Toz Fırtınası

Toz Fırtınası

Son dakika toz fırtınası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan toz fırtınası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını toz fırtınası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Toz Fırtınası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan toz fırtınası gelişmeleri de dahil olmak üzere 59 toz fırtınası haberi bulunmuştur. Tüm toz fırtınası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Toz taşınımı Adana'da etkili oldu, araçları toz kapladı! Rahatsız etti
Toz taşınımı Adana'da etkili oldu, araçları toz kapladı! Rahatsız etti Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye’ye giriş yapan toz fırtınası Adana’da etkili oldu, araçları toz kapladı.
25.04.2024 Adana
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Yanardağdan çıkan küller toz fırtınasına neden oldu
Yanardağdan çıkan küller toz fırtınasına neden oldu Meksika’daki Popocatepetl Yanardağı’nın yoğun faaliyeti sonucu meydana gelen kül yağışı, şiddetli rüzgarın etkisiyle toz fırtınasına neden oldu.
25.05.2023 Dünya
Kum fırtınası nedeniyle 72 araç birbirine girdi! 6 kişi öldü, 37 yaralı
Kum fırtınası nedeniyle 72 araç birbirine girdi! 6 kişi öldü, 37 yaralı ABD’nin Illinois eyaletinde kum fırtınasından dolayı 72 araç zincirleme kaza yaptı. Eyalet polisi, kazada 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 37 kişinin yaralandığını duyurdu.
2.05.2023 Dünya
Gaziantep'ten yürekleri yakan haber! Evin duvarı çöktü: 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı
Gaziantep'ten yürekleri yakan haber! Evin duvarı çöktü: 2 çocuk öldü, 3 çocuk yaralandı Gaziantep'in Araban ilçesinde, şiddetli fırtına nedeniyle inşaat halindeki bir evin çöken duvarının altında kalan 2 çocuk yaşamını yitirdi, 3 çocuk yaralandı. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şiddetli fırtınanın devam ettiğini ve zorunlu olmadıkça vatandaşların dışarı çıkmaması gerektiğini söyledi.
2.06.2022 Yaşam
Şanlıurfa’da toz fırtınası!
Şanlıurfa’da toz fırtınası! Şanlıurfa merkez ve sınır ilçelerinde etkili olan toz fırtınası, hayatı olumsuz etkiledi.
19.04.2022 Yaşam
Çöl tozu ne zaman bitecek, toz fırtınası kaç gün sürecek? Afrika çöl tozu!
Çöl tozu ne zaman bitecek, toz fırtınası kaç gün sürecek? Afrika çöl tozu! Suriye’den kaynaklı kuvvetli rüzgarın etkisiyle kalkan toz bulutları özellikle doğudaki illeri etkiledi. Bitlis, Şırnak ve Hakkari’de toz bulutları nemli hava ile birleşince araçları çamura bürüdü. Öte yandan İstanbul semalarını da kaplayan çöl tozu havadan görüntülendi. Peki, Çöl tozu ne zaman bitecek, çö tozu kaç gün sürecek?
7.04.2022 Gündem
Astım ve KOAH hastalarına fırtına ve çöl tozlarına karşı uyarı
Astım ve KOAH hastalarına fırtına ve çöl tozlarına karşı uyarı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, bugün ve yarın gerçekleşeceği belirtilen çöl fırtınasına karşı vatandaşları uyardı.
31.03.2022 Sağlık
Meteoroloji'ye gelen telefonlar herkesi şaşırttı! UFO, deprem, çamaşır...
Meteoroloji'ye gelen telefonlar herkesi şaşırttı! UFO, deprem, çamaşır... Meteoroloji müdürlüklerine gelen "Çamaşır asacağım, camları sileceğim, hava nasıl olacak" şeklindeki çağrılar çalışanları şaşırtıyor. Birçok sektörün hava durumuyla ilgili taleplerini karşılayan meteoroloji müdürlüğü personeli, bazen ilginç sorularla da karşılaşıyor. Gün boyunca karşılarındaki ekranlardan radarlardan gelen görüntüleri takip eden görevlilerinin iş yoğunluğu, gereksiz aramalar nedeniyle artıyor. Görevliler, hava durumuyla ilgili gelen soruları cevapsız da bırakmıyor.
