Temaslı Takibi

Temaslı Takibi

Son dakika temaslı takibi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan temaslı takibi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını temaslı takibi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Temaslı Takibi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan temaslı takibi gelişmeleri de dahil olmak üzere 85 temaslı takibi haberi bulunmuştur. Tüm temaslı takibi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Maymun çiçeği olan kim, kaç yaşında? Maymun çiçeği nerede görüldü, hangi şehirde, açıklandı mı?
Maymun çiçeği olan kim, kaç yaşında? Maymun çiçeği nerede görüldü, hangi şehirde, açıklandı mı? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakasının görüldüğünü açıkladıktan sonra, maymun çiçeği virüsü ile ilgili yapılan aramalar artarken Maymun çiçeği olan kim, kaç yaşında? Maymun çiçeği nerede görüldü, hangi şehirde? Gibi sorulara da yanıt aranmaya başlandı. İşte Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın maymun çiçeği hastalığı açıklaması…
30.06.2022 Gündem
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir?
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? sorusu Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı açıklamayla netleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında maymun çiçeği hastalığının bir kişide tespit edildiğini açıkladı. Peki, Maymun çiçeği hastalığı nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer, belirtileri nelerdir?
30.06.2022 Sağlık
Türkiye'de bir kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildi! Bakan Koca duyurdu
Türkiye'de bir kişide maymun çiçeği virüsü tespit edildi! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir hastada maymun çiçeği hastalığı tespit edildiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir hastamızda maymun çiçeği hastalığı tespit edildi. Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda." açıklamasını yaptı.
30.06.2022 Gündem
Maymun çiçeği virüsünde ilk ölüm! Dünyayı tedirgin eden gelişme
Maymun çiçeği virüsünde ilk ölüm! Dünyayı tedirgin eden gelişme Dünya koronavirüs salgınının şokunu üzerinden yeni yeni atlamaya başlamışken ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü korku salmaya devam ediyor. Birçok ülkeye yayılan virüsle ilgili en korkutucu haberi son dakika duyurdular. Virüs kaynaklı ilk ölüm Afrika'da gerçekleşti.
30.05.2022 Dünya
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladı
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladı Kovid-19 pandemisinin ardından dünyanın farklı noktalarından peş peşe vaka haberlerinin geldiği maymun çiçeği endişe yarattı. Tekrar toplu aşılamaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak edilirken DSÖ'den önemli bir açıklama geldi. Peki, maymun çiçeğinde toplu aşılama gerekiyor mu? DSÖ, 20’den fazla ülkeden 200 maymun çiçeği vakası olduğunu aktarırken toplu aşılamaya gerek duyulmadığını belirtti. Çiçek hastalığı için kullanılan aşıların maymun çiçeğinde de yüzde 85 koruma sağladığı ifade ediliyor.
27.05.2022 Dünya
DSÖ'den maymun çiçeği mesajı: Toplu aşılamaya gerek yok
DSÖ'den maymun çiçeği mesajı: Toplu aşılamaya gerek yok Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, 20'den fazla ülkeden yaklaşık 200 maymun çiçeği vakası bildirildiğini, toplu aşılamaya gerek duyulmadığını ifade etti.
27.05.2022 Dünya
Sağlık raporları ile ilgili son dakika kararı! Yıl sonuna kadar...
Sağlık raporları ile ilgili son dakika kararı! Yıl sonuna kadar... Sağlık raporları ile ilgili yeni kararı Bakan Koca duyurdu. Süreli ve süresiz raporlar yıl sonuna kadar geçerli olacak. Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi.
1.04.2022 Gündem
İzin ve raporlarla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Artık değişti
İzin ve raporlarla ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Artık değişti Rapor ve izinlerle ilgili flaş gelişme! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Sağlık raporlarını yeniletmek ve reçete yazdırmak için sağlık merkezlerinde ortaya çıkan yoğunluğun önlenmesi amacı ile geçerliliği nisan sonunda dolacak "süreli sağlık raporları"nın yıl sonuna kadar kabul edilmesi talimatı verildi. Türk Eczacıları Birliği, uygulamanın ne şekilde yürütüleceğine ilişkin, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) ayrıca bir açıklama yapılmasının beklendiğini kaydetti. Ayrıca Kovid-19'a yakalanan çalışanlara verilen istirahat raporlarına ilişkin de düzenleme yapıldı. Çalışanlara Kovid-19'a yönelik 14+14 şeklinde verilen, 28 günlük istirahat raporu uygulaması kaldırıldı. Rapor hakkı, bugüne kadar iş yerlerinde salgının etkisinin azaltılması için, çalışanların yıllık maksimum 40 gün olan izin hakkına dahil edilmiyordu.
BioNTech 4. doz randevuları açıldı! 4. Doz aşıyı kimler olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır?
BioNTech 4. doz randevuları açıldı! 4. Doz aşıyı kimler olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır? 3. doz aşısının üzerinden 3 ay geçenler için BioNTech 4. doz randevuları açıldı. Dördüncü doz BioNTech aşısı olmak isteyenler Merkezi Hekim ve Randevu Sistemi'nden randevu alabilecek. Peki, BioNTech 4. Doz aşı randevusu açıldı mı? 4. Doz aşıyı kimler olabilecek? Aşı randevusu nasıl alınır? Telefonla aşı randevusu nasıl alınır? İşte detaylar…
10.02.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş değişiklik, artık HES kodu... Sağlık Bakanlığı'ndan son dakika kararı! Değiştirildi. Güncelleme yapıldı. Sağlık Bakanlığı 'Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon' rehberini güncelledi. Rehberdeki değişikliğe göre; en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü'ne temaslı olarak kaydedilecek.
27.01.2022 Gündem
Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, artık değişti
Karantina süresi ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, artık değişti Koronavirüs aşısıyla ilgili son dakika açıklaması! Karantina ile ilgili flaş karar! Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu, artık değişti. Bakanlık tarafından paylaşılan rehbere göre; Kovid-19 yakın temaslı olup, hatırlama dozu yapılmış veya son 3 ay içinde hastalığı geçirmiş kişiler karantinaya alınmayacak; maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak, kendi semptomlarını da takip ederek, günlük yaşamlarına devam edecek.
15.01.2022 Gündem
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Resmen değişti, 10 gün karantina şartı geldi Sağlık Bakanlığı son dakika açıkladı. Resmen değişti. Sağlık Bakanlığı, güncel karantina ve izolasyon uygulamalarına ilişkin rehber yayımladı. Rehberde karantinaya ilişkin merak edilen tüm detaylar yer aldı. Güncel rehbere göre yaşlı bakım evleri, ceza infaz kurumları gibi yüksek riskli kişilere bakım verilen alanlarda kalan veya hizmet verenlerden hatırlatma dozu olmamış, son 3 ay içinde hastalığı geçirmemiş veya aşısız Kovid-19 yakın temaslı kişilere 10 gün karantina uygulanacak.
14.01.2022 Gündem
Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir?
Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir? Ceza infaz kurumlarında açık görüş başlıyor. Adalet Bakanlığı duyurdu. Adalet Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ceza İnfaz Kurumlarında alınan Kovid 19 tedbirleri Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda güncellendiği ve açık görüşlerin başlayacağı duyruldu. Peki, Açık görüşler ne zaman başlıyor? Cezaevi açık görüşe kaç kişi girebilir? İşte detaylar…
29.11.2021 Gündem
Okullar için son dakika kararı! Resmen duyuruldu: 10 gün boyunca...
Okullar için son dakika kararı! Resmen duyuruldu: 10 gün boyunca... Okullar için son dakika kararı geldi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini ilgilendiriyor. Karantina açıklaması yapıldı. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, “Toplumda karantina süresinin 10 gün olması, okullarda (ilk, orta ve lise) ise 5. günde PCR negatif çıkması halinde karantinanın sonlandırılabileceği hükmü yer almıştır” açıklamasında bulundu.
28.10.2021 Eğitim
Sağlık Bakanlığı'ndan kreşlerle ilgili son dakika açıklaması
Sağlık Bakanlığı'ndan kreşlerle ilgili son dakika açıklaması Sağlık Bakanlığı'ndan "Kreşlerde temaslı durumunda karantina süresinin 10 güne düşürüldüğü yönünde yeni haberlerin basında yer almasına bağlı olarak kamuoyunda oluşan tereddütleri gidermek amacıyla açıklama ihtiyacı doğmuştur." başlığı ile açıklama geldi.
28.10.2021 Gündem
Karantina kaç gün oldu? Aşısızların ve öğrencilerin karantina süreleri kısaldı mı?
Karantina kaç gün oldu? Aşısızların ve öğrencilerin karantina süreleri kısaldı mı? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Karantina süresi yeniden güncellendi. Bakanlık tarafından Kovid-19 Rehberi'nin "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" konulu bölümü güncellendi. Aşısız veya eksik aşılı Kovid-19 temaslısı kişilerin karantina süresi merak ediliyor. Peki, Karantina kaç gün oldu? Pozitif vaka karantina süresi kaç gün? Aşısızlar ve öğrencilerin karantina süresi kaç gün? İşte karantina süresi ile ilgili detaylar...
4.10.2021 Sağlık
Resmen değişti! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor, yüz yüze eğitimde...
Resmen değişti! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor, yüz yüze eğitimde... Milyonlarca öğrenciyi kapsıyor. Son dakika değişiklik kararı! Güncelleme yapıldı. Bakanlık resmen duyurdu. Yüz yüze eğitime geçen öğrenciler ve velileri merak ediyordu. Temaslı takibi ile ilgili son dakika gelişmesi... Sağlık Bakanlığınca Kovid-19 temaslısı olup semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltıldı.
3.10.2021 Eğitim
İki doz aşı olanlarla ilgili son dakika kararı!
İki doz aşı olanlarla ilgili son dakika kararı! İki doz koronavirüs aşısı olanlar ilgili flaş karar Sağlık Bakanlığı duyurdu. Sağlık Bakanlığınca güncellenen "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon" rehberine göre, en az iki doz Kovid-19 aşısı yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişilerin HES kodu, pozitif biriyle temas ettiğinde riskli görünmeyecek. Bu kişilerin, temasının 5'inci gününde yaptıracakları PCR testinin negatif çıkması halinde sistemdeki kayıtları 6'ncı gün sonlandırılacak.
21.09.2021 Gündem
Negatif ve aşılı temaslıya karantina yok
Negatif ve aşılı temaslıya karantina yok Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi'nde yapılan değişiklikle tam aşılı temaslının HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak; 5'inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak.
17.09.2021 Sağlık
Yeni karantina kararları! Flaş açıklama
Yeni karantina kararları! Flaş açıklama Sağlık Bakanlığı 'Covid-19 Temaslı Takibi Salgın Yeni kararlar açıklandı! Sağlık Bakanlığı tarafından son dakika olarak duyuruldu. Yönetimi, Evde Hasta İzlemi Rehberi'nde değişiklik yaptı. Buna göre tam aşılı temaslının HES kodu ilk 5 gün riskli sayılmayacak, 5'inci gün PCR testi negatif çıkarsa izolasyon uygulanmayacak.
17.09.2021 Gündem
Yüz yüze eğitimde flaş açıklama! Herkes merak ediyordu... Eve gönderilecekler
Yüz yüze eğitimde flaş açıklama! Herkes merak ediyordu... Eve gönderilecekler Okulların açılmasına sayılı günler kaldı. Herkesin kafasında bazı soru işaretleri var. Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz merak edilen sorulara yanıt verdi. Okullarda, bir sınıfta pozitif bir vaka olması durumunda nasıl bir protokol uygulanacak? Öğrencilerin okulda ve okul sonrası eve geldiklerinde yapmaları gerekenler neler? Bu yeni dönemde velilere hangi sorumluluklar düşüyor? Anne-babalar özellikle nelere dikkat etmeli? İşte yanıtları...
3.09.2021 Eğitim
Maske kararı! Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve duyurdu! 10 dakikaya indirildi...
Maske kararı! Sağlık Bakanlığı harekete geçti ve duyurdu! 10 dakikaya indirildi... Sağlık Bakanlığı tüm Türkiye'de uygulanacak düzenlemeyi duyurdu. Sağlık Bakanlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberini normalleşme sürecine göre güncelledi. Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde yapılan güncellemeyle, AVM, berber, kuaför, güzellik salonu, kırtasiye ve benzeri tüm iş yerlerinde, daha önce 1 metre olarak belirlenen sosyal mesafenin 2 metreden fazla olması önerildi. Bu tip iş yerlerinde kişilerle maskesiz daha önce 15 dakika olan "yakın temas süresi" 10 dakikaya indirildi. HES kodu kontrolü, yeme-içme hizmeti sunan tüm işletmeler, spor salonları, halı saha gibi tesislere girişte de uygulanacak.
1.07.2021 Gündem
Karantina süresi uzatıldı mı? Temaslı karantina süreci kaç gün oldu? İşte yeni karantina süresi ve Temaslı Takibi Rehberi!
Karantina süresi uzatıldı mı? Temaslı karantina süreci kaç gün oldu? İşte yeni karantina süresi ve Temaslı Takibi Rehberi! Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, koronavirüs varyantlarının yayılımının önüne geçmek için 'Temaslı Takibi Rehberi'ni güncelleyerek yakın temaslıların karantina süresini değiştirdi. Son güncellemeye göre, yakın temaslı ve aşılı temaslılarda karantina süresi uzatıldı. Peki, Temaslı karantina süreci kaç gün oldu? İşte yeni karantina süresi!
29.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Temaslı Takibi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki temaslı takibi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.