Tesbih

Tesbih

Son dakika tesbih haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tesbih ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tesbih haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tesbih

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tesbih gelişmeleri de dahil olmak üzere 288 tesbih haberi bulunmuştur. Tüm tesbih haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Arefe (bugün) ikindi ve akşam arası bu duayı okuyun! Arefe günü yapılacak ibadetler hangileri? İşte arefe günü tesbih ve zikirler
Arefe (bugün) ikindi ve akşam arası bu duayı okuyun! Arefe günü yapılacak ibadetler hangileri? İşte arefe günü tesbih ve zikirler Ramazan ayının son günü olan arefe gününe özel ibadet ve dualar müslümanların gündeminde yerini aldı. Bu özel günde, yani 9 Nisan Salı arefe gününde yapılacak ibadetler arasında ikindi ve akşam ezanı arasında bir dua da yer alıyor. Tesbih ve zikirlerle arefe gününü ibadetle geçirmek isteyenler için haberimizde arefe ibadetleri yer alıyor.
9.04.2024 Gündem
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı?
Arefe günü oruç tutulur mu, oruç ne zaman bitiyor 2024? Orucun son günü ne zaman, ramazan ayı orucunun bitmesine kaç gün kaldı? Orucun son günü ne zaman, arefe günü oruç tutulur mu? Bayramın bir gün öncesi olan Arefe günü oruç tutulup tutulmadığı merak ediliyor. Arefe günü Ramazan ayının son gününe denk geliyor ve Ramazan’ın içine dahil olduğu için Arefe günü oruç tutulur mu, sorusuna yanıt aranıyor.
6.04.2024 Yaşam
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti Kadir Gecesi tesbih namazının kılınışı, ne zaman ve saat kaçta olduğu, kılınacak rekat sayısı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Tesbih namazı nasıl kılınır, Kadir Gecesi olması nedeniyle Kadir Gecesi namazı kapsamında aranan konu başlıklarından biri oldu. Kadir Gecesi namazları arasında yer alan tesbih namazı ile ilgili olarak Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı, tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta? Sorularına aranan yanıt yoğunlaştı. Kadir Gecesi, İslam inancında son derece kutsal kabul edilen bir gecedir. Bu mübarek zaman diliminde, Müslümanlar Allah'ın rahmet ve mağfiretinin en yoğun olarak tecelli ettiğine inanır. Dolayısıyla, Kadir Gecesi'nde tesbih namazı kılmak, bu özel gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için önemli bir fırsattır. Peki, Tesbih namazı nedir, neden kılınır?
5.04.2024 Yaşam
Ramazan ayında çekilecek tesbihler, zikirler: Ramazan-ı Şerif ayında hangi tesbih ve zikirler çekilir?
Ramazan ayında çekilecek tesbihler, zikirler: Ramazan-ı Şerif ayında hangi tesbih ve zikirler çekilir? 11 ayın sultanı Ramazan ayına kısa bir süre kala gündemdeki yerini aldı. Ramazan ayı Müslümanlar tarafından eda edilirken, Ramazan ayı boyunca çekilecek teşbihler araştırılıyor. İşte Ramazan ayında çekilecek olan tesbih ve zikirler...
10.03.2024 Gündem
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri Şaban ayının ikinci 10 günü teşbihi ve zikirleri sorgulanıyor. Üç aylardan biri olan Recep ayının son bulmasıyla birlikte 10 Şubat 2024 tarihinde Şaban ayı başladı. Peki, bu mübarek günlerde çekilecek tesbihler neler? İşte Şaban ayı zikirleri ve tesbihleri 2024...
22.02.2024 Gündem
Şaban ayının önemli günleri: Şaban ayı zikir ve tesbihleri neler? Şaban orucu hangi gün tutulur?
Şaban ayının önemli günleri: Şaban ayı zikir ve tesbihleri neler? Şaban orucu hangi gün tutulur? Şaban ayı için müslümanlar hazırlıklarına devam ediyor. Mübarek Üç ayların ikincisi olan ve İslam peygamberi Hz. Muhgmmed'in "benim ayım" dediği Şaban ayında zikir ve tesbihler çekilecek, dualar okunacak. Peki Şaban ayının önemli günleri hangileri? Şaban ayı orucu ne zaman tutulur?