3.04.2021 Gündem
Meteoroloji uyardı! Tehlike bugünden itibaren başlıyor, 2 gün...
Meteoroloji uyardı! Tehlike bugünden itibaren başlıyor, 2 gün... Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımının bugünden itibaren bazı bölgelerde etkili olacağı ve yağış alan yerlerde çamur olarak yağacağı uyarısında bulunulup, dikkatli ve tedbirli olunması istendi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz fırtınasının neden olacağı çamur yağışının kirlilik dışında sağlık için önemli sorunlar oluşturabileceğini belirtti. Şenyiğit, "Toz fırtınası ya da tozun bölgede birikmesi bazen uzun süreli, yağmurdan sonra da devam edebilecek şekilde kendi etkisini gösterebilir. Yağmurdan sonra açık hava bile olsa en az 1-2 gün evde kalmanın faydası olduğunu düşünüyorum" dedi.
11.03.2021 Gündem
Meteoroloji uyardı! 22 ilde sarı, 14 ilde turuncu alarm! Kar, sağanak ve fırtına...
Meteoroloji uyardı! 22 ilde sarı, 14 ilde turuncu alarm! Kar, sağanak ve fırtına... Meteoroloji'nin hava durumu raporunda 22 şehre sarı, 14 şehre ise turuncu uyarı yapıldı. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, batı ve orta Karadeniz sağanak yağışlı, yer yer kar yağışlı olacak. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyinin yüksekleri, Erzurum çevreleri ve Edirne'nin güney kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Muğla'nın doğu ilçeleri, Giresun, Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.
13.01.2021 Gündem
Meteoroloji'den sağanak uyarısı! 3 bölge 8 il için...
Meteoroloji'den sağanak uyarısı! 3 bölge 8 il için... Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geliyor. Marmara, batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; Isparta, Burdur, Eskişehir, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın ile Ankara'da kuvvetli olması bekleniyor. Diğer yandan İç Anadolu’nun güney ve batısı ile Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli lodos da etkili olacak. Hava sıcaklıkları kuzeyde hissedilir derecede düşecek.
9.10.2020 Yaşam
İstanbul'da beklenen yağış başladı! Peş peşe uyarılar...
İstanbul'da beklenen yağış başladı! Peş peşe uyarılar... İstanbul’da beklenen sağanak yağış etkisini göstermeye başladı. Yer yer etkili olan yağmura bazı vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Esenyurt'ta haziran ayındaki sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiği Pınar Mahallesi'nde, bodrum katındaki iş yerleri boşaltıldı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sitesinden yapılan bilgilendirmeye göre; yarın İç Anadolu'nun orta kesimi, Marmara, Ege ve Akdeniz'deki 26 il için sarı, 7 il için ise turuncu uyarı verildi.
8.10.2020 Gündem
'Toz fırtınası, göl ve nehirde alg patlamasına neden olabilir'
'Toz fırtınası, göl ve nehirde alg patlamasına neden olabilir' Dicle Üniversitesi Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kılıç, hafta boyunca etkili olması beklenen toz fırtınasının, nehir ve göllerde alg patlamalarına neden olacağı uyarısında bulundu. Alg patlamalarının toz fırtınası ile birlikte artacağını ve bu durumun su içerisindeki canlıları olumsuz etkileyeceğini belirten Kılıç, "Nehirlerde, göllerde özellikle aşırı miktarda üreme var. Toz fırtınalarının da buna benzer bir etkisinin olmasını bekliyoruz. Çünkü suya gereğinden fazla bu tür şeylerin gelmesi alglerin daha fazla yiyecek bulmasına neden olur" dedi.
18.09.2020 Gündem
Meteoroloji'den bu iller için toz fırtınası uyarısı! 'Balkona bile çıkmayın'
Meteoroloji'den bu iller için toz fırtınası uyarısı! 'Balkona bile çıkmayın' Meteoroloji Genel Müdürlüğü Şırnak, Siirt, Mardin, Antalya, Manisa, Aydın ve Balıkesir için hassas toz fırtınası uyarısında bulundu. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, toz fırtınalarının özellikle koah, bronşit ve astım hastası ile yaşlılar için sağlık sorunu teşkil ettiğine dikkat çekerek, "Kronik hastalığı olanlar, astımı olanlar, kronik bronşiti olanlar, koah olanlar, alerjisi olanlar bu dönemde dışarı çıkmasınlar, pencerelerini açmasınlar, balkona bile çıkmasınlar" dedi.
14.09.2020 Gündem
Kırıkkale’de toz fırtınası mı olacak? Meteoroloji uyardı!
Kırıkkale’de toz fırtınası mı olacak? Meteoroloji uyardı! Ankara'nın Polatlı ilçesinde çıkan şiddetli fırtına toz bulutuna neden oldu. Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle korku dolu anlar yaşarken Ankara Valisi Şahin fırtına nedeniyle 6 kişinin yaralandığını açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Kırıkkale için de kuvvetli rüzgâr ve toz fırtınası bekleniyor. İşte Kırıkkale toz fırtısnası detayları...
13.09.2020 Gündem
O il için alarm verildi! Kuvvetli olacak
O il için alarm verildi! Kuvvetli olacak Meteoroloji Genel Müdürülüğü, Kırıkkale için kuvvetli rüzgar ve toz fırtınası uyarısında bulundu.
12.09.2020 Gündem
Ankara Polatlı'da toz fırtınası!
Ankara Polatlı'da toz fırtınası! Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan kum fırtınası kameralara yansıdı.
12.09.2020 Haber
Ankara Polatlı'da toz fırtınası! Sarı alarm verildi, sakın dışarı çıkmayın
Ankara Polatlı'da toz fırtınası! Sarı alarm verildi, sakın dışarı çıkmayın Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçelerinde etkili olan kum fırtınası hayatı felç etti. Bir anda gökyüzünü kaplayan toz bulutu nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Kum fırtınası Ankara merkezde de etkili oldu. Ankara Valisi Vasip Şahin, Polatlı'da 6 kişinin hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Meteorolojiden yapılan son dakika açıklamasına göre toz fırtınası ve yağışlar 19:00'a kadar yer yer devam edecek.
12.09.2020 Gündem
Meteoroloji'den bu iller için flaş uyarı! Sağanak geliyor...
Meteoroloji'den bu iller için flaş uyarı! Sağanak geliyor... Meteoroloji'den uyarı geldi. Akdeniz’in iç ve yüksek kesimleri (Toroslar mevkisi), Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Aksaray, Kırşehir, Bilecik, Kütahya, Bolu, Karabük çevreleri ile Muğla'nın doğu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Ankara'nın Polatlı ilçesinde ise toz fırtınası etkili oldu.
12.09.2020 Gündem
Avustralya'da görülmemiş toz fırtınası
Avustralya'da görülmemiş toz fırtınası Büyük toz fırtınası Avustralya'nın güneydoğusundaki yerleşim yerlerinde gökyüzünü turuncuya çevirirken, hava kalitesinde de ciddi düşüşe neden oldu.
22.11.2018 Dünya
İran'ın güneyinde toz fırtınası nedeniyle kamu kurumları tatil edildi
İran'ın güneyinde toz fırtınası nedeniyle kamu kurumları tatil edildi İran'ın güneyindeki Sistan-Beluçistan eyaletinde etkili olan toz fırtınası nedeniyle bölgedeki tüm kamu kurumları tatil edildi.
3.11.2018 Dünya
Ankara'yı toz bulutu sardı
Ankara'yı toz bulutu sardı Suriye üzerinden gelen toz bulutu, bugün sabah saatlerinden itibaren Ankara semalarında etkili olmaya başladı.
16.10.2018 Gündem
Göz gözü görmüyor! 'Nefes bile alamıyoruz'
Göz gözü görmüyor! 'Nefes bile alamıyoruz' Suriye üzerinden dün Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Kilis'te hayatı zorlaştırıyor. Vatandaşlar 'yolda yürümek hatta nefes almak bile çok zor' diyor. Kentin üzerine çöken tozdan göz gözü görmüyor.
15.10.2018 Yaşam
Güneydoğu toz duman
Güneydoğu toz duman Suriye’nin kuzeyinden gelen toz fırtınası Şırnak, Mardin ve Diyarbakır’ı da etkisi altına aldı.
14.10.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Toz Fırtınası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki toz fırtınası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.