyat farkı var? Kurban Bayramı 2023 yaklaşıyor. Bu yıl kurban bayramı 28 Haziran 2023 Çarşamba gününe denk geliyor. Vekaleten kurban bağışı yapacaklar da TDV, Kızılay ve diğer kurumların kurban hisse fiyatlarını araştırmaya başladı. Ancak yurt içi ve yurt dışı kurban hisseleri arasındaki fiyat farkları da dikkat çekti. Türkiye Diyanet Vakfı yurt içi kurban kesim bedelini 5 bin 950 TL yurt dışı kurban kesim bedelini 2 bin 750 TL olarak açıkladı. Peki kurban hisseleri yurt içi ve yurt dışında neden farklı?
1.06.2023 Gündem
Kurbanlık fiyatları 2023! Kurbanlık koç, dana, tosun, koyun fiyatları ne kadar? Küçükbaş büyükbaş kurbanlık fiyatları!
Kurbanlık fiyatları 2023! Kurbanlık koç, dana, tosun, koyun fiyatları ne kadar? Küçükbaş büyükbaş kurbanlık fiyatları! Diyanet bu yıl da kurbanlık fiyatları açıkladı. Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını sorgulanırken Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini açıkladı. Kurban ibadetini bağış yoluyla gerçekleştirmek veya kuzu, koyun, tosun, dana almak isteyen vatandaşlar arama motorlarına yöneldi ve 2023 kurbanlık fiyatları n kadar, küçükbaş, büyükbaş, kuzu, koyun, tosun, dana kg fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? sorularına yanıt arıyor.
24.05.2023 Gündem
Kızılay, TDV kurban kesim bedeli 2023 ne kadar? Kurban Bayramı'nda vekaleten kurban kesim bedeli kaç TL oldu?
Kızılay, TDV kurban kesim bedeli 2023 ne kadar? Kurban Bayramı'nda vekaleten kurban kesim bedeli kaç TL oldu? Kurban kesimi vekaleten kaç TL oldu sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2023 Kurban Bayramı için geri sayım devam ediyor. Hz. İbrahim'in oğlu İsmail'i kurban etme esasına dayanan ve o günden bu yana müslümanların Allah için kurban kesme maksadına dayanan Kurban bayramında Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı da kurban bağışıyla hizmey ediyor. Kurban kesim bedellerini her yıl güncelleyen kurumlar, vekaleten kurban kestirecek kişiler için 2023 kurban bağış bedellerini açıkladı. Peki Kızılay kurban kesim bedeli 2023 yılında ne kadar oldu?
22.05.2023 Gündem
2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı
2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelleri açıklandı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 5 bin 950, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediklerini açıkladı.
22.05.2023 Gündem
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri!
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri! Baharın gelişinin kutlandığı Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Halk takviminde yer alan Hıdırellez’de geleneksel ritüeller gerçekleştiriliyor, dilekler dileniyor ve bereketi simgeleyen bazı uygulamalar yapılıyor. Türk coğrafyası için önemli olan bu gün ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti de bulunuyor. Özellikle Hıdırellez’in İslam’da yeri olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri ne? İşte merak edilenler…
18.03.2023 Dini Bilgiler
DHBT sınav giriş belgesi nasıl alınır, KPSS DHBT sınav giriş yerleri sorgulama nereden  yapılır? ÖSYM AİS KPSS DHBT çıktı alma ekranı
DHBT sınav giriş belgesi nasıl alınır, KPSS DHBT sınav giriş yerleri sorgulama nereden  yapılır? ÖSYM AİS KPSS DHBT çıktı alma ekranı DHBT pazar günü yapılacak. Sınava az bir süre kala DHBT giriş belgesi için yapılan aramalar da yoğunlaştı. Adayların sınava katılabilmesi için sınav giriş belgesinin çıktısının alınması gerekiyor. ÖSYM tarafından 2022 KPSS DHBT sınav giriş belgesi geçtiğimiz günlerde erişi açıldı. Peki, DHBT sınav giriş belgesi nasıl alınır, 2022 KPSS DHBT sınav giriş yerleri sorgulama nasıl yapılır?
25.11.2022 Eğitim
AFAD: Düzce'de 219 artçı meydana geldi
AFAD: Düzce'de 219 artçı meydana geldi İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD), Düzce'nin Gölyaka ilçesi merkezli 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından, en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplam 219 artçı meydana geldiği, 93 kişinin de yaralandığı açıklandı.
24.11.2022 Gündem
Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!
Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri! Din İşleri Yüksek Kurulu Eski Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Acı haberin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Raşit Küçük'ün vefatıyla ilgili taziye mesajı paylaştı. Peki, Prof. Dr. Raşit Küçük kimdir, kaç yaşındaydı? İşte Raşit Küçük hayatı ve eserleri!
22.11.2022 Gündem
Güneş tutulması duası! Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?
Güneş tutulması duası! Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir? Güneş tutulması duaları hakkında yapılan aramalar arttı. Resûlllah Güneş tutulmasında Küsûf namazı kıldırmış, Güneş açıldıktan sonra da ashabına şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz güneş ve ay Allahu Teala'nın ayetlerinden iki ayettir. Bir kimsenin ölümü veya doğması yüzünden tutulmazlar. Bunu görünce Allah'a dua edin, Namaz kılın ve Sadaka verin!”  Peki, Güneş tutulması sırasında hangi dualar okunur, Güneş tutulduğunda nasıl dua edilir?
