Türk Eczacıları Birliği

Türk Eczacıları Birliği

Son dakika türk eczacıları birliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan türk eczacıları birliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını türk eczacıları birliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Eczacıları Birliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk eczacıları birliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 213 türk eczacıları birliği haberi bulunmuştur. Tüm türk eczacıları birliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gamze Taşçıer kimdir? CHP Ankara milletvekili adayı Gamze Taşçıer nereli, kaç yaşında, hangi bölgeden aday gösterildi?
Gamze Taşçıer kimdir? CHP Ankara milletvekili adayı Gamze Taşçıer nereli, kaç yaşında, hangi bölgeden aday gösterildi? Milletvekili listelerinin belli olmasının ardından seçmenler bulundukları illerde yer alan isimleri araştırmaya başladı. Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Gamze Taşcıer'in kim olduğu, kariyeri, nereli ve kaç yaşında olduğu da merak konusu oldu. Peki, Gamze Taşcıer kimdir, nereli, kaç yaşında?
11.04.2023 Gündem
Deprem bölgesinde salgın endişesi
Deprem bölgesinde salgın endişesi Depremin vurduğu Hatay’da da salgın endişesi baş gösterdi. Türk Eczacıları Birliği (TEB) öncülüğündeki binlerce eczacı ise afet bölgesi için seferber oldu.
13.02.2023 Gündem
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı
Çalışma Bakanlığı yeni tedbirleri açıkladı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı deprem bölgesine ilişkin alınan yeni tedbirleri açıkladı.
8.02.2023 Gündem
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira...
Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar hesaplara yatacak! 10 bin lira... Maaşlara ek ödeme müjdesi! Paralar yüz binlerin hesabına yatacak. Sağlıkçıların temel ve teşvik ödemelerinden oluşan iki ayaklı sabit ek ödeme dönemi başlıyor. 15 Ağustos itibarıyla belirlenen taban maaşları ve performansa yönelik ek ödemeler hesaplarda olacak. Düzenleme ile uzman hekim ve diş hekimlerine kademelerine göre artacak şekilde 10 bin TL’ye; asistan hekimlere 7 bin 500 TL’ye; pratisyen hekimlere 5 bin TL’ye kadar ek ödeme yapılacak. Ek ödemelerle birlikte pratisyen hekimlerin maaşı 20 bin TL’yi aşacak, uzmanların maaşı da 27 bin TL’yi bulacak. Özellikli işlem yapan hekimlerin tavan ücreti 65 bin TL’ye kadar çıkabilecek.
13.08.2022 Çalışma Hayatı
e-Devlet hizmetlerinde yeni dönem! Artık...
e-Devlet hizmetlerinde yeni dönem! Artık... e-Devlet kapısı üzerinden sağlanan hizmetlere bir yenisi daha eklendi. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak hizmet 81 il için geçerli olacak. Artık nönetçi eczane bilgilerine e-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilecek.
31.07.2022 Gündem
Sağlık raporları ile ilgili son dakika kararı! Yıl sonuna kadar...
Sağlık raporları ile ilgili son dakika kararı! Yıl sonuna kadar... Sağlık raporları ile ilgili yeni kararı Bakan Koca duyurdu. Süreli ve süresiz raporlar yıl sonuna kadar geçerli olacak. Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi.
1.04.2022 Gündem
İzin ve raporlarla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Artık değişti
İzin ve raporlarla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Artık değişti Rapor ve izinlerle ilgili flaş gelişme! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi. Türk Eczacıları Birliği, uygulamanın ne şekilde yürütüleceğine ilişkin, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) ayrıca bir açıklama yapılmasının beklendiğini kaydetti. Ayrıca Kovid-19'a yakalanan çalışanlara verilen istirahat raporlarına ilişkin de düzenleme yapıldı. Çalışanlara Kovid-19'a yönelik 14+14 şeklinde verilen, 28 günlük istirahat raporu uygulaması kaldırıldı. Rapor hakkı, bugüne kadar iş yerlerinde salgının etkisinin azaltılması için, çalışanların yıllık maksimum 40 gün olan izin hakkına dahil edilmiyordu.
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri...  Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi!
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika haberleri... Ukrayna'dan Türkiye ve ABD teklifi! Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaş 14. gününe girdi. Dünyanın yakından takip ettiği savaş bölgesinden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna'ya hava gücü sağlamak için Polonya'nın sunduğu plana Washinhton'dan veto geldi. Kuşatmanın sürdüğü Harkiv'de bir günde 27 kişi ölürken, Gürcistan'ın eski Savunma Bakanı Irakly Okruashvili, diğer Gürcü gönüllülerle birlikte Ukrayna'ya geldi. Ukrayna'da iktidarda olan Halkın Hizmetkarları Partisi, ülkenin egemenliğinin korunması yeni güvenlik garantilerini gündeme getirdi.
9.03.2022 Dünya
İlaç ödemeleri ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama
İlaç ödemeleri ile ilgili Bakan Bilgin'den açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, SMA hastaları ve bazı kanser türleri için önerilen ilaçların bilimsel geçerliliği olmadığı için ödeme listesine alınmadığını belirterek, "Türk devleti parasına bakmaz. Bu ilaç bir Türk'ün, bir vatandaşımızın, hastamızın, yavrumuzun tedavisinde kullanılacaksa biz onu onaylarız" dedi.
4.03.2022 Ekonomi
Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar oldu? Ertesi gün hapına zam mı geldi?
Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar oldu? Ertesi gün hapına zam mı geldi? İlaçlara zam geldi! Türk Eczacıları Birliği duyurdu! İlaçlara uygulanan zam ile ilgili Türk Eczacılar Birliği’nin “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından 14.02.2022 tarihinde yayımlanan “Fiyat Değerlendirme Komisyonu Toplantısı” başlıklı duyurusunda ilaç zamlarının 19 Şubat’tan itibaren uygulanacağı belirtildi. İlaçlara yapılan zammın ardından özellikle de ertesi gün hapına yapılan zam sosyal medyanın gündemine oturdu. Peki, Ertesi gün hapı fiyatı ne kadar oldu? Ertesi gün hapına zam mı geldi? İşte detaylar…
19.02.2022 Sağlık
İlaçlara zam geldi mi? İlaçlara ne zaman zam gelecek?
İlaçlara zam geldi mi? İlaçlara ne zaman zam gelecek? İlaçlara zam geliyor! Kararı Türk Eczacıları Birliği duyurdu! Türk Eczacıları Birliği'nden Fiyat Değerlendirme Toplantısı sonrası yayımlanan kararda ilaçlara yapılacak zam oranı da belli oldu. Tüm ilaçlara euro kuru güncellemesiyle yüzde 37,43 oranında zam geldi. Beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 (bir) euro değeri 4,5786 TL’den 6,2925 TL’ye artırıldı. Peki, İlaçlara zam geldi mi? İlaçlara ne zaman zam gelecek? İlaç zammı ne zaman uygulanacak? İşte 2022 ilaç zammı ile ilgili detaylar…
16.02.2022 Ekonomi
Euro kuru sabitleniyor! Kur güncellemesinde sona gelindi! İlaç fiyatları...
Euro kuru sabitleniyor! Kur güncellemesinde sona gelindi! İlaç fiyatları... İlaçtaki kur güncellemesinde sona gelindi. Güncellemeyle, ilaçta euro/TL kurunun yüzde 37.4 oranında bir artışla 6.36 seviyesinde sabitleneceği ifade ediliyor.
10.02.2022 Ekonomi
Eczacılar ile ilgili flaş karar! 9 ay sonra...
Eczacılar ile ilgili flaş karar! 9 ay sonra... AYM'den eczacılar hakkındaki disiplin cezalarına ilişkin düzenlemeye kararı. Yüksek Mahkemenin Türk Eczacıları Birliği Kanunu'nun 30. maddesinin iptaline ilişkin kararının gerekçesinde, yasal düzenlemelerin hem kişiler hem de idare yönünden herhangi bir duraksamaya ve kuşkuya yer vermeyecek şekilde açık, net, anlaşılabilir ve uygulanabilir olmasının, kamu otoritelerinin keyfi uygulamalarına karşı koruyucu önlem içermesinin gerekliliğine işaret edildi. İptal kararı 9 ay sonra yürürlüğe girecek.
21.10.2021 Gündem
Çöpe atılan ilaçlar zehir saçıyor! Yediğimize içtiğimize böyle karışıyor
Çöpe atılan ilaçlar zehir saçıyor! Yediğimize içtiğimize böyle karışıyor Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalar, ilaç israfının ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. İlaçların yaklaşık yüzde 50’si yanlış ya da gereksiz kullanılıyor, hatta kutusu bile açılmadan çöpe atılıyor. Çöpe atılan ilaçların ise yiyecek ve içeceklere karıştığı ortaya çıktı. Sadece sağlık sektörünü değil, pek çok alanı etkileyen ilaç israfının altında yatan bilinçsiz ilaç kullanımına karşı uzmanlardan hayati tavsiyeler geldi.
3.10.2021 Gündem
Para ödemeyin! Flaş detay belli oldu, ucuzunu alan...
Para ödemeyin! Flaş detay belli oldu, ucuzunu alan... Herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Fark ödemeyin. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanıyor. Ucuz olanı tercih edenler ödeme yapmıyor. Bazı ilaçlara erişimde bürokratik engellerle karşılaşmamak için doğru yolu izlemek şart. Eşdeğer ilaçta fark ödememek için ucuz olan tercih edilirken, raporlu ilaçtan katılım payı alınmıyor
23.08.2021 Ekonomi
Orman yangınlarından son dakika haberleri! Termik santraldeki yangında yeni gelişme: Manavgat, Bodrum, Marmaris, Milas...
Orman yangınlarından son dakika haberleri! Termik santraldeki yangında yeni gelişme: Manavgat, Bodrum, Marmaris, Milas... Orman yangınlarıyla mücadele tüm Türkiye'de devam ediyor. Yangınların devam ettiği bölgelerde havadan ve karadan söndürme işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Bakan Pakdemirli, Hatay Dörtyol, Isparta Eğirdir, Karabük ve Adana Feke yangınlarının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şu ana kadar çıkan 189 yangından 174'ünün kontrol altına alındığını açıkladı. Altun'un paylaştığı görselde, saat 12.00 itibari ile 6 ilde 15 yangının devam ettiği bilgisi yer aldı.
5.08.2021 Gündem
'Aşı karşıtlığının nedeni spekülasyonlar ve bilgi kirliliği'
'Aşı karşıtlığının nedeni spekülasyonlar ve bilgi kirliliği' TÜRK Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Türkiye'de kısmen aşı karşıtlığının yaygın olduğunu belirterek, "Çünkü aşılarla ilgili bir bilgi kirliliği söz konusu. Vatandaşlarımız bundan etkilendi. Bazı aşılarla ilgili çeşitli spekülasyonlar yapıldı. Bilgi kirliliği ve spekülasyonlar böyle bir olgunun oluşmasına neden oldu" dedi.
28.04.2021 Sağlık
Eczacılara korona aşısı yapılacak! E- devlet (MHRS) üzerinden aşı randevusu alma aşamaları…
Eczacılara korona aşısı yapılacak! E- devlet (MHRS) üzerinden aşı randevusu alma aşamaları… Türk Eczacıları Birliği (TEB), eczane ve ecza deposu çalışanları ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencilerinin aşılanmasına en geç yarın itibarıyla başlanacağını duyurdu. Peki, aşı randevusu nasıl alınır? E-devlet üzerinden aşı randevusu nasıl alınır? E- devlet üzerinden aşı randevusu alma…
20.01.2021 Gündem
Aşı ile ilgili flaş gelişme! Yarından itibaren...
Aşı ile ilgili flaş gelişme! Yarından itibaren... Türk Eczacılar Birliği'nden aşı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada yarından itibaren eczane çalışanlarının randevu alarak aşı olabileceği ifade edildi.
20.01.2021 Gündem
Eczanelere verilen süre 31 Aralık 2021'e kadar uzatıldı!
Eczanelere verilen süre 31 Aralık 2021'e kadar uzatıldı! Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle levha ve geriye dönük hafıza kaydı olan termometre bulundurma yükümlülüğü için faaliyetteki eczanelere verilen süre 31 Aralık 2021'e kadar uzatıldı.
1.01.2021 Sağlık
Eczanelerle ilgili önemli karar! Uzatıldı
Eczanelerle ilgili önemli karar! Uzatıldı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'te yapılan değişiklikle levha ve geriye dönük hafıza kaydı olan termometre bulundurma yükümlülüğü için faaliyetteki eczanelere verilen süre 31 Aralık 2021'e kadar uzatıldı.
1.01.2021 Gündem
20 kuruştan satılıyor ama... Büyük risk
20 kuruştan satılıyor ama... Büyük risk Salgının başında kıtlığı çekilen ve fiyatı hızla artan maskeler, artık özellikle e-ticaret sitelerinde tanesi 20 kuruştan satılıyor. Fiyatın bu derece ucuzlaması kalite kuşkularını doğururken, uzmanlar standart dışı ürünlere dikkat çekiyor
26.11.2020 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama! 'Tekrar hayatımızda'
Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama! 'Tekrar hayatımızda' Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Salgına karşı zorunlu tedbirler tekrar hayatımızda. Zorunlu tedbirlerin amacı hareketliliği, dolayısıyla hastalığın yayılmasını ve hastanelerin yükünü azaltmaktır. Tedbirlerin amacına gönüllü olarak da destek verelim. Hareketliliği azaltalım. Mümkün olduğu kadar evimizde kalalım." dedi.
19.11.2020 Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'de üretilen Sinovac firmasına ait aşıya ilişkin, "Aralık ayında en az 10 milyon gibi bir aşıyı alabilir olacağız. Bununla ilgili de 1- 2 gün içinde sözleşmeler imzalanır olacak. Biz dünyada erken dönemde güvenebilir olan aşıyı vatandaşımıza önce kendimden başlamak üzere yapmak istiyoruz" dedi.
18.11.2020 Gündem
Ali Orkun Ercengiz kimdir? Koronavirüs olan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in siyasi kariyeri…
Ali Orkun Ercengiz kimdir? Koronavirüs olan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in siyasi kariyeri… Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in Covid-19 testi pozitif çıktı. Ercengiz'in daha önce eşi ve annesinin testleri pozitif çıkmıştı. Ali Orkun Ercengiz kimdir?
6.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Eczacıları Birliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk eczacıları birliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.