Ticaret Hacmi

Ticaret Hacmi

Son dakika ticaret hacmi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticaret hacmi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticaret hacmi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticaret Hacmi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticaret hacmi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.135 ticaret hacmi haberi bulunmuştur. Tüm ticaret hacmi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'ye ziyarette bulunacağım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'ye ziyarette bulunacağım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Çilehane Camii’nde cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesiyle ilgili, "Bu adımın atılmasıyla siyasetin ülkemizde çok daha yumuşama dönemine girdiğini görüyoruz. Ben de Özgür Bey'e ilk fırsatta böyle bir ziyaretin karşılığını yapacağımı söyledim. Türkiye'nin, Türk siyasetinin buna ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.
3.05.2024 Gündem
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma Mart ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 4,1, ithalat yüzde 6,3 azaldı.
30.04.2024 Ekonomi
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik'
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik' Pegasus Liderler Toplantısı'na telekonferans yöntemi ile katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin erişilebilirlik konusunda eşsiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Uraloğlu," "2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
19.04.2024 Gündem
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı
İhracatta çifte rekor, Tarihin en yüksek seviyesine ulaşıldı Türkiye'nin küresel mal ihracatından aldığı pay, 2023 sonunda yüzde 1,08'e, hizmet ihracatındaki payı da yüzde 1,3'lük artışla rekor seviyeye ulaştı.
11.04.2024 Ekonomi
AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti
AK Parti'den CHP'ye bayram ziyareti AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) ziyaret etti.
11.04.2024 Gündem
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Dış ticaret ilişkileri ADASO'da görüşüldü
Dış ticaret ilişkileri ADASO'da görüşüldü Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka ve beraberindeki heyetin katılımıyla Adana Sanayi Odası’nda Türkiye-Kosova ikili ticari ilişkilerin görüşüldüğü toplantı düzenlendi.
18.02.2024 Adana
Ofiste çalışanlar en fazla Türk kahvesi tüketiyor
Ofiste çalışanlar en fazla Türk kahvesi tüketiyor 2023 Yılı Alışveriş Alışkanlıkları araştırmasının sonuçları yayınladı. İş yerlerinde artık alışverişler online platformlar üzerinden yapılıyor. Türkiye’de ofislere en çok Türk kahvesi, karton bardak, çay, klasör ve fotokopi kağıdı satın alındı.
28.01.2024 Çalışma Hayatı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı
ABD Büyükelçisi'nden özel açıklama! Jeff Flake, Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Demirören Medya Grubu’na verdiği mülakatta TBMM’nin İsveç’in NATO üyeliğine verdiği onayı değerlendirdi. Atılan adım için Türkiye'yi tebrik eden Flake, F-16'ların alım sürecine ilişkin gelinen noktanın memnun edici olduğunu söyleyerek ABD Başkanı Biden'ın da kongreye mektup yazdığını söyledi. Flake, İsrail'in Gazze katliamına ilişkin "Türkiye'nin iki devletli çözüm konusundaki güçlü desteğini takdir ediyoruz" dedi. Flake ekonomik ilişkilerle ilgili olarak "Bakan Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi ekibiyle Türkiye ekonomisine ileriye dönük büyük bir güven var" ifadelerini kullandı.
25.01.2024 Gündem
Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi
Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enflasyon ile mücadele bir süreç işidir, yıllık enflasyondaki düşüş 2024 yılı ortasından itibaren başlayacak. 2023 yılı bütçe açığının milli gelire oranla yüzde 6'nın altında olmasını bekliyoruz. Sürdürülebilir yüksek büyüme, kalıcı refah artışı ancak ve ancak fiyat istikrarı ile mümkündür” dedi.
9.12.2023 Ekonomi
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız
10 Yunan adasına 7 günlük vize! Erdoğan: Türkiye-Yunanistan olarak dünyaya örnek olmak arzusundayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüştü. Erdoğan, Miçotakis ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye-Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız. Açık söylüyorum. Bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok” dedi.
7.12.2023 Gündem
Dış ticaret açığı geriledi! Rakamlar açıklandı
Dış ticaret açığı geriledi! Rakamlar açıklandı TÜİK'in verilerine göre Ekim ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 7,4, ithalat yüzde 0,6 arttı.
29.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu, pılını pırtısını toplayıp gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cezayir dönüşü uçakta gazeteciler tarafından yöneltilen soruları cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Toplantımız kapsamında akdedilen anlaşmalar, ki 13 anlaşma ve ortak bildiri, iş birliğimizi geliştirme yönündeki kararlılığımızı bir kez daha göstermiştir. Kardeşim Tebbun'la imzaladığımız ortak bildiriyle konseyimizin adını, “stratejik” tanımlamasını eklemek suretiyle “Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi” olarak yeniden belirledik." dedi.
22.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, "İsrail sende atom bombası var. Bunu da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz" dedi.
21.11.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu: Zengezur için Azerbaycan ile çok yakın çalışıyoruz
Bakan Uraloğlu: Zengezur için Azerbaycan ile çok yakın çalışıyoruz Azerbaycan'da düzenlenen 'Türk Devletleri Teşkilatı Ulaştırma Bakanları Toplantısı'nda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm bölge ülkelerinin istifade edeceği Zengezur Koridoru'nun bağlantıları ile bir an önce bitirilmesi için Azerbaycan ile çok yakın çalıştıklarını söyledi.
16.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat duyurdu: Körfez işbirliği ülkeleriyle ticaretimizde 11 kat artış var
Bakan Bolat duyurdu: Körfez işbirliği ülkeleriyle ticaretimizde 11 kat artış var Ticaret Bakanı Ömer Bolat Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katıldı. Burada bir konuşma yapan Bolat, "Körfez İşbirliği ülkelerine baktığımızda ikili ticaret hacmimiz 2002’den 2022’ye son 20 yılda 2.1 milyar dolardan 22.7 milyar dolara yükselmiştir. Tam 11 kat ticaretimizde artış vardır. Bu kapsamda bizim Körfez İşbirliği ülkelerine ihracatımız 1.2 milyar dolardan 9.5 milyar dolara yükselirken, körfez ülkelerinden ithalatımız da 13.3 milyar dolara ulaşmıştır. 20 sene önce bu rakam 1 milyar doların altındaydı" diye konuştu.
12.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuştu. Batı'nın İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur'an-ı Kerim'i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.
9.11.2023 Gündem
Sünebeli Tüneli'nde ışık göründü! Seyahat süresi 15 dakikaya düşecek
Sünebeli Tüneli'nde ışık göründü! Seyahat süresi 15 dakikaya düşecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son Başbakan ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’da Refahiye-Kuruçay-İliç Devlet Yolu üzerinde çalışmaları devam eden Sünebeli Tüneli’nde ‘Işık Görme’ törenine katıldı.
24.10.2023 Gündem
İstanbul-Ankara arası karadan uçak hızında geçilecek: 80 dakikaya düşüyor! Merakla beklenen tarih belli oldu
İstanbul-Ankara arası karadan uçak hızında geçilecek: 80 dakikaya düşüyor! Merakla beklenen tarih belli oldu Uçakla ortalama 1 saatle geçilen İstanbul-Ankara arası Süper Hızlı Tren ile 1 saat 20 dakikada geçilebilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dev projeler için tarih verdi. Uraloğlu, "Ankara İzmir Yüksek Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Trenin açıldığını göreceğiz. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Trenine başlamış olacağız. 12 ilimiz YHT'den yararlanabiliyor. Süper Hızlı Tren ile Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gelinecek" dedi.
22.10.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu, Kazakistan’da: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağız
Bakan Uraloğlu, Kazakistan’da: Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kazakistan’da düzenlenen Uluslararası Ulaştırma ve Lojistik Forumu’na katıldı. Burada konuşma yapan Uraloğlu, “Ülkemiz, Orta Koridor güzergâhının kısa, orta ve uzun vadede geliştirilmesi ve iyileştirilmesinde kararlıdır. Bunun sağlanması için de büyük projeler üstlenerek hem Orta Doğu hem de Afrika kıtasıyla ortak projeler geliştirmeye odaklanmış durumdayız” dedi.
4.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi Türkiye gerek portföy gerekse doğrudan yatırımda yabancının rotasına girdi. Risk primi düşerken, borsa zirve yaptı. İngiltere ve Güney Kore’den yatırım sinyali gelirken, ABD’li devler de Türkiye’yi bölgesel merkez olarak görüyor.
1.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret Hacmi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticaret hacmi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.