25.10.2022 Gündem
İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt ücretleri ne kadar?
İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt ücretleri ne kadar? İBB yurt başvuruları başlıyor! Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yurt başvurularını başlatıyor. 2022-2023 akademik yılında İBB 6’sı kız, 4’ü erkek 10 yükseköğrenim öğrenci yurdunda üniversiteli gençleri ağırlayacak. Peki, İBB yurt başvuruları ne zaman başlıyor? İBB yurt başvurusu nereden yapılır? İBB yurt başvurusu nasıl yapılır? İBB öğrenci yurtları nerede? İBB yurt ücretleri ne kadar? İşte detaylar…
21.08.2022 Eğitim
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarına başvurular başladı! TDV yurt başvurusu nasıl yapılır?
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurtlarına başvurular başladı! TDV yurt başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yurt başvuruları başladı. 35 ilde 48 yurt ile hizment veren TDV yurtları üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını gideriyor. 1,3,4,5,6 kişilik odaları ile hizmet veren TDV yurtları üniversite öğrencileri için başvuru sürecini başlattı. Peki, TDV yurt başvurusu nasıl yapılır? TDV yurtlarında hangi imkanlar bulunuyor? İşte TDV yurtları ile ilgili detaylar…
20.08.2022 Eğitim
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır?
Aşure günü ile ilgili hadisler! Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Peygamberlerin hayatında önemli hadiselerin yaşandığı Muharrem ayının 10. Günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. Pek çok evde de bereket, paylaşma birlik ve beraberliğin simgesi aşure yapılarak dağıtılıyor. Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure gününün fazileti, hükmü, hadislerin olup olmadığı ve nasıl ortaya çıktığı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure günü nasıl ortaya çıkmıştır? Aşure gününün fazileti nedir? İşte aşure günü ile ilgili hadisler…
8.08.2022 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışında bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışında bulundu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışında bulundu.
7.07.2022 Siyaset
Kurban tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbirleri nasıl yapılır? İşte Teşrik tekbirleri başlangıcı ve bitişi
Kurban tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbirleri nasıl yapılır? İşte Teşrik tekbirleri başlangıcı ve bitişi Kurban Bayramı yaklaşırken milyonlar, ibadetlerini tam olarak yerine getirmek için peygamber efendimizin yaptığı teşrik tekbirlerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Teşrik tekbirleri Hz. Muhammed'in Kurban Bayramı’nın arefe günü sabah namazından başlayarak bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar, ikindi namazı da dâhil olmak üzere farzlardan sonra teşrik tekbirleri getirdiğine dair rivayetler bulunuyor. Peki, Kurban tekbirleri ne zaman başlıyor? Teşrik tekbirleri nasıl yapılır? Teşrik tekbiri ile İşrak tekbiri aynı şey mi? İşte Teşrik tekbirleri başlangıcı ve bitişi!
6.07.2022 Dini Bilgiler
Diyanet Kurban bağışı 2022! Diyanet kurbanlık bağış 2022 fiyatları ne kadar? Diyanet kurban bağışı nasıl yapılır?
Diyanet Kurban bağışı 2022! Diyanet kurbanlık bağış 2022 fiyatları ne kadar? Diyanet kurban bağışı nasıl yapılır? Kurban Bayramı’na çok az bir süre kaldı. Milyonlarca müslüman Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlanırken kurban ibadetini yerine getirmek isteyenler de hazırlıklarını tamamlıyor. Bayram öncesi pek çok kişinin gündeminde vekaleten kurban bağışı konusu var. Kurum ve derneklerin kurban bağışı fiyatları sıklıkla araştırılan konular arasında geliyor. Özellikle Diyanet 2022 kurban bağışının nasıl yapılacağı ve Diyanet’in vekalet yoluyla kurban kesim bedeli merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki, Diyanet kurbanlık bağış 2022 fiyatları ne kadar? Diyanet kurban bağışı nasıl yapılır? Diyanet yurt dışı kurbanlık bağış fiyatı ne kadar? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı kurbanlık bağış fiyatları!
5.07.2022 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hindistan açıklaması: Asla kabul edilemez!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hindistan açıklaması: Asla kabul edilemez! Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Son zamanlarda özellikle Hindistan coğrafyasında İslam'a ve Müslümanlara yönelik ırkçı yaklaşımlar ve tavırlar endişe vericidir. Rahmet dini İslam'a ve herkes için adalet, merhamet ve özgürlükleri savunmayı inançlarının gereği kabul eden Müslümanlara yönelik düşmanca yaklaşımlar asla kabul edilemez. Esasında ibadethanelere saldırılardan başörtüsü yasağına kadar yaşanan menfur hadiseler, Hindistanlı Müslümanlara uygulanan ayrımcı ve yasakçı politikaların bir sonucudur. Hindistan makamlarını ülkede artan İslam düşmanlığı karşısında politikalarını yeniden gözden geçirmeye ve Müslümanlara dini özgürlüklerini temin edecek bir duruş sergilemeye davet ediyoruz” dedi.
8.06.2022 Gündem
Vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri belli oldu!
Vekalet yoluyla kurban kesim bedelleri belli oldu! Türk Diyanet Vakfı, vekalet yoluyla kurban kesim bedelini yurt içinde 2 bin 250 lira, yurt dışında 1800 lira olarak belirledi.
1.06.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Diyanet Vakfı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türkiye diyanet vakfı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.