11.02.2024 Gündem
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir?
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir? Miraç Kandili zikir ve tesbihleri, 6 Şubat 2024 Salı akşamı idrak edilen Miraç Gecesi ile birlikte araştırılıyor. Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da gmğe yükselmesiyle gerçekleşen Miraç gecesi sonrasıb birçok müjde verilmiştir. Bu önemli günde çekilecek tesbihler ve edilecek dualar da merak edilir olmuştur. Peki Miraç Kandili'nde hangi zikir ve tesbihler çekilir?
6.02.2024 Gündem
Recep ayında ikinci on gün: Çekilecek zikirler, tesbihler... Oruç ve dualar nasıl olmalı?
Recep ayında ikinci on gün: Çekilecek zikirler, tesbihler... Oruç ve dualar nasıl olmalı? Mübarek Üç Ayların ilki Recep ayının ikinci 10 günü geldi çattı. Geçtiğimiz hafta Regaip Kandili'nin ardından başlayan Recep ayının ilk on, ikinci on, üçüncü onunda farklı zikir ve tesbihler çekiliyor. İbadetin feyiz ve bereketinden yararlanmak isteyenler, Recep ayının 13,14,15'inci gecelerini de heyecanla bekliyor. Peki Recep ayının ikinci on gününde okunacak dua ve çekilecek tesbih hangisidir?
22.01.2024 Gündem
Recep ayı ilk 10 gün zikri: Mübarek Recep ayının 2. 10 gününde kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir?
Recep ayı ilk 10 gün zikri: Mübarek Recep ayının 2. 10 gününde kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir? Mübarek Üç Ayların ilki Recep ayı bugün başladı. İslam inancına göre Recep ayının ilk 10 günü çok önemlidir. Hicri takvime göre hazırlanan Üç Aylar 12 Ocak 2024 Cuma günü başladı. Müslümanlar, "Recep ayı zikirlerini, namazlarını" araştırmaya başladı. Peki Recep ayının 2. 10 gününde kılınacak namaz kaç rekattır, nasıl niyet edilir? 
12.01.2024 Gündem
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı...
Hakkari'de tespih böcekleri mahalleyi istila etti! Uzman isim çaresini ve çözümü açıkladı... Tespih böcekleri mahallilerin hayatını kabusa çevirdi. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Vezirli Mahallesi tespih böceği istilasına uğradı. Evlerden kürek dolusu böcek temizlemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkilerden yardım bekliyor. Tesbih böceği istilasının iklim farklılıkları ve yanlış zirai ilaçlama nedeniyle olabileceğini dile getiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Evin Polat Akköprü, "Tespih böceklerinin orada bulunmasının en önemli nedeni bölgenin sulak alanda olması. Nemi çok sever. Borik asit, diatomlu toprak kullanılarak böceklerin ölümü sağlanabilir" dedi.
18.10.2023 Gündem
MEVLİD KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN KILINIR? Diyanet Mevlid Kandili namazı kılınışı: Tesbih namazı nasıl kılınır, Mevlid kandili namazı kaç rekat kılınır?
MEVLİD KANDİLİ NAMAZI SAAT KAÇTA, NE ZAMAN KILINIR? Diyanet Mevlid Kandili namazı kılınışı: Tesbih namazı nasıl kılınır, Mevlid kandili namazı kaç rekat kılınır? Mevlid Kandili namazı kılınışı, saati mübarek gün sebebiyle Müslümanlar tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Mevlid Kandili aynı zamanda yılın son kandilidir. İslam alemi için özel ve ayrı olan MEvlis Kandili’ni ibadetlerle geçirmek ve Hz. Peygamber'i anmak isteyenler “Mevlid Kandili namazı saat kaçta kılınır, kaç saat sürer, Mevlid Kandili namazı ne zaman kılınır? Sorularına yanıt ararken Mevlid Kandili namazı kılınışı için de arama motorlarından yararlanıyor. İşte Mevlid Kandili tesbih namazı nasıl kılınır, Mevlid kandili namazı kaç rekat kılınır? Sorularının yanıtı ile Mevlid Kandili namazı ve ezan saati…
