Türk Deniz Kuvvetleri

Türk Deniz Kuvvetleri

Son dakika Türk Deniz Kuvvetleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Türk Deniz Kuvvetleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Türk Deniz Kuvvetleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Türk Deniz Kuvvetleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan türk deniz kuvvetleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.007 türk deniz kuvvetleri haberi bulunmuştur. Tüm türk deniz kuvvetleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesine deniz yoluyla getirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olarak kullandığı 'M/G Acar', müze olarak sergileniyor. Müze gemi de, yemek yediği salon ile kamarası yer alıyor.
15.03.2024 Gündem
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir?
SAS komandosu nedir? SAS komandosunun görevleri nelerdir? Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde 571 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. Kayıp mürettebata ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Sualtı Savunma Grup Komutanlığı (SAS) komandoları da devreye girdi. SAS komandoları, geminin makine dairesinde çalışma gerçekleştirecek. Mürettebatın denize sürüklenme ihtimaline karşı balıkçılar da gırgırlarla su yüzeyinde arama başlattı. Peki, SAS komandosu nedir? İşte SAS açılımı ve merak edilen detaylar
20.02.2024 Gündem
Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar?
Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar? Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetlilerine bağlı olarak yapanlar tarafından bilinir ki Deniz Kuvvetlerinin farklı gelenekleri, isimlendirmeleri ve yaklaşımları vardır. Porsun astsubaylık da bunlardan biridir. Peki, Porsun ne demek, Porsun astsubay nedir? Deniz kuvvetleri Porsun ne iş yapar?
19.01.2024 Çalışma Hayatı
Doğu Akdeniz'de nefes kesen anlar! Türk Deniz Kuvvetleri'nde 'ZAHA' ilk defa kullanıldı
Doğu Akdeniz'de nefes kesen anlar! Türk Deniz Kuvvetleri'nde 'ZAHA' ilk defa kullanıldı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından düzenlenen 'Doğu Akdeniz-2023 Tatbikatı' sürüyor. Antalya Körfezi'nde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği gerçekleştirilen kurtarma operasyonunda hem denizde hem karada hareket edebilen yerli üretim Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) ilk defa kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdı
Kuşadası açıklarında akıntıyla sürüklenen Türk balıkçı teknelerine Yunan askerleri saldırdı Yunan askeri akıntıya kapılıp zorda kalan Türk balıkçı teknelerini demir çubukla taciz etti. Aydın'ın Kuşadası açıklarında avlanırken akıntıyla sürüklenen 2 Türk balıkçı teknesine, Yunan Sahil Güvenlik ekibi demir çubukla saldırıp, tazyikli su sıktı. Ardından Türk kara sularına giren Yunan botu, Türk Sahil Güvenlik ekiplerince bölgeden çıkartıldı. Yaşanan o anlar cep telefonuyla görüntülendi.
30.10.2023 Gündem
Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı savaş gemisi TCG Anadolu Mersin'de!
Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı savaş gemisi TCG Anadolu Mersin'de! Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde bulunan dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) savaş gemisi TCG Anadolu, Akdeniz'deki seyri kapsamında Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na demirledi.
22.09.2023 Gündem
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözler
NATO'dan TSK'nın ilk kadın amirali Gökçen Fırat'a övgü dolu sözler NATO, Türkiye'nin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat için övgü dolu sözler yayınladı. Mesajda "Konumu, ittifakın deniz operasyonlarının ve tatbikatlarının başarısı için kritik öneme sahiptir" denildi.
18.08.2023 Gündem
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu Yüksek Askeri Şura kararıyla Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın görev yeri 11 Ağustos 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla belli oldu. Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.
11.08.2023 Gündem
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Gökdeniz, MİLGEM-5 gemisine entegre edildi! 'Anti gemi füzelerini imha edebiliyor'
Gökdeniz, MİLGEM-5 gemisine entegre edildi! 'Anti gemi füzelerini imha edebiliyor' ASELSAN’ın geliştirdiği yakın hava savunma sistemi Gökdeniz, fabrika kabul testlerinin tamamlanmasının ardından MİLGEM-5 gemisine entegre edildi. 
13.05.2023 Gündem
Türk Deniz Kuvvetleri, bir yıl NATO Unsur Komutanlığı görevini icra edecek
Türk Deniz Kuvvetleri, bir yıl NATO Unsur Komutanlığı görevini icra edecek Türk Deniz Kuvvetleri, 1 Ocak 2023 tarihinden 31 Aralık 2023 tarihine kadar NATO Mukabele Kuvveti Deniz Unsur Komutanlığı görevini icra edecek.
19.01.2023 Gündem
Türkiye'den yeni hamle: Deniz altına seyyar havuz!
Türkiye'den yeni hamle: Deniz altına seyyar havuz! Türk Savunma Sanayii ambargolara rağmen karada, havada ve denizde yakaladığı başarıyı deniz altında da hayata geçirmek için başlattığı hamleyi sürdürüyor.
8.10.2022 Gündem
Abdülhamid Han Mavi Vatan'da! Prof. Şenay Yalçın: Birkaç ay içinde müjdeli haberler alabiliriz
Abdülhamid Han Mavi Vatan'da! Prof. Şenay Yalçın: Birkaç ay içinde müjdeli haberler alabiliriz Abdülhamid Han Gemisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefe doğru yol almaya başladı. Akdeniz'de doğal gaz arayacak olan gemiye ilişkin Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Şenay Yalçın önemli bilgiler verdi. Yalçın "Fazla değil birkaç ay içerisinde güzel haberleri alabileceğimizi düşünüyorum" dedi.
9.08.2022 Ekonomi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’ten Yunanistan'ın provokasyonlarına tepki: Sonu sadece hüsran olur
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’ten Yunanistan'ın provokasyonlarına tepki: Sonu sadece hüsran olur AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan’ın ‘Abdülhamid Han’ sondaj gemisi üzerinden yaptığı provokasyona değinerek, “Batı’nın şımarık çocuğu Yunanistan hangi şımarıklığı yaparsa yapsın, kim ne derse desin Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk Deniz Kuvvetleri bu sondaj gemilerini koruyarak hak ve menfaatlerimizi koruma konusunda ne kadar haklı olduğumuzu gösterecek ve gösterdi, göstermeye devam edecek. Onun için hiç kimse Türkiye’nin vatan ve terörle mücadele konusundaki kararlılığını test etmesin. Sonu sadece hüsran olur” dedi.
6.08.2022 Siyaset
İstanbul'da tarihi gün! Tahıl koridoru için imzalar atıldı...
İstanbul'da tarihi gün! Tahıl koridoru için imzalar atıldı... Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl taşınmasına ilişkin anlaşma Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri António Guterres'in katılımı ile düzenlenen törende imzalandı. Erdoğan, "Son derece önemli planın icrası İstanbul'da kurulacak müşterek koordinasyon merkezi tarafından gerçekleştirilecektir." dedi.
22.07.2022 Gündem
Tahıl koridoru açıldı mı? Tahıl koridoru planı nedir, süreç nasıl işleyecek?
Tahıl koridoru açıldı mı? Tahıl koridoru planı nedir, süreç nasıl işleyecek? Karadeniz üzerinden dünya pazarlarına tahıl ve diğer gıda ürünlerinin taşınmasına ilişkin anlaşma, Türkiye'nin ev sahipliğinde Ukrayna ile Rusya arasında bugün imzalanıyor. Türkiye ve BM tarafından mayıs ayından bu yana iki aydır yürütülen arabuluculuk çabaları, özellikle Haziran ayı ortasından itibaren yoğunlaştı ve geçen hafta İstanbul'da yapılan görüşme, genel hatlarıyla bir anlaşmanın ortaya çıkmasını sağladı. Peki, tahıl koridoru nedir, demek?
22.07.2022 Gündem
Dünyanın gözü Türkiye'de! Kritik anlaşma imzalanacak!
Dünyanın gözü Türkiye'de! Kritik anlaşma imzalanacak! En büyük küresel buğday tedarikçilerinden olan Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile başlayan savaş küresel gıda fiyatlarını artırdı ve gıda krizine neden oldu. Savaşın durdurduğu sevkiyatı yeniden başlatabilmek için Türkiye'nin öncülüğünde, bugün, bir anlaşma imzalanacak. Ukrayna ve Rusya taraflarının katılımıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres'in hazır bulunacağı tahıl sevkiyatı anlaşması imzası savaşta bir dönüm noktası olabilir. Peki gemiler Karadeniz'den nasıl geçecek? İşte tüm detaylar...
22.07.2022 Siyaset
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak...
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak... Türkiye savunma alanında son dönemde geliştirdiği ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu konuda yaşanan son gelişme ise sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan STM’den geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli imkanlarla tasarlanan STM500 projesinin kritik bir aşamada olduğunu duyurdu. STM500 projesi için, "Sürprizin de sürprizi olacak" diyen Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise çarpıcı detaylar paylaştı.
29.06.2022 Gündem
ABD'li generalden kritik Türkiye açıklaması: Karadeniz ve NATO...
ABD'li generalden kritik Türkiye açıklaması: Karadeniz ve NATO... ABD'li generalden kritik Türkiye açıklaması geldi. Efes-2022 Tatbikatı'na katılan Amerikan Donanmasına ait USS Arlington’ın komutanı Tümgeneral Francis Donovan, Türkiye’nin NATO’nun önemli bir müttefiki olduğunu söyleyerek, “Karadeniz’de güvenliği sağlama rolünü çok önemsiyoruz” dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
11.06.2022 Gündem
Kurtaran-2022 Tatbikatı'nda basın safhası başladı
Kurtaran-2022 Tatbikatı'nda basın safhası başladı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği 'Kurtaran 2022 Tatbikatı'nın basın safhası başladı. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Kurtaran-2022'de, senaryo gereği, 3 farklı sahada dibe oturmuş 3 denizaltıya milli kurtarma gemileriyle müdahale edilecek. Tatbikatta 12 ülkeden toplam 26 gözlemci de yer alıyor.
26.05.2022 Gündem
KIZILELMA MİUS yeni bir dönem başlatıyor! Sahadaki dinamiği değiştirecek, önemli detaylar ortaya çıktı
KIZILELMA MİUS yeni bir dönem başlatıyor! Sahadaki dinamiği değiştirecek, önemli detaylar ortaya çıktı Selçuk Bayraktar’ın yaptığı sunum, KIZILELMA MİUS’un geleceği, yapısı hakkında önemli detaylar veriyor. TCG Anadolu üzerinden kalkış ve iniş animasyonu ilk kez yayınlanan KIZILELMA yeni bir dönem başlatacak. Herhangi bir destek sistemi olmadan gemiden kalkacak platform uzmanlara göre sahadaki dinamiği değiştirecek.
23.05.2022 Ekonomi
Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor
Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü başlıyor Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından 122 gemi ve 41 hava vasıtasının katılımıyla Ege Denizi, Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de eş zamanlı olarak düzenlenen Mavi Vatan-2022 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü Muğla’nın Marmaris ilçesinde 45 deniz ve hava unsurunun katılımıyla başlıyor.
21.04.2022 Gündem
Milli Savunma Bakanlığı 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Ve üretimi başlıyor
Milli Savunma Bakanlığı 'hayırlı olsun' diyerek duyurdu! Ve üretimi başlıyor Milli Savunma Bakanlığı (MSB), yerli ve gelişmiş teknolojilerle inşa edilecek olan Açık Deniz Karakol Gemisi’nin (ADKG) üretimine geçildiğini duyurdu. Açık Deniz Karakol Gemisi’nin, 2023 yılı içerisinde Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.
9.04.2022 Gündem
Boğaz’da serseri mayın alarmı! Detaylar ortaya çıktı
Boğaz’da serseri mayın alarmı! Detaylar ortaya çıktı Ukrayna’nın Odessa’dan denize döktüğü mayınlar tedirginliğe yol açmıştı. Dün Sarıyer açıklarında balıkçılar tarafından fark edilen bir mayın da alarma neden oldu. Boğaz 5 saat boyunca gemi trafiğine kapatıldı, SAS timleri mayını etkisiz hale getirdi. Bakan Akar mayının eski tip olduğunu açıkladı.
27.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Türk Deniz Kuvvetleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki türk deniz kuvvetleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.