Türk Mutfağı

Türk Mutfağı

Son dakika Türk mutfağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk mutfağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk mutfağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Mutfağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk mutfağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 574 türk mutfağı haberi bulunmuştur. Tüm türk mutfağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu
MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması tamamlandı: Adana'da birincilik Nezihe Yalvaç'ın oldu MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması’nda Akdeniz bölgesinden Kahramanmaraş, Hatay, Adana ve Antalya’da düzenlenen yarışmanın bölge birincileri belirlendi.
2.05.2024 Adana
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi…
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi… Gastronomi dünyasının belki de en bilinen ismi Vedat Milor, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin Youtube programına konuk oldu. Milor, programda; yemekten, lezzete, yemek konusunda seçici olmadan, yediği ilginç tatlara kadar birçok açıklama yaptı.
7.02.2024 Magazin
Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Şehriye Çorbası Kaç Kalori? Şehriye Çorbası Besin Değerleri Ve Kalorisi... Şehriye çorbası, yaz kış tüketilebilen Türk mutfağı lezzetlerindendir. Domates soslu ya da yoğurt terbiyeli olarak iki çeşidi olsa da isteyen herkes farklı lezzetler ile de deneyebilir. Şehriye çorbası içeriğinde birçok farklı ürün olmasından dolayı yüksek kalorili ve besleyicidir. Şehriye çorbasını besin değerleri ve kalorisi, tüketme şekline, porsiyonuna göre değişebilir.
20.12.2023 Sağlık
Emine Erdoğan: Türkiye her daim sahada olacak
Emine Erdoğan: Türkiye her daim sahada olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, mazlum coğrafyalara umut olmaya elbirliğiyle devam edeceklerini vurgulayarak, "Türkiye her daim sahada olacak, dünyanın vicdanı olmaya devam edecek" dedi.
9.08.2023 Gündem
ABD'li bilim insanları ortaya çıkardı: Ani ölüm riskini ortadan kaldırıyor
ABD'li bilim insanları ortaya çıkardı: Ani ölüm riskini ortadan kaldırıyor Acı biber Türk mutfağında oldukça sık kullanılıyor. Özellikle de acı biber baharat olarak kullanıldığında yemeklere güzel bir lezzet katıyor. Sofraların vazgeçilmezi olan acı biberle ilgili yapılan bir araştırma tüm gerçeği ortaya çıkardı.
7.08.2023 Sağlık
Kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını önler: İşte sofralarımızın vazgeçilmezi 'Kara Şimşek'in faydaları
Kolesterolü düşürür, damar tıkanıklığını önler: İşte sofralarımızın vazgeçilmezi 'Kara Şimşek'in faydaları Türk mutfağı bin bir çeşit yemekleriyle dünyanın en lezzetli ve çeşitli mutfaklarından biri olarak bilinir. Sebze, et, bakliyat her çeşit yemeğe eşlik eder. Bu bakliyatlar arasında biri var ki kolestrolü üşürüp damar tıkanıklığını önlüyor yumurtadan daha fazla protein içeriyor. İşte her derde deva o yiyecek...
6.08.2023 Sağlık
Emine Erdoğan'dan Mutfağın Elçileri'ne teşekkür mesajı
Emine Erdoğan'dan Mutfağın Elçileri'ne teşekkür mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Mutfağın Elçileri'nin Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini tanıtım programında emeği geçenlere teşekkür etti.
23.06.2023 Gündem
Gelinim Mutfakta Olga kimdir, nereli, kaç yaşında? Gelinim Mutfak’ın ilk yabancı gelini Olga’nın biyografisi!
Gelinim Mutfakta Olga kimdir, nereli, kaç yaşında? Gelinim Mutfak’ın ilk yabancı gelini Olga’nın biyografisi! Gelinim Mutfakta Olga hakkında yapılan aramalar arttı. Yarışmaya katılan ilk yabancı gelin olan Olga, boyu, fiziği ve konuşmalarıyla dikkatleri çekti. Olga'nın nereli olduğu, kaç yaşında olduğu, seyirci tarafından merakla konusu oldu. Peki, Gelinim Mutfakta Olga kimdir, nereli, kaç yaşında?
26.01.2023 Televizyon
Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı! Türkiye'nin sıralamadaki yeri tepki çekti
Dünyanın en iyi mutfakları açıklandı! Türkiye'nin sıralamadaki yeri tepki çekti Dünyanın en iyi mutfakları belli oldu. Türkiye'nin sıralamadaki yeri tepki büyük tepki topladı. Yemek tarifleri, yemek eleştirileri ve dünya mutfağına dair içerik sunan Tasteatlas adlı internet sitesinin yaptığı araştırma yemekler ve içeceklere göre belirlendi. İlk 50 sırasında hangi ülkeler var? Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? İşte tüm liste...
26.12.2022 Gündem
Şef Ömür Akkor kimdir? MasterChef konuğu Gastronomi ödüllü Ömür Akkor nereli, kaç yaşında, evli mi? Hayatında merak edilenler, biyografisi ve kitapları!
Şef Ömür Akkor kimdir? MasterChef konuğu Gastronomi ödüllü Ömür Akkor nereli, kaç yaşında, evli mi? Hayatında merak edilenler, biyografisi ve kitapları! Şef Ömür Akkor kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi? Şef, seyyah ve yazar Ömür Akkor, MasterChef'e konuk olarak katılınca hakkında yapılan aramalar da arttı. Anadolu ve Türk mutfağını anlatan kitaplarıyla dikkat çeken Şef Ömür Akkor aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nde Gastronomi Ödülü’ne layık görülmüştü. İşte MasterChef konuğu Gastronomi ödüllü Ömür Akkor’un biyografisi ve yazdığı kitaplar…
20.12.2022 Televizyon
Emine Erdoğan: Nice ilklere köprü olacağına inanıyorum
Emine Erdoğan: Nice ilklere köprü olacağına inanıyorum Michelin Rehberi İstanbul'un ilk seçkisinde 53 restoran yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Michelin yıldızı verilmesi ile ilgili olarak, 'Ülkemizin bir gastronomi merkezi haline dönüşmesi sürecinde bu adımın, nice ilklere köprü olacağına inanıyorum.' dedi.
18.10.2022 Siyaset
'Haşhaşlı gevrek', kadınlar tarafından turizme kazandırılıyor
'Haşhaşlı gevrek', kadınlar tarafından turizme kazandırılıyor Isparta’nın unutulan yöresel lezzeti 'haşhaşlı gevrek', Senirkentli kadınlar tarafından gastronomi turizmine kazandırılıyor. Haşhaşlı cips olarak da bilinen gevreğin 100 gramı 25 TL’den satılıyor.
7.10.2022 Ekonomi
MasterChef Suna kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef'e konuk olan 2019 yarışmacısı Suna Aydın hakkında merak edilenler…
MasterChef Suna kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef'e konuk olan 2019 yarışmacısı Suna Aydın hakkında merak edilenler… MasterChef’te bu akşam eski yarışmacılar tadım yapıyor. Eski MasterChef yarışmacılarından Suna Aydın da tadım yapacak konuklar arasında yer alıyor. 2019 yılın dikkat çeken yarışmacısı MasterChef Suna’nın hakkında yapılan aramalar ise arttı. Peki, MasterChef Suna kimdir, kaç yaşında, nereli? MasterChef eski yarışmacı Suna Aydın hakkında merak edilenler…
5.10.2022 Televizyon
Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz
Emine Erdoğan: Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz ABD’nin New York kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Brigitte Macron Türkevi'nde bir araya geldi. Emine Erdoğan, “Sıfır Atık'ı tüm ülkelerde bir yaşam biçimi haline dönüştüreceğiz.” dedi.
22.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek
Emine Erdoğan liderliğinde Sıfır Atık Projesi'ne 'first lady'lerden destek ABD'nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkevi'nin teras katında lider eşlerinin de katılığı Türk mutfağının tanıtımının yapıldığı gastronomi programında, "Türk Mutfağı, Anadolu'daki yüzlerce yıllık serüveninde, birçok farklı medeniyetle etkileşime girmiştir. Mutfağımızın kapıları, farklı dinlerin, kültürlerin ve etnik grupların birlikte yaşama deneyimine açılır" dedi. Öte yandan 18 'first lady', Emine Erdoğan'ın liderlik ettiği Sıfır Atık Projesi'ni imzalarıyla destekledi.
21.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabının tanıtım etkinliğinde konuştu
Emine Erdoğan, 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabının tanıtım etkinliğinde konuştu Sırbistan'a yaptığı resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Emine Erdoğan, "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının Sırpça tercümesi tanıtım etkinliğine katılarak konuşma yaptı. Emine Erdoğan, "Mutfağımızdaki çeşitlilik, topraklarımızdaki farklı kültür, din ve etnik kökenler arasındaki dostluğun ve birlikte yaşama sanatının, bir ifadesidir" dedi.
7.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan: UNESCO tarafından koruma altına alınan yemeklerimiz var
Emine Erdoğan: UNESCO tarafından koruma altına alınan yemeklerimiz var Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, katıldığı Konya GastroFest açılış töreninde yaptığı konuşmada, "UNESCO Yaratıcı Şehirler içerisinde yer alan, UNESCO tarafından koruma altına alınan yemeklerimiz var. İnanıyoruz ki bu şehirlerin yemekleri ülkemizin her bir köşesinde sayısız farklı yemeğin olması ve yerel ürün çeşitliliğimiz topraklarımızın adeta bir yeryüzü laboratuvarı olduğunun göstergesidir.'' dedi. 
1.09.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi
Emine Erdoğan, Gastronomi Festivali'nde Tokat mutfağını gezdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tokat'ta düzenlenen "Gastronomi Festivali" etkinlikleri çerçevesinde "Bereket Hasadı" programına katıldı.
27.08.2022 Siyaset
Emine Erdoğan, kadın büyükelçi ve büyükelçi eşleriyle buluştu
Emine Erdoğan, kadın büyükelçi ve büyükelçi eşleriyle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, 13. Büyükelçiler Konferansı çerçevesinde kadın büyükelçi ve büyükelçi eşleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi.
9.08.2022 Siyaset
Emine Erdoğan'a, COP26 Başkanı Sharma'dan teşekkür ziyareti
Emine Erdoğan'a, COP26 Başkanı Sharma'dan teşekkür ziyareti   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) 26'ncı Taraflar Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma ile bir araya geldi.
6.07.2022 Siyaset
Emine Erdoğan ve Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro'nun eşi Cilia Flores Millet Kütüphanesi'ni ziyaret etti
Emine Erdoğan ve Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro'nun eşi Cilia Flores Millet Kütüphanesi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun eşi Cilia Flores ile birlikte Millet Kütüphanesini gezdi. Emine Erdoğan yaptığı paylaşımda, "Ülkemize resmi ziyarette bulunan Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro ve değerli eşi Cilia Flores’i ağırlamaktan mutluluk duyduk. Cilia Flores ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemizi ziyaret ettik. Türk Müziği Tarihi ile Sıfır Noktası sergilerini inceledik." ifadeleini kullandı.
8.06.2022 Gündem
Dünyanın en iyileri belli oldu! Liste güncellendi, Türkiye'nin listedeki sıralaması dikkat çekti...
Dünyanın en iyileri belli oldu! Liste güncellendi, Türkiye'nin listedeki sıralaması dikkat çekti... Geleneksel yemeklere yönelik deneyimsel seyahat rehberi Taste Atlas, “Dünya Mutfakları” listesini güncelledi. Ülkedeki en iyi 30 yemeği, içeceği ve gıda ürününün ortalamasını alan rehberde "En İyi 50 Dünya Mutfağı" haziran ayı sıralamasında Türkiye de bulunuyor.
5.06.2022 Galeri
Emine Erdoğan mutfağa girdi yemek yaptı
Emine Erdoğan mutfağa girdi yemek yaptı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Balıkesir'in Edremit ilçesinde ünlü şefler ile bir araya geldi. Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri çerçevesinde şeflerle ve yöre insanları ile ocak başına geçen Emine Erdoğan, Balıkesir'in yöresel yemeklerini tanıttı.
21.05.2022 Siyaset
Aydın'ın lezzetleri kitapta toplandı
Aydın'ın lezzetleri kitapta toplandı Aydın'ın ilk gastronomi kitabı tanıtıldı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un önderliğinde; gastronomi alanında çok sayıda önemli ismin katkılarıyla hazırlanan kitapta Aydın’ın kültürel zenginlikleri ve geleneksel tarifleri yer aldı.
16.05.2022 Kültür Sanat
Bakan Ersoy: Bu yılın hedeflerini 2023'te 2 katına çıkaracağımızı öngörüyoruz
Bakan Ersoy: Bu yılın hedeflerini 2023'te 2 katına çıkaracağımızı öngörüyoruz 3. Global Gastroekonomi Zirvesi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Galataport, Costa Venezia kruvaziyer gemisini ağırladı. Bu kruvaziyer turizmde İstanbul'un homeport olduğunun ilanıydı. Bu öyle kolay yakalanacak, dünya üzerinde her kentin erişebileceği bir ayrıcalık değildir. Bu yılın hedeflerini 2023'de iki katına çıkaracağımızı öngörüyoruz" dedi.
11.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Türk Mutfağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk mutfağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.