26.09.2023 Gündem
26 Eylül kandil mi? 26 Eylül'de ne kandili var?
26 Eylül kandil mi? 26 Eylül'de ne kandili var? 26 Eylül kandil mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Müslümanların büyük önem verdiği kandil günlerinde eller semaya açılıp dualar ediliyor. Mevlid Kandili de bu özel günlerin başında geliyor. En güzel dileklerde bulunan Mevlid Kandili için de geri sayım başladı. Peki Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimi...
24.09.2023 Gündem
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir?
Aşure günü gül suyuna 7 Fatiha okumak > Aşure günü gül suyuna okunacak dua hangisi? Gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti nedir? Aşure günü gül suyuna okunacak dua merak ediliyor. Aşure Günü gül suyuna 7 Fatiha okumanın fazileti 2023 sorgulanırken, Aşure günü gül suyuna ne okunur? Sorusuna da yanıt aranıyor. Muharrem ayının 10. günü olan Aşure Günü bugün idrak ediliyor.  Aşure günü çeşitli ibadetler yapılıyor. Peki, Aşure günü 7 kere okunacak dua hangisi? Aşure günü gül suyuna okunan dua ve 7 Fatiha…
28.07.2023 Gündem
Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken okunacak dualar nelerdir, aşure pişirirken hangi dua okunur? Aşure niyeti…
Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken okunacak dualar nelerdir, aşure pişirirken hangi dua okunur? Aşure niyeti… Aşure günü geldi çattı. Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü ile birlikte vatandaşlar aşure yapmadan önce aşure niyeti için araştırmalarını hızlandırdı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler evlerde tütmeye başladı. Peki, Aşure niyeti nasıl getirilir, aşure yaparken nasıl niyet edilir? Aşure yapılırken hangi dua okunur? İşte aşure yapılırken okunacak dualar…
28.07.2023 Gündem
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
(Hicri yılbaşı duası 2023) Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur, Hicri Yılbaşı duası ne zaman okunur, ? Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası… 2023 Hicri Yılbaşı duası, Muharrem ayının gelmesiyle araştırılmaya başlandı. Muharrem ayının ilk gecesi okunacak dua Türkçe, Arapça okunuşlarıyla sorgulanıyor. Kurban Bayramı'nın ardından gelen Hicri yılbaşı bugün idrak edilmeye başlandı. Bu günde yapılacak ibadetler, okunacak dualar ise merak ediliyor. Peki, Hicri yılbaşı duası ne zaman okunur, Hicri Yılbaşında hangi dualar okunur? İşte Arapça ve Türkçe Muharrem ayı (Hicri Yılbaşı) duası…
19.07.2023 Gündem
Tesbih namazı ne zaman kılınır? Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, cemaatle kılınır mı? Tesbih namazının fazileti ve kılınışı…
Tesbih namazı ne zaman kılınır? Tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, cemaatle kılınır mı? Tesbih namazının fazileti ve kılınışı… Tesbih namazı kılmak isteyenler, tespih namazının nasıl kılındığını, kaç rekat olduğunu araştırmaya başladı. Tesbih namazı, ömürde bir kez olsun kılınması tavsiye edilen mendub bir namazdır. Kerâhet vakitlerinde kılınmayan tesbih namazında sehiv secdesini gerektiren bir şey olursa, sehiv secdesi normal olarak yapılır, o secdelerde tesbih namazına özgü tesbihat yapılmaz. Peki, Tesbih namazı kaç rekattır, nasıl kılınır, ne zaman kılınır? İşte Tesbih namazı kılınışı…
19.06.2023 Gündem
İstanbul'da tarihi eser operasyonu! Fil dişi tespih bulundu
İstanbul'da tarihi eser operasyonu! Fil dişi tespih bulundu İstanbul'da bir depoya yapılan operasyonda çok sayıda 'kültür mirası' niteliğinde kapı ele geçirildi. Operasyonda fildişinden olduğu değerlendirilen süslemeli boynuz ile bir tane de tespih bulundu.
2.06.2023 Gündem
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Vakıa Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Vakıa Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran’da birçok sure bulunuyor. Surelerin her birinin okunması, surelerle dualar edilmesi oldukça önemlidir. Her surenin kendine ait fazileti bulunuyor. Hadisler aracılığı ile bildirilen faziletler ile beraber daha çok fazla sırlar, bilinmeyen faziletler bulunmaktadır. Surelerin esrarı, hikmeti tam olarak Allah tarafından bilinmektedir.
9.05.2023 Sureler
Cuma Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Cuma Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Cuma Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Cuma Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Cuma Suresi Medine’de nüzul olan surelerden biridir. Cuma Suresi 11 ayetten oluşmaktadır, 9. Ayette yer alan “Cuma” kelimesinden dolayı Cuma Suresi ismini almıştır. Müsebbihat olan surelerin dördüncüsüdür. Kuran-ı Kerim’de yer alan sırasına göre 62. Suredir. İniş sırasına göre ise 96. Sırada olan suredir.
9.05.2023 Sureler
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Nasr Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı Müslüman halk için bereketli ay olarak geçmektedir. Bu bereketi Müslümanlar bol bol ibadet ederek gerçekleştirmektedir. Bu ibadetleri namaz kılmak oruç tutmak ve dua etmek oluşturmaktadır.
3.05.2023 Sureler
Kadir Gecesi'nde abdestsiz zikir çekilir mi? Abdestsiz Kuran dinlenir mi?
Kadir Gecesi'nde abdestsiz zikir çekilir mi? Abdestsiz Kuran dinlenir mi? Kadir Gecesi'nde abdestsiz zikir çekilir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ramazan ayının 27. gecesinde idrak edilen mübarek Kadir Gecesi bu akşam idrak ediliyor. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecede müslümanlar ibadet ve zikirlerle Allah'a el açıyor. Peki Abdestsiz Kuran dinlenir mi?
17.04.2023 Gündem
Kadir Gecesi'nde okunacak Salatı Nariye duası Türkçe ve Arapça okunuşu!
Kadir Gecesi'nde okunacak Salatı Nariye duası Türkçe ve Arapça okunuşu! Kadir Gecesi'nde okunacak dualar araştırılmaya başlandı. Bu yıl Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk geliyor. Özellikle kandil günlerinde okunması tavsiye edilen salat-ü selamların Kadir Gecesi'nde ayrı bir önemi olduğuna inanılıyor. İşte Kadir Gecesi'nde okunacak Salatı Nariye duası Türkçe ve Arapça okunuşu....
16.04.2023 Gündem
Ramazan'ın ikinci on gününde çekilecek tesbih ve zikirler... İkinci 10 gün mağfiret günlerinde hangi zikirler çekilir?
Ramazan'ın ikinci on gününde çekilecek tesbih ve zikirler... İkinci 10 gün mağfiret günlerinde hangi zikirler çekilir? Ramazan ayının ikinci on gününe sayılı günler kaldı. Başı rahmet ortası mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının ikinci on gününde çekilecek tesbih ve zikirler merak ediliyor. Allah'ın rahmetinin talep edildiği ikinci on günde çekilecek ilk zikir “Yâ Ğaffâra’z-Zünûb” zikridir. Peki ikinci 10 gün mağfiret günlerinde hangi tesbihler çekilir?
28.03.2023 Gündem
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir?
Ramazanın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler | Ramazan ayının 1. ile 10. günleri arasında tesbih nasıl çekilir? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hangi gün hangi namazın kılınacağı da araştırılmaya başlandı. 11 ayın sultanı Ramazan ayını oruçla, duayla ve namaz eda eden vatandaşlar, Ramazan boyunca yapılacak ibadetleri merak ediyor. Ramazan’da hangi ibadetler yapılmalı? İşte Ramazan’ın 5. gününde kılınacak namaz ve okunacak sureler…
26.03.2023 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Tesbih ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tesbih